Teraz jest 27 cze 2025, 22:05

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 4 cze 2003, 17:33 
Moderator forum

_XENA_ napisał(a):
Nie wiem, gdzie tu jest pesymizm... Albo po prostu mamy rózne definicje pesymizmu...

Drogi XENA. Wyrażam swoją radośc i podziw dla takich pomysłów jakie możemy sobie poglądać w owych "zajebistych" filmikach. Jak dla mnie sprawa jest oczywista. Każdy ma inne poczucie wartości i jakości rozpatrywanego materiału. Wnioskuję, że widziałeś już o wiele lepsze klimaty ... tym bardziej, że nietrudno zauważyć jesteś już .. veterenem tej gry ;-)
Ja ciągły .. nowicjusz cieszę się z każdego zrealizowanego pomysłu odnośnie dodatków, modów .. innymi słowy rozszerzeń. To chyba jedyna gra jaką widzę po CS-ie, która szybko się nie zestarzeje - i tu mój owy optymizm ;D
Cieszy mnie merytoryczna wartość tego co słysze, czytam, tym bardziej mogę zobaczyć. Kocham temat WWII i ten krótki filmik pokazuje, że to będzie coś extra.
Podejżewam, że jeśli ten dodatek ukaże się oficjalnie, przyjmie się na rodzimych serwerach będziemy wspólnie cieszyć niczym "murzyn na widok blaszek" ;-)

P.S.

Jeśli dysponujesz czymś, co równie mocno podbiło mi moje wrażenia (odnośnie filmików) będę wdzięczny za lineczkę ;-)

Tytuł:
PostNapisane: 4 cze 2003, 18:09 
Moderator forum

"Drogi XENA"... LOL... Biorąc pod uwage xywe... nieco nieswojo się czuje słysząc takie zwroty ;)
Masa fajnych filmików jest na http://www.bf1942files.com - tylko ściągać. Moim zdaniem najlepszy filmik BF-owy to ciągle "Hero" NBrigade - ściągnij, zkoojaj, oceń.
A co do weterana - nazywając mnie tak obrażasz prawdziwych weteranów - W BF-a gram na poważnie (online) od stycznia, a są zapewne tu tacy którzy od sierpnia w to pykają (czyli 2 razy dłużej). Dodam jeszcze, że jak my ostatnio graliśmy na PRGK (przeciwko sobie) wcale nie byłeś gorszy niż ja.

Tytuł:
PostNapisane: 4 cze 2003, 18:25 
Moderator forum

_XENA_ napisał(a):
"Drogi XENA"... LOL... Biorąc pod uwage xywe... nieco nieswojo się czuje słysząc takie zwroty ;)

LOL ;-)

_XENA_ napisał(a):
Masa fajnych filmików jest na http://www.bf1942files.com - tylko ściągać. Moim zdaniem najlepszy filmik BF-owy to ciągle "Hero" NBrigade - ściągnij, zkoojaj, oceń.

OK. Chętnie obejżę.

_XENA_ napisał(a):
A co do weterana - nazywając mnie tak obrażasz prawdziwych weteranów - W BF-a gram na poważnie (online) od stycznia, a są zapewne tu tacy którzy od sierpnia w to pykają (czyli 2 razy dłużej). Dodam jeszcze, że jak my ostatnio graliśmy na PRGK (przeciwko sobie) wcale nie byłeś gorszy niż ja.

Co za skromność .. OK żartuję.
Nie przesadzaj. Ciebie poznałem jako drugiego po Holmanie, który zaszczepił mi bakcyla. Widziałem ostatnio Twojego skilla i powiem Ci .. jak ja tak będę grał to .. hoho .. Nikt się nie ma na co obrażać. Jest wielu anonimowych graczy, posiadających oryginał BF-a, odwiedzających czasem serwery i masakrycznie koszących wroga, a nikt na tym forum jeszcze o nich nie słyszał. Zdążyłem już poznać kilku kolegów z forum .. dostałem baty od Wojt'a_Pl, od Holmana, Mati nie znając moich umiejętności rzucił skromną wiązankę (daliśmy sobie po razie i potem gra przegiegała ładnie i zespołowo), zdążyłem poznać Titusa (wymiatacz Huricanem) i uważam, że każdy kto gra na dużej mapie z dużą ilością graczy i potrafi przetrwać dłużej niż 10 minut jest "dobry". Ciebie widziałem w akcji, już pod barwą rekruta PRGK, a po tym co zobaczyłem jak grają Twoi koledzy ... matko Buzka - niektórzy chyba się urodzili z BF-em w ręku ;-)

BTW1: jutro mój pierwszy test rekruta rezerwy .. kurcze ile mam wypić piw, aby szybko nie ginąć 8)

BTW2: i znowu mi OT wyszedł :oops:

Tytuł:
PostNapisane: 4 cze 2003, 21:11 
Oldboy Battlefield.pl

no to rtr napewno nie kupie... FH w to bede grac... a dzialo :D jaaa ale to bedzie powolne... a czy mnie sie wydawalo czy ja tam cos wiekrzego od tygrysa widzialem? :D kupa sprzetu - to bedzie kupa zeczy do rozwalania... i napewno bedzie kilka patchy ktore spowoduja zbalansowanie sil... a i zaloze sie ze beda one czesciej wychodzic niz te od ea

kurcze ciezko zastanawiam sie nad zakupem secret weapons... bo po co...? tyle zeczy bedzie za darmo... a dzis widzialem ze beda robic mod Total Annihilation.. yeah!!! pamieta ktos z was to najleprza na swiecie RTS? (starcraft wysiada, wogole blizzard wysiada)
no i wreszcie pociski beda leciec wmiare prostym torem i szybko ale fog of war to chyba wylaczyli tylko na potrzeby filmiku... chociaz :D fajnie by bylo...

Tytuł:
PostNapisane: 5 cze 2003, 00:29 
Moderator forum

_XENA_ napisał(a):

hero jest najlepszy bez dwoch zdan, fabule ma bardzo fajna i ladne akcje, a to jak kolesie maszeruja w zwartej formacji i jak piechota oslania czolg to jest esencja gry zespolowej w BF, tylko ze na serwach to wyglada bardziej chaotycznie i jest duzo szybsze ;), reszta filmikow to raczej stuntsy a takie rzeczy sie oglda raz, usmiecha sie i sie o nich szybko zapomina

okota zapewniam Cie ze tam nie ma zadnego duzego dziala ;), przejrzalem jednostki na stronie poza tym ;)

Tytuł:
PostNapisane: 5 cze 2003, 00:35 
Moderator forum

Cytuj:
Co za skromność .. OK żartuję.

Zero skromności - jestem realistą.

Cytuj:
Nie przesadzaj. Ciebie poznałem jako drugiego po Holmanie, który zaszczepił mi bakcyla. Widziałem ostatnio Twojego skilla i powiem Ci .. jak ja tak będę grał to .. hoho ..

Nie pamiętam, abym wyróżnił wtedy się czymkolwiek - było wielu lepszych - ja tak na prawde miałem statsy takie jak ty - więc nie wiem, na czym ten skill miałby polegać. Dodam wręcz, że jestem raczej słaby skillowo (szczególnie mecze i treningi dosadnie mi to udowadniają). Jedyne, co mogę stwierdzić, to że znośnie nam szło bo w teamie w którym grałem było kilka osób z [PRGK] więc moglismy nieco wiecej współpracować niż inni gracze na FFA.

Cytuj:
Nikt się nie ma na co obrażać. Jest wielu anonimowych graczy, posiadających oryginał BF-a, odwiedzających czasem serwery i masakrycznie koszących wroga, a nikt na tym forum jeszcze o nich nie słyszał.

Makabryczne koszenie pasuje bardziej do Quake niż do BF-a - tu się drużynowo gra i wypełnia zadania - lepiej zdobyć flage na 5 minut niż zabić 15 wrogów.

Cytuj:
Zdążyłem już poznać kilku kolegów z forum .. dostałem baty od Wojt'a_Pl, od Holmana, Mati nie znając moich umiejętności rzucił skromną wiązankę (daliśmy sobie po razie i potem gra przegiegała ładnie i zespołowo), zdążyłem poznać Titusa (wymiatacz Huricanem) i uważam, że każdy kto gra na dużej mapie z dużą ilością graczy i potrafi przetrwać dłużej niż 10 minut jest "dobry".

W większości wypadków przetrwanie wynika z praktyki - trzeba wiedzieć gdzie się ustawić, jak poruszać itp. Nic wiecej tylko tak zwane "dupogodziny" przy BF-ie.

Cytuj:
Ciebie widziałem w akcji, już pod barwą rekruta PRGK, a po tym co zobaczyłem jak grają Twoi koledzy ... matko Buzka - niektórzy chyba się urodzili z BF-em w ręku ;-)

Ostro przesadzasz - wtedy praktycznie grało tylko [PRGK] - czyli druga druzyna, [PRGK-42] jest na prawde dobre (jeżeli takie wrażenie robi na tobie kilku rekrutów ich nie chciałbyś spotkać).

Cytuj:
BTW1: jutro mój pierwszy test rekruta rezerwy .. kurcze ile mam wypić piw, aby szybko nie ginąć 8)

Im mniej tym lepiej (najlepiej wcale) - alkochol przeszkadza w graniu - ma się słabszy reflex i zamiast mysleć szybko i logicznie człowiek staje się zbyt brawurowy. Znasz zapewne wpływ alkocholu na kierowców - tu jest tak samo, ale jeszcze ostrzej (bo więcej zależy od refleksu).

Cytuj:
BTW2: i znowu mi OT wyszedł :oops:

;) ale bana nie dostałes, więc jeszcze jest oki ;)

Tytuł:
PostNapisane: 5 cze 2003, 01:09 
Moderator forum

_XENA_ napisał(a):

Im mniej tym lepiej (najlepiej wcale) - alkochol przeszkadza w graniu - ma się słabszy reflex i zamiast mysleć szybko i logicznie człowiek staje się zbyt brawurowy. Znasz zapewne wpływ alkocholu na kierowców - tu jest tak samo, ale jeszcze ostrzej (bo więcej zależy od refleksu).

eee tam jedno pyfko do BF jescze nikomu nie zaszkodzilo ;), 1 zimny bronx + BF -> swietny plan :!:

Tytuł:
PostNapisane: 5 cze 2003, 06:06 
Moderator forum

Mi najwyraźniej szkodzi (no chyba, że jest bezalkocholowe - smutne, ale prawdziwe ;) )

Tytuł:
PostNapisane: 5 cze 2003, 08:26 

ja od wczoraj stosuje sposob:
- kufel od piwa
- 7 kostek lodu
- cutrynka
- słomka
- zimna coca cola

efekt: chlodzi zjabiscie w te upaly (w tej chwili o 8.25 w sloncu 40 stopni!!)
a no i w bf'a odrazu lepiej idzie

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 5 cze 2003, 08:45 

Blade, z calym szacunkiem. nie mieszalbym piwa z cola i cytryna :)

Tytuł:
PostNapisane: 5 cze 2003, 08:56 

Kriz : Ale on bierze kufel OD piwa a nie piwo :!: i leje substytut - odrdzewiacz :!:

Tytuł:
PostNapisane: 5 cze 2003, 11:52 
Moderator forum

_XENA_ napisał(a):
Zero skromności - jestem realistą.

Widzę. Popuść czasem wodze fantazji. Odnoszę wrażenie, że podchodzisz do całego wątku zbyt poważnie. Ja ciągle powtarzam .. to zabawa.

_XENA_ napisał(a):
Nie pamiętam, abym wyróżnił wtedy się czymkolwiek - było wielu lepszych - ja tak na prawde miałem statsy takie jak ty - więc nie wiem, na czym ten skill miałby polegać. Dodam wręcz, że jestem raczej słaby skillowo (szczególnie mecze i treningi dosadnie mi to udowadniają). Jedyne, co mogę stwierdzić, to że znośnie nam szło bo w teamie w którym grałem było kilka osób z [PRGK] więc moglismy nieco wiecej współpracować niż inni gracze na FFA.

Jasne. Nie liczy sie ilośc zdobytych punktów, a esesnsja gry zespołowej. Zrozum proszę, że zanim cokolwiek załapałem na BF-ie każdy, kto grał ode mnie lepiej, pewniej .. był godny podziwu. Powoli wyrównuję szanse, ale to tylko dzięki temu, że udaje mi się natrafiać na graczy, którzy także cenią zespołówkę.

_XENA_ napisał(a):
Makabryczne koszenie pasuje bardziej do Quake niż do BF-a - tu się drużynowo gra i wypełnia zadania - lepiej zdobyć flage na 5 minut niż zabić 15 wrogów.

Zauważyłem, że lubisz zdobywać flagi, przecież ta gra w końcu na tym polega. W każdej MPlayerowej grze jest jakiś cel. Nawet w takim CS-ie, który banalny może okazać się zbyt trudny w ręcach niewprawionego gracza. Tak samo i z BF-em. Zdobyć flagę to raz, zachować ją dłużej niż 5 minut to dwa .. jeśli wróg sięgnie po Twoją zdobycz w większej lub mniejszej grupie np. 3 wojaków to co zaczniesz robić ? Szukać kolejnej flagi ? Nie .. zaczniesz się ratować .. i to nie ucieczką, a tym rodzajem broni jaki w danym momencie posiadasz. I to w jaki sposób jej uzyjesz, mając mniejszą lub większą praktykę .. pozwoli przetrwać.

_XENA_ napisał(a):
W większości wypadków przetrwanie wynika z praktyki - trzeba wiedzieć gdzie się ustawić, jak poruszać itp. Nic wiecej tylko tak zwane "dupogodziny" przy BF-ie.

Fakt, ale weź bądź tu mądry i się schowaj na mapie gdzie gra 32/32 graczy.

_XENA_ napisał(a):
Ostro przesadzasz - wtedy praktycznie grało tylko [PRGK] - czyli druga druzyna, [PRGK-42] jest na prawde dobre (jeżeli takie wrażenie robi na tobie kilku rekrutów ich nie chciałbyś spotkać).

Na mnie robi wrażenie każdy, kto potrafi oddać się w 100% grze, przez co gra mu idzie wyśminicie.

_XENA_ napisał(a):

Po 1-2 piweczkach to raczej pomaga .. przeszkadza po 4-6 .. to tak.

_XENA_ napisał(a):
;) ale bana nie dostałes, więc jeszcze jest oki ;)

To teraz wątek zejdzie (jak już widzę) do kategorii "co pić, jak pić, i ile pić .. grając w BF-a" :D

Tytuł:
PostNapisane: 5 cze 2003, 15:03 
Moderator forum

Tomy i XENA -> ze tez wam sie chce tak nawzajem cytowac ;), jestem pelen podziwu, tez bym tak chcial hihihi ;), a colka z cytrynka tez jest bardzo dobra 8) , tylkoduzo cytrynki musi byc to wtedy kopie jak prawdziwy odrdzewiacz ;)

Tytuł:
PostNapisane: 5 cze 2003, 15:32 
Moderator forum

Holman napisał(a):
Tomy i XENA -> ze tez wam sie chce tak nawzajem cytowac ;), jestem pelen podziwu, tez bym tak chcial hihihi ;), a colka z cytrynka tez jest bardzo dobra 8) , tylkoduzo cytrynki musi byc to wtedy kopie jak prawdziwy odrdzewiacz ;)

Grunt to trzymać się merytorycznej wartości wypowiedzi przedmówcy. Jeszcze wiele razy w tej i innej kwestii będziemy się .. cytować, aby było wiadomo o co chodzi. Co do napojów. U mnie 37 stopni w cieniu ... na razie Cola Loca z cytrynką .. po pracy .. oderdzewiacz .. ;D

Tytuł:
PostNapisane: 5 cze 2003, 15:40 
Moderator forum

Cytuj:
Widzę. Popuść czasem wodze fantazji. Odnoszę wrażenie, że podchodzisz do całego wątku zbyt poważnie. Ja ciągle powtarzam .. to zabawa.

Wiesz - moge wszędzie pisać jestem masta-blasta (jak pisał na przykład Misiek Blacha), ale potem jak wejde na serwer prawda sie wyda i wszyscy będą ze mnie szdzić. Ja jednak wolę pozostac realistą.

Cytuj:
Jasne. Nie liczy sie ilośc zdobytych punktów, a esesnsja gry zespołowej. Zrozum proszę, że zanim cokolwiek załapałem na BF-ie każdy, kto grał ode mnie lepiej, pewniej .. był godny podziwu. Powoli wyrównuję szanse, ale to tylko dzięki temu, że udaje mi się natrafiać na graczy, którzy także cenią zespołówkę.

Ktoś kiedyś pisał, że wazne w BF-ie jest umieć znaleźć się we własciwym czasie we właściwym miejscu - najwyraźniej wraz z praktyką nabierasz tej umiejetności.

Cytuj:
Zauważyłem, że lubisz zdobywać flagi, przecież ta gra w końcu na tym polega. W każdej MPlayerowej grze jest jakiś cel. Nawet w takim CS-ie, który banalny może okazać się zbyt trudny w ręcach niewprawionego gracza. Tak samo i z BF-em. Zdobyć flagę to raz, zachować ją dłużej niż 5 minut to dwa .. jeśli wróg sięgnie po Twoją zdobycz w większej lub mniejszej grupie np. 3 wojaków to co zaczniesz robić ? Szukać kolejnej flagi ? Nie .. zaczniesz się ratować .. i to nie ucieczką, a tym rodzajem broni jaki w danym momencie posiadasz. I to w jaki sposób jej uzyjesz, mając mniejszą lub większą praktykę .. pozwoli przetrwać.

Gdybym chciał polować na fragi nie grał bym w BF-a tylko coś innego - w BF conquest najważniejsze są flagi. Zapewne gdybym został postawiony w opisanej przez ciebie sytuacji nie rzuciłbym się do ataku (3 na 1 to raczej bym przegrał), ale tak sie zakampował, że wróg nie mógłby sam zdobyć flagi (a bardzo trudno byłoby mu mnie zabić - zwykle przy flagach sa takie miejsca) i czekałbym na wsparcie regularnie klikając F2 F2 (need reinforcements). Zapewne ktos przyszedłby z odsieczą..

Cytuj:
Fakt, ale weź bądź tu mądry i się schowaj na mapie gdzie gra 32/32 graczy.

Nie jest to az takie trudne - część zawsze biegnie na oślep do ataku (zwykle ci mniej doświadczeni) - można schowac się za ich plecami. Brutalne, ale prawdziwe.

Cytuj:
Na mnie robi wrażenie każdy, kto potrafi oddać się w 100% grze, przez co gra mu idzie wyśminicie.

Mnie się podoba cała część taktyczna - treningi, tworzenie strategii, dogrywanie ludzi, wyszukiwanie nowych rozwiazań, a potem realizowanie założeń w praktyce. Pozwala to poczuć się jak część drużyny, a nie pojedynczy anonimowy gracz.

Cytuj:
Po 1-2 piweczkach to raczej pomaga .. przeszkadza po 4-6 .. to tak.

Mnie po 1 piwie wyraźnie spada reflex i częściej robie głupoty, więc wolę browar po grze, a nie przed (no chyba, że wszyscy piją - wtedy cały czas są wyrównane szanse ;) )

Cytuj:
To teraz wątek zejdzie (jak już widzę) do kategorii "co pić, jak pić, i ile pić .. grając w BF-a" :D

To tesz istotne zagadnienie - warte dłuższej dyskusji ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2