Teraz jest 23 cze 2025, 22:50

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 20 kwi 2005, 22:15 

tutaj masz zestawienie

http://www.hardwareanalysis.com/content ... icle/1761/

IMHO możesz sie też zastanowić nad rozwiązaniem SLI ...np. 2x geforce 6800 GT :wink: ...

albo to: http://www.tomshardware.pl/graphic/20050111/index.html -> cena 2 tyś. (karta + płyta główna)

Tytuł:
PostNapisane: 20 kwi 2005, 23:39 

/\
|
|
co to za reklama przeciez opera jest komercyjna :D

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwi 2005, 00:00 

Xyz napisał(a):
/\
|
|
co to za reklama przeciez opera jest komercyjna :D

no ale możesz ją legalnie uzywać z bannerkiem 8) a teraz zrobili jeszcze taką akcję -> http://my.opera.com/quiris/journal/78 -> i masz full legal 8) (myślę, że warto bo nowa wersja najbardziej mi się podoba z dotychcczasowych Oper) ---> więc KLIKAĆ mi tu zaraz w bannerek :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwi 2005, 11:24 
Oldboy Battlefield.pl

news na glownej!
naprawde polecam:
Obrazek
to tylko 3.7MB ... ktore zmienia swiat na lepsze :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwi 2005, 12:10 

Okota napisał(a):
news na glownej!
naprawde polecam:
Obrazek
to tylko 3.7MB ... ktore zmienia swiat na lepsze :wink:

BA, a za takie pieniądze !!!
http://www.opera.com/buy/poland/

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwi 2005, 14:08 

Raix napisał(a):
BA, a za takie pieniądze !!!
http://www.opera.com/buy/poland/

ja tam wolę za darmo (250 kliknięć to nie jest aż tak dużo) :)
... bo jak tata wybierze przeglądarkę to nie ma bata :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwi 2005, 17:14 

Lokalizacja: Szczecin,Duszniki zdroj, Adelaide, Stuttgart, Helsingborg, CapeTown
Marteen wlasnie zastanawiam sie nad SLI i 2x GF 6800GT z tym ze niewiem czy mozna zrobic tak ze:
kupic plyte gl. pod SLI i zamontowac narazie jedna karte a potem za jakis czas dokupic 2-ga? czy tez trzeba odrazu dwie kupic?
Jak bys mial gdzies pod reka jakis link do tesciku jak wypada SLI w porownaniu z innymi kartami szczegolnie z Radkiem x850xt
to byl bym wdzieczny bo staralem sie cos znalezc ale polskie stronki otwieraja mi sie tutaj zalosnie :cry:

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwi 2005, 17:26 

ino możesz być pewien że 2 x GF 6800 Gt będzie dużo wydajniejszy od RX850XT !!

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwi 2005, 21:17 

Koalas napisał(a):
Marteen wlasnie zastanawiam sie nad SLI i 2x GF 6800GT z tym ze niewiem czy mozna zrobic tak ze:
kupic plyte gl. pod SLI i zamontowac narazie jedna karte a potem za jakis czas dokupic 2-ga? czy tez trzeba odrazu dwie kupic?
Jak bys mial gdzies pod reka jakis link do tesciku jak wypada SLI w porownaniu z innymi kartami szczegolnie z Radkiem x850xt
to byl bym wdzieczny bo staralem sie cos znalezc ale polskie stronki otwieraja mi sie tutaj zalosnie :cry:

http://www.benchmark.pl/artykuly/recenz ... k2003.html
(niestety strona jest polska).

Co prawda jest tu 2x6800 Ultra Sli no, ale markowe 6800Gt łatwo jest
przerobić (właściwie to przetaktować) na 6800 Ultra.
Możesz kupić jedną karte na początku.Natomiast z tego co wiem żeby 2 karty działały poprawnie w SLI muszą być fabrycznie identyczne(bedziesz musiał druga karte odpowiednio dobrac do zestawu).

Acha no i zasilacz musisz mieć bardzo wydajny do takiego zestawu.

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwi 2005, 21:35 

Koalas napisał(a):

no możesz kupić jedną kartę a za rok drugą :) nie ma problemu ... sęk w tym, że muszą być to identyczne wersje karty (chyba nawet bios muszą mieć taki sam) ... i później możesz mieć problemy z kupną drugiej karty :wink:

Linki:
:arrow: http://www.tomshardware.pl/graphic/20041123/index.html
:arrow: http://www.digit-life.com/articles2/gffx/sli-2.html
( http://www.ixbt.com/video2/sli-d2.shtml#p30 ->3d mark wyniki...)
:arrow: http://www.hardocp.com/article.html?art=Njk2LDQ=

Podsumowując :P
Cytuj:
Tak jak się spodziewaliśmy, komputer z układem SLI z kartami GeForce 6800 Ultra lub GT przewyższa inne rozwiązania wydajnością. Rezerwy wydajności, jakie kryje w sobie technologia SLI, są olbrzymie. Nawet przy procesorze Athlon64 4000+ karty muszą wręcz czekać na procesor. Tylko przy rozdzielczości 1600x1200 pikseli, z 4x FSAA i 8-krotnym filtrowaniem anizotropowym zestaw z SLI musi naprawdę się napracować. To są najlepsze warunki pracy dla zestawu SLI. Także sama gra ma duży wpływ na wzrost wydajności, wynikający z zastosowania SLI. W grach korzystających intensywnie z shaderów, takich jak Doom3 i Farcry, zastosowanie SLI jest korzystne już przy niższych rozdzielczościach. Z kolei w starszych grach, takich jak UT2004 i Call of Duty korzyści są mniejsze. Nawet Half-Life2 tylko w nieznacznym stopniu wyzyskuje technologię SLI. W chwili obecnej wiele gier nie obsługuje technologii SLI wcale

... no i 2x Geforce Ultra w SLI nie zawsze wygrywa z radeonem 850 XT :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 22 kwi 2005, 00:41 
Moderator forum

marteen napisał(a):

SLI daje kopa grom które je obsłużą (nie wszystkie to potrafią). jak gra nie obsługuje zadnego z trybów SLI - działa tylko jedna karta, a druga nie. Proste, co nie? Poza tym różne gry różnie wykorzystują komponenty grafiki. Od dawna jest wiadome, że ATI ma bardzo wydajne shadery i doskonale zoptymalizowane filtrowanie anizotropowe. Zależnie od tego co nada gra najbardziej wykorzystuje - zmienają się proporcje wydajności pomiędzy ATI i nVidią. Dowodem na to jest wydajnościowy "pojedynek" obu firm w Doom-ie 3 i HL2.

Zaś wracając nieco do tematu - ja nie widzę potrzeby korzystania ze SLI. BFV chodzi mi na maxach w 1600, nawet jak włączam Anizotropię x4 dalej jest fajnie, HL2 na maxach w 1600 z AA x4 i Anizotropią x8 ma 60+ FPS-ó. Po co mi więcej. Kupiłem za około 1700 zeta 6800GT, zakręciłem ja nieco powyżej Ultra i bezsensem byłoby dla mnie wydawanie dodatkowej kasy (znowu około 2000+ złotych) na coś co nie da mi widocznego (gołym okiem) wzrostu wydajności. Zaś przeciętny gracz, mający monitor 17 cali może zapomieć o rozdziałkach rzędu 1600 więc i nawet takiej grafy mu nie trzeba. Zwykłe 6600GT styknie by było miło.

Tytuł:
PostNapisane: 22 kwi 2005, 08:00 

moj monitor 17 cali obsluguje rozdzialke 1600x1200 8)

Tytuł:
PostNapisane: 22 kwi 2005, 08:16 
Moderator forum

_XENA_ napisał(a):
marteen napisał(a):

Zaś wracając nieco do tematu - ja nie widzę potrzeby korzystania ze SLI. BFV chodzi mi na maxach w 1600, nawet jak włączam Anizotropię x4 dalej jest fajnie, HL2 na maxach w 1600 z AA x4 i Anizotropią x8 ma 60+ FPS-ó. Po co mi więcej. Kupiłem za około 1700 zeta 6800GT, zakręciłem ja nieco powyżej Ultra i bezsensem byłoby dla mnie wydawanie dodatkowej kasy (znowu około 2000+ złotych) na coś co nie da mi widocznego (gołym okiem) wzrostu wydajności. Zaś przeciętny gracz, mający monitor 17 cali może zapomieć o rozdziałkach rzędu 1600 więc i nawet takiej grafy mu nie trzeba. Zwykłe 6600GT styknie by było miło.

Jak wyjdzie BF2 to bedziesz widzial ze masz szajs a nie super kompa :)
Mowilem ci juz - znajdz sobie laske a nie pieniadze w kompa pakujesz! :P

Tytuł:
PostNapisane: 22 kwi 2005, 17:31 
Moderator forum

Simek napisał(a):
moj monitor 17 cali obsluguje rozdzialke 1600x1200 8)

A jakie odświerzanie? Mam (dokładniej moja siostra ma) 17 cali i tesz obsługuje 1600, ale w 60 Hz (a może nawet w 57 - nie pamietam dokładnie). Ja cenię sobie moje oczy więc niżej 85 nie uruchamiam. Tobie radze to samo.

Tytuł:
PostNapisane: 22 kwi 2005, 20:02 

Racja Xena, odswiezanie ponizej 85 Hz jest nie do wytrzymania. Dlategotez sam uzywam rozdzialki 800x600(120 Hz) lub 1024x768(85 Hz). Ale faktem jest ze TEORETYCZNIE mam mozliwosc uzywania 1600x1200 :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2