Mnie nadal interesuje kwestia wielkości mapek

. Większość przyszłych graczy BF 2 będą to ludzie grający w różnych klanach, a więc też w ladderach w clanbase czy też w esl’u.
Jak wiemy na dzień dzisiejszy najbardziej popularnym systemem rozgrywki jest 10 vs 10 (clanbase) oraz 8 vs 8 ( esl ). Nawiązując do tego co pisał Zooltar, że clanbase powinno ustalić system rozgrywki 16 vs 16, żeby można było zagrać na mapach w ich największych rozmiarach, wydaje mi się to mało prawdopodobne żeby taki system znalazł zastosowanie i stał się tak rozpowszechniony jak 10 vs 10.
Oglądając ostatni filmik z Bf 2 ( ten na Gulf of Oman wersja mapy small) zauważyłem, że mapa w wersji „small” jest całkiem rozbudowana. Wydaje mi się, że clanbase postawi na mapki „medium” jako te najbardziej grywane i tu powstają moje wątpliwości

.
Interesuje mnie ile stracimy my gracze, grając na mapkach medium zamiast na large. Chciałbym dowiedzieć czy jest jakaś różnica pomiędzy np. Gulf of Oman wersja „m” a tą samą mapą w wersji „l”, pomijając rzecz jasna różnice oczywiste takie jak wielkość liczba punktów kontrolnych.
Czy możecie przedstawić listę sprzętu jaki jest dostępny na Gulf of Oman, a konkretnie jednostki jakie stacjonują w punkcie kontrolnym o nazwie airfield camp i w punkcie airfield base ?
Czy nie jest przypadkiem tak, że im mapka mniejsza tym bardziej asfaltowa ?
Czy nie jest tak że im mniejsza mapka tym mniej sprzętu, typu czołgi, wozy opancerzone, heli samoloty itp… a zarazem większą rolę będzie odgrywać piechota ??