Ja przeważnie gram na serwerach na których ludzie raczej żadko miedzy sobą rozmawiają a znacznie częściej używają komend.
Z graczami niemieckimi już nieraz sie śmiałem na całego z różnych rzeczy i jakoś nigdy mi to nie przeszkadzało.
Obecnie gram na serwerach słowackich,także raczej niema tam za wielu niemców,a nawet jeśli są,to zawsze ci sami z którymi bardzo dobrze sie dogaduje,tzw..."stali bywalcy serwera,gdzie praktycznie każdy,każdego zna po xywce".
Kiedyś jedynie zdarzyły mi sie bluzgi ze strony Amerykanina na jakimś forum,nie pamietam na jakim,pamietam jednak że pojechałem mu ostro po szortach

.Niestety admin skasował wątek gdyż doszedł do wniosku że może to być początek bardzo ostrej dyskusji

.
Zresztą ja z natury jestem bardzo spokojnym człowiekiem i na objawy chamstwa,agresji itd,staram sie reagować spokojnie i z kulturą,dzieki czemu w oczach ludzi uchodze za człowieka kulturalnego i godnego zaufania.Tak jak mówie,jeśli gracze na serwerach widzą że jesteś człowiekiem kulturalny,że potrafisz normalnie porozmawiać,to również będą traktować cie kulturalnie i z szacunkiem.
W końcu chyba każdy sie zgodzi ze mną,że gra z takimi ludzmi to czysta przyjemność i świetna zabawa.Na serwerach jak w życiu,kultura,porządek i szacunek muszą być,gdyż są kluczem do wzajemnego porozumienia i zrozumienia.