Teraz jest 31 sie 2025, 18:15

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 482 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 33  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2005, 18:40 

yacub napisał(a):
Po prostu kolejny Twój post potraktowałem jako nawiązanie do swojej poprzedniej wypowiedzi i dlatego uznałem to za kompletny absurd. Nie wspominając już o tym, że twierdzisz, że był to świadomy wybór, skoro gość nawet nie wie jaki ma HDD.

Jeśli dane które przedstawiam, czy to wykresy, czy to opinia o sprzęcie komputerowym, to dla twojej osoby absurd, to powiem tylko tyle, że szkoda mi ciebie. Jeśli taki jesteś pewien swoich racji, to napewno bez problemu przedstawisz jakieś dowody na poparcie swoich tez (a nie rzucanie ogólnikami, niedomówieniami). I może wtedy już bez zbędnych dodatkowych kwiatków dyskusja wejdzie na właściwy tor.
yacub napisał(a):
ROTFL :lol: , jasne, zbanują mnie, podp*** mieszkanie i zgwa*** psa.

Zastananawiające jest to iż człowiek który powinien dawać przykład, nie może obejść się bez takiego słownictwa i wizji.
yacub napisał(a):
Give me a break... To jest forum dyskusyjne, czyli miejsce gdzie mam prawo wyrazić własną opinię i żaden noobek nie będzie mnie tego prawa pozbawiał. To, że nie posiadasz poczucia humoru, a spadasz...

Pomijając twoje samouwielbienie > Forum dyskusyjne to miejsce gdzie każdy, nie tylko ty, ma prawo wyrażać własną opinię. Ale wiedz też że jest to miejsce publiczne gdzie każdy ma wgląd i obowiązuje kultura, zwłaszcza administrację i moderatorów.

Na dobrą sprawę tutaj co chwila może wejść ("spaść z nieba") ktoś nowy kto nie zna "panującej tu atmosfery" i poczuć się urażony pewnymi treściami pod jego, ale i nie tylko jego adresem.

Nie bądź tylko takim krótkowzrocznym dając do zrozumienia że ktoś nie kupował sobie komputera tylko dlatego że nie pamięta modelu dysku twardego. Może kupił, może i nie. Ty za to pewnie pamiętasz oznaczenie kodowe twojej pralki, model silnika w sokowirówce i skład chemiczny cegieł w ścianach swojego mieszkania.

Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2005, 18:52 
Moderator forum

Morgus napisał(a):
a tak pozatym nie jestes adminem lub moderem ... wiec sie nie udzielaj ...

Przepraszam Mistrzu, że zakłócam cenny spokój.
Czy ja mogę się udzielić ? Pozwolisz ?

Koniec żartów. Nauczysz się korzystać z forum zgodnie z zasadami, albo zmieniasz piaskownicę.

Nie dość, że nowy to jeszcze pyszczy się na słuszne uwagi innych ...

Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2005, 18:59 
Moderator forum

_EP_ napisał(a):
yacub napisał(a):
Po prostu kolejny Twój post potraktowałem jako nawiązanie do swojej poprzedniej wypowiedzi i dlatego uznałem to za kompletny absurd. Nie wspominając już o tym, że twierdzisz, że był to świadomy wybór, skoro gość nawet nie wie jaki ma HDD.

Jeśli dane które przedstawiam, czy to wykresy, czy to opinia o sprzęcie komputerowym, to dla twojej osoby absurd, to powiem tylko tyle, że szkoda mi ciebie. Jeśli taki jesteś pewien swoich racji, to napewno bez problemu przedstawisz jakieś dowody na poparcie swoich tez (a nie rzucanie ogólnikami, niedomówieniami). I może wtedy już bez zbędnych dodatkowych kwiatków dyskusja wejdzie na właściwy tor.

W ripoście do mojej wypowiedzi nie było żadnego argumentu, więc wybacz ;)

_EP_ napisał(a):
yacub napisał(a):
ROTFL :lol: , jasne, zbanują mnie, podp*** mieszkanie i zgwa*** psa.

Zastananawiające jest to iż człowiek który powinien dawać przykład, nie może obejść się bez takiego słownictwa i wizji.

Jak mniemam wyraz "podpalenie" oraz "gwałt" uchodzą za obraźliwe? o_O Dobrze wiedzieć. Świat się zmienia.

_EP_ napisał(a):
Pomijając twoje samouwielbienie > Forum dyskusyjne to miejsce gdzie każdy, nie tylko ty, ma prawo wyrażać własną opinię. Ale wiedz też że jest to miejsce publiczne gdzie każdy ma wgląd i obowiązuje kultura, zwłaszcza administrację i moderatorów.

Czy brakiem kultury jest wytykanie czyichś absurdalnych decyzji, tudzież rozpoczynanie z kimś polemiki?

_EP_ napisał(a):
Na dobrą sprawę tutaj co chwila może wejść ("spaść z nieba") ktoś nowy kto nie zna "panującej tu atmosfery" i poczuć się urażony pewnymi treściami pod jego, ale i nie tylko jego adresem.

W takim razie nie stoi nic na przeszkodzie, aby je wyrazić. Mało obchodzi mnie to, co ktoś "z zewnątrz" może pomyśleć o mnie - nie będę ograniczał własnej swobody do wyrażania myśli tylko dlatego, że mogą wśród nas znaleźć francuskie pieski, czujące się urażone mym obelżywym przekleństwem, takim jakim niewątpliwie jest "podpalenie".

_EP_ napisał(a):
Nie bądź tylko takim krótkowzrocznym dając do zrozumienia że ktoś nie kupował sobie komputera tylko dlatego że nie pamięta modelu dysku twardego. Może kupił, może i nie. Ty za to pewnie pamiętasz oznaczenie kodowe twojej pralki, model silnika w sokowirówce i skład chemiczny cegieł w ścianach swojego mieszkania.

Nie wiem jak Ty, ale ja przed zakupem czegokolwiek, na co będę musiał wydać sporą sumę pieniędzy (fe: PC, telewizor/rzutnik, pralka, etc.) robię wywiad, który produkt dostępny na rynku będzie najlepszy. Nie zdarzyło mi się jeszcze inwestować ciężko zarobionych pieniędzy w coś, o czym nie mam pojęcia. Zawsze uprzednio upewniam się, czy to, co kupuję warte jest swej ceny, czy może na rynku inny producent oferuje swój produkt o wyższej jakości tudzież o lepszej relacji cena/jakość. I tak, pamiętam producenta sprzętu, który kupiłem. Gdy z kolei zdaję pytanie odnośnie danego sprzętu, a nie pamiętam dokładnie modelu to to sprawdzam - dając tym samym większe pole do popisu osobom, do których kieruję swe wątpliwości. Stąd wnioskuję, że kolega zakupił owy sprzęt w jakimś supermarkecie, bo tam właśnie potrafią połączyć P4 2.8GHz z R9200.

Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2005, 19:07 
Moderator forum

Wyglada ze mamy na forum noweg sprzetowego onaniste :)

Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2005, 19:20 
Moderator forum

Holman napisał(a):
Wyglada ze mamy na forum noweg sprzetowego onaniste :)

Podejdźmy do tego z drugiej strony ....

Szybko .. zmieniaj siga, ja idę się doczytać na serwisach, wołaj Mayka i uratujemy honor forum ....

Tylko kto będzie ripostował w kwestii psychologii ?

Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2005, 19:21 
Moderator forum

_EP_ - misiaczku drogi, zważ że osoby z którymi polemizujesz, zjadły ząbki na serii BF i troche wiedzą o wymaganiach jakie EA podaje do gry i jak to jest w praktyce. Zagraj sobie na BF42 na sprzęcie jaki podany jest na opakowaniu - powodzenia. Poza tym co opowiadasz że BF2 nie pójdzie na Ti4200 - zapewniam Cię że w softwarze pójdzie. A co do liczenia AI i procentowego użycia przez nie procka - wszystko zależy od tego jak jest napisane i rozbudowane - w BFie można zmieniać tą wielkość - psróbuj sobie nawet na dobrym procku podkręcić tą wartość na max - będzie slideshow.

Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2005, 19:30 

Tomy ok... ja przeprosilem za to co zrobilem zanim ten yacob mnie wyzwał.... wiec nie wiem o co Ci chodzi! pozatym czy ten regulamin tyczy sie tylko uzytkownikow czy takze moderatorow? wiec czmeu nie dostal warna za nazwanie mnie burakiem?> pozatym nie wiedzialem od czego jest forum od smiesznych rzeczy... wiec czy tak zle sie stalo ze akurat tu to wkleiłem? ale ok na drugi raz przeczytam, od czego co jest...

Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2005, 19:59 
Moderator forum

Morgus napisał(a):
wiec nie wiem o co Ci chodzi! pozatym czy ten regulamin tyczy sie tylko uzytkownikow czy takze moderatorow?

Doczytałeś część o niewidzialnej etykieci trolla, którą moga Ci przykleić forumowicze po ich merytorycznej analizie ?

Pomyśl o tym.

Morgus napisał(a):
wiec czmeu nie dostal warna za nazwanie mnie burakiem?> pozatym nie wiedzialem od czego jest forum od smiesznych rzeczy... wiec czy tak zle sie stalo ze akurat tu to wkleiłem? ale ok na drugi raz przeczytam, od czego co jest...

Gdyby trafiło na kogoś innego, również zostałby nazwany "burakiem".
Jak sądzisz .. moderatorzy nie mają prawdziwego życia ?
Notoryczne upraszanie nowych forumowiczów o przestrzegania ścisłych zasad tutaj panujących, pilnowanie porządku i umoralnianie robi się już monotonne ..

Więc zdaj sobie sprawę, że nerwy też mają swoją wytrzymałość.

Wchodzisz tutaj z brudnymi buciorami i nie przypiął nie wypiął serwujesz jakimś dziwnym odnośnikiem. Jeśli nie masz nic do wniesienia w aktualnym wątku - nic nie pisz.

Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2005, 20:42 

yacub napisał(a):

Nic się nie stało.
yacub napisał(a):
Jak mniemam wyraz "podpalenie" oraz "gwałt" uchodzą za obraźliwe? o_O Dobrze wiedzieć. Świat się zmienia.

Uważam że można wyrazić swoje zdanie pomijając takie czarne scenariusze których chyba każdy tu obecny chciałby nie doświadczać, tym bardziej młodsza część widowni :)
yacub napisał(a):
Czy brakiem kultury jest wytykanie czyichś absurdalnych decyzji, tudzież rozpoczynanie z kimś polemiki?

Temat rzeka. Moglibyśmy rozmawiać o tym tygodniami. Wszystko zależy od twojego poczucia dobrego smaku. Zakładając nawet że masz rację i komputer kupiony bez zastanowienia z superkarketu - co osiągasz? Poczucie że ktoś w twoich oczach wygląda jak ofiara promocji, sloganów reklamowych, że nie potrafi dokonywać wyborów?. Taka osoba po prostu nie będzie więcej pisać na to forum w obawie o kolejne krytyki. Czy naprawdę tego akurat chcesz?

Nie znamy powodów takiej a nie innej konfiguracji komputera, tak więc nie można krytykować danego człowieka od tej strony, po za tym nie jest to w żaden sposób potrzebne by odpowiedzieć na pytanie pytajacemu. To nowa osoba i powinna być traktowana jako gość, a gościowi nie mówi się że ma stare buty, ubogie słownictwo czy kiepski samochód.
yacub napisał(a):
Mało obchodzi mnie to, co ktoś "z zewnątrz" może pomyśleć o mnie - nie będę ograniczał własnej swobody do wyrażania myśli tylko dlatego, że mogą wśród nas znaleźć francuskie pieski, czujące się urażone mym obelżywym przekleństwem, takim jakim niewątpliwie jest "podpalenie".

Musisz tylko pamiętać że nie jesteś byle jakim użytkownikiem, a moderatorem, więc niejako twoje zdanie to zdanie serwisu, bo to serwis dał ci pewną władzę na forum. Serwis z którym jest związanych wiele innych osób, którzy pracują nad nim cały czas, ponosza koszta i co najważniejsze - swoim imieniem i nazwiskiem za całość ręczą. Jako moderator nawet gdyby ktoś ci napisał bardzo wulgarne słowa, lepiej się ugryźć w język i wyczyścić forum, niż prowadzić swoją prywatną wojnę. Tak więc wg mnie opinia o członkach, administracji czy moderatorach danego serwisu jest bardzo ważna.

Podpalenie jak dobrze wiesz to nie jest żadne przekleństwo, to sobie dopowiedziałeś sam. Ja zauważałem jedynie że można wyrażać swoje zdanie w łagodniejszy sposób, tym bardziej pisząc do obcej osoby, a nie kogoś kogo znasz od ponad 30 lat, kogo nazwiesz głąbem a ten to odbierze jako żart bo zna ciebie i wie że tym to jest.
yacub napisał(a):
Nie wiem jak Ty, ale ja przed zakupem...

Dla ciebie może to jest oczywiste, ale naprawdę musisz zdać sobie sprawę że gruba większość posiadaczy komputerów w polsce, wie o ich budowie bardzo bardzo mało, żeby nie powiedzieć praktycznie nic. Czy myślisz że np. każdy pracujący 5 lat na jednym komputerze w jakiejś firmie, powie ci jaki jest procesor w nim, jaka pamięć, jaka pojemność dysku? Nie każdego to interesuje, wiele osób wie tyle ile musi aby wykonać daną czynność. Jak myślisz czemu mi ktoś płaci 100zł za przejechanie 5km, zainstalowanie drukarki na usb i wgranie sterowników do komputera? Dla ciebie bezsens - sam to zrobisz w 5 minut. Ale musisz zdać sobie sprawę że należysz do mniejszości tych którzy mają pojęcie o sprzęcie komputerowym i nie bez powodu usługi komputerowe to bardzo dochodowy interes, stokroć lepszy niż np. prowadzenie sklepu internetowego (a tak się składa że prowadziłem taki, który nawet był i jest uważany za jeden z lepszych w wielkopolsce, tyle że już aktualnie w rękach całkowicie dawnego współpracownika).

Co do kupna komputera w supermarkecie - owszem ja to zawsze odradzam, ale potrafię wyobrazić kogoś dla kogo jest to zupełnie czarna magia, kto jednak z jakiś względów chce się albo nauczyć obsługiwać komputer, albo zrobić komuś prezent. Nie musi nic sam składać, szukać, tworzyć, po prostu bierze jeden z pułki i tyle. Przecież na dobrą sprawę można równie dobrze iśc do sklepu komputerowego i dadzą ci to samo, a nawet i gorszy (twoimi oczyma) zestaw, bo dadzą płytę ecs zamiast asusa, wmówią że komputer do rozmowy przez gg i odbierania poczty potrzebuje nagrywarkę dvd i obudowę z neonem, że mysz musi być bezprzewodowa i optyczna, bo inne nie nadają się do uzycia, albo że lepiej dołożyć 500zł i kupić kartę graficzną GF6800Ultra bo jest ona dużo lepsza od GF6800GT i na pewno klient odczuje różnicę.

Także ocenianie zestawu komputerowego kupionego przez np. osobę która na komputerach się nie zna, to bardzo ale to bardzo delikatna sprawa. W tym temacie dodatkowo o taką ocenę nikt nie prosił.

Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2005, 21:06 
Oldboy Battlefield.pl

Oto w jaki sposób jeden post nie wnoszący nic do tematu potrafi rozpieprzyć ciekawie zapowiadającą się dyskusję :roll:

Nie chce mi się nic pisać... za dużo tego do przeczytania :P :P

Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2005, 21:21 

Hynol napisał(a):
_EP_ - misiaczku drogi

Dawno tego nie słyszałem... miły komplement, zwłaszcza że bardziej kwalifikuje się na przerośniętego wyjątkowo włochatego niedźwiedzia polarnego.
Hynol napisał(a):
zważ że osoby z którymi polemizujesz, zjadły ząbki na serii BF i troche wiedzą o wymaganiach jakie EA podaje do gry i jak to jest w praktyce.

Ząbki mówisz? Dodaj coś o palcach, czy niekiedy całych rekach i nogach :) Oczywiście wymagania w praktyce mogą się zmienić, i tutaj bf1942 to nie jest żadna nowość, lecz przykład jeden z wielu. Lecz narazie nie mamy nic oprócz suchej teorii. Akurat co do wymagania karty z obsługą ps 1.4 jestem skłonny w to uwierzyć ponieważ niestety, ale świat idzie do przodu, ten gier tym bardziej i prędzej czy później zdajesz sobie sprawę że to co kosztowało kiedyś 1000zł, dzisiaj wychodzi z użycia.
Hynol napisał(a):
Poza tym co opowiadasz że BF2 nie pójdzie na Ti4200 - zapewniam Cię że w softwarze pójdzie.

W trybie software/emulacji gry działają znacznie gorzej, a dodając do tego brak obsługi DX9 przez GF4Ti i na owe czasy raczej niską wydajność, bardzo bardzo wątpie że pograsz dłużej niż 10 minut, w każdym razie że będziesz starał się pograć. Zresztą normalnie co to za frajda nie widzieć co lepszych efektów graficznych, czy ząbki zamiast gładkiej krawędzi samolotu (wyłączone/włączone wygładzanie).
Hynol napisał(a):

A co do liczenia AI i procentowego użycia przez nie procka - wszystko zależy od tego jak jest napisane i rozbudowane - w BFie można zmieniać tą wielkość - psróbuj sobie nawet na dobrym procku podkręcić tą wartość na max - będzie slideshow.

Co nie znaczy że jest to decydujący czynnik wpływający na wydajność komputera w grze (zwłaszcza jak grasz przez internet ;). Tak jak pisałem wcześniej, na procesorze sprzed 2 lat pograsz sobie bez problemu nawet na lepszych detalach gry, natomiast na karcie graficznej sprzed 2 lat już tak miło nie będzie. Zresztą bez problemu sam znajdziesz testy gdzie różnice pomiędzy procesorami z tej samej rodziny są wyraźnie mniejsze aniżeli odpowiadające im cenowo karty graficzne. Mając wybór: dołożyć 400zł do procesora i mieć + ~3% fps, czy do karty graficznej i mieć + ~15% fps raczej dołożyłbyś do karty graficznej o ile zalezy ci na maksymalnej wydajności w grach. Ale oczywiście wszystko to kwestia indywidualnego podejścia i gustu.

Chciałbym, aby na Gf4Ti można było bez oporów grać na lepszych rozdzielczościach, z AA i AF i widzieć wszystkie efekty jakimi dysponuje BF2, naprawdę bardzo bym chciał, ale wiem że to jest niewykonalne i bez uszczuplenia portfela nie każdy sobie pogra :roll:

Kiedyś byłem o krok od kupna Herculesa GF2Ti za 1899zł, dzisiaj bym sobie nie wybaczył.

Tom@s > dyskusja moim zdaniem nic nie straciła, a momentami nawet zyskała, bo poruszone zostały ciekawe sprawy takie jak wydajność w trybach software czy stosunek cena/wydajność procesora i karty graficznej. Tylko trzeba się stopować bo za długo to czasu zajmuje.

Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2005, 21:32 
Moderator forum

_EP_ napisał(a):
yacub napisał(a):

Nic się nie stało.

Eh... :)
_EP_ napisał(a):
yacub napisał(a):

Uważam że można wyrazić swoje zdanie pomijając takie czarne scenariusze których chyba każdy tu obecny chciałby nie doświadczać, tym bardziej młodsza część widowni :)

Owa "młodsza część widowni" korzysta ze zdecydowanie bardziej wulgarnego słownictwa, więc możesz spocząć Strażniku Dobrego Wychowania.
_EP_ napisał(a):
yacub napisał(a):

Temat rzeka. Moglibyśmy rozmawiać o tym tygodniami. Wszystko zależy od twojego poczucia dobrego smaku. Zakładając nawet że masz rację i komputer kupiony bez zastanowienia z superkarketu - co osiągasz? Poczucie że ktoś w twoich oczach wygląda jak ofiara promocji, sloganów reklamowych, że nie potrafi dokonywać wyborów?. Taka osoba po prostu nie będzie więcej pisać na to forum w obawie o kolejne krytyki. Czy naprawdę tego akurat chcesz?

Skoro ktoś bierze nogi za pas, po pierwszej lepszej krytyce to faktycznie powinien trzymać się "na uboczu". Brak umiejętności prowadzenia polemiki jest uwstecznieniem cywilizacyjnym, podobnie jak niemożność wystosowania riposty. Skoro nie potrafi się wypowiadać, to jego braku na forum nikt nie odczuje, bo, jak sama nazwa wskazuje - służy ono do dyskusji. To nie jest Kółko Wzajemnej Adoracji prowadzone - jak by to Konrador powiedział - przez Care Bears.

_EP_ napisał(a):
Musisz tylko pamiętać że nie jesteś byle jakim użytkownikiem, a moderatorem, więc niejako twoje zdanie to zdanie serwisu

Bullshit. Fakt, że współpracuję z tym serwisem wcale nie stawia mnie jako jego głosu. To, że akurat jestem tutaj moderatorem wcale nie jest tożsame z wszechwiedzą, tudzież narzucaniem innym moderatorom mojego zdania. Ten serwis tworzą różni ludzie, wiec zdania również się różnią. Czasem diametralnie. Innymi słowy - kompletna bujda.

_EP_ napisał(a):
bo to serwis dał ci pewną władzę na forum. Serwis z którym jest związanych wiele innych osób, którzy pracują nad nim cały czas, ponosza koszta i co najważniejsze - swoim imieniem i nazwiskiem za całość ręczą. Jako moderator nawet gdyby ktoś ci napisał bardzo wulgarne słowa, lepiej się ugryźć w język i wyczyścić forum, niż prowadzić swoją prywatną wojnę. Tak więc wg mnie opinia o członkach, administracji czy moderatorach danego serwisu jest bardzo ważna.

Wyjścia nikt nie zabarykadował. Nie znasz specyfiki tego forum, więc proszę, odpuść sobie pouczanie ludzi, którzy siedzą tu od paru lat.

_EP_ napisał(a):
Podpalenie jak dobrze wiesz to nie jest żadne przekleństwo, to sobie dopowiedziałeś sam. Ja zauważałem jedynie że można wyrażać swoje zdanie w łagodniejszy sposób, tym bardziej pisząc do obcej osoby, a nie kogoś kogo znasz od ponad 30 lat, kogo nazwiesz głąbem a ten to odbierze jako żart bo zna ciebie i wie że tym to jest.

Przeczytaj co napisał Tomy. Nic dodać nic ująć.

_EP_ napisał(a):
(...) Także ocenianie zestawu komputerowego kupionego przez np. osobę która na komputerach się nie zna, to bardzo ale to bardzo delikatna sprawa. W tym temacie dodatkowo o taką ocenę nikt nie prosił.

Czy ja wyglądam na usługodawcę? Wyraziłem swoją opinię na temat frajerskiego zakupu kalkulatora z P4 na pokładzie za parę tysięcy. Fakt, iż ktoś ma znikome pojęcie o sprzęcie nie ogranicza mnie w wyrażaniu własnego zdania.

Ponadto Twoje gdybania na temat szans na grę na karcie pokroju R9200, który biednie radził sobie nawet z BF42, nie wspominając już o BFV na low, są maksymalnie rozbrajające. Ufam, że w kręgu swoich znajomych uchodzisz za specjalistę, ale tutaj niestety nie poszalejesz, bo jak widać masz znikome pojęcie o Battlefield'ach. W przeciwnym wypadku nie produkowałbyś takich banialuków.

Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2005, 21:43 
Moderator forum

"Srzetowiec", "sprzetowiec" niech kazdy, sie dowie, ze na forum, jest nooooowy, "sprzetooowieeeeec" :)

Dziekuje za uwage :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2005, 21:46 
Moderator forum

O dżizas - to nie onanista sprzętowy - to radykalna forumowa wyrocznia moralna. Ide na GO, bo mi się nawet nie chce tego czytać :)

Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2005, 22:34 

_EP_ <- wujek dobra rada nawracac nas przyszedl, ale moze to skasowac bo robi sie nudne a nasz "Misiaczek" nie wie kiedy przestac. KASOWAĆ to albo przeniesc w hyde park.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 482 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 33  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2