Teraz jest 13 maja 2025, 22:52

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 300 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 20  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 31 maja 2005, 14:13 

TuReK napisał(a):
panowie jak od zwierzaka który ma też bf2 za nim ucielk z TS i zniknol dowiedzialem sie że jest wersja PL czy to prawda? a podobno tez intro jest fajne i muza :D

Tak, to wersja polska, całkiem dobrze zrobiona.

Tytuł:
PostNapisane: 31 maja 2005, 14:36 

chciałem się zapytać o nowinkę w bf2 czyli jak wygląda ten efekt oszołomienia, w jakiej odległości od wybuchu on się załącza , czy on jest tylko po wybuchu granatu czy pocisku z czołgu i ile czasu trwa takie oszołomienie i czy bardzo przeszkadza 8)

ps. pierwszy post , hi :o

Tytuł:
PostNapisane: 31 maja 2005, 14:51 

Im bliżej wybuchu/wystrzału tym efekt mocniejszy i dłużej trwa.
Poruszanie się jest spowolnione.

Tytuł:
PostNapisane: 31 maja 2005, 14:54 

No,w końcu jakieś konkrety,bo od tych tłumanów na zagranicznych forach niczego nie można sie dowiedzieć,zwłaszcza że oni mają manie zawyżania wszystkiego.

Tytuł:
PostNapisane: 31 maja 2005, 15:03 

xceed napisał(a):
chciałem się zapytać o nowinkę w bf2 czyli jak wygląda ten efekt oszołomienia, w jakiej odległości od wybuchu on się załącza , czy on jest tylko po wybuchu granatu czy pocisku z czołgu i ile czasu trwa takie oszołomienie i czy bardzo przeszkadza 8)

Efekt oszolomienia wlacza sie od wybuchu granatu/pocisku/miny. Wydaje mi sie, ze trwa maksymalnie 5-6 sekund. Zdecydowanie znacznie utrudnia wszelkie akcje podejmowane w tym czasie, ale tak wlasnie powinno byc.

Tytuł:
PostNapisane: 31 maja 2005, 15:05 

Założyłem wątek na zagraniczym forum,mam nadzieje że nikt niema mi tego zazłe,gdyby któryś z testerów chciał podzielic sie swoimi wrażeniami z naszymi zagranicznymi przyjaciółmi to zapraszam tutaj.

Tytuł:
PostNapisane: 31 maja 2005, 15:06 

Efekt ogłuszenia działa podobnie jak w Call of Duty, ok wersja polska, ale komukatów w radiu nie tłumaczyli :D?

Tytuł:
PostNapisane: 31 maja 2005, 15:07 

TuReK napisał(a):
Efekt ogłuszenia działa podobnie jak w Call of Duty, ok wersja polska, ale komukatów w radiu nie tłumaczyli :D?

Zalezy o co Ci chodzi. Glosy sa w oryginale. Napisy po polsku.

Tytuł:
PostNapisane: 31 maja 2005, 16:05 
Oldboy Battlefield.pl

No to i ja dorzucę coś od siebie:

1. Pierwsze wrażenie - po pierwszym naciśnięciu ikonki BF2, musimy przebrnąć przez szereg rejestracji, tworzenia kont itp. W grze musimy stworzyć dwa oddzielne konta: lokalne (single) i sieciowe (multi). Obydwa posiadają oddzielne ustawienia grafiki etc. Konto multi jest zakładane na e-mail i przydzielona jest do niego ksywka (w moim przypadku niemożliwe było zrobienie spacji pomiędzy tagiem klanowym, a ksywką). Jeśli nie zostanie to poprawione, to każda zmiana na fake-nicka będzie maksymalnie upierdliwa...

2. Wymagania - najbardziej oczekiwana przez większość część...
Mój sprzęt:
AthlonXP 1700+ (1.5GHz) @ 1.8GHz, FSB400MHz
512MB DDR 400MHz TwinMOS
MSI GF FX5600 128MB
Ustawień grafiki jest naprawdę dużo i każdy dostosuje je do swoich upodobań i tak, aby wycisnąć ostatnie soki z karty graficznej...
Na moim złomie ustawiłem 1024x768 100Hz 32bit, ogólnie LOW (geometria na HIGH) i zakres pola widzenia na 100%... fps wacha się w okolicach 50fps i da się odczuć spadek o ok. 10-15fps w momentach naprawdę dużego wybuchu lub oszołomienia (efekt rozmazania - blur)...

3. Grywalność - gra ma bardzo duży potencjał, ale do większości rzeczy trzeba się przyzywczaić. Debilnym pomysłem jest umieszczenie komend pod przyciskiem "Q" i obsługa myszką... Czemu nie tradycyjne F1 itp. :?: :?: ...osobiście denerwuje mnie także wszelkie przybliżenie broni. Po prostu szczerbinka (czy jak to się zwie) zasłania tyle, że ciężko coś upolować. System strzałów jest także "dziwny", ale idzie się szybko dostosować... Klawiszologia także jest poprzestawiana i warto spędzić trochę czasu na singlu, aby opanować wszystko... Wszelkiego typu pojazdy są *******... lotnictwo trochę dziwne, ale na razie miałem okazję polatać tylko transportowym heli (ciężko się lata). Commanderem nie bawiłem się...

4. Polisz verszyn - no cóż... Z ciekawości zainstalowałem Polską wersję. Wszystkie teksty pisane są w języku polskim i niektóre rzeczy dziwnie brzmią (kupony - tickety). Dźwięki na szczęście pozostały orginalne. Jak kupię finalną grę to instaluję w wersji angielskiej... Dla mnie spolszczenie akurat tutaj jest po prostu bez sensu...

Warto było czekać na ten tytuł i na pokazie zaprezentujemy maksimum możliwości tej gry :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 31 maja 2005, 16:22 

Tom@s napisał(a):
No to i ja dorzucę coś od siebie:

4. Polisz verszyn - no cóż... Z ciekawości zainstalowałem Polską wersję. Wszystkie teksty pisane są w języku polskim i niektóre rzeczy dziwnie brzmią (kupony - tickety).

Trudno tu raczej bylo o inne tlumaczenie. Dlugo sie zastanawialem, jak to oddac, aby oddawalo sens wersji angielskiej, brzmialo znosnie oraz dalo sie szybko i latwo odmieniac. Mam nadzieje, ze tlumaczenie sie przyjmie.

Tytuł:
PostNapisane: 31 maja 2005, 16:25 

No to moze jeszcze ja sie wypowiem !!!
Polska wersja odpada nie ma to jak mieć 200 kuponów(mega LOL kupon czyli tikety/punky!)
a pozatym tiaa orginalny tekst z konsoli:
spotkano wrogi pojazd p-lot wroga :/
nie ma to!
powiem tak naprawde co mnie oszołomiło to MUZYKA genialana!!! (wyobraźcie sobie muzyke z bf1942 w klimatach arabskich!!a po obejżeniu intro wypas!!)
co do wymagań to jest źle
mam athlona 2600+ @ 3000+ i 512 ddr400 do tego rodzisz 9200 i ZONK (chociaż 9200 to rodzina 8500 ale nie idzie nawet menu sie nie odpala :x )
w każdym razie odpadają graiki słabesz od:
rodka 9500 i fx'a5600 (8500 to wyjątek na którym gra podobno chodzi)
po pożyczeniu od Jacka Rodeona 9800 pro gra idzie w 800na 600 przy minimum detali i widoczności na 100% więc jest źle bo na moim sprzecie z rodem 9200 doom3 mi na high biega w 800 na 600
PS. grywalność wypasiona !!!!!!!!!! jakie cuda sie wyczynia z celowaniem laserowym a po prostu alarm o namieżaniu jest gicik wtedy flara i szybki unik! no po prostu gra wypas!!
gra na minimum wygląda kiepsko chodź woda wygląda najepiej jak dotąd widziałem (zaciąga troche MoH:PA)

Tytuł:
PostNapisane: 31 maja 2005, 16:36 

ZwieRZak napisał(a):
Polska wersja odpada nie ma to jak mieć 200 kuponów(mega LOL kupon czyli tikety/punky!)
nie ma to!
powiem tak naprawde co mnie oszołomiło to MUZYKA genialana!!! (wyobraźcie sobie muzyke z bf1942 w klimatach arabskich!!a po obejżeniu intro wypas!!)
co do wymagań to jest źle
mam athlona 2600+ @ 3000+ i 512 ddr400 do tego rodzisz 9200 i ZONK (chociaż 9200 to rodzina 8500 ale nie idzie nawet menu sie nie odpala :x )
w każdym razie odpadają graiki słabesz od:
rodka 9500 i fx'a5600 (8500 to wyjątek na którym gra podobno chodzi)
po pożyczeniu od Jacka Rodeona 9800 pro gra idzie w 800na 600 przy minimum detali i widoczności na 100% więc jest źle bo na moim sprzecie z rodem 9200 doom3 mi na high biega w 800 na 600
PS. grywalność wypasiona !!!!!!!!!! jakie cuda sie wyczynia z celowaniem laserowym a po prostu alarm o namieżaniu jest gicik wtedy flara i szybki unik! no po prostu gra wypas!!
gra na minimum wygląda kiepsko chodź woda wygląda najepiej jak dotąd widziałem (zaciąga troche MoH:PA)

Hm dziwnego masz tego kompa skoro niektórzy tutaj mają jeszcze gorsze a gra na low chodzi im płynnie.

btw...512 MB RAM to za mało.

Tytuł:
PostNapisane: 31 maja 2005, 16:36 

ZwieRZak napisał(a):

Slowo "punkty" jako tlumaczenie "ticket" odpada z wielu przyczyn. Uzywanie spolszczonego "tiket" zupelnie nie wchodzi w rachube, bo to calkowicie nie po polsku i brzmi koszmarnie. Zauwaz, ze w BF2 nie beda graly tylko osoby znajace BF42, ale i nowi gracze.

Uswiadom mnie takze prosze, gdzie jest blad w zdaniu "Spotkano wrogi pojazd p-lot wroga"?

Ostatnio edytowano 31 maja 2005, 16:49 przez Ryslaw, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 31 maja 2005, 16:40 

Ryslaw napisał(a):

Trudno tu raczej bylo o inne tlumaczenie. Dlugo sie zastanawialem, jak to oddac, aby oddawalo sens wersji angielskiej, brzmialo znosnie oraz dalo sie szybko i latwo odmieniac. Mam nadzieje, ze tlumaczenie sie przyjmie.

generalnie to raczej zainstaluje wersje angielska, nie preferuje tlumaczen ale napewno znajdzie sie ktos komu Twoja praca pomoze w dobrej zabawie :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 31 maja 2005, 16:40 

Zmień te 512MB Ram na 128MB bo widze że masochista jesteś.
Mi w podobnej konfiguracji tylko z 1.5GB RAM chodzi płynnie na 1024x768 wszystko na high bez AA. Pamięci widać potrzeba sporo.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 300 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 20  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2