No to i ja dorzucę coś od siebie:
1. Pierwsze wrażenie - po pierwszym naciśnięciu ikonki BF2, musimy przebrnąć przez szereg rejestracji, tworzenia kont itp. W grze musimy stworzyć dwa oddzielne konta: lokalne (single) i sieciowe (multi). Obydwa posiadają oddzielne ustawienia grafiki etc. Konto multi jest zakładane na e-mail i przydzielona jest do niego ksywka (w moim przypadku niemożliwe było zrobienie spacji pomiędzy tagiem klanowym, a ksywką). Jeśli nie zostanie to poprawione, to każda zmiana na fake-nicka będzie maksymalnie upierdliwa...
2. Wymagania - najbardziej oczekiwana przez większość część...
Mój sprzęt:
AthlonXP 1700+ (1.5GHz) @ 1.8GHz, FSB400MHz
512MB DDR 400MHz TwinMOS
MSI GF FX5600 128MB
Ustawień grafiki jest naprawdę dużo i każdy dostosuje je do swoich upodobań i tak, aby wycisnąć ostatnie soki z karty graficznej...
Na moim złomie ustawiłem 1024x768 100Hz 32bit, ogólnie LOW (geometria na HIGH) i zakres pola widzenia na 100%... fps wacha się w okolicach 50fps i da się odczuć spadek o ok. 10-15fps w momentach naprawdę dużego wybuchu lub oszołomienia (efekt rozmazania - blur)...
3. Grywalność - gra ma bardzo duży potencjał, ale do większości rzeczy trzeba się przyzywczaić. Debilnym pomysłem jest umieszczenie komend pod przyciskiem "Q" i obsługa myszką... Czemu nie tradycyjne F1 itp.

...osobiście denerwuje mnie także wszelkie przybliżenie broni. Po prostu szczerbinka (czy jak to się zwie) zasłania tyle, że ciężko coś upolować. System strzałów jest także "dziwny", ale idzie się szybko dostosować... Klawiszologia także jest poprzestawiana i warto spędzić trochę czasu na singlu, aby opanować wszystko... Wszelkiego typu pojazdy są *******... lotnictwo trochę dziwne, ale na razie miałem okazję polatać tylko transportowym heli (ciężko się lata). Commanderem nie bawiłem się...
4. Polisz verszyn - no cóż... Z ciekawości zainstalowałem Polską wersję. Wszystkie teksty pisane są w języku polskim i niektóre rzeczy dziwnie brzmią (kupony - tickety). Dźwięki na szczęście pozostały orginalne. Jak kupię finalną grę to instaluję w wersji angielskiej... Dla mnie spolszczenie akurat tutaj jest po prostu bez sensu...
Warto było czekać na ten tytuł i na pokazie zaprezentujemy maksimum możliwości tej gry