konrador napisał(a):
1. Jak wygladaja duele? Ile strzalow w tulow z w miare bliskiej odleglosci trzeba, aby zabic delikwenta (z broni assaulta)? Fajnie by bylo jak moglby to ktos przetestowac, pewnie nie tylko mnie to ciekawi.
Trudno sprawdzić z powodu sporego rozrzutu, ale sądzę że 3-4 celne powinny wystarczyć.
Natomiast snajperki są imho zdecydowanie za słabe. Aby zabić od razu trzeba strzelić w głowę. W inne części ciała trzeba strzelać po kilka razy.
konrador napisał(a):
2. Czy lekkie pojazdy dostaja dmg po przejechaniu przeciwnika? Interesuje mnie to, bo nie wiem, czy uda mi sie jakims jeepopodobnym pojazdem uprawiac na drodze carmageddon, jak to zwyklem czynic w bf1942.
Nie zauważyłem, żeby pojazdy były uszkadzane w czasie tratowania pieszych. Jeśli nawet tak jest, to uszkodzenia są na tyle nikłe, że można spokojnie robić carmageddon.
konrador napisał(a):
3. Jak szybko podnosi medyk? Tzn. ile trwa cala akcja resuscytacji i czy trzeba podczas jej wykonywania stac w miejscu.
Jak rozumiem chodzi o reanimację? Użycie defibrylatora i uratowanie kolegi to kwestia 3-4 sekund. Trzeba stać w miejscu.
konrador napisał(a):
4. Jak dziala wyrzucony health pack? Podnosi sie go? Healuje tak jak medyk jakis obszar i po jakims czasie znika?
Sanitariusz może trzymać torbę w ręku i wtedy powoli leczy żołnierzy znajdujących się w pobliżu. Może też ją rzucić na ziemię, a wtedy można po niej przebiec, by automatycznie się uleczyć. Torba znika.
konrador napisał(a):
5. Czy da sie przestrzelic cienkie/drewniane sciany i przez nie kogos zabic?
Nie zauważyłem, żeby można było to zrobić, ale na pewno efekt wybuchu granatu czy pocisku przechodzi przez ściany. Z ciężkiej snajperki można też przestrzelić szyby pojazdów i załatwić kierowcę/pilota.
konrador napisał(a):
6. Czy mozna sie podsadzac (wskakiwanie na team-m8sa)?
Nie próbowałem

konrador napisał(a):
7. Czy jest cos na ksztalt speed jumpow z quake'ow? (mam nadzieje, ze nie :<) Wiem, ze mozliwosc skakania i sprintowania jest ograniczona sprint barem, ale moze jednak?
Zdecydowanie nie ma speedjumpow. Wręcz przeciwnie, po wykonaniu skoku postać na ułamek sekundy zwalnia.
konrador napisał(a):
8. Czy mozna dalej wykonywac stunt akcje w stylu: wyskakuje z samolotu, spadam na czolg, wciskam use na sekunde przed rozbiciem sie o jego pancerz i do niego wsiadam?
Hehe, niezły pomysł. Szczerze powiem, że nie wiem, czy takie akcje przechodzą, ale ich wykonanie byłoby ekstremalnie trudne. Spada się bowiem dość szybko

konrador napisał(a):
9. Czy po spawnie/podniesieniu przez medyka jest jakis invulnerability flag na postaci?
Nie ma
konrador napisał(a):
0. Intro to render czy jest robione na enginie gry?

Z tego co wiem, to engine. Zresztą w Battlerecorderze nie takie cuda wianki można wyczyniać.