Tak Tomas to byla pamietna akcja
Bardzo fajny jest tez support, nie dosc ze jst mocno opancerzony (ma kamizelke) to jeszcze rozdaje amunicje i ma bardzo fajne dwie giwerki. Pierwszy to pistolecik (nie pamietam nazwy ale za to wiem ze jest bardzo mocny) a druga bron to bardzo mocny karabin. Jest to cos w stylu M60 lecz ze zmniejszonym rozpryskiem. Wystarczy tylko przykucnac (nie trzeba sie klasc) i mozna spokojnie zdejmowac wszystkich biegajacych wokol Ciebie. Ta bron ma bardzo duza moc i w zasadzie jak sie przyceluje dobrze to przeciwnik nie ma nawet szans na reakcje. Supportem tez trzeba grac madrze, nie mozna sie wdawac w pojedynki bardzo bliskie. Najlepiej znalezc sobie miejsce i patrzec czy flaga nie zjezdza po mascie

Najlepiej tez to miejsce znalezc w obrebie danej flagi ktora jest zajmowana przez ow przeciwnika i wtedy zaliczy nam ladny punkt za obrone flagi.
Generalnie aby caly team dobrze gral i byl zgrany to musi wpierw zaplanowac odpowiednie profesje tzn mowiac wprost kto kim bedzie gral. Juz wiadomo ze bedzie potrzebny Medyk i Special Ops, czasami na mapach miejskich przyda sie tez wlasnie wspominany przeze mnie Support. Generalnie w czasie odkrywania nowego produktu EA

wszyscy chyba zauwazylismy ze profesja najmniej uzywana (moze poki co) jest inzynier. Inzynier ma shotguna oraz minki

Bardzo fajnie wyglada kladzenie min (dalej mozna robic tzw "rzuty dyskiem"

) Najpierw mina musi byc aktywowana (badzo fajna animacja) a potem dopiero jest rzucana. Nie zauwazylem poki co elementu poslizgu miny, tzn jak sie ja rzuci w kontkretne miejsce to ona jest w tym miejscu a nie jedzie po teksturze pare metrow dalej. Rozminowywanie natomiast jednej miny trwa +- 3 sekundy. Najpierw podchodzi sie z kluczem, dezaktywuje sie mine i potem dopiero podnosi.
Mocno denerwujace sa tryby komandera (w szczegolnosci dla ludzi ktorzy komanderami nie sa

) Chodzi o to ze ostrzal artylerysjki moga ponawiac po bardzo krotkim czasie tak samo jest z radarem. Ciekaw jestem jak rozwiaze sie to w ClanBase, bo na klanowkach jakos szczerze nie widzi mi sie ten tryb. Bardziej to bedzie walka komanderow niz calego skladu. Moze to tez bedzie inaczej wygladac jak bedzie wiecej osob na serwerze i wtedy artyleria bedzie mniej odczuwalna

Pozyjemy zobaczymy...
To tyle na razie ode mnie, ogolnie rzecz biorac gra przerosla moja oczekiwania i mocno mnie zaskoczyla (pozytywnie), pomimo paru bugow i mankamentow. Niewatpliwie to bedzie hit.