Milosz napisał(a):
Podobno nawet apacha da sie zniszczyc z kalasza jak ma sie szczescie

. A nie jakies tam dziadowskie yaki

. Powinny byc troche delikatniejsze

Ja z StG 44 (broń niemieckiego assaulta) na patchu 1.31 zwaliłem B-17 podczas meczu z Frontline Soldiers, a chwile potem Mustanga - graliśmy na Bocage. Więc jest taka możliwość i nie jest to az tak niespotykane. Głupiej by jednak było, gdyby każdy atak myśliwca na piechura kończył się zniszczeniem tego pierwszego - byłoby to wyraźnie zaprzeczenie realizmu. Powiem więcej - na Ghazali (grając z botami) zestrzeliłem Spitfire ze snajperki. Jak tego dokonałem? Zajełem środkową flage (tą w centrum mapy, blisko bazy allies, wlazłem na pietro budynku najblizszego bazie Anglików i snajpowałem piechotę biegnacą w moją stronę. Od strony bazy nadleciał Spitfire sytzelając do mnie - jakoś tak dziwnie sie złozyło, że leciał prosto na mnie mniej więcej na moim poziomie. Wycelowałem w środek przedniej szyby kabiny - nie miałem tak na prawde możliwości spudłować i strzeliłem. Na mapie pojawiła się biała ikonka pustego samolotu, komunikat, że zabiłem za snajpy bota a samolot spadł dokładnie w sposób jak to robi bez pilota. Fuks, bug, a może coś innego? Nie wiem, ale ubaw miałem niezły...
Co do Hanomaga - jest na prawde przydatny na samoloty - oczywiście jak się go umiejetnie używa. Jak ktoś go ustawi na środku pustkowia na górce to nic dziwnego - 8 pocisków z samolotu i wybucha. Ale ten sam Hanomag ustawiony np. na Bocage wewnątrz "podwórka" przylegającego do tartaku w centrum mapy może być postrachem pilotów (szczególnie jeżeli obok toczy się bitwa pancerna) - piloci samolotów nawet nie wiedzą skąd dostają gdy próbują atakować czołgi . A takich uzytecznych miejsc w BF-ie jest na prawde sporo - nawet na dosyć otwartym El Alamein znajdzie sie pare "kryjówek" w okolicach kluczowych punktów...
Update: Masz racje Praetorius - późno pisałem (byłem zmęczony) i się mi pokręciło...