Teraz jest 1 maja 2025, 22:33

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 109 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 16 cze 2005, 22:33 

jesli chodzi o "klanologie" to ja bardziej jestem zwiazany z czescia cs'owa oraz klanami zaprzyjaznionymi typu aie, kfa, lub ldrk ktorego sam jestem czlonkiem (ktos od nas jeszcze ostro stuka we flashpointa)
wiem wiem oczywiscie ze prgk maja bf sekcje i jak ostatnio poczytalem to calkiem niezla sie okazuje.

ah no to widzisz skoro grales w cs'a to doskonale wiesz, ze i ta gra moze byc w super atmosferze rozgrywana i nie mozna po niej tak jezdzic jak po lysej kobyle. oczywiscie, ze jest calkowicie inna, ale znowu wlasnie ta innosc bf2 sprawila, ze mam ochote w nia zaczac grac bo wydaje mi sie, ze w tym momencie potzrebuje wlasnie tego rodzaju rogrywki tzn. ciut bardziej zorganizowanej taktycznie niz skillowo.

ja juz jestem przekonany wiec namawiac mnie nie musisz :]
czekam tylko na nowa grafe i ruszam do ataku :]

Tytuł:
PostNapisane: 16 cze 2005, 22:42 

kurde OT sie zrobi za chwile ale napomknales o epickich walkach. Problem tkwi w sprzecie. Albo m isie zdaje albo rozne servy maja rozne ustawienia. Sprzet sie respawnuje co jakis czas tak? Bo momentami am mwrazenie, ze spawnuej sie go okreslona ilosc tj. 1 cobra na mape i poki 1 nei spadnie 2 sie nie pojawi. raz tak raz siak. Albo mam zwidy

Tytuł:
PostNapisane: 16 cze 2005, 22:46 

Dopiero jak się zniszczy pojazd, pojawia się kolejny na swoim spawnie. żeby nie było banalnie, dwie strony konfliktu mają różny rozkład spawnu ojazdów. np będać US jest czolg w pierwszej bazie nabrzeżnej (od lewej), jeśli przejmą ją "beżowi" zamiast czołgu mają jeepa (w sumie 2 jeepy). jakoś tak.

Ostatnio edytowano 16 cze 2005, 23:43 przez kriz, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 16 cze 2005, 23:37 

no o kulturze a spawny to chyba nie to. Troche lipa ale w sumie zrozumiale bo jakby tak same czolgi/heli itd byly na mapie to bylo by do bani :p

Tytuł:
PostNapisane: 17 cze 2005, 01:50 

b3d wielu, jak nie większość z nas zaczynała w CSa i wiemy kto gra w tą gre i jak oni się zachwoują :)

Wystarczy poczytać board cs.pl, aby zobaczyć wyrazy "z bloga NaStOlAtKi" wzięte jak ssij, mlaskaj, ;f, gejuch... Rozumiem, raz czy dwa razy uzyte to smieszy, ale notoryczne uzywanie bezsensownych wyrazow ? :o

Poza tym wiemy jakie oni mają o nas zdanie... 3 klany i rozgrywaja turnieje - to co najczęściej słyszy się z ust typowego gracza cs o scenie bf`a w Polsce.
Smieja sie/wypominaja ze mamy sukcesy jak kilka klanow w top20 CB, Polfinal NationsCup`a, 4 Turnieje lanowe (w csie jest ich multum - ale na jakich warunkach ? Jedynie kilka turnieju jak WCG, CGL i ostatni turniej w Poznaniu sa porownywalne do naszych lanów. Ciagle podaja nam przyklady SK, NoA, Mousesports, NiP czy kto wie jakich klanow, ale tak naprawde poza Pentagramem nie maja klanu ktory odniosl sukces w europie w takiej skali jak dajmy na to Enclave czy chociażby PRGK-42...

Tytuł:
PostNapisane: 17 cze 2005, 03:33 
Maskotka BF.pl

b3d - ja grałam (tak jestem dziewczyną) 2 lata w CSa - w różnych klanach i to dosyć często... gra bardzo mi się podobała i nadal w sumie podoba - nadal gram w CSa, mam wielu znajomych w to grających, jestem w 2óch klanach CSSa obecnie (chociaż są to klany grające 4fun, a nie na poważnie, bo nie mamy czasu na mecze i treny).... ale powiem Ci jedno.... CS nie sięga nawet do pięt BFowi... CS dla mnie to był wstęp do BFa - nauczyłam się tam paru rzeczy, które później wykorzystywałam - i nadal wykorzystuję - w Bfie..
Rozumeim że jako gracz CSa chcesz bronić swojej gry, ale... szczerze powiedziawszy, jako były klanowy gracz CSa i obecny BFa muszę stwierdzić, że... BF jest najlepszą grą FPP, a CSowi sporo do niego brakuje....
W CSie jest teamplay i jakaś taktyka.. ale to nie jest tak rozwinięte jak w Bfie, przy któym wypada to marnie...
Co do średniej wieku... to w CSie jest ona o wiele niższa niż w BFie - i niestety ma to wpływ na zachowania na serwerze i klimat w grze i na serwerkach...

Podsumowując....
BF ruleZ :D

Tytuł:
PostNapisane: 17 cze 2005, 07:59 

b3D napisał(a):
potzrebuje wlasnie tego rodzaju rogrywki tzn. ciut bardziej zorganizowanej taktycznie niz skillowo.

:lol: :lol: :lol: zaczekaj az przyjdzie ci grac z najlepszymi bo widze ze jescze nie spotkales niektorych oszolomow, oczywiscie w bfie taktyka jest bardzo wazna ale 90% map wygrywa sie skilem.

A co do hamstwa i totalnego braku teamplaya na serwerach ,a wiec rowniez braku frajdy z gry, jest proste wyjscie, nie grac ffa tylko umawiac sobie spary na ircu, ta gra roxuje gdy 10 osob ze wsparciem comandera robi dokladnie to co powinno. A znalezienie przeciwnika w tym momencie zajmuje 5 minut (od kilkunastu miesiecy nie widzialem na warbocie takiego spamu 8) :D )

Tytuł:
PostNapisane: 17 cze 2005, 09:26 

Panowie,zachowujecie się jak zazdrosne panienki :wink: . Skończcie z tym kreowaniem Cs'a jako najgorszej gry i bagna. Gdyby wziąć pod uwagę LICZBĘ osób grających w counter-strike'a którzy są "chamami/ 13 latkami/prostakami/nie grającymi zespołowo" i wyliczyć procent jaki stanowią całej sceny CS, i porównać ten procent do tak samo grających w Battlefielda,wynik wyszedłby bardzo podobny,nie brak nam samotnych jeźdzców,Tigerów,loków nękających o CD'keya,ludzi którzy zabijają dla sprzętu. :wink: . Czasem wpadam sobie odstresować się na jakiś serwer Cs'owy [a wpadam 4 fun,dobry w to nie jestem i gram sam]i na moje oko,to bardziej opieracie się na stereotypie i pitolicie jak skwaszone panienki,niż mówicie prawdę. Skupcie się na Battlefieldzie,chcecie żeby było lepiej? Róbcie coś,a nie ciągle "żebyśmy nie byli drugim Cs'em" "ojej Cs taki do bani". Przez takie gadanie,zbliżacie się do "płycizny Cs'a" jak to napisał kaspar :lol: .

Tytuł:
PostNapisane: 17 cze 2005, 10:41 

Zbawca musze cie zmartwic ale mapy wygrywa sie w 33,3 % skilem, 33,3 % zgraniem, 33,3 % taktyką :)

Tytuł:
PostNapisane: 17 cze 2005, 10:52 

jeszcze 7 dni i ilość bluzgów noobów i lamek spadnie do zera! :)

premiera :D

Tytuł:
PostNapisane: 17 cze 2005, 10:58 

dobra...
@kaserek ...smieja sie olac, zawsze sie ktos z kogos smieje a to jeszcze nie powod zeby sadzic cala reszte. smieja sie bo pojecia nie maja, a chca sie wypowiadac i jedyne co im pozostaje to krytyka bo tak najlatwiej... olac glabow, ale to nie wszyscy.

rozumiem ze community bf nie jest tak duze jak cs, ale jakie ma to znaczenie? ja np. biore jestem czlonkiem community lfs (http://www.liveforspeed.net) jest to symulator wyscigow i pomimo tego, ze jest chyba najlepsza gra to ledwo po 400 osob w ciagu dnia w to gra... bo ludzie wola nfsu2...

bardzo dobrze ze polskie klany sa tak dobre w bf to dobrze wrozy na przyszlosc, a jesli chodzi o przyklady to podawalem takie aby ewidentnie przedstawic mozliwosci tp.

@lady vicky fajnie ze i kobiety graja w bf ;] ja w cs'a gralem z kilkoma w tym dwie w naszym klanie byly i super, ze i tu tak sie dzieje.
co do CSS wole sie nie wypowiadac, powiem tylko, ze nie traktuje tej gry zbyt powaznie wrecz uwazam ze to kpina jakas.
absolutnie nie chce bronic swojej gry tylko dobrej gry jaka cs jest.
bo jak narazie to widze ze sa problemy z ludzmi grajacymi w cs a nie z sama gra... czy gdyby ta spolecznosc byla inna grali byscie w cs'a?
ale to niewazne cs i bf to dwie kompletnie rozne gry i nie ma co wnikac w sama rozgrywke bo sie nie da tego porownywac.
jesli bf2 bedzie rzeczywiscie tak dobra gra to tym bardziej sie ciesze bo byc moze wkoncu znajde gre ktora spelni moje oczekiwania a ludzie nie beda zbyt zmanierowani.
wracajac jeszcze raz do zachowania, jak pisalem wczesniej wystarczy trafic na odpowiedni serwer i satysfakcja wzrasta o 100%
serwery typu prgk freestyle, kfa freestyle, o&o reaktywacja tu zawsze byl porzadek i ludzie w klimacie zazwyczaj ze srednia wieku ~20 kilka lat i ze sztywnymi zasadami w przypadku zlego zachowania:
1. ostzrezenie
2. kick
3. ban na okres czasu
4. perm
i nie ma przebacz, a o ile przyjemniej sie gra.

@zbawca nie no nie no wiesz gra fpp bez skilla? to przeciez niemozliwe mi chodzilo o to ze w bf jest jednak bardziej rozbudowana taktyka

.haidi. bardzo trafnie psumowal.

Tytuł:
PostNapisane: 17 cze 2005, 11:01 

Kal-El napisał(a):

Jeszcze z 7 miesięcy setki ludzi bedzie waliło w demko:))). Już widze jak 100% człoknków klanów kupi za 7 dni równo full wersje.

Tytuł:
PostNapisane: 17 cze 2005, 11:08 

*CQF*Darek napisał(a):
Kal-El napisał(a):

Jeszcze z 7 miesięcy setki ludzi bedzie waliło w demko:))). Już widze jak 100% człoknków klanów kupi za 7 dni równo full wersje.

nie mówie tu o nooobach tylko o starych damach z bf42 i bfv ;-)
chociaz z wielka przyjemnocia zobaczymy duuuuuuuuuuuuzo nowych graczy, zeby nasza liga polska mial tak z 16 klanow to by bylo cosik ;)

czego sobie i wam zycze

p/s
nvidia dala spora kase pewnie dice, zeby kazdy stary komp mial nowa grafe :P

Tytuł:
PostNapisane: 17 cze 2005, 11:10 

*CQF*Darek napisał(a):
Już widze jak 100% człoknków klanów kupi za 7 dni równo full wersje.

a masz jakieś wątpliwości?

Tytuł:
PostNapisane: 17 cze 2005, 11:37 

kriz napisał(a):
*CQF*Darek napisał(a):
Już widze jak 100% człoknków klanów kupi za 7 dni równo full wersje.

a masz jakieś wątpliwości?

No mam ....

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 109 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2