Teraz jest 25 lis 2024, 16:37

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Bugi w grze
PostNapisane: 21 cze 2005, 17:29 

Witam. Chcem się " pochwalić " paroma bugami w grze. Oto one:
- gdy lecisz śmigłowcem nad respownem amerykanów na plaży ( pierwszy z lewej przy magazynie [ składzie ] pociągów ) tyłem można wlecieć do środka . Oczywiście rozbijesz się, ale pojawisz się w środku. Ściany będą przezroczyste. To samo na lotniskowcu, tyle tylko że trzeba lądować na ogonie :)
- inny to jak jesteś w wodzie gdzieś przy lotniskowcu np. i masz mało HP to wezwij sobie zaopatrzenie pod nogi. Zaopatrzenie spadnie i się utopi. Nie będzie go widać, ale HP będzie ci rosło :) tak jakby Medyk stał obok.
-Gdy weźmiesz żołnierza ze Special Fortes to podejdz do Mi-28 i podczep C4 do dwóch wirników obok siebie. Wejdz do środka i odpal silnik. Z widoku widać, że śmigło kręci się b.szybko, ale ładunki obkręcają się powoli :) i to widać.

Zapraszam do sprawdzenia.

Mialem jeszcze inne " dziwne " przypadki.
Lecialem jako strzelec w Cobrze i strzelałem do Mi-28 w które po chwili uderzyło Su ( nie pamiętam ile :P ) i wyświetliło mi dwa kilsy. W rogu pokazalo mi mopjego nicka w [ nawiasie ] Su-.. i Nicki pilota i strzelca :)

Inny przypadek to jak Leciałem jako strzelec w Cobrze i przeleciał Mi-28 uderzając tylną belką w naszą kabinę. Wyswietlił mi się napis:
(mój nick) is no more. a mój pilot przeżyła tak jak i Mi-28 :D

Tytuł:
PostNapisane: 21 cze 2005, 18:07 
Moderator forum

Lecac do gory nogami samolotem nad lotniskiem i nabierajac ammo traci sie energie samolotu. Tak jakby obsluga probowala przeciskac ladowane ammo przez kokpit :D

Tytuł:
PostNapisane: 21 cze 2005, 18:36 

Garet napisał(a):
Lecac do gory nogami samolotem nad lotniskiem i nabierajac ammo traci sie energie samolotu. Tak jakby obsluga probowala przeciskac ladowane ammo przez kokpit :D

To dlatego, że jak lecisz normalnie, to bierzesz ammo i naprawiasz samolot. Jak lecisz odwrotnie- podwoziem do góry to jest na odwrót- bierzesz ammo, ale samolot się psuje :D :D :D
Inny bug- APC- przyczepcie C4 do kół i jazda- tj. trzeba jechać (a nie odpalać C4). Na przednich i tylnych osiach będzie się obracać razem z kołami, a na środkowych będzie stać w miejscu. Podobnie w czołgach (na gąsienicach).
Snajperka- celujesz przez lunetkę, a obraz się nie porusza (tj. nie jest brane pod uwagę to, że żołnierz oddycha, a broń trochę waży- zupełnie, jakby stała na statywie; lepiej już wzmocnić siłę kul, a osłabić "celność"; w AA nawet w pozycji leżącej broń lekko się trzęsła).

Tytuł:
PostNapisane: 21 cze 2005, 18:43 

NA spawnie amerykancow z lodkami w budynku granaty znikaja na podlodze. Rzucisz-zapada sie w texture i tyle go widzieli :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 21 cze 2005, 22:58 
Oldboy Battlefield.pl

to samo z apteczkami i zaopatrzeniem...
nawet wiadomo jak jest gleboko pod statkiem - 25m :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 21 cze 2005, 23:53 

:lol: to powinna być nowa klasa - nurek, która wyławia to wszystko co się nieopatrznie wrzuciło :)

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2005, 06:43 
Moderator forum

Prosta sprawa. Waliłem z czołgu w puste APC na fladze wroga. APC wubuchło zabijając wrogiegi ludka. W gra podała, że zabiłem gościa wrogim APC a nie czołgiem. IMHO to jakiś sens ma. Podobnie musiało być z tym SU.

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2005, 09:34 

Ale ja nawet SU nie trafiłem :) tylko seria w Mi-28. Su z jego teamu zderzył się z własnym śmigłowcem a mi dało killsy za śmigłowiec lecz niby zabiłem ich włąśnie Su, do którego nawet nie celowałem :)

Wydaje mi się że to jest tak że jak ktoś strzeli w np. śmigłowiec nawet z AK-74U a śmigłowiec z winy pilota rozbije się daje killsa żołnierzowi, który strzelał z AK. Zauważyłem to nieraz. Być może jest jakiś limit czasu na ten " trick ". Wiem jedno jak przelatuje śmigłowiec strzelam do niego nawet z pistoletu :)

Tytuł:
PostNapisane: 25 cze 2005, 11:44 

Gram na mapie Dragon Valley, jako dzielny żołnierz Chińskiej Republiki Ludowej. Bronię flagi, przeciwnik atakuje ze wszystkich stron.

Zabijam, pojawiają się komunikaty o tym, że dostaję punkty za uciszenie przeciwnika. Ale nagle coś wydaje mi się, że jest nie tak jak być powinno: medyk z mojej drużyny defibratorem ożywia wroga :shock:( wyraźny czerwony nick i brak jego obecności na minimapie). No to dalej znów go zabijam, medyk znów go leczy. Po trzecim moim strzale sanitariusz nie miał już kogo leczyć. Patrzę na moje statystyki : -22 :shock:
Co jest trochę dziwne, bo nie zabiłem żadnego ze swoich ludzi.

Pytam się teamu: Co jest grane? Ktoś odpowiada: bug. Niektórych członków swojej drużyny widziałem w kolorze czerwonym i nie pojawiali się na minimapie oraz nie było informacji, że strzelam do swoich.

Dodam, że grałem wówczas na jednym z rankingowych serwerów :?

Tytuł:
PostNapisane: 25 cze 2005, 11:58 

jak na czołg położy się pod lufe mine to niedosyć ze mina się zapada pod textury to ruszając lufą ją sie detonuje.
w apc jak na przodzie (to skonce podwozie) podłoży c4 to się zapadają i ich nie widac.
jezeli trafimy z byle czego w helikopter samolot i ten się rozbije w ciągu 20 sekund to nalicza nam kille, jezeli tenże samolot wpadnie jeszcze w jakieś apc czołg czy cos innego to na nasza korzysc nalicza, a jemu nalicza tk jeżeli wpadł na swoich jeżeli na naszych to nam tk a mu fragi.

Tytuł:
PostNapisane: 25 cze 2005, 12:02 

Już pisałem pare przypadków z tymi fragami ;)

Tytuł:
PostNapisane: 25 cze 2005, 12:07 

Czasem sie zdaza ze Nicki graczy z przyjaznego teamu wyswietlaja sie na czerwono.

Tytuł:
PostNapisane: 26 cze 2005, 01:42 

Niektóre "bugi" wynikają po prostu z enginu gry, jak np z wolno obracającym się wirnikiem - wirnik cały czas obraca się powoli, ale w pewnym momencie zmienia się tylko tekstura dając złudzenie szybko się obracających lopat i tu jest cała tajemnica - podobnie z kołami w APC. Brak realizmu jest kosztem za efektywność - takie sztuczki programistów.
Killsy za rozbite latawce tak samo - kwestia zasad naliczania punktów. Jak widzicie latwiec wroga, którego już nic nie uratuje od gleby, puście mu seryjkę, dostaniecie punkty za głupotę i nieuctwo przeciwnika.
Bugiem jest natomiast ozywianie wrogów... Normalnie medyk może defibliratorem zabijać wroga.

Tytuł:
PostNapisane: 27 cze 2005, 23:58 

Czasami nad postaciami nie ma tagów. Strasznie ciężko je wtedy rozróżnić (zwłaszcza przy dynamic light). Dzisiaj wyleciałem przez to z serwera PRGK :/

Tytuł:
PostNapisane: 28 cze 2005, 00:29 

madrian w realu takie urzadzonko tez by cie ladnie popiescilo. i wcale sie nie dziwie, ze zabija ;]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2