Teraz jest 4 mar 2025, 06:50

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 17 cze 2005, 23:02 
Oldboy Battlefield.pl

aNDY^aND napisał(a):
A ja wciaz polecam Sidewinder Precision 2 - co prawda kosztuje ponad 200 ale uzywam go juz dluzej niz poprzednie 3 inne joye.

tylko powiedz mi jeszcze gdzie takowego za te 200 zl dostaniesz?
:roll:
a co do saiteka evo to juz 2 lata i zero zuzycia. 8)

Tytuł:
PostNapisane: 19 cze 2005, 23:17 

Napisalem :P

I fakt - nie produkuja ich juz - zaluje ze nie kupilem drugiego na zapas....

re ktos tam komu sie rozjechal - dwa lata gwarancji na niego jest.

Tytuł:
PostNapisane: 20 cze 2005, 04:26 

leciuteńki offtopic ale nie chciałem zaśmiecac forum nowym tematem.

moglibyście wytłumaczyć mi jak tłumokowi jak się posługiwać pociskiem hellfire? teoretycznie to proste - klikasz na wrogu, rakieta tam leci, ty ja możesz myszką delikatnie 'podprowadzić'. ale:

- czasem zdarza mi się, że kliknę a rakieta nie wystrzeli.
- zwykle jak już wystrzeli, mam problemy z opanowaniem jej lotu - tak jakby czasem myszka działała a czasem nie

aha no i zastanawia mnie ten 'wewnętrzny kwadrat', czy dobrze kombinuję że rakieta leci w cel jak wróg znajdfzie się w tym kwadracie? (tym na około celownika, wiecie:))

z góry dzięki za wyjaśnienia:)

Tytuł:
PostNapisane: 20 cze 2005, 07:23 

zarith napisał(a):
leciuteńki offtopic ale nie chciałem zaśmiecac forum nowym tematem.

moglibyście wytłumaczyć mi jak tłumokowi jak się posługiwać pociskiem hellfire? teoretycznie to proste - klikasz na wrogu, rakieta tam leci, ty ja możesz myszką delikatnie 'podprowadzić'. ale:

- czasem zdarza mi się, że kliknę a rakieta nie wystrzeli.
- zwykle jak już wystrzeli, mam problemy z opanowaniem jej lotu - tak jakby czasem myszka działała a czasem nie

aha no i zastanawia mnie ten 'wewnętrzny kwadrat', czy dobrze kombinuję że rakieta leci w cel jak wróg znajdfzie się w tym kwadracie? (tym na około celownika, wiecie:))

z góry dzięki za wyjaśnienia:)

Jesli rakieta nie chce wystrzelic, to albo sie przeladowuje (dlugi czas przeladowania) albo przytrzymaj klawisz wcisniety dluzej - tez tak zauwazylem - okolo sekundy trzymam zeby odpalilo.
Ewentualnie jak "postawisz krzyzyk" w trakcie przeladowywania to spacja odpalasz w miejsce krzyzyka bez ponownego klikania.
Celowac nie musisz w "wewnetrzny kwadrat" rakiety bez problemu leca w inne miejsca.

Dobry trening: odpalasz serwer lokalny, przestawiasz cobre na skraj lotniskowca i prubujesz zniszczyc czolg zaparkowany na lewym spawnie na brzegu - musisz pocelowac miedzy dwa budynki, mozesz "klikac" w trakcie lotu, zeby zmienic kierunek.

Tytuł:
PostNapisane: 20 cze 2005, 15:06 

dzięki matti - poćwiczę:)

Tytuł:
PostNapisane: 21 cze 2005, 17:49 

W sumie latać potrafie samolotami też ale nie potrafie jescze celnie żucać bomb na np. czołgi :( śmigłowcem potrafie letać nawet nawet a w joyu przydaje się przepustnica bo nakie wciskanie co chwila W lub S to nie robota...

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2005, 10:57 

A ja sie chcialem Was poradzic, jak powinno sie zrzucac bomby i uzywac rakiet naprowadzanych kamera. Czy bomby maja jakis system celowania czy trzeba je zrzucac "na czuja?" Jak uzywa sie tego celownika ktory przelacza się po ustawieniu bomb na bron?

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2005, 12:26 

przy zrzucaniu bomb celownik jest raczej "dla jaj" Bomby nie elca przed samolot(jak to rakiety robia) lecz pod wiec co ci daje celownik w szybce? :P No i na czuja sie najlepiej robi. Zawsze mozna tez poprosic kolege z teamu by stal na ziemi i cie nakierowywal :D

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2005, 12:35 

aNDY^aND napisał(a):
A ja wciaz polecam Sidewinder Precision 2 - co prawda kosztuje ponad 200 ale uzywam go juz dluzej niz poprzednie 3 inne joye.

Podstawowa zaleta jest to ze ma optyczne potencjometry (takie jak w myszach kulkowych). Wiekszosc joystickow ma zwykle potencjometry. Po prostu wycieraja sie z czasem przez co joy wymaga kalibracji, ma jakies drgania, a z czasem to wogole skalibrowac ciezko.

wlasnie takiego mam do sprzedania stan idealny bez wad cena 120 zł !!! jak ktos chce albi sie boi to moge na allegro wystawic specjalnie dla niego

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2005, 12:39 

problem w tym, ze choc cena nizsza to gwarancji brak. Wole wydac troche wiecej i miec 24 miechy pewnosci, ze sobie pogram niz zaoszczedzic pare dych by po paru miechach starcic wszystko ;]

No offence of corz ale taka prawda. Juz prawie na allegro kupilem saiteka evo gdy o tym pomyslalem ;]

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2005, 12:43 

Lailonn napisał(a):
przy zrzucaniu bomb celownik jest raczej "dla jaj" Bomby nie elca przed samolot(jak to rakiety robia) lecz pod wiec co ci daje celownik w szybce? :P No i na czuja sie najlepiej robi. Zawsze mozna tez poprosic kolege z teamu by stal na ziemi i cie nakierowywal :D

Oj daje celownik na szybce wiele. Bomby nie leca przed samolot ale tez nie leca pionowo w dol. Liczy sie predkosc samolotu, wysokosc i wektor podejscia - i koniec tego celonika wlasnie to pokazuje.

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2005, 13:22 

Ale wlasnie jako, ze liczy sie wiele rzeczy to po pewnym czasie sie patrzy na dystans do wroga a nie na celownik ;]

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2005, 18:45 

Hmm ja tam wsiadam w Su ( on ma chyba 5 momb ) i lece orać. Nadlatuje nad respaw i zrzucam zanim przelece. Zawsze wysokość ustawiam 30> i zrzucam. Zawsze jakaś momba w coś trafia :)

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2005, 19:00 

ja wiem jedno, pomimo tego ze kiedys dawno symulatory lotnicze bardzo lubilem jak i poszkole o specjalnosci budowa platowcow jestem tak w tej grze pilotem nie bede :P

o ile pilotowanie smiglowca mozna wykonac na myszce bez wiekszych problemow to juz w samolocie bez joya sobie nie bardzo poradzimy.
mozna kombinowac z czuloscia myszki ale efekt do dupy.

latanie samo w sobie jest sprowadzone do minimum, ale bardzo poprawne i przyjemne dla oka :] ogolnie super

zostane jednak przy mojej ulubionej specjalizacji assault i ewentualnym prowadzeniu pojazdow naziemnych :]

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2005, 09:34 

JA latam tylko na klawiaturze, bez mychy. MaM joy'a i nawet wczoraj sprubowałem na nim pograć ale kiepsko mi to idzie, i lepiej mi wychodzi na klawie.

MaM pytanie. Czy ustawienia sensywity coś dają jak sie gra joy'em ?

PS. Witam wszystkich :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2