Teraz jest 5 maja 2025, 15:28

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2005, 09:45 

Witam. Czy da rade zamiast przepustnicy ustawić rolkę od myszy? Próbowałem i na moim A4Techu coś nie idzie. Da rade na innych myszkach?

Tytuł:
PostNapisane: 29 cze 2005, 12:36 

Jestem chyba głupi ale ustawiam w samolocie bomby wciskam przycisk i nic.. :shock: specjalnie dałem sobie widok z za samolotu i nic nie wylatuje..why?? :x

Tytuł:
PostNapisane: 29 cze 2005, 12:47 

BadWolf napisał(a):
ja tam jade na klawiaturze, bez myszki i helikopterem raz samolot zestrzelilem:P

Musial sie juz wykrwawiac :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 6 wrz 2005, 19:09 

A ja mam takie pytanko:

Mam joya Logitech Attack 3 ( bez orczyka [ skręcanej okrężnie rączki]) i mam pytanie - czy lepiej na przechylanie joya w osi lewo-prawo ustawic przechył czy skret samolotu ?

I jeszcze jedno:

Czy ułóżenie przepustnicy ma wplyw na predkosc lotu samolotu ? chodzi mi o to czy sa tylko 2 tryby - lec , nie leć :) ( tak jak rzy wcisakniu w lub s na klawiaturze )

Tytuł:
PostNapisane: 6 wrz 2005, 19:53 

Maxciek.... Polatałbyś normalnym symulatorem lotu, to wiedziałbyś sam, że najlepiej ustawić rpzechył. W bok. W lewo lub w prawo. Natomiast kręcenie pałą dookoła osi pionowej to albo patrzenie na boki, albo ewentualnei orczyk, czyli ster kierunku. Chociaż do tego to polecałbym pedały jak masz...
Ja tam wciskam "do przodu" często, albo daję naprzód i w gotowości "w" (dopalacz)* na wszelki wypadek...

* - proszę się nie sugerować, bo ja zamiast wsad mam edsf

Co do latania. Jak już wsiadacie do tego BHa proszę, aby to nie było polecenie na ląd czy gdzieś i wyskok aby lądować na spadochronie. To jest bezsens. jak chcesz tak zrobić - ok, wsiadasz do tego śmigłowca, ale jako pasażer. Nie ma problemu, podrzucę cię. I też proszę o zajmowanie miejsc bez M60 jak robisz za desant - kiedy jest komplet miejsc zajętych.
Do gunnerów
- wpierw likwidujemy zagrożenie dla BH
- potem dla reszty celów
- wyskakujemy nie wtedy, kiedy dostajemy (bo dalej ejsteście potrzebni), ale wtedy jak jest już na czerwono i BH ma faktycznie problemy. I oczywiście nie wysiadamy wtedy, jak BH leci już na lotniskowiec i jest nad wodą, bo to bezsens. I tak zaraz będzie wracał już naprawiony...

I jeszcze taka mała prośba do tych, którym ktoś właśnie "ukradł" "ich" pojazd: będę zabijał tych, którzy walą do mojego pojazdu, widząc, że nie zdążą go sami wziąć
Jest największym sk... zabijać/niszczyć czyjś pojazd nie mogąc samemu z niego skorzystać. Niezaleznie od tego czy się jest lepszym - czy nie.

K. BH Pilot/T&T driver/C gunner ;)

Tytuł:
PostNapisane: 6 wrz 2005, 20:27 

co do tego zabijania - nie przepadam za cfaniakami, ktorzy mysla ze sa lepsi i lataja :) w bfie powinny byc rozne rangi - i jesli chcesz byc rangowany jako medyk - prosze - masz kaprala medyka, jako pilot? here ya go.. ale marzenia scietej glowy - poki co mam Logitecha Extreme 3D Pro - mimo tego do latania chopperami uzywam mycha + klawiatura - samolot bez joya to jak ptak bez skrzydel - naturalnie zmiana kamer na joyu, akceleracja na klawiaturze - mimo oddzielnej osi tak czy inaczej szybciej sie przesiadasz, bo reka z joya spada na myche

Tytuł:
PostNapisane: 6 wrz 2005, 21:47 

Jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma... 8) taka prawda 8)

Tytuł:
PostNapisane: 7 wrz 2005, 13:29 

widziane z drugiej strony (z ziemi): udało mi się rozwalić suczkę na zatarze ze sraw'a... odpowiednie warunki (ja na górce, on leci na mnie nisko i wolno) ale dostał w buzię i explodował :) może to nic nadzwyczajnego ale chciałem się pochwalić :oops:

żeby nie było zupełnie offtopic : latam na klawie za 4 dychy i robię heli woltyżrkę bez problemów... , na myszy imo lata się krowiasto

Tytuł:
PostNapisane: 7 wrz 2005, 14:22 

Nie ma takiej opcji Myszka+klawa na joya ;p musialby koles z joyem byc cienki jasne ze warto do BF2 joya

Tytuł:
PostNapisane: 8 wrz 2005, 10:19 

Kenneth napisał(a):

I jeszcze taka mała prośba do tych, którym ktoś właśnie "ukradł" "ich" pojazd: będę zabijał tych, którzy walą do mojego pojazdu, widząc, że nie zdążą go sami wziąć
Jest największym sk... zabijać/niszczyć czyjś pojazd nie mogąc samemu z niego skorzystać. Niezaleznie od tego czy się jest lepszym - czy nie.

K. BH Pilot/T&T driver/C gunner ;)

Popieram w 100%. Ostatnio startowalem Havokiem w bazie Chin na Dalian Plant i gosc z zazdrosci ( :roll: ) walnal we mnie wyrzutnia rakiet. w Rezultacie pasek pancerza zszedl mi do mniej wiecej polowy. Nie zdarzylem sie zreperowac, bo akurat nad baza przelecial F-35 i mnie najzwyczajniej udupił. Gdyby nie ten gosc, to niebyloby mnie juz w bazie...

Tytuł:
PostNapisane: 8 wrz 2005, 13:47 

jak we mnie strzela z "Zazdrosci" to pal ich licho. Jednak od kiedy zaczalem latac samolotami masowo "przelatuje" :lol: tuziny lam, ktore wbiegaja specjalnie pod samolot.

MIalem tez akcje, ze inny gosciu samolotem gdy startowalem wyladowal mi pod nosem...wynik prosty-tk i oczywiscie dla mnie. Od razu dal mi punisha i zwyzywal. Tak go dlugo tkowalem(uwazajac by nie dostac bana) az sobie poszedl :evil: no i niszczylem samoloty tuz przed jego nosem gdy chcial wsiasc

Tytuł:
PostNapisane: 8 wrz 2005, 15:32 

Lailonn napisał(a):
MIalem tez akcje, ze inny gosciu samolotem gdy startowalem wyladowal mi pod nosem...wynik prosty-tk i oczywiscie dla mnie. Od razu dal mi punisha i zwyzywal. Tak go dlugo tkowalem(uwazajac by nie dostac bana) az sobie poszedl :evil: no i niszczylem samoloty tuz przed jego nosem gdy chcial wsiasc

mściwyś waszmość :) i w gniewie zapalczywy :)

Tytuł:
PostNapisane: 8 wrz 2005, 15:48 

Mnie raz gosc polozyl C4 na samolocie bo pierwszy do niego wsiadlem. Wystartowalem.. lecialem z minute w miedzyczasie mialem udane bombardowanie i wracalem nad lotnisko i... bum! Wcisnalem bez wahania punish. No to myslalem sobie.. ok gosciu.. wsiadz teraz ty pierwszy. Wsiadl odpalil, a ja umyslnie wlazlem mu pod kola.. punish. Gosc dostal od razu kicka z serwera. To jest na nich metoda, aczkolwiek jak jest sie wkurzonym to gra jest do doopy przez reszte mapy i tak :?

Tytuł:
PostNapisane: 8 wrz 2005, 19:27 

Ja na razie cwicze sobie tylko w singlu i za cholere nie wychodzi mi latanie helikopterami. Ledwo wystartuję i od razu spedam bo nie mogę nad nimi zapanowac. :D

Tytuł:
PostNapisane: 8 wrz 2005, 22:30 

hmm - w zasadzie nic trudnego :lol: :wink:

w tej grze - do heli raczej najprecyzyjniejsze bedzie combo mycha + klawiatura

startujemy - "W"
nie przesadzajac z wysokoscia lekko nachylamy dziob maszyny do przodu (najlepiej odwrocic sobie osie myszki w opcjach) nadajac jej pedu - uwazaj byc nie przesadzil z przechylaniem - inaczej bedziesz do gory nogami i nie polecisz za daleko ;)

'hamowanie' - jak wiadomo to co sie porusza musi sie zatrzymac - zeby maszynie w tym pomoc - dziob do gory, lekko zwalniamy "W" (pulsacyjnie, by utrzymac wysokosc - zauwaz, ze przy 'hamowaniu' helikopter ma sklonnosc do szybszego wznoszenia sie)
i prosze - jezeli utrzymasz poziom w zasadzie juz mozesz zapanowac nad helikopterem.

Oczywiscie to podstawowe podstawy w bf'ie 2 ;) inaczej jest w 'realu' gdyz musisz uwazac na predkosc wiatru - najniebezpieczniejsze z tego jest startowanie ;)
dla urozmaicenia mozesz pocwiczyc ladowanie na przeciwnikach, tzw 'hover' - czyli lot mniej wiecej metr nad powierzchnia etc.

powodzenia

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2