Teraz jest 3 gru 2024, 00:54

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 26 cze 2005, 15:08 

Ja mam Chello w Krakowie. mieszkam koło Galerii Kazimierz. Nie narzekam. te limity głupie, ale i tak nie dobijam do nich.

Tytuł:
PostNapisane: 26 cze 2005, 16:15 

ehehe a ja niestety nabijam limity do konca od stycznia do marca mialem problemy pod koniec miecha z gra (przekroczony limit) no ale obecnie tak mi zostaje w ostatni dzien 500mb zapasu 8)

Tytuł:
PostNapisane: 26 cze 2005, 23:23 

Tomy ile? Ile płacisz na netie?

Tytuł:
PostNapisane: 26 cze 2005, 23:49 
Moderator forum

Bolo napisał(a):
Tomy ile? Ile płacisz na netie?

130 zł brutto

Tytuł:
PostNapisane: 27 cze 2005, 00:10 

Ja na neo 128 nie odczuwam zacinek, lagow, dopiero jak jest powyzej 50 osob na serwie to wtedy mam lagiiiiii...
ale niedlugo bede miec neo 512 i problemow nie bedzie.... tak mysle :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 12 sie 2005, 02:25 

Ja mam neo 128 i smiga jak zloto

Tytuł:
PostNapisane: 12 sie 2005, 08:43 
Moderator forum

Archeolog :wink: Tak jak już odkopał to sie pochwale ze za darmo mi podnieśli net :) nie dużo bo do 256 ale jakoś idzie :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 12 sie 2005, 10:41 

Miałem neo 128 i sie grało. Zmieniłem na LAN 1Mb/s i już po 3 tygodniach zmieniłem na neo 256 ( 3 dni temu ).

Tytuł:
PostNapisane: 12 sie 2005, 11:37 

Ja mam obecnie 6 Mbit-owe łącze asynchroniczne niestety ( t-online ) - za 50 euro/mies.Ale od 1 stycznia 2006 możliwy upgrade do 16 Mbit 8)

Tytuł:
PostNapisane: 12 sie 2005, 11:41 

defakto na każdym łaczu pograsz które ma minimum 128 kbps, z tym że nie hcodzi tu o szybkosć a o jakość tz pingi/lagi np. osiedlówki/radjówki itd. mają zazwyczaj problemy z powodu słabych łacz. Sam rozprowadzam internet i mam w sieci 150 osób na dwóch polpakach 2 mbit i działa dobrze, ale np. widziałem sieci co maja na jednym polpaku 500 ludzi, a to juz przesada. Jezeli mieszkasz w bloku to sprawdź jak działa osiedlowa siec, lub sam podziel na 5 osób dsla to wychodzi tanio jakmieszkasz w domu to najlepiej neo wziąść

Tytuł:
PostNapisane: 12 sie 2005, 11:51 

nie rozumiem narzekajacych na Tpsa moje neo nigdy sie nie rozlacza samo tylko raz na 24h przy aktualizacji sterownikowa do tych ktorzy uzywaja programu do laczenia kture dozucili do neo to przez ten badziew wam neo rozlacza ja mam juz 3 lata w tym momencie 2mb i nie narzekam i nigdy nioe narzekalem no moze na poczatku jak korzystalem z tego badziewia do laczeni zalaczonego do pakietu instalacyjnego

Tytuł:
PostNapisane: 12 sie 2005, 12:04 

http://www.netia.pl/?s=213
http://www.chip.pl/arts/archiwum/n/articlear_86218.html

Niestety mamy trzech graczy telekomunikayjnych na rynku, ale tak naprawdę tylko TP się liczy.
Dodam coś o swoim łączu. Mam NEO 640tkę, czyli ostatni najwyższy wariant bez limitów, z umową na czas nieokreślony (220zł). Dużo nie?? Ale mam piątkę klientów podłączonych jeszcze. Powiecie, "to lipa! Lagi jak uj"
A ja powiem, że nie :] Trzy małżeństwa są po 50tce, dzieci powyprowadzane, pracują, Oni potrzebują to tylko do WWW i bankowości i-netowej.
Qmpel zaś tylko ciosa w Warcrafta3 więc mało wymaga.
Moja przygoda z NEO trwa od 2000 roku. Ostatnie dwa lata usługa dziaua wzorowo.
Pingi do Asterów i GameNET.pl na poziomie 20 kilku ms.
Do Zachodnich serwów, Niemcy, Holandia 40-50ms. UK, Szwecja 60ms.

Tytuł:
PostNapisane: 13 sie 2005, 22:07 

Px2-TweTy- napisał(a):
nie rozumiem narzekajacych na Tpsa moje neo nigdy sie nie rozlacza samo tylko raz na 24h przy aktualizacji sterownikowa do tych ktorzy uzywaja programu do laczenia kture dozucili do neo to przez ten badziew wam neo rozlacza ja mam juz 3 lata w tym momencie 2mb i nie narzekam i nigdy nioe narzekalem no moze na poczatku jak korzystalem z tego badziewia do laczeni zalaczonego do pakietu instalacyjnego

Stary nie rozumiesz, bo nigdy sam problemów nie miałeś. Uwierz jednak, że wiele osób korzystających z neostrady ma z nią problemy. Ja ok. 1.5 miesiąca temu, zakładałem linie telefoniczną specjalnie pod neostradę (512Mb). Z telefonem nie było żadnych problemów, działa ok. Natomiast jeśli chodzi o sieć, to pierwsze logowanie miałem dopiero po ok. 3 tygodniach od podłączenia lini, po kilkunastu telefonach wykonanych do pomocy technicznej i wizycie montera (który nawet do mnie do domu nie wszedł, tylko od razu pojechał do centrali, coś tam poprzełączał i wreszcie działa). Niestety średnio dwa, trzy razy dziennie zostaję rozłączony z internetem (właśnie w czasie pisania tego mnie rozłączyło:evil: ) nic na to nie można poradzić. Najlepsze jest to, że monter (z TP) sugerował mi zakup innego modemu, gdyż te które dają do neo są badziewiaste :!: Dobra, to tyle jeśli chodzi o problemy :D

Co zaś się tyczy działania w samym BF2 to jest ok. pingi przyzwoite (w zalerzności od serwera od 50 w górę) praktycznie rzadnych lagów. Jeśli jednak miałbym wybór, a niestety nie mam, to wolałbym Autocom 384/128. Kumpel z którym gram w Medal of Honor ma dostęp do sieci z Autocomu. Gramy zawsze team match komunikując się przez Skype i zwykle on ma pingi niższe o 30 - 40 % :(, a do tego jeszcze mu się nie zdarzyło aby go podczas grania rozłączyło (ale mi się rymło :D )

Tytuł:
PostNapisane: 18 sie 2005, 17:10 

Jak kolega pisał powyżej,
trudno żeby stu procentom klientów, usługa działała wadliwie :?
Po prosty w TP w porównianiu do innych firm stosunek ludzi zadowolonych do tych nie bardzo zadowolonych działa na niekorzyść molocha.
Sam miałem NEO przez rok, do tego modem-router U.S.Robotics i przez pierwsze 4 miechy zrywało co chwila pomimo własnego modemu.
Poza tym ( i to druga jeżeli nie większa wada TP) ta firma jak na tak wielekiego potentanta komunikacyjnego, ma jeden wielki burdel a nie CRM.

Z końcem roku od razu rozwiązałem z nimi umowę a nadal nie jestem w stanie się z nimi dogadać na temat bezprawnie naliczonego mi VATu za net (było to w okresie kiedy klienci indywidualni byli jeszcze z tegoż zwolnieni).

Do tego jeszcze dochodzi obowiązkowa linia telefoniczna (absolutnie mi nie potrzebna -> nie używałem wcale) na abonamencie za 40 pare zł, a nie najtańszym za 20 pare. Na socjalnym nie mozna mieć ADSL także w moim przypadku można te prawie 50zł doliczyć do kosztów netu :lol:

Teraz mam osiedlową radiówkę 512kb ale za krótko używam żeby się wypowiedzieć na jej temat.

pozdro

Ostatnio edytowano 18 sie 2005, 18:01 przez Loco Skysmoker, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 18 sie 2005, 17:29 

TP SA jest totalnie do dupy.... Jeśli kupi sie u nich Neo 512 to po sciągnieciu 15 Gb predkość zmniejsza sie do 32 kb/s !!! I to ma byc uczciwie ?? Ja tam problemu nie mam, jestem w ICP-necie i nie narzekam w ramach promocji mam zmieniony ze 121 na 1024 za darmo na dodatek do konca umowy :D

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2