Teraz jest 25 lis 2024, 15:25

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 768 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 52  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 9 lip 2005, 17:36 

Ano martwi mnie że nasz pan 'cicha śmierć' jest słabiutki w stosunku do innych klas. Podstawowa broń - potrzebne 3 trafne strzały w obrębie klatki piersiowej. Strzał w głowę, możliwy (imo) fartem i tylko wtedy gdy przeciwnik stoi w miejscu.

Dodatkowa broń 'Barret', niby przebija szyby śmigłowców itp, a zapytam jakie jest prawdopodobieństwo trafienia takiego 2-3 razy by zabić pilot'a? W stosunku do piechoty, 2 celne strzały są potrzebne by usmiercić jednostkę co przekłada się na około 2 sekundową przerwę (przeładowanie).

Snajper vs lekkie pojazdy

Ten pierwszy nie trafi szybko jadącego kierowcy, chyba że w linii prostej. Łatwo dostępny jest za to operator CKM umieszczonego na pojeździe, tu fakt że snajper potrafi z delikwentem dać sobie radę.

Snajper vs średnio/ciężko opancerzone pojazdy

Nie ma szans nawet drasnąć kierowcy, granatami takiemu nic nie zrobi a jego miny sa typowo przeciwpiechotne.

Wyrzuciłem to co myślę o tej profesji po kilku godzinach grania. Sprawdza się tylko na niektórych mapach, albo czatując ciągle w jednym miejscu oczekując w nieskonczoność wroga.

ps. Snajper ma b. małe szanse zdobycia punktów zgrania. Atakuje z daleka, jeżeli nawet prowadzi obstrzał atakowanego punktu, wspomaga piechotę itp która przejmuje flage. (trudno by nasza 'cicha smierć biegła w takiej sytuacji po flagę)

Tytuł:
PostNapisane: 9 lip 2005, 17:49 

odblokuj sobie barette jak zdobedziesz lance corporal (chyba mlodszy kapral id da polish :p) to pan 'cicha smierc' bedzie niosl smiertelne strzaly po kazdym dzwieku wystrzalu kuli 8)

Tytuł:
PostNapisane: 9 lip 2005, 18:03 

No cóż tak to już jest...
Nie raz i nie dwa słysze te kobiece piski kiedy słysze o snajperze, bo to wielki kozak, trafi cię w zad z odległości dwóch kilometrów, jednocześnie jedząc kanapke i drapiąc się po tyłku :?

HeHe no dobra może trochę przesadziłem, prawda jest taka, że im battlefield jest nowszy tym snajper jest słabszy (przynajmniej ja tak to widzę), na necie spotkałem tylko kilku snajperów i jakimiś specjalnymi killerami oni nie byli, no cóż tak to już jest :wink:
Jednak to nie oznacza, że snajper to nędza, ale trzeba mieć do niego cierpliwość, no i wiedzieć gdzie się podziać :wink:
Ja tam i tak wolę robić za mięso armatnie siekając na prawo i lewo jako medyk/assalut, ew łapie za rakiete (kurde muszę się zdecydować na jednego zanim zaczne grać na necie :wink: )

Tytuł:
PostNapisane: 9 lip 2005, 18:19 
Moderator forum

Płaczecie jak stare baby. Snajper na FFA to bardzo fajowa klasa jak się umie nim walczyć. Nawet bez odbrokowanego guna z M24 można wymiatać.

Tytuł:
PostNapisane: 9 lip 2005, 18:50 

Ja odblokowalem sobie g3 u szturmowca czy jak on sie w tej dupnej pl wersji zwie(ten co mial granatnik) ale czesto gram snajperem. Nie mam odbllokowanej kampy ale czasem uda mi sie zaciukac takiego lamusa zakampionego i zabrac mu odblokowana kampe. W sumie nic specjalnego, tak samo da sie zabic ze zwyklej, tylko trzeba dobrze znac mape i umiec szybko dostac sie do punktu gdzie przeciwnik nie spodziewa sie snajpera. Jak gram snajperem w miescie to zawsze szybko dobieam do flagi przeciwnika(nie przejmuje jej) i czekam az ktos sie urodzi, nakladam mu heda i kasuje punkty.

Przez szybe w 2 osobowym smiglowcu nikogo nie udalo mi sie zabic ale zdjalem operatora kołówki z HUEY'a kilka razy.

Tytuł:
PostNapisane: 9 lip 2005, 18:55 

Xena dobrze prawi dac mu wina. Miała byc gra zespołowa i jest. Snajper ma byc elementem zespołu a nie jakiś super master blaster of disaster wybijajacy czolgi od tego sa "grenadierzy" :). Punktów można zdobyc dużo każdą klasą snajperem też. Boli mnie tylko czasem bug typu leże na przeciw mnie 30m kładzie sie gosc twarza do mnie i mnie nie widzi strzelam z tego M95 prosto w głowe i nic czasem nawet 3 razy z rzędu. Mam nadzieje, że to poprawią. IMO jeszcze powinno dac się ustrzelic kierowce pancerki przez jego wizjer pod warunkiem że nie jest to wizjer peryskopowy. A także wiecej realizmu co do M95 np. przestrzelic komore silnika w celu jego uszkodzenia co powoduje zatrzymanie się pojazdu (ale sobie wymarzyłem 8)).

ps. Trafienie w biegnącego lub sprintującego nie jest takie niemożliwe trzeba dużo treningu i dobry ping.

Ostatnio edytowano 9 lip 2005, 18:58 przez PotulnY, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 9 lip 2005, 18:58 

Ja tez czesto gram snipim, zaraz po medyku. I nie jest wcale taki kiepski, w miastach jest dla mnie niezastapiony.

Tytuł:
PostNapisane: 9 lip 2005, 19:13 

Jak Ci się snajpe nie podoba to nie graj. Jak dla mnie on jest b. dobry. Trzeba umieć zabijać, a nie strzelać ile wlezie " a już go zabije ". Snajer strzela wyborowa i to nie na 500 - 1000 metrów ale na np. 60, kiedy to można na twarz przycelować. Jeżeli trafisz ziomka w plecy i go nie zabijesz pomagasz swoim, ponieważ on jest osłabiony. Popatrz na to z innej strona, a nie tylko ze strony Fragów.

Tytuł:
PostNapisane: 9 lip 2005, 20:39 

No wiesz co do tych 60m to też racja często strzela się z takiej odległości. Lecz bezpieczne i dobre miejscówki najczęściej są powyżej 100m, ale nie o to mi chodzi. Poprostu przesadzili z zmniejszaniem zooma w porównaniu do 42' można się przyzwyczaić oczywiscie, ale przy strzale z 150m skok celownika o punkt przy takim zoomie jest za duży nie pozwala to szybko i dokładnie przycelować a w połączeniu z bugami typu "strzelam i wiem ze pownienem trafic ale EA wie lepiej" staje się bardzo denerwującą dolegliwością. Ponad to strzelanie z niewielkich odległości wymusza na snajperze częste zmiany pozycji ponieważ jeśli zabijesz jednego nawet 2 każdego jednym strzałem (to szybko idź skreślić kupon lotka :lol: ) reszta szybko cię wychwyci. Na FFA gracze przeważnie po tym jak zostaną zdjęci przez snajpera zaraz po respawnie lecą w to samo miejsce aby go znaleść.

Tytuł:
PostNapisane: 9 lip 2005, 20:43 
Oldboy Battlefield.pl

Xena na prezydent-a/kę* :!: ;)

Snajper i bez mocniejszej broni może wymiatać... trzeba tylko umieć nim grać, a jak nie potraficie to :roll:

* - niepotrzebne skreślić

Tytuł:
PostNapisane: 9 lip 2005, 21:04 

No dokładnie dokładnie...
Snajper jak i każda klasa wymaga treningu... treningu i jeszcze raz treningu, ja osobiście nim nie gram, po prostu nie lubie takiego rodzaju rozgrywki, osobiście jeszcze nie wybrałem spośród 3 klas (medyk/granadier/assalut... kurde muszę się zdecydować 8) )
Ale wracając do tematu... snajper to klasa jak każda inna, ale wiele osób na niego narzeka, bo wielu uważa go (jak pisałem w którymś tam z wcześniejszych postów), że to taki super kozak, no i niestety wielu się pomyliło :wink:
Trening! Trening! i jeszcze raz TRENING!

Tytuł:
PostNapisane: 9 lip 2005, 22:51 

Mnie się kampix podoba, tzrba nim grac bardzo taktycznie i szybko zmieniac miejscowki zeby pierwszy lepszy burak nie wpakowal nam kosy w plecy(tu pomagaja ladunki wybuchowe).
W kampixie podoba mi sie ten jego silen pistolet, kilka leszczy nim ubilem nstrzralami na glowe. Ciesze sie ze kampa nie jest taka jak w CS ze zabija jednym stzralem bo to by zepsulo rozgrywke.

Tytuł:
PostNapisane: 9 lip 2005, 22:55 
Moderator forum

PotulnY napisał(a):
ps. Trafienie w biegnącego lub sprintującego nie jest takie niemożliwe trzeba dużo treningu i dobry ping.

Jest proste IMHO trzeba tylko poćwiczyć (dupogodziny roxx). Jedynie trafianie z SDV może być deko kłopotliwe, lecz to nie przez kłopoty z poprawką lecz przez zbebiony (nieczytelny) celownik i duży rozrzut broni. Za to SDV doskonałe jest w ofensywie - idziesz 20-30, za linią ataku i ściągasz wrogów którzy do twoich qmpli próbuja strzelać samemu nic/mało nie ryzykując.
I pamiętajcie w snajpowaniu ważne są 3 rzeczy:
#1. Pozycja
#2. Pozycja
#3. Pozycja

Proste, co nie? Kładziemy się/kucamy przy krzaczku/drzewie. Nas nie widać (chyba, że się celownikiem dokładnie najedzie), my widzimy wszystko.

Tytuł:
PostNapisane: 9 lip 2005, 22:57 

Owszem przy trafieniu w korpus no może nie licząć serca (kurcze znów ta wyobraźnia :lol:) z M95 powinien gosciu leżeć w stanie krytycznym.

Ostatnio edytowano 10 lip 2005, 07:19 przez PotulnY, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 9 lip 2005, 23:14 

tak i jeszcze strzal w sciagno ahillesa powinien powodowac to ze ni ebedziesz mogl chodzic dopuki medyk nie zalozy ci gipsu i nie przejdziesz rechabilitacji przez 2 rundy. Pamietaj ze gry realistyczne do bolu nie sa grywalne!

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 768 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 52  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2