Teraz jest 29 lis 2024, 12:35

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2005, 10:54 

RaFiX napisał(a):
Odblokowałem sobie DAO-12 i naprawdę pożałowałem!!! Aczkolwiek potrafi on wystrzelić całe 12 pocisków w 3-4 sekundy, ale co z tego skoro jego odrzut pozostawia wiele do życzenia...być może sądzę tak dlatego bo mało nim grałem odrazu budząc sobie do niego niechęć :roll: podczas dłuższego treningu prawdopodobnie będzie się w stanie opanować tą broń. Co mogę powiedzieć na temat skuteczności... przewaga będzie napewno podczas 'bliskich spotkań' szczególnie za rogiem oraz podczas zaskoczenia, gdy wiesz że ktoś biega sobie za górką itp.

A czego się spodziewałes przy shotgunie? IMHO shotgun razem z AT to świetna broń szturmowa i obronna - szczególnie dla flagrunner'ów poruszających sie pojazdami. Shotgun na krótkie i krótkośrednie :) (z dobiegiem) dystanse ulega tylko granatnikowi assualta. Na dłuższe pozostaje celna rakieta z AT lub wycofanie się :(. Minusem jej jest jak pisano wczesniej długie przeładowywanie. Ale pewne minusy DAO-12 wynagradza AT - 1 strzał w samochód i mamy 6 punktów, 2 dobre trafienia i po czołgu czy transporterze, wypełnione pasazerami blackhawki czy Mi-8 też daje radę posłać w zaświaty. Shotgun wraz z AT nie sprawdza sie tylko 2-3 mapkach.

edit:
Aha, może wolno przeładowywuje ale 12 naboi starcza na wykoszenie 3-4 graczy, no i piątego z AT ;)

Ostatnio edytowano 22 lip 2005, 11:36 przez skandal, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2005, 11:24 

Ja odblokowałem G3 i broń jest naprawdę wypiasona. Bardzo celna i mocna. Można się nią bawić nawet w snajpera. Niestety mały magazynek, ale nie jets to jakaś poważna wada tej broni, trzeba się po prostu nauczyć oszczędzać ammo. Niestety klasa asslaut jest mało użyteczna. Masz tylko wypasioną giwerę i granaty. Dobra na mapy miejskie gdzie nie ma tak dużo pojazdów. Teraz myślę że odblokuje G36.
Gdzieś był topic w którym ktoś podawał IP serwerów z odblokowanymi wszystkimi broniami. Trzeba poszukać, wejść i przetestować. Pograłem tam chwilę i zrezygnowałem ze wszystkich strzelb i medyka.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2005, 12:54 

co do assulta i G3 to główną wadą jest brak granatnika. który ma swoją moc (3 granaty i blackhawk down), granat do srodka w Mi-8 od tyłu powoduje śmierć załogi, grant na dach APC (który dymi) powoduje jego zniszczenie. G3 ma tylko jedną przewagę nad podstawową bronią assulta a dokładniej nad M16a2 to jest seriia. Amerykańce mają ograniczenie 3 pocisków i w bliskim starciu czasami pozwala się to obrucić mechanikowi i wystrzelić, i po zabawie

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2005, 16:41 

Mr Groch napisał(a):
Odblokowalem L85A1 (medyk) i powiem Ci, ze sie srednio ciesze...
Dobra bron jzlei chcialbys pobawic sie w "malego snajpera" z
mozliwoscia leczenia.. Ale do walki na srednie i krotsze dystanse to sie
srednio nadaje... Zdaje sie, ze ma nieco mniejsza sile od M16A2, ale
jest za to celniejsza tylko przy pojedynczych strzalach - strzelajac
seria ta bron nie nadaje sie do niczego - rozrzut tej broni mozna porownac
do MP5 granadiera... Jak cchesz odblokowac ta bron to musisz nauczyc sie
trzymania na uboczu i strzelania trybem single :)

niezgadzam sie z toba ja jestem zdowolony z L85A1 :D poczatkowy mi sie nie podobala ale z czasem na niej wymiatalem;] a tak pozatym kazda bron na automatyku jest beznadziejna...... trzeba porostu strzelac seriami

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2005, 18:46 

platton napisał(a):
a tak pozatym kazda bron na automatyku jest beznadziejna...... trzeba porostu strzelac seriami

G36 SpecOpsa można walić ciągłym. Jak się będzie korygowało odrzut to nawet z większej odległości ściągniesz typa...

Tytuł:
PostNapisane: 23 lip 2005, 14:30 

Mordoklej polecam bron mechanika, Jackhammera. W bliskich spotkaniach nie raz uratowal mi skore, ba - przyspozyl ladny killing spree. ;]

Wada jest oczywiscie celnosc, na wiecej niz 15m bron w sumie bezuzyteczna, ale od czego jest pistolet?

Tytuł:
PostNapisane: 23 lip 2005, 14:36 

Dobra mam 9500 pktów i całą noc przed sobą, czas zadać to pytanie.

G3 vs. G36C?

Prosiłbym o jedną odpowiedź (jedna mi wystarczy, bo ja już nic nie wiem :) ) osoby, która ma którąś z tych broni.

Tytuł:
PostNapisane: 23 lip 2005, 15:16 

Ja ma G36C i naprawdę ją polecam!! Na bliski i średni dystans zabójcza, na większą odległość też skosisz typa. Mały odrzut, duża siła ognia - nie żałuję, że ją odblokowałem. Ty też nie pożałujesz.
Assault ma tylko 20 naboi, ale większą siłę ognia. W sumie to po odblokowaniu broni dla assaulta robi się z niego taki drugi SpecOps, tyle że ten pierwszy ma C4 :D i pojemniejszy magazynek.

Tytuł:
PostNapisane: 23 lip 2005, 16:01 

Ja odblokowalem G36C i rzeczywiscie na sredni dystans znakomita celnosc a i mocy nie brakuje. Ale jak spotykam gosci z PKM i G3 na krotki dystans to zaluje ze nie mam Shotguna :twisted:

Nastepna bron ktora odblokuje bedzie bron dla Mechanika 8)

Tytuł:
PostNapisane: 23 lip 2005, 16:05 
Moderator forum

Jackhamer ma niezłego powera :wink: ale bardzo szybko zjada magazynki :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 23 lip 2005, 16:18 

Mordoklej napisał(a):
Nastepna bron ktora odblokuje bedzie bron dla Mechanika 8)

A ja G3 assaulta :D

Tytuł:
PostNapisane: 23 lip 2005, 16:31 

a ja polecam G36C

Sam ani z G3 ani z G36C za wiele nie biegalem (czasem zdobyczne) ale za to przeciwnicy to czesto maja i napisze jak te bronie wygladaja od drugiej strony lufy.

Na przeciwnika wole assaulta z G3 niz nieupgradowanego (nie maja granatnika a granatnik to podstawa tej profesji). Jak lubisz bron celna i mocna kup se kalacha. M16 ostatecznie mozna na G3 zamienic bo M16 jakie jest kazdy wie ale jaki jest sens grac takim assaultem? Tosz on nic ciekawego nie ma po takiej zamianie.

Co do G36C to tu sprawa wyglada inaczej. Trudniej jest mi zabic coverta z ta bronia niz standardowego. Tak wiec ja bym wybral G36C - co tez zrobie przy nastepnym awansie.

Tytuł:
PostNapisane: 23 lip 2005, 17:14 

Wszystkie bronie można sobie odblokować w singlu i wypróbować na Botach.
Wrażenia?
Komandos fajna klasa, moja ulubiona. Z doświadczenia wiem, że ginę po góra dwóch strzałach pojedyńczych od wrogiego G36C. Brak optyki nie jest żadnym problemem. Identyczny system celowania ma chiński komandos.

Assault - G3 jest fajnym karabinkiem, ale... tracimy bardzo przydatny granatnik, którego straty nie rekompensują granaty. Małą liczba naboi w magazynku, powoduje, że w gorących chwilach co chwilę trzeba przeładować broń. Mała liczb magazynków (tylko 4) wymusza raczej strzelanie ogniem pojedyńczym. Tak samo można strzelać z broni głównej, ale mamy wtedy 30 naboi i 6 magazynków... Bardzo szybko się kończy amunicja. To była by bardzo dobra broń dla np. medyka, który nie musi tyle walczyć. Dla szturmowca, jest pomyłką. Żałuję, że ją odblokowałem.

Snajper - Tu mamy prawdziwy zysk. potężna spluwa i celna. Wada tylko jedna... broń samopowtarzalna, którą trzeba po każdym strzale przeładować :wink: Zamierzam odblokować ją jako następną.

Suport - PK jest zdecydowanie mocniejszy od podstawowych plujek. Niestety duży rozrzut wymusza strzelanie bardzo krótkimi seriami. Każdy może ją przetestować - jest zamontowana na pojazdach np. w Mi-17.

Mechanik - Kolejny zysk. Nowy Shotgun jest szybszy niż niż stary, co w starciach na bliskie odległości czyni go prawie aniołem zemsty. WIększa ilość naboi w magazynku, też pomaga.

Grenadier - Też dostaje shotguna (niektórzy mylą go z granatnikiem). Jeśli mechanik, z nową bronią, jest z bliska aniołem zemsty, to grenadier jest Bogiem Zniszczenia. 12 noboi w magazynku i cholernie szybka spluwa. Wada - mały zasięg.

Medyk - Generalnie broń medyka mi się podoba. Ale nie lubię tej klasy. Tu ktoś się pomylił. Enfield powinien trafić w ręce assaulta. Gdyby nie to , że to medyk, odblokowałbym sobie i tę broń. Niestety medycy kojarzą się ze statsiarzami :wink:

Ponieważ najcześciej gram jako snajper i komandos, w najbliższej przyszłości zamierzam odblokować bronie tych klas. Na początek snajpera... Żałuje, że odblokowałem G3. Po okresie fascynacji tą bronią, wady zaczeły wyłazić i ostanio gram tylko z podstawką.

Tytuł:
PostNapisane: 23 lip 2005, 17:27 

Ja odblokowałem DAO-12 i nie za bardzo podoba mi się ta broń :?

A tak wogóle, czy da się cofnąc czas do wyboru pierwszej broni kosztem nawet zmniejszenia liczby punktów do 1000?

Tytuł:
PostNapisane: 23 lip 2005, 17:46 

Grzesiek13 napisał(a):
A tak wogóle, czy da się cofnąc czas do wyboru pierwszej broni kosztem nawet zmniejszenia liczby punktów do 1000?

Nie mt akiej możliwości. Jedynie założenie nowego konta.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2