Teraz jest 29 lis 2024, 19:49

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 26 lip 2005, 11:13 

Są już u nas w kraju dostępne klawiatury dla prawdziwych graczy. http://www.zboard.com U nas sprzedaje to firma Komputronik. Są pewne ale cena 298 PLN za komplet i czeka się na zamówienie aż się pewna liczba uzbiera chętnych. Ja mam konto hurtowe w Komputroniku idostałem propozycję jak zbiore powyżej 5 chętnych + ja oczywiście - zamówienie zostanie zrealizowane i cena za komplet będzie niższa ok 277 PLN. Jak ktoś reflektuje proszę o kontakt GG:172920 lub tle. 501-482-274. http://sklep.komputronik.pl/katalog.php?kat=3699
Pozdrawiam
WONSKI - skarbnik klanu [PfT] http://www.pft-clan.pl

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2005, 11:55 

Jak ktos kupuje na firme to wynosi go to 260 pln.

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2005, 13:04 

marcinek napisał(a):
Jak ktos kupuje na firme to wynosi go to 260 pln.

Ok ja nie mam firmy komputerowej tylko wentylacyjno-klimatyzacyjną i może dla tego taki a nie inny rabat. Jak masz lepszą cenę to załatw ja się dołączę do zamówienia. Widzę że dużo potraficie gadać ale do załatwienia to nie ma chętnych. Ma się to do tej sprawy jak i innych.

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2005, 13:09 

Jak masz komputer to kup sobie klawiture na firme. Wiedza nie boli, ja Cie uswiadamiam. Poza tym trzeba byc niezle zgietym zeby kupic klawiere za prawie 300 pln. Nie chrzan ze tylko sie duzo gada, zastanow sie nad tym ile to kosztuje i czy warto wydac tyle kasy.

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2005, 13:10 

Szkoda, że taka droga :(, prawie dwa razy tyle co gra :shock:. Ale za to jak wyglada :D, a klawisze też dosyć wygodnie rozmieszczone :wink:.

Fota w wysokiej rozdzielczości.

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2005, 13:29 

ja sie na to pisze :] wonski juz wszystko wie wiec 1 szt. na 100% :]

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2005, 14:07 

marcinek napisał(a):
Jak ktos kupuje na firme to wynosi go to 260 pln..

marcinek napisał(a):
Jak masz komputer to kup sobie klawiture na firme. Wiedza nie boli, ja Cie uswiadamiam.

Jak ktoś kupuje na firmę to wynosi go to nie 260 pln jak piszesz, ale jakieś 198 pln (liczone przy pierwszym progu podatkowym przy cenie brutto 298 pln). Warunkiem jest posiadanie komputera w ewidencji środków trwałych. Oczywiście aby rzeczywisty koszt zakupu wyniósł tyle, jest jeszcze jeden warunek. Kupujący musi mieć takie dochody wynikające z deklaracji Pit-5 i Vat-7, aby odliczenie było odliczeniem realnym tzn. takim które będzie skutkować możliwością odprowadzenia niższych podatków należnych do US, a nie będzie to jedynie powiększeniem straty. W tym drugim przypadku, teoretycznie rzecz biorąc, możemy "odzyskać" jedynie podatek VAT poprzez wykazanie w deklaracji Vat-7 kwoty do zwrotu na rachunek bankowy, jednak trwa to dłużej i wiąże się z kontrolą US.
To jak to leciało ? Wiedza nie boli... ?

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2005, 14:23 

moze jeszcze raz tylko pismem obrazkowym 8)

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2005, 14:26 

fOrTy_7 napisał(a):

Wypaśna!!!! :D :D

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2005, 14:37 

Moim zdaniem to zwykłe naciągactwo i żerowanie na renomie gry. EA i ta firma próbują wydusić jak najwięcej kasy od naiwnych lub zbyt podnieconych
graczy.

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2005, 14:43 

UMP napisał(a):
marcinek napisał(a):

marcinek napisał(a):
Jak masz komputer to kup sobie klawiture na firme. Wiedza nie boli, ja Cie uswiadamiam.

Jak ktoś kupuje na firmę to wynosi go to nie 260 pln jak piszesz, ale jakieś 198 pln (liczone przy pierwszym progu podatkowym przy cenie brutto 298 pln). Warunkiem jest posiadanie komputera w ewidencji środków trwałych. Oczywiście aby rzeczywisty koszt zakupu wyniósł tyle, jest jeszcze jeden warunek. Kupujący musi mieć takie dochody wynikające z deklaracji Pit-5 i Vat-7, aby odliczenie było odliczeniem realnym tzn. takim które będzie skutkować możliwością odprowadzenia niższych podatków należnych do US, a nie będzie to jedynie powiększeniem straty. W tym drugim przypadku, teoretycznie rzecz biorąc, możemy "odzyskać" jedynie podatek VAT poprzez wykazanie w deklaracji Vat-7 kwoty do zwrotu na rachunek bankowy, jednak trwa to dłużej i wiąże się z kontrolą US.

No i jaki wniosek na koniec. Odlicza VAT i ma klawiere za 260 pln. Taki wywod to ja tez moglem wkleic, po uprzednim poproszeniu koleznkai o zredagowanie takiego czegos jak powyzej. Dalej twierdze, ze wiedza nie boli. Co do kontroli US, to nie strasz, bo to teoria, wiem cos o tym ;).

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2005, 15:23 

marcinek napisał(a):
UMP napisał(a):
marcinek napisał(a):

marcinek napisał(a):

No i jaki wniosek na koniec. Odlicza VAT i ma klawiere za 260 pln. Taki wywod to ja tez moglem wkleic, po uprzednim poproszeniu koleznkai o zredagowanie takiego czegos jak powyzej. Dalej twierdze, ze wiedza nie boli. Co do kontroli US, to nie strasz, bo to teoria, wiem cos o tym ;).

Po pierwsze.
Widzę drogi kolego że masz problem z najprostszymi równaniami matematycznymi. Po odliczeniu podatku VAT wyjdzie nam kwota 244 pln która nijak sie ma do 260 pln o których piszesz...
Po drugie.
W zrozumieniu, bądz samym czytaniu tekstu też zauważalne są jakieś braki. Piszesz o "strzaszeniu i teori "nie zwracając wogólę uwagi na taki oto zapis obecny w moim poście: "teoretycznie rzecz biorąc", a dotyczący właśnie opisanej możliwości "odzyskania" samego podatku Vat, w tym możliwości kontroli US. Nie było tu nic ze straszenia a jedynie stwierdzenie faktów na podstawie doświadczeń zebranych w trakcie kilkuletniej wspólpracy z Urzędami Skarbowymi. Moge jedynie dodać, iż patrząc na statystyki dotyczące US w moim mieście w sytuacji zwrotu podatku Vat, w 85 % przypadków kontrola jest wszczynana.
Po trzecie.
Opisana możliwość zwrotu samego podatku Vat była tylko druga opcją i do tego tą mniej korzystną. Przy pierwszej opisanej opcji rzeczywisty koszt wyniesie 198 pln i ta kwota równiez nijak się ma do 260 pln .
Reasumując
Zarówno kwota 198 pln, jak i kwota 244 pln nigdy , powtarzam nigdy, nie będzie równać sie kwocie 260 pln.

A na koniec drogi kolego. Ja również uważam że wiedza nie boli, tylko trzeba ja po prostu posiadać. W związku z tym zanim kolejny raz zaczniesz "uświadamiać" kogoś w sprawach o których nie masz zielonego pojącia poproś rzeczywiście tą koleżankę o małą pomoc. I kalkulator też by Ci sie przydał...

Pozdrawiam.

Ostatnio edytowano 26 lip 2005, 15:39 przez UMP, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2005, 15:38 

Ja tam wole moją klawiaturkę :D takie bajery są niby przydatne i wygodniejsze ale ja już się jakoś przyzwyczaiłem. Powodzenia w szukaniu nabywców, jak dla mnie to cena jest za wysoka można kupić lepszą klawiature w tej cenie i bardziej uniwersalną.

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2005, 15:48 

moze i troche droga ta klawiatura ale jesli juz grac to czemu nie z przyjemnoscia?

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2005, 17:06 

TrojniX napisał(a):
Ja tam wole moją klawiaturkę :D takie bajery są niby przydatne i wygodniejsze ale ja już się jakoś przyzwyczaiłem. Powodzenia w szukaniu nabywców, jak dla mnie to cena jest za wysoka można kupić lepszą klawiature w tej cenie i bardziej uniwersalną.

Kupując zestaw dostajesz też standartowy wkład :D :

Obrazek

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2