nGc.pl
jacy snajperzy w smiglowcu?!

no chyba ze jako pilot i stzrelec
Snajperzy sa po to aby informowac co sie dzieje,a nie wysylac ludzi i kierowac nimi,chyba ze widza to czego nie widzi reszta (czesto) - luneta.
A smiglowiec po to jest potrzebny aby niszczyl pojazdy zauwazone i namierzone przez snajperow - proste.
Smiglowiec nie sluzy do fruwania takiego jak samolot,a w 80% tak sie wlasnie dzieje:polata ,postrzela gdzie popadnie i tyle.
Jak sie trafi pilot wariat to stzrelec pieknie seriami niebo zamiata

komedia
Drugi snajper potrzebny jest po przeciwnej stronie ,czemu? wieksze pokrycie obszaru widzialnego.
Odnosne mojego jojczenia:jest powod.
Dzis juz mam pewnosc ze wprowadzili jeszcze losowosc, czy tylko do tej broni M95 ze wzgledu na sile,nie mam pojecia,tak wiec strzal w glowe z 20 m WCALE nie oznacza 100% - i to bez lagu na pingu 20 przy lezacej stabilnie postaci - nie wiem ktory to juz przypadek z kolei.
A to ze sobie ponarzekam i tak nic nie da,jest jak jest,ale pisze to po to aby reszta wiedziala i nie zastanawiala sie "dlaczego,skoro...".
To o tyle wazne ze strzal to huk,co jest praktycznie bez znaczenia dla szturmowcow bo lataja w wiecznym jazgocie.
Dla snajpera to zdrdzenie pozycji,a czesto jest tak ze albo ty jego albo on ciebie jak cie zauwazy.
Tak wiec rada:jesli mozesz wal z pistoleciku i nie sil si ena stzrelanie w glowe z bliska dla satysfakcji bo sie mozna przejechac jak ci na kostce 1 wypadnie

glupie,ale tak wlasnie jest.
A odnosnie tych smiglowcow to ktos wie gdzie sa jego slabe punkty i czy mozna zabic zalogi stzrelac z boku do postaci za szyba?
Z przodu sprawdzilem i zabilem, ale trafic na taki moment jest duzo trudniej.
Mordoklej
Masz w tym wzgledzie jakies doswiadczenia?