Teraz jest 26 lis 2024, 05:51

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 52  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2005, 09:20 

Co do snajpy w BF2 to jej sila jest do zaakceptowania.. jedno co mogloby byc zmienione to przyblozenie na zoomie bo to co jest przy tej snajpie jest porownywalne do lornetki teatralnej.

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2005, 09:22 

w M95 wprowadzic celownik z takimi cienkimi liniami jak w chinskiej snajpie.. bo na razie to grubachne, brzydkie krechy ktore zaslaniaja praktycznie caly cel a maja przeciez chyba wskazywac punkcik na glowie ofiary :)

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2005, 09:26 

hemm racja z tym celownikiem, ale chyba sie mozna przyzwyczaic

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2005, 10:06 

Lailonn napisał(a):
Cytuj:
- snajper moze podkladac Clamore'y ( odpowiednio uzyte sa bardzo skuteczne ).

a twoi w nie wejda. Zreszta bardziej skuteczna jest walka np asfaltem/medykiem bo nie masz ograniczenia do 2 ladunkow
Kod:
- snajper moze sciagnac innego snajpera ktory siedzac na szczycie dzwigu (etc.) szachuje cale natarcie piechoty.

bron assaulta/medyka i odblokowana specopsa pozwala na to samo
Cytuj:
- snajper moze jednym strzalem zneutralizowac smiglowiec.

teoria...a ile razy slepo przodem do ciebie wisialo wrogie heli? zreszta to samo moze antitank o pkm juz nie wspomne
Cytuj:
- snajper moze skutecznie strzelac na odleglosci na ktorych inne klasy nie widza nawet przeciwnika.

zasieg wzrokukazdy ma taki sam.snajper ma wiekszy zoom ale i tak stosunkowo maly. Jednak g3 czy kalach/m16 a nawet bron specopsa sa na tyle celne, ze mozesz ubic "te kropke" na lini widocznosci
Cytuj:
- snajper lezac w odpowiednim miejscu w bezruchu moze postac praktycznie niezauwazalnym dla przeciwnikow ktorzy mijaja go w odleglosci kilku metrow.

ktos tu chyba o scanie i uav nie slyszal :P a przeciwnik nie jest gluchy, snajper nie ma tlumika w karabinie...

Pytales o rzeczy ktore moze zrobic snajper z inna klasa nie moze wiec Ci je wymienilem. A twoje kontrargumenty sa bez sensu. Bo powiedz mi na przyklad jak at albo sup moze sciagnac smiglowiec JEDNYM strzalem ? i powiedz mi jak inne klasy moga strzelac do przeciwnikow ktorych im komp nie pokazuje bez zooma. Poza tym co to za argument , ze skuteczniej jest grac assaultem niz uzywac clamory ? :) - kwestia bylo co moze snajper czego inni nie moga. A co do skutecznosc to wszystko zalezy od sytuacji.

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2005, 11:17 

ja Ci moge powiedziec, ze AT da sie zdjac heli jednym strzalem - zajrzyj na temat Black Hawka - w ktoryms z tekstow jest link do filmu jak to sie robi ;)

--edit

w przypadku bh, czy tez samochodow (Humvee etc..) pieknie ludzie lataja z granatnika :) jeden strzal od tylu i trzech pojdzie (przy maksymalnym zaladunku)

Ostatnio edytowano 30 sie 2005, 12:14 przez Variolord, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2005, 12:06 

Ale Farmazonisz Lailonn owszem nawet z pistoletu możesz mnie trafić z 150m ale raczej prawdopodobieństwo trafienia pierwszym strzałem powiedzmy ze 150m czy to z pistola czy g36 albo g3 jest dużo mniejsze niż ze snajpy. Możemy zrobić test ja sobie zalegne gdzieś pod krzakiem w odległości <200m zobaczymy czy mnie zauważysz. I czy trafisz i zabijesz 1 strzałem.

ps. Śmigłowce bardzo często wiszą na tyle stabilnie i dlugo, że można pięknie przymierzyć w pilota z m95 i w przypadku BH z każdej broni zdjąć załoge w przedziale pasażerskim.

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2005, 13:04 

Cytuj:
Pytales o rzeczy ktore moze zrobic snajper z inna klasa nie moze wiec Ci je wymienilem.

A ja ci odpisalem, ze twoje przyklady nie tycza sie TYLKO snajpera wiec:

Cytuj:
A twoje kontrargumenty sa bez sensu.

to zdanie jest bledne co wiecej:

Cytuj:
Bo powiedz mi na przyklad jak at albo sup moze sciagnac smiglowiec JEDNYM strzalem ?

strzelajac w czuly punkt albo w szybe co spowoduje smierc pilota. Supporter natomiast Jest jak jeepek tylko maly i slabo widoczny. Skutecznie moze zjechac ci hp i bedziesz wolal wiac niz go szukac.

Cytuj:
i powiedz mi jak inne klasy moga strzelac do przeciwnikow ktorych im komp nie pokazuje bez zooma.

ZASIEG WZROKU nie ma nic do uzywanej broni. Jedyne co daje ci snajperka to to, ze ten punkt hen tam jest wiekszy. Jednak ja nie musze widziec calego celu by do niego strzelac. Nawet jesli bedzie to 5 pikseli na krzyz to gwarantuje ci, ze jestem w stanie cie ubic tak jak ty mnie ze snajpy. BA ja moge cie zraszowac i rorzucic twoje bebechy na lewo i prawo

Cytuj:
Poza tym co to za argument , ze skuteczniej jest grac assaultem niz uzywac clamory ? Smile

a ty widziales kiedys granat/granatnik/c4/rakiete ? z BLISKA ? ;]

Cytuj:
- kwestia bylo co moze snajper czego inni nie moga.

a ja ci juz odpisalem, ze to co napisales bez problemu zrobia inne klasy. Natomiast NIKT nie zastapi medyka w leczeniu/wskrzesznaiu. Nikt nie zastapi supportera w dostarczaniu amunicji, anti tanka w walce z dobrze umocnoionym wrogiem a specopsa w robieniu zasadzek na pojazdy czy tez assaulta w walce z piechota(i jeepami) Co najwyzej moga sie te klasy uzupelniac. Natomiast Snajpera WE WSZYSTKIm mozna zastapic. Jeszcze nie widizalem by po przegranej walce jakas osoba mowila "cholera a to przez to, ze nikt nie chcial grac snajperem" natomiast o innych klasach widywalem takie teksty

Cytuj:
A co do skutecznosc to wszystko zalezy od sytuacji.

Jednak sytuacja, w ktorej snajper jest przydatny to koncowy lock bazy wroga gdzie lepiej ejdnak stosowac pojazdy i ciezkie argumenty wybuchowe :wink:

*Potulny:

Cytuj:
Możemy zrobić test ja sobie zalegne gdzieś pod krzakiem w odległości <200m zobaczymy czy mnie zauważysz. I czy trafisz i zabijesz 1 strzałem.

nie zobacze byc moze. Ale i ty bys mnie schowanego nie zobaczyl a kto widzi pierwszy cel ten czesto wygrywa. Zabic 1 strzalem zabilbym bym. bezproblemowo z granatnika z podskoku i w biegu. A czy ty tak poruszajacy sie cel trafisz w glowe ze snajperki? ;}

Cytuj:
Śmigłowce bardzo często wiszą na tyle stabilnie i dlugo, że można pięknie przymierzyć w pilota z m95 i w przypadku BH z każdej broni zdjąć załoge w przedziale pasażerskim.

Nie wiem gdzie ty grasz bo ja np najpierw sprawdzam okolice zanim zawisne tak bezstrosko. Moze dzieki temu snajper zdjal mnie tylko RAZ w tej grze gdy latalem heli. A bylo to gdy uczylem sie dopiero latac.

Smiem twierdzic, ze zanim ty wyjdziesz na pozycje i wymeirzysz do BH gunner cie zdazy rozerwac. Chyba, ze caly czas mowisz o sytuacjach gdy snajper jest gotowy i na pozycji a wrog niczym baran an rzez idzie mu pod celownik...

Ja chyba nie napisalem, ze snajper nie zabija. Ginalem od snajperow paredziesiat razy, no coz taka gra. Jednak tylko w sytuacji gdy byl lock mojej bazy a ja dostawalem na dzien dobry w leb po wyspawnowaniu. Jesli commander uzywa UAV snajper nie ma szans o ile wrog mysli.

Raz mialem akcje na Mashtur gdy jako snajper bronilem pierwszej flagi od helipada US. Lezac na dachu(flaga byla wroga) zdjalem okolo 20 typa, ktorzy niczego nie swiadomi pojawiali sie na tej fladze. Dopiero po chyba 4 minutach zostalem wypedozny artyleria ;]

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2005, 13:16 

takie zdejmowanie nazywa sie spawncamping :), claymory trza umiec stawiac - i sztuka w tym, zeby je ustawic w dobrym miejscu aby nikt ich nie zauwazyl. da sie zdjac biegajacego goscia z headshota i takie skromne podsumowanie - snajper nie jest od mass-fragow - bardziej chodzi o taktyke i defensywe.

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2005, 13:21 

Spawn camping,baseraping sa rozne nazwy...Claymory trzeba umiec ustawiac tak by TWOI w nie nie wlezli a w wiekszosci wypadkow zamiast wroga wbiega na nia teammate

Cytuj:
da sie zdjac biegajacego goscia z headshota

Da sie tez biegajacego i skaczacego trafic bezposrednio z 100m eryxem no i co, ze DA skoro jest to piekielnie trudne? :}

Cytuj:
snajper nie jest od mass-fragow - bardziej chodzi o taktyke i defensywe.

co ma snajper do taktyki tym bardziej na FFA to nie wiem ale ja osobiscie czuje sie pewniej gdy flagi broni np medyk bo ma duza wieksza szanse na przetrwanie ataku wroga. O tym by bronic flagi oblepiajac ja c4 juz nie wspomne :}

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2005, 13:42 

Lailonn, nie wiem skad taka wielka niechec do snajperow, moze za duzo razy dostales heada ? :)
Jak nie lubisz to nim nie graj a nie probuj przekonywac snajperow ze ich ulubiona klasa jest do dupy uzywajac totalnie subiektywnych argumentow. Ty uwazasz ze lepiej bronic flagi medykiem niz snajperem. Ja na przyklad uwazam ze duzo lepiej jest ustawic 2 clamore'y na dojsciu do flagi i ulozyc sie 100 m dalej w krzaczorach w miejscu gdzie mamy dobra widcznosc na flage i zdejmowac headami delikwentow ktorzy dobiegna do flagi i uloza sie wtuleni w jakis murek pod flaga lub tez podjada samochodem i przesiada sie na karabin wystawiajac ( jak na tacy) swoja glowe nad dach.

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2005, 14:03 

Zostaw Lailonn'a. .ten typ tak ma.. LOLek i tyle.. on mysli ze wszystko wie najlepiej (Lepperowski charakter).. typowy forumowy spamer mocny tylko w gebie.. A jego postow doprawdy nie warto czytac.. przeczytalem w tym topicu 2 i doprawdy szkoda czasu na ten belkot potraconego..

:roll:

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2005, 14:19 

wiesz Mordoklej gdyby byl taki lepperowski toby zrobil blokade forum (moze jakis atak DoS? :) ) a nie wymienial poglady. po to jest forum zeby medrkowac mniej lub bardziej madrze. Dopoki nikogo sie nie obraza jest ok chyba? a Lailon nikogo nie obraza?
"Nienawidzę tego, co mówisz, ale oddałbym życie, byś mógł
mówić to, co mówisz."

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2005, 14:20 

Kirq jaka niechec? To byly obiektywne(choc nie zawsze) oceny rzeczywistosci. Ale zobacz jak topic sie zwie i jak wyglada. Nawet sam Mordoklej, ktoremu szkoda moje posty narzekal na zbytnie udupienie tej profesji...

Mordoklej mialem cie za powaznego usera i cenilem ale widze nie bylo powodu. Moze to tylko chwilowe zacmienie mozgu. Po pierwsze nie mozna byc lolkiem o ile wiesz co znaczy skrot LOL. NIe wiem wszystkiego najlepiej i nigdzie tak nie napisalem. Dyskusja ma to do siebie, ze prowadzi ja pare osob o ODMIENNYCH stanowiskach. Jak tego jeszcze nie zrozumiales to wracaj do podstawowki.

Forumowy spammer. Cholerka ale czym spamuje? AAA pewno tymi postami 2.8 dziennie(ty masz 2.2) podczas gdy wielu userow ma nawet do 11. Co wiecej spam to cos nie legalnego(ostatnio dziabnela policja pewnego netowego spammera) a ja nawet nie naruszam zasad forum.

Mocny w gebie...hum to wyzwanie? bo nie rozumiem

Jesli ja mam Lepperowski charakter(dlatego, ze mam swoje zdanie co jest wyglada na to WADĄ) to ty jaki masz charakter jesli nie posiadasz wlasnego zdania? A cudze opinie to dla ciebie belkot bez sensu i osoba o odmiennych pogladach to "lolek" zal mi ciebie w takim razie...Zreszta gdybym mial charakter lepperowski to bym ci wyjechal, ze zdradziles kraj i uciekles do angli(nie wiem czy tam sie nie urodziles ale raczej nie, zreszta leppera to nie obchodzi nie? ;)) wiec nie komentuj takimi glupimi argumentami.

edit: juz pierwszy twoj post w tym topicu mial charakter "ty lama ja umiec ale ci nie pokazac bo szkoda czasu" tozto charakter hum Kaczynskich, Tuska,Giertycha !! :D

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2005, 14:33 

Lailonn napisał(a):
Mordoklej mialem cie za powaznego usera i cenilem ale widze nie bylo powodu. Moze to tylko chwilowe zacmienie mozgu.

Oj bo sie zaraz rozplacze :lol: A co to doktorze jest zacmienie mozgu? :P

Reszty twego posta nawet nie chce mi sie czytac. Wrocmy do tematu, o ile w ogole jest do czego wracac..

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2005, 14:43 

Zachowujesz sie jak dziecko. jak widac rada z powrotem do podstawowki byla sluszna bo teksty typu "oj bo zaraz sie rozplacze" to wlasnie ten przedzial wiekowy uzywa ;] Co wiecej sam pisales o tym, ze odechciewa ci sie grac snajperem i takie tam duperele a nagle za moje poglady smiesz mnie "wyzywac od lolkow". Zacmienie mozgu to polaczenie 2 wyrazow. "Zacmienie" w jezyku potocznym to chwilowo niedyspozycja czy brak rozwagi. Mozg to takie cos w glowie. Polaczenie tych 2 slow ma jasne znaczenie aczkolwiek potoczne i byc moze dla mniej lotnych czytelnikow malo zrozumiale. Wybacz, zmienie swoj styl wypowiedzi adekwatnie do rozmowcy.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 52  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2