Teraz jest 23 lis 2024, 08:54

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2005, 17:35 

KeicaM ===> Athlon 3200+ ma 2,2GHz, a nie 2 GHz, to tak na marginesie skoro czepiamy się drobiazgów... 8)
(No chyba, że sobie specjalnie obniżyłeś mnożnik lub FSB...)

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2005, 19:19 

ma 2ghz slepy nie jestem, a mnoznika nie obnizalem.

Sam sobie zobacz, http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=20336
2.2GHz to ma 3500+.

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2005, 19:27 

Lol no i po cholerę przepłaciłeś? Ja mam 3000+ i mam 2.01ghz 8)

Tytuł: Re: heheh
PostNapisane: 30 sie 2005, 19:37 

keicaM napisał(a):
Barten napisał(a):
No wiesz, trochę mamy inne sprzęty... Powiedz mi jak się Athlon 64 sprawuje w grach...

PS.1 Mi nie chodzi na low , tylko na high ile będzie;p
PS.2 nasze procki dzieli 800 mhz, to o ponad 2 razy więcej od mojego starego procka który rządził przez 7 lat:). Vice City przeszedłem na nim :)

Ahahahaha jaka bzdura 800MHz hahahahaha kto ci tak powiedzial? Pan w sklepie mowil ze ten athlon ma 3.8GHz? czy co? Buahahah nie no leze wybitnie :D. 3800+ nie oznacza ze masz 3800MHz... O ile dobrze pamietam to 3800+ ma taktowanie 2.4GHz, moj 3200+ ma 2.0GHz, ale juz do mnie jedzie chlodzenie takze za jakis tydzien juz bede mial tego twojego 3800+ ;]. Po swietach troche kasy wpadnie to kupie ram i chlodzenie na karte (GeForce 6600GT) i zegary podkrece do 580/1120. I bede mial 500zl taniej lepszy sprzet ot twojego. Takze mysle, zes nie trafil :D

UPDATE: Wezyr blagam nie pisz o sprzecie bo sie nie znasz kompletnie. Od kiedy to gf 6600GT ma 16 potokow? Acha i co to jest 16 potokowe pci-e? Super neologizmy! Szkoda, ze nie do przyjecia! gf 6600GT ma 8 potokow. Roznica miedzy agp i pci-e jest taka ze podczas gry jej nie zobaczysz. Na drugi raz sprawdz zanim co napisales zanim to opublikujesz, bo gdybymy zyli w sredniowieczu to jzu bys na stosie za herezje plonal...

Jesteś śmieszny człowieku... AMD nieco inaczej projektuje swe procesorki i gówno mnie obchodzi ile ma naprawdę megaherców, skoro w kwestii wydajności jest równy konkurencji o podobnych szybkościach. Bo na c**** by pisali, że ma to 3800? Jak chcesz wpaść w konflikt, to sobie kupuj, ja nie przyszedłem tutaj aby chwalić się sprzętem- tylko aby zapytać jaki on jest... A dla Ciebie przydał by się kubeł zimnej wody. Zresztą wolę mieć 500 złotych więcej za gwarancję, bo jak po "tjuningu" tydzień poszarżujesz a potem facecik w naprawie walnie Ci w uszy kolosalną sumą, to będziesz tego żałował. Co do amd64 i dyskusji troszkę przezemnie z bzdurnego tematu:) powiem że nie miałem zbyt wiele styczności z innymi prockami przez czas dłuższy niż 3 godziny. Cały czas ten sam procesor AMD K-6 i powiem wam, że ani raz mnie nie zawiódł. Czy dziwicie się zatem, iż wybrałem tą firmę i akurat model ich prawie że najnowszy... A to że Pentium kosztuje... troszkę więcej, za troszkę więcej efektów. Ludzie nie szpanujcie za 3 lata to i tak będzie złom :P.

Aplikacje 64-bitowe nie będą wielką rewolucją, aczkolwiek coś nowego wprowadzą, a co do wydajności- im więcej tym lepiej... Chyba miło sobie zagrać na wysłużonym pececie z takim prockiem w jakąś archaiczną strategie fotorealistyczną i te sprawy w przyszlości- ciesząc się że do czegoś ów komp się przydaje. Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2005, 20:33 

zbig1972 napisał(a):
PotulnY napisał(a):
Ja nie wiem po co ludzie kupują te 64 bitowe procki jak nie ma jeszcze systemu operacyjnego pod gry oraz samych aplikacji i gier które by tę architekturę wykorzystywały. Dajecie więcej kasy za napis 64 a dalej jedziecie w 32.

Mylisz się. Ja mam Athlon 64 bit i Windows XP 64 bit i gram na tym w BF2

:shock: Serio :?: Jakoś mi się nie chce wierzyć. Nawet w opisie wymagań systemowych zaznaczają, że musi to być XP(32bit)

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2005, 20:34 

ogolnie dyskusje intel/amd sa bezcelowe, zapewniam was- przetoczylo ich sie przez wszelkie fora okolo milona. zadna nie przekonala nikogo. szkoda klawiatury.

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2005, 20:58 

zwracam honor poprzednikom maja racje (dla zorientowanych). nie poprawiam postow. czlowiek uczy sie na bledach. :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2005, 20:58 

Win XP jest 64bit, ale gra jest na platformę 32bit (bo ja gram w nią na AthlonieXP :P ).
Tutaj teściki porównawcze Athlona 64 i Bartona:
http://www.swzone.it/articoli/AMDRev283132/pagina4.php
Mimo braku optymalizacji kodu 3Dmarka 2003 dla 64bit. AMD64 jest jednostką idealną dla multimediów.
Koleś co się chwali, że wykręci swego XPka na 3800+, zrówna się (mniej więcej) z takim AMD 3000+
Niech ktoś mnie poprawi jeśli się mylę :]

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2005, 23:09 

keicaM napisał(a):
ma 2ghz slepy nie jestem, a mnoznika nie obnizalem.

Sam sobie zobacz, http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=20336
2.2GHz to ma 3500+.

Spoko spoko, nie musisz być takim nerwowy
Proponuje dokładnie obejrzeć poniższy obrazek.

Obrazek

Z linku który dałeś wynika, że masz procesor 64 bitowy... ??
Widać są one innaczej taktowane.

Tytuł:
PostNapisane: 31 sie 2005, 09:26 

Ano wlasnie bo Ty masz XP ja mam a64 :)

Barten widze ze sie dalej upierasz przy swoim :) Trwaj w bledzie ja cie nie zamierzam zniego wyprowadzac bo widze, ze moje wywody sa bezcelowe i szkoda moich nerwow. Jak ktos sie czuje na silach zeby "niereformowalnego" z bledu wyprowadzic, (lub gdy sie ktos po prostu chce dowartosciowac) to niech sprobuje swoich sil. Pozdro :)

Tytuł: No dobra spox
PostNapisane: 31 sie 2005, 11:53 

Tylko że ja na samym początku wiedziałem że architektura athlonów jest inna, i nie potrzebna jest im realna siła procka, skoro i tak są szybsze od pentiumów w wielu operacjach:).

Co do ceny, nie mam czasu kombinować w szukaniu odpowiednich części. Biorąc pod uwagę monitor jaki sobie dodałem do sprzętu, karte dźwiękową i głośniki i tak wydałem malo jak na komputer tej klasy. Nie wiem w jakim tkwim błędzie :shock:

Tytuł: 64 bit??
PostNapisane: 31 sie 2005, 13:12 

Athlon 64+ - tak powinno być i oznaczenie prędkości. To jest normalny barton 3200+. Pozdrowionka.

Tytuł:
PostNapisane: 5 wrz 2005, 09:09 

co do cudu....... na low czasami mi chaczyło, ale też przestawiłem sobie wymagania, dąłem na średnie i.......cholera łądniej się zrobiło a gra spoko chodzi sobie. Problemy śa tylko na początku jak wchodzę na mapki, musi się "rozkręcić" sprzęt

gram na athlonie 1.6, 512 mb i radeonie 9600 pro (bez podkręcania)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 2