keicaM napisał(a):
Barten napisał(a):
No wiesz, trochę mamy inne sprzęty... Powiedz mi jak się Athlon 64 sprawuje w grach...
PS.1 Mi nie chodzi na low , tylko na high ile będzie;p
PS.2 nasze procki dzieli 800 mhz, to o ponad 2 razy więcej od mojego starego procka który rządził przez 7 lat:). Vice City przeszedłem na nim
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Ahahahaha jaka bzdura 800MHz hahahahaha kto ci tak powiedzial? Pan w sklepie mowil ze ten athlon ma 3.8GHz? czy co? Buahahah nie no leze wybitnie
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
. 3800+ nie oznacza ze masz 3800MHz... O ile dobrze pamietam to 3800+ ma taktowanie 2.4GHz, moj 3200+ ma 2.0GHz, ale juz do mnie jedzie chlodzenie takze za jakis tydzien juz bede mial tego twojego 3800+ ;]. Po swietach troche kasy wpadnie to kupie ram i chlodzenie na karte (GeForce 6600GT) i zegary podkrece do 580/1120. I bede mial 500zl taniej lepszy sprzet ot twojego. Takze mysle, zes nie trafil
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
UPDATE: Wezyr blagam nie pisz o sprzecie bo sie nie znasz kompletnie. Od kiedy to gf 6600GT ma 16 potokow? Acha i co to jest 16 potokowe pci-e? Super neologizmy! Szkoda, ze nie do przyjecia! gf 6600GT ma 8 potokow. Roznica miedzy agp i pci-e jest taka ze podczas gry jej nie zobaczysz. Na drugi raz sprawdz zanim co napisales zanim to opublikujesz, bo gdybymy zyli w sredniowieczu to jzu bys na stosie za herezje plonal...
Jesteś śmieszny człowieku... AMD nieco inaczej projektuje swe procesorki i gówno mnie obchodzi ile ma naprawdę megaherców, skoro w kwestii wydajności jest równy konkurencji o podobnych szybkościach. Bo na c**** by pisali, że ma to 3800? Jak chcesz wpaść w konflikt, to sobie kupuj, ja nie przyszedłem tutaj aby chwalić się sprzętem- tylko aby zapytać jaki on jest... A dla Ciebie przydał by się kubeł zimnej wody. Zresztą wolę mieć 500 złotych więcej za gwarancję, bo jak po "tjuningu" tydzień poszarżujesz a potem facecik w naprawie walnie Ci w uszy kolosalną sumą, to będziesz tego żałował. Co do amd64 i dyskusji troszkę przezemnie z bzdurnego tematu:) powiem że nie miałem zbyt wiele styczności z innymi prockami przez czas dłuższy niż 3 godziny. Cały czas ten sam procesor AMD K-6 i powiem wam, że ani raz mnie nie zawiódł. Czy dziwicie się zatem, iż wybrałem tą firmę i akurat model ich prawie że najnowszy... A to że Pentium kosztuje... troszkę więcej, za troszkę więcej efektów. Ludzie nie szpanujcie za 3 lata to i tak będzie złom
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
.
Aplikacje 64-bitowe nie będą wielką rewolucją, aczkolwiek coś nowego wprowadzą, a co do wydajności- im więcej tym lepiej... Chyba miło sobie zagrać na wysłużonym pececie z takim prockiem w jakąś archaiczną strategie fotorealistyczną i te sprawy w przyszlości- ciesząc się że do czegoś ów komp się przydaje. Pozdrawiam