Teraz jest 26 lis 2024, 08:50

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 52  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 31 sie 2005, 14:17 

Wracając do właściwej dyskusji. Commanderowi wydłużyłbym czas ładowania uav i innych zabawek jak artyleria o conajmniej 30sek. Secundo zabrałbym mu możliwość naprawiania sprzętu przez zrzut skrzynki w okolicy wysadzonego uav trucka i innego sprzętu. Co do snajpera to teraz nie jest tak źle, ale nie jest najlepiej. Zmniejszyłbym tylko linie siatki w m95 m24 i swd do takich jakie są na prawde czyli cienkie i nie przesłaniające celu z 70m :) zoom mógłby być o 0.5x albo nawet 1x wiekszy niz jest. I najbadziej dałbym sobie możliwość zabrania claymore'a ze sobą gdy schodzę ze stanowiska. I marzeniem mym aby kiedyś dodali możliwość pełnego wykorzystania claymore'a czyli nie tylko stawianie go tak aby ktos wszedł w pole czujki ale także przez robienie potykaczy :) ale jak już napisałem to marzenie ;) No i to co już wymyślili do dodatku spec ops czyli hak do wchodzenia tam gdzie inni nie mogą ;)

Tytuł:
PostNapisane: 31 sie 2005, 15:32 

PotulnY napisał(a):
Zmniejszyłbym tylko linie siatki w m95 m24 i swd do takich jakie są na prawde czyli cienkie i nie przesłaniające celu z 70m :) zoom mógłby być o 0.5x albo nawet 1x wiekszy niz jest.

Mam pytanie, czy antyaliasing pomaga jakos, jesli chodzi o te linie?

Btw. jezeli ktos ma ochote, to znalazlem filmik gdzie jest jeden fajowy frag 8)
http://www.fastss.net/images/games/
sniper.wmv - 37,0 MB

Tytuł:
PostNapisane: 31 sie 2005, 16:09 

Z tego co sprawdzałem antyaliasing nie ma wpływu na wyświetlanie grubości linii siatki w optyce karabinu snajperskiego.

Tytuł:
PostNapisane: 31 sie 2005, 16:31 

PotulnY napisał(a):
Wracając do właściwej dyskusji.

A ja krótko, co sądzicie o tym by snajper był niewidoczny dla commanderowskiego Scanu? UAV moglo by go wykrywac, ale Scan nie. Snajper nie jest tak koszmarnie upierdliwy jak może być SpecOps w bazie wroga wysadzajacy co sie da i bioracy koleje ladunki ze zrzutow.

Myślę że trochę realizmu w tym braku wykrywania byblyo, bo zakladajac ze SCAN posluguje sie emisja cieplna czlowieka, to stroje ją pewnym redukujace nie są niczym nowym. Pierwsi zdaje się wymyślili je niemcy.. Off topic.

A co do poprzedniej goraced dyskusji z Liannonem to..... Poszukaj kiedyś snajpera broniacego flage, lub (coi fajniejsze) pilnujacego Twojej na Shongua... Powodzenia zycze... ;)

Tytuł:
PostNapisane: 31 sie 2005, 17:43 

boze odwalcie sie od tego lailona! dajcie sobie godzine wolnego i przeczytajcie caly topic.... ten czlowiek jest pieprzonym analitykiem i z 10 stron postow zrobil podsumowanie w ktorym pokazal ze ludzie co 2 strony tematu jak mloda panna raz kochaja M95 raz nienawidza(acha wazny szczegol-nikogo NIE OBAZIL-dokpki nie zaczely sie najazdy na jego inteligencje/pochodzenie/rodzicow..). wiecie co... niech sedzia bedzie czas... jezeli za 10000 punktow (wiem statsiarskie podejcie ...hehe.... ) dalej bedziecie kochac przydatnosc snajpera.. to sie bardzo zdziwie. nikt (lacznie z lailonem-najpierw czytajcie zanim rzucicie kamieniem) nie neguje ze jest to klasa najbardziej przygodowa i dajaca najwiecej satysfakcji z kazde fraga.. sorry w miedzyczasie zrobilo sie juz cicho ale zaczelem to pisac przed wyjsciem z domu.[czasami zamiast latac smiglowcem bawie sie w wojne z corka (3 jers old)]
dgszary-kiedys mialem honor/szczescie rozmawiac z weteranami market-garden ktorzy przyjechali z podobnymi emblematami(mowie o twoim avatarze).

Tytuł:
PostNapisane: 31 sie 2005, 20:15 

@przsoi: sensowne podsumowanie zrobil h$@#%@ okolo 8mej strony.
Lailonn nie zrobil sensownego podsumowania tylko tendencyjnie costam zamieszal zeby udowodnic swoje "snajper fuj". Generalnie - pisze o czyms o czym nie ma pojecia.
Dowodza tego teksty typu "nie gram snajpem w BF2", "75% myslenia i 25% umiejetnosci to nic, jak masz 75% umiejetnosci i 25% myslenia to snajpujesz" i zapytanie po co ludzie z m95 pchaja sie do przodu a z m24 graja z tylu.
Nosz ***** mac, jak mozna o czyms mowic nie majac z tym doswiadczenia!. Rownie dobrze moze zaczac doradzac prezydentowi USA w kwestiach Bliskiego Wschodu.

@lailonn: kolo zbastuj, twoj tekst o IQ i pietruszkach jest zbyt przyziemny, chciales kogos obrazic ?
Idz na spacer i pomysl przez godzine o trzech rzeczach: "
- to nie wstyd na czyms sie nie znac,
- to nie wstyd powiedziec pass w dyskusji,
- nie musze zawsze miec racji
".

Tytuł:
PostNapisane: 31 sie 2005, 20:32 

Cytuj:
sensowne podsumowanie zrobil h$@#%@ okolo 8mej strony.

malo to czytelne. sorry nie wiem o kogo chodzi.
korzystajac z okazji ukradne kawalek twojego posta i skieruje go do wszystkich 'dyskutantow'
Cytuj:
- to nie wstyd powiedziec pass w dyskusji,
- nie musze zawsze miec racji

moze sie kiedys spotkamy w grze (mowie do wszystkich-lailonow, mordoklejow i innych)... i pokazemy pare sztuczek znanych tylko dyskutantom :)... mowie powaznie... i nie mowie o polskiej max 32 tylko o jakiejs 64.

Tytuł:
PostNapisane: 31 sie 2005, 21:03 

Cytuj:
Dowodza tego teksty typu "nie gram snajpem w BF2"

Przez gram mialem na mysli CIAGLE uzywanie tej profesji a nie okazjonalne. Nie trzeba czegos robic by to komentowac. Ludzki intelekt pozwala na ocene "czegos" chociazby na samych obserwacjach. Nie kaz mi sobie tego udowadniac bo to z 10 stron topicu by bylo...

Cytuj:
"75% myslenia i 25% umiejetnosci to nic, jak masz 75% umiejetnosci i 25% myslenia to snajpujesz"

moja wypowiedz brzmiala:
"za to majac 75% umiejetnosci + 25% myslenia trafi sie nawet z ujowej pozycji :)"

i byla odpowiedzia na podobny post kogos tam p oczym padly jesczze 3 takie posty. Wszystkie byly w formie zartu wiec jak widac nie umiesz czytac ze zrozumieniem.

Cytuj:
i zapytanie po co ludzie z m95 pchaja sie do przodu a z m24 graja z tylu.

nie bylo zapytania tylko sformuowanie, ze bardzo czesto nowi snajperzy po zdobyciu m95 szarzuja na co sie da. Bylo to napisane dosc dawno i byc moze sie to zmienilo. Jednak nie ma w tamtej wypowiedzi zadnego klamstwa. Tylko czysta obserwacja.

Cytuj:
Nosz ***** mac, jak mozna o czyms mowic nie majac z tym doswiadczenia!.

juz prosilem bys mnie nie zmuszal do udowadniania, ze nie wszystko trzeba sprobowac, dotknac by to oceniac. Chcesz to ci zrobie wyklad na PM

Cytuj:
Rownie dobrze moze zaczac doradzac prezydentowi USA w kwestiach Bliskiego Wschodu.

przydalby mu sie jakis doradca bo gosc sie juz placze ale nie jest to forum polityczne...

Cytuj:
to nie wstyd powiedziec pass w dyskusji

dlatego tez to byl moj ostatni post w tym topicu. Jakakolwiek wiadomosc skierowana w moja strone bedzie uznana za tchorzostwo. Nie pisze sie do kogos kto nie reaguje na to. Zapraszam na PM

Ostatnio edytowano 1 wrz 2005, 06:43 przez Lailonn, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 31 sie 2005, 22:10 

DNFT

Tytuł:
PostNapisane: 31 sie 2005, 23:59 

Kurcze pieczone motyla noga w morde misia a mogło być tak pięknie już wracaliśmy na właściwe tory, ale nie musieliście znów do tego wrócić. Trudno w takiej sytuacji nie pozostaje nic jak poprosić moda o zamkniecie topicu i najlepiej wywalenie z niego offtopów aby została czysta dyskusja dla potomnych na temat snajpera w bf2.

ps. raspael rozszyfruj mi to DNFT proszę.

EOT :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 00:55 

Lailonn napisał(a):
dlatego tez to byl moj ostatni post w tym topicu. Jakakolwiek wiadomosc skierowana w moja strone bedzie uznana za tchorzostwo. Nie pisze sie do kogos kto nie reaguje na to. Zapraszam na PM

To jeszcze tylko tak na koniec i juz wracam do faktycznej dyskusji.

Lailonn, nawiazujac do powyzszego cyatatu. Zaraz po tym jak ja napisalem ze koncze dyskusje ktora do niczego nie prowadzi i nie bede juz Ci odpisywal ty wysmazyles cos takiego :

"Jednak widzisz. twoj poziom argumentacji byl pozniej dna. Nie moja wina.kazdy kto przegrywa w dyskusji zaczyna sie denrwowac. Nic na to nie poradze."

Czyli mozna powiedziec ze sam siebie oceniles.

Nawiazujac do sugesti Potulnego co powinno byc zmienione w profesji snajpera zeby podniesc jej skutecznosc to moje typy sa podobne , czyli :

- Zwiekszenie zooma m95.
- Zmiejszenie kresek celownika w m95.
- Mozliwosc zdejmowania i odpalania clamore'ow na odleglosc ( tak jak c4 ).
- Mozliwosc dostawania sie w miejsca niedostepne dla innych ( budynki bez drabinek).
- Dolozylbym w hitboxie samochodow miejsce ( silnik) gdzie mozna rozwalic ( zatrzymac) samochod jedym strzalem.

Jesli chodzi o sile m95 to jej obciecie w stosunku do realiow jest moim zdaniem niezbedne dla zbalansowania gry.

PS. Przepraszam wszystkich za ten masywny offtopic ktory nastapil ( miedzy innymi ) z mojej winy na ostatnich 2 stronach. Obiecuje poprawe i powrot do konstruktywnej dyskusji na temat mojej ulubionej klasy a moderatorow prosze o radykalne przefiltrowanie ostatnich 2 stron ( moze warto zostawic ze 3 posty ;) ).

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 01:12 

Kirq napisał(a):
Nawiazujac do sugesti Potulnego co powinno byc zmienione w profesji snajpera zeby podniesc jej skutecznosc to moje typy sa podobne , czyli :

- Zwiekszenie zooma m95.
- Zmiejszenie kresek celownika w m95.
- Mozliwosc zdejmowania i odpalania clamore'ow na odleglosc ( tak jak c4 ).
- Mozliwosc dostawania sie w miejsca niedostepne dla innych ( budynki bez drabinek).
- Dolozylbym w hitboxie samochodow miejsce ( silnik) gdzie mozna rozwalic ( zatrzymac) samochod jedym strzalem.

Jesli chodzi o sile m95 to jej obciecie w stosunku do realiow jest moim zdaniem niezbedne dla zbalansowania gry.

Jesli chodzi konkretnie o twoje propozycje, to mialbym pare "ale" :)

- Zwiekszenie zooma m95 - ok ;)
- Zmniejszenie siatki w m95 - ok ;)
- Mozliwosc zbierania claymora - ok, ale bez detonowania, nie robm z tego c4 oO. Zreszta co da Ci detonacja skoro i tak wybucha do przodu, raniac to co jest przed mina. To samo moze zrobic przeciwnik ;)
- Dostawac sie na budynki niedostepne to bedzie mozna w dodatku do bfa ;) Nie przesadzajmy z wyposazeniem snajpera.
- Pomysl i dobry, bo odnosi sie do realiow, ale tez nie byloby rozgrywki troszke. Pomyslmy nad dynamika gry, bo takto kazdy slabiej opancerzony pojazd by stal, bo snajper sobie do neigo strzelil. W nieokrojonej wersji OFP (czytac VBS1), tam to moznaby sie pokusic, ale tu ? ;)

A od siebie to dodam, ze przydaloby sie na mapie 3d, tam gdzie widac czaszki, jakies rozroznienie miedzy claymorami, c4 i minami p.panc.

PS. Moze w koncu sie przestana klocic ;]

A tu mozesz mnie sprawdzic - Veres - http://tiny.pl/xh88 - Bf2 Tracker

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 02:57 

Claymory zdalnie odpalane - moim zdaniem to chybiony pomysl.
Ciensze celowniki - do wszystkich snajperek.
Lekko wiekszy power m95, i hitboxy w autach - tak.

Nie wiem co sie dzieje, ale celuje gosciowi w glowe sekunde, strzelam - chybione.
Ping ? Czy co ? I tak glownie z m95 jest, z m24 jest ok.

Dodalbym jeszcze jedna rzecz: jesli jestes snajperem i SL przydalaby sie mozliwosc wskazywania celow innemu snajperowi.

Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 04:10 

To ja teraz dla odmiany się na coś nie zgodze :) kategorycznie nie powinno dać się detonować clayaków na odlagłość z pilota gdyż nie tak je zaprojektowano i odbiegałoby to od jego przeznaczenia itp. no i nie realistyczne ale już tego nie rozgrzebujmy. Jak w type88 jeszcze zrobić cieńsze linie siatki to znikną więc tu akurat je zostawie. Ale przydałoby się zwiększyć moc swd i type88 do 3/4 m24 i m95 które nie wiadomo dlaczego mają taką samą moc obalania. Tyle że krowa daje przez okna :) Co do przebijania bloków silników hmm no wiesz w zasadzie to racja w rzeczywistosci karabiny takie jak m95 czy Beowolf .50cal właśnie m.in. w tym celu zostały zaprojektowane do przebijania bloków silników nadjeżdzających pojazdów zwłaszcza widać to w Iraku gdzie strażnicy baz Amerykańskich mają na wyposażeniu Beowolfy i często musieli i pewno nadal muszą się bronić przed naładowanymi materiałami wybuchowymi pojazdami. Lecz w bfie jest to zbędne gdyż wystarczy zastrzelić kierowce albo poprosić kolege z ppancem. Jeszcze wracając do swd i chinskiego to w przypadku gdy strzelam w klate assaulta czy supporta którzy mają kamizelki zgodze się na to iż muszę trafić aż 3 razy (choć czasem trzeba nawet w łep 2x poprawić) Lecz normalnie strzał dwukrotny w klate nie okamizelowanego wojaka powinien sprowadzać go do gleby w stanie krytycznym. No i nie w spomne o fakcie iż strzał celny w głowe powinien gościa zabić, a nie jak to jest sprowadzać do criticala. No i teraz mój chyba najbardziej kontrowersyjny pomysł i pewno wszyscy mnie zjadą jak nowiutką autostradę, ale co tam. Więc dałbym snajperom USMC do wyboru M24 na podstawe tak jak jest, ale w momencie zdobycia pierwszego awansu pod warunkiem iż ma ileś tam godzin ugranych jako snajper dałbym do odblokowania M21 i w tym samym przypadku u MEC mausera 98k (ach te sentymenty :)) i jakiegoś chinskiego składaka dla żółtków. Na końcu dałbym snajperowi mocniejszy pistolet do obrony. Konieczność 4x a nawet czasem pięciokrotnego trafienia w głowe przeciwnika z full hp jest mocno denerwująca. Mógłby to być np. Colt1911 lub Sig-Sauer p226, albo SP2340 :) a nawet ttka w przypadku MEC'ów no i możliwość zdjęcia z niego tłumika bo nie lubie jak mi świszczy zamiast huczeć :). Wstane koło południa i z chęcią przeczytam co o tym sądzicie. To chyba tyle dobranoc ;) :P

ps. Pokornie przepraszam za wszystkie błędy ortograficzne, gramatyczne, interpunkcyjne, merytoryczne, nazewnictwa, itp. Porszę o wyrozumiałość i miejscie litość patrzcie, która jest godzina ;)

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 09:54 

Prosilem ale jak widac dzieci wiedza lepiej. Wiec trzeba to uciac.
"tak jeszcze na koniec"

Cytuj:
Lailonn, nawiazujac do powyzszego cyatatu. Zaraz po tym jak ja napisalem ze koncze dyskusje ktora do niczego nie prowadzi i nie bede juz Ci odpisywal ty wysmazyles cos takiego :

zakonczyles a pisales potem 3 krotnie. Cos nie tak...

Twoje "zakonczenie" bylo agresywne. Stwierdziles w nim, ze gadam farmazony. Na co musialem odpowiedziec.

MOJE zakonczenie bylo w 100% neutralne. Odbilem pare zarzutow jednak w zaden sposob nie sprowokowalem nikogo ani nie skierowalem chocby najmniejszego zarzutu w innego usera. Tak sie wlasnie konczy dyskusje. Nie mozna skonczyc dyskusji zostawiajac cos niedopowiedzianego. Jesli nie rozumiesz to przykro mi ale nalegam na biadolenie na moja glupote na PM.

Neutralne zakonczenie, cya...

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 52  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2