Teraz jest 29 lis 2024, 12:25

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 335 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 23  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 13:28 

dgszary napisał(a):
Z punktu widzenia Commandera, to mecz 8vs8 jest bardzo mało interesujący w porównaniu do 16vs16.:/ Po prostu commander jest prawie zbędny mając do dyspozycji 6+1, 4+3 lub 4+2+1 (zakładając ż enie liczymy commandera) :(

Dzizaz krajst, co Ty pleciesz ? Grałeś chociaż raz klanówkę 8vs8 ?

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 13:42 
Maskotka BF.pl

dgszary napisał(a):
Ech, fakt nie gralem nigdy klanowki, z jakakolwiek iloscia osob.

Skoro nie grałeś żadnej klanówki - nie jesteś w żadnym klanie - i nie będziesz grałtakże na tym Lanie, to nie rozumiem dlaczego próbujes zprzeforsować swoje chore pomysły na tego lana?
Zamiast pisać tyle postów w tym temacie lepiej byś zrobił gdybyś uważniej i ze zrozumieniem przeczytał sobie wypowiedzi ludzi, którzy są klanowcami i grali już jakieś mecze w bf2.

Przeczytaj sobie choćby tą wypowiedź, gdyż tu są włąśnie odpowiedzi na Twoje pytania :roll:
bcj napisał(a):
no wlasnie.. wiekszosc glosujacych sie nie stawi.. jak juz ankiete to najlepiej klanowo - kazdy klan moze wyrazic swoja opinie... i zobaczymy jak to sie rozklada...

anyway... z doswiadczenia wiem, ze "gatherowe" teamy mialy klopot z zebraniem 8 graczy, rowniez pare klanow w historii naszej sceny nie stawilo sie na lanie z powodu braku 8... bywalo tak, ze 2 klany laczyly sie w jeden team na lanie... wiec przestanmy za przeproszeniem pieprzyc o graniu 12 czy 16vs16 bo doskonale wszyscy wiedza, ze jest to nie realne i z punktu widzenia klanow i z punku widzenia organizacyjnego.

co do argumentu - pokaz bf2 juz byl i moze byc jeszcze jeden na 16vs16 czy 100 npokazowki a 100, ale musimy rozdzielic - pokaz od turnieju.

I tak to mniej więcej wygląda - nie zbierzesz zbyt wielu klanów jeśli będą rozgrywki powyżej 12 vs 12 - dla Twojej informacji - o ile takie mecze ligowe są możliwe, to mecze wyjazdowe już nie za bardzo! nie każdy klanowicz będzie mógł przyjechać na tego Lana (praca, szkoła, rodzice, rodzina, problemy rodzinne/zawodowe itp. itd.), więc nie każdy klan będzie mógł wystawić tak liczną ekipę (już nie wspominam o czasie potrzebnym do przygotowania taktyk i przetrenowania wszystkiego), poza tym im większa rozgrywka, tym więcej kompów i czasu potrzeba na zorganizowanie tego wszystkiego - nie byłeś na żadnym lanie BFa więc nie wiesz ile kłopotów z organizacją jest przy takim Lanie... poza tym to nie będzie tylko Lan BF2, tylko jakaśłączona impreza - więc trzeba będzie się dostosować troszkę do pozostałych organizatorów...

Co do łączenia klanów by uzyskać np. teamy 32-osobowe, to - chyba Cię pogięło - bo żaden klan nie zgodzi się na coś takiego (przynajmniej ja jestem na nie)...

Fakt że rozgrywka 8vs8 nie jest tak pasjonująca jak 32vs32, ale to pierwsze jest łątwiejsze do zorganizowania niż to drugie :roll:

Można by było zrobić pokazówkę 32vs32, ale co innego pokazówka, a co innego lan! J

I zgadzam się z chłopakami w kwestii aby każdy klan zrobił głosowanie u siebie i przedstawił swoje zdanie publicznie na forum, robienie ankiety ogólnej jest bez sensu, bo będą mogły głosować też osoby, które nie mają i nie będę miały nic wspólnego z Lanem...

@dgszary - btw. używaj opcji 'zmień' w celu edcji i dodania czegoś do swojego posta, zamiast pisać 2 swoje posty po kolei :idea:

look napisał(a):
dgszary napisał(a):
Z punktu widzenia Commandera, to mecz 8vs8 jest bardzo mało interesujący w porównaniu do 16vs16.:/ Po prostu commander jest prawie zbędny mając do dyspozycji 6+1, 4+3 lub 4+2+1 (zakładając ż enie liczymy commandera) :(

Dzizaz krajst, co Ty pleciesz ? Grałeś chociaż raz klanówkę 8vs8 ?

Nie look, on grał jedynie FFA i własnie stamtąd czerpie te swoje 'mądrości' :roll:

Ostatnio edytowano 1 wrz 2005, 13:44 przez lady vicky, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 13:43 

Ja chyba nie bede bo to nie ma sensu czekanie na okazje . wolalbym Lan Party takie ze kazdy bierze sqoj sprzet i wiksa alkbo jak jush jest dostepny to jakas zrobic zapisy i cos wpisowego rzeby poprostu kazdy mial kompa. Ja ********* jechac pol dnia do warszawy i drugie pol czekac na kompa ...

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 13:58 
Maskotka BF.pl

DooM^141 napisał(a):
Ja chyba nie bede bo to nie ma sensu czekanie na okazje . wolalbym Lan Party takie ze kazdy bierze sqoj sprzet i wiksa alkbo jak jush jest dostepny to jakas zrobic zapisy i cos wpisowego rzeby poprostu kazdy mial kompa. Ja ********* jechac pol dnia do warszawy i drugie pol czekac na kompa ...

A ja nie pojadę na lana, na którym będzie czyste FFA - granie FFA to żadna przyjemność, równie dobrze mogę pograć sobie FFA w domku a później pójść na piwko z kumplami ze sceny :roll: Jeśli jechać i grać, to żeby to miało ręce i nogi i jakoś było zorganizowane...
Chyba nigdy nie byłeś na żadnym lanie, nie wiesz jakie to uczucie grać ze swoim klanem jakiś mecz, mieć obok kumpli, widzieć przeciwnika i wkurzać się jak coś ci nie wyjdzie.... a później iść z przeciwnikiem na piwo i oblać meczyk ;) Po czymś takim FFA jest po prostu śmieszne...

btw. nie za młody jesteś żeby tak przeklinać? poza tym to publiczne forum, powściągnij swój język :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 14:08 

TrojniX napisał(a):
Tragedia mam nadzieje, że organizować bedzie to ktoś z pomysłem a nie firma Red Point (chyba) której nie pozdrawiam.

Padli, wiec raczej nie oni.. a co do organizacji - nie bylo wcale tak zle... wyobraz sobie, ze bylo by osobne wejscie dla uczestnikow turnieju - gwarantuje Tobie, ze nagle okazalo by sie, ze wszyscy w nim graja :]

fakt faktem idealnie bylo by, aby na jakiejs stronie zglaszac teamy wczesniej i pozniej oddzielna kase dla nic - juz imienna. no ale to juz bardziej bylo w gestii centrum targowego a nie organiztorow turnieju

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 15:08 

lady vicky napisał(a):
Skoro nie grałeś żadnej klanówki - nie jesteś w żadnym klanie - i nie będziesz grałtakże na tym Lanie, to nie rozumiem dlaczego próbujes zprzeforsować swoje chore pomysły na tego lana?

To nie tak Lady Vicki. Ja nie próbuje forsować tego zeby najbliższy LAN byl 16vs16 czy 32vs32.
Ja tylko najpierw wypytałem jak takie LAN party teraz wygladaja, dwa wysnulem hipoteze ze wieksze druzyny niz 8mioosobowe sa przez forumowiczow krytykowane glownie ze wzgledu na problem ze zorganizowaniem takiej ilosci eliteskillowych klanowiczow i zgrania tego. Teamspeak by sie nie sprawdzil, trzeba by korzystac z syatemu dowodzenia w BF,m totalnie zmienic podejscie, inaczej trenowac itp - wszystko od nowa.
Wiekszosc osob tak czy inaczej potwierdzila ze ilość klannerów plus ich zgranie jest glownym problemem w rozegraniu wiekszego meczu. Problemem o ktroym nikt nie wspomnial byl by też podział nagrody.. ;)

Pare osob grajacych FFA potwierdzilo ze wola grac na wiekszych mapkach w wiecej niż 8 na teram osob.

lady vicky napisał(a):
Fakt że rozgrywka 8vs8 nie jest tak pasjonująca jak 32vs32, ale to pierwsze jest łątwiejsze do zorganizowania niż to drugie :roll:

Ja NIE TWIERDZE zrobmy LAN na 32vs32 czy 16vs16.
Ja tylko mowie ze rozumiem problemy ale BF na 8vs8 wiele traci. To tak jak bys Lady Vicki miala Porsche, ale jezdzila tylko na jedynce, i tylko po podworku. Masz Porsche. W jeździe na jedynce po podworku jesteś najlepsza w kraju. Sek w tym, że ten samochód lepiej daje sobie radę na szybkich drogach, najlepiej na niemieckich autostradach.

Ja nie mowie zrezygnujmy z jazdy na jedynce po podworku, skoro drogi mamy jakie mamy i nieiwle osob bylo by (w tej chwili) sklonnych do wyscigow po autostradzie lub wrecz torze z uwagi na takie czy inne ograniczenia. Ja to rozumiem, i rozgrywki gdzie byly by 2-3 klany faktycnzie nie maja sensu.

lady vicky napisał(a):
Nie look, on grał jedynie FFA i własnie stamtąd czerpie te swoje 'mądrości' :roll:

Si seniora. :) Gram jedynie FFA na klany mi nie daje czasu praca... Nigdy nie bede mial czasu na zdobycie skilla na poziomie Elite, może na emeryturze, ale to dej jeszcze troche ;) Możecie mnie z tego względu "jechać", ale najlepiej to robić za pomocą konkretnych argumentów (których co bym nie mówił trochę było), niż - nie jesteś klaner to jesteś lama.

Ja tylko mowie, że z uwagi na ograniczenia narazie nie do przeskoczenia, wciaz jestesmy na tym samym podworku i wciaz nie wrzucamy dwojki.

Po prostu mam nadzieje ze bedzie pokazik BF2 32vs32 lub przynajmniej 16vs16, a z czasem rozwina sie turnieje reprezentacji poszczegolnych Państw ktore beda jednoczesnie forma nagrody (w przypadku wyjazdu do jednego kraju) dla np. 3 najlepszych klanów z danego kraju.

Tymbardziej że by grać Mistrzostwa Świata np. z koreańczykami, wcale nie trzeba jechać do korei. Starczyło by zrobić imprezę podczas jakiejś imprezy związanej z grmai komputerowymi, gdzie np. w centrum Expo zgromadziły by się grające klany (reprezentacja narodowa) plus widownia. Widze kilkanascie problemów logistycznych ale i kilka róznych formuł jak mogło by się to odbywać..... Sam bym mimo braku czasu poszedł na taki meczyk czy serię meczy.

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 15:32 

Zamiast się kłucić trzeba wyjść z paroma rzeczami, a pare się doweidzieć.
Mam wprawie w organizowaniu Lan Party wiec teraz cisza.
Kłutnia na temat 8s i 16s hmmm
Fakt newieiadomo ile bedzie klanów i po ile ośób.
Więc robimy tak:
Każdy klan który ma zamiar się tam pojawić, organizje na swoim forum/irc/konferencji gg/tsie itp itd małą ankiete kto z klanowiczy ma zamiar pojechać.
Nastepnie wysyła do jednej osoby która to ładnie sobie ułoży i opublikuje że klan ten przyjedzie w grupie 11 osób klan tamten w grupie 8 osób a inny klan w grupie 20 osób.
Wtedy będziemy wiedzieć jaka opcja jest najlepsza.
Oczywiście trzeba będzie ustalic margines błedu hmm 2 osób z klanu gdyż wiadomo wypadki losowe się zdarzają.

Następnie chciałbym się dowiedzieć jak bedie ze swoim sprzętem tam (mycha kalwierka itp itd) czy można podłączyć i jak ze sterownikami?
Na PGA mieliśmy niezłą akcje w pewnej chwili gdy nagle MX zaczoł rzreć sie z Wirelessem.

Co do wejścia trafne pytanie czy gracze wejdą "od kuchni" czy normalnie.

Oraz jedno ważne pytanie do organizatorów, czy będzie jakeiś miejsce gdzie klany będą mogy np przechować swoje rzeczy typu włąśny sprzęt + inne rzeczy.

Jak zjem obiad dopisze coś bo zgłodu niemyśle dobrze ;p

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 15:50 

Vesp3r - to co piszesz w pierwszych linijkach swojego postu jest oczywiste dla wiekszosci clow. Z tym, ze data lana jest na tyle odlegla, ze w gruncie rzeczy uniemozliwia potwierdzenie przyjazdu na 100%. Pozatym jesli jeszcze nie zauwazyles/nie doczytales, dyskusja na ostatnich stronach tematu polega de facto na udowodnieniu wyzszosci preferowanego trybu gry i tak naprawde nie ma nic wspolnego z wyborem trybu gry na lana - ta decyzja bedzie podjeta odgornie przez organizatorow, zapewne bez konsultacji ze scena. Zreszta zobaczymy co na ten temat napisze Grzesiek. Swoje kontrolery i akcesoria bedzie mozna podlaczyc, ze sterownikami tez nie powinno byc problemu.

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 15:56 

Dlatego trzeba pogadać z organizatorami.
Jeżeli my sie tym niezainteresujemy to organizatorzy tym bardziej.

Co do daty, odległa zaledwie o prawie trzy miesiące, fatk moze sie coś wydażyć w tym czasie ale lepiej zacząć coś teraz robić niż 2 tygodnie przed całą imprezą.
Taki spis miedzy klanowy zajmie pewnie miesiąc, a temat prowadzony tutaj ulegnie zmianom pewnie, więc trzeba się przygotować.

oleum (newiem czy z dużej bo xywke masz z małej) Co do sterów to chce być w 100% pewien jak będzie znam się na kompach i wiem ze troche trwa przygotowanie kompa jak coś idzie nie tak :]

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 16:15 

Vesp3r napisał(a):

Ktorzy wy?
Widze ze ladna szopka sie robi.

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 16:17 
Maskotka BF.pl

oleum napisał(a):
Vesp3r - to co piszesz w pierwszych linijkach swojego postu jest oczywiste dla wiekszosci clow. Z tym, ze data lana jest na tyle odlegla, ze w gruncie rzeczy uniemozliwia potwierdzenie przyjazdu na 100%. Pozatym jesli jeszcze nie zauwazyles/nie doczytales, dyskusja na ostatnich stronach tematu polega de facto na udowodnieniu wyzszosci preferowanego trybu gry i tak naprawde nie ma nic wspolnego z wyborem trybu gry na lana - ta decyzja bedzie podjeta odgornie przez organizatorow, zapewne bez konsultacji ze scena. Zreszta zobaczymy co na ten temat napisze Grzesiek. Swoje kontrolery i akcesoria bedzie mozna podlaczyc, ze sterownikami tez nie powinno byc problemu.

oj, oleum, nie wiem czy nie będzie problemów ze swoim sprzętem - pamiętam lan party w Poznaniu, kiedy to niepozwolono mi na podłączenie mojej myszki, bo jak mi właściciel kafejki powiedział - na płytach głównych nie było portu ps2 :shock: :lol: n/c Dodatkowo były problemy z joyami i innym sprzętem wymagającym instalacji sterowników - bo nie mieliśmy możliwości instalowania na dysk czegokolwiek - takie prawo miał tylko admin... w każdym razie wracając do przyszłego lana -jeśli każdy chciałby coś podłączyć (a nawet kilka rzeczy) + zainstalować parę sterowników - to strasznie wydłużyłoby czas przygotowania do meczu - a wiemy wszyscy, że oprócz podłączenia sprzętu, trzeba jeszcze wszystko przetestować i do siebie dostosować + załadować konfigi i takie tam... a to wszystko trwa... chyba że organizatorzy zapewnią nam dużo adminów, któzy nam pomogą z tym wszystkim i dopilnują aby skrócić jak najbardziej ten czas....

co do odległego czasu imprezy, to... faktycznie czas jest na tyle odległy że ciężko się zadeklarować, jeśli jednak chcemy mieć wpływ na wygląd tej imprezy, to przydałoby się jak najwcześniej dać znać Grześkowi z EA jak my to widzimy i ile ludzi jesteśmy w stanie wystawić na tej imprezie -w końcu oni też potrzebują czasu na przygotowanie tego wszystkiego i zgranie całej imprezy z naszym lanem... czekanie na ostatnią chwilę to IMHO nie jest najlepszy pomysł...

@dgszary - wiem że chcesz dobrze, ale Twoje niektóe pytania są dosyć... hmm... głupiutkie :wink: przynajmniej dla graczy z klanowym stażem...
Twoja wizja Lanów i Mistrzostw jest super - mam nadzieję że kiedyś będzie mi dane w czymś takim wziąć udział - a jeszcze lepiej gdyby już np. za rok coś takiego było możliwe... jednak w tym wątku rozmawiamy o Lanie któy będzie w tym roku i to w listopadzie... i dlatego powinniśmy się głównie skupić na tym Lanie, a nie na tym, co kiedyś prawdopodobnie będzie, ale niewiadomo czy za naszej kadencji ;)
Nadal uważam że 12vs12 to max jaki powinien być na lanie, oczywiście jestem też za zrobieniem pokazówki reklamującej tą grę i pokazującą prawdziwe jej możliwości - w tym celu jestem za tym aby najlepsze polskie klany (jeśli chodzi o szczegóły to 4 najlepsze klany np. wyłonione w obecnym Polish Cupie albo w inny sposób) dobrały się po 2, potrenowały troszkę razem i wystawiły taki skład na pokazowy mecz 32vs32. IMHO to by była najlepsza reklama BF2 dla EA i Dice... i na prawdę piękny meczyk, któy chciałabym zobaczyć (ale pewnie nie zobaczę, mój klan pewnie wie dlaczego).

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 16:25 

Vesp3r napisał(a):
Mam wprawie w organizowaniu Lan Party wiec teraz cisza.

zrobilem z EA Games 3 lany battlefield, wiec nie bede cicho :>

Vesp3r napisał(a):
Dlatego trzeba pogadać z organizatorami.

i do tej pory, nigdy, ale to nigdy nie bylo klopotow z organizatorami... zawsze byli elastyczni. Wiec moze przestanmy siac panike i ferment, zajmijmy sie wstepnym ustaleniem trybu czyli 8vs8 lub wiecej a nastepnie porozmawiamy z organizatorami o tym jak my to widzimy i co jest mozliwe.

lady vicky napisał(a):
oj, oleum, nie wiem czy nie będzie problemów ze swoim sprzętem - pamiętam lan party w Poznaniu, kiedy to niepozwolono mi na podłączenie mojej myszki, bo jak mi właściciel kafejki powiedział - na płytach głównych nie było portu ps2 Shocked Laughing n/c Dodatkowo były problemy z joyami i innym sprzętem wymagającym instalacji sterowników - bo nie mieliśmy możliwości instalowania na dysk czegokolwiek - takie prawo miał tylko admin... w każdym razie wracając do przyszłego lana -jeśli każdy chciałby coś podłączyć (a nawet kilka rzeczy) + zainstalować parę sterowników - to strasznie wydłużyłoby czas przygotowania do meczu - a wiemy wszyscy, że oprócz podłączenia sprzętu, trzeba jeszcze wszystko przetestować i do siebie dostosować + załadować konfigi i takie tam... a to wszystko trwa... chyba że organizatorzy zapewnią nam dużo adminów, któzy nam pomogą z tym wszystkim i dopilnują aby skrócić jak najbardziej ten czas....

w poznaniu byla to zupelnie inna sytuacja - staly specjalne kafajkowe kompy ze swoimi zabezpieczeniami.. anyway, wszyscy co mieli zainstalowac zainstalowali stery i nie bylo klopotu. Adminow wielu nie potrzeba jesli ekipa grajaca jest normalna - na najwiekszym lanie wietnama gdzie odbywaly sie 3 mecze naraz (po 8 zawodnikow) bylem ja plus 2 osoby z Vobis i jakos nie bylo problemu.. mimo, ze polowa zawodnikow na znak, ze restart and live - restartowali maszyny a nie czekali na res serwera.

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 16:41 
Maskotka BF.pl

@bcj - jeśli ktoś ze sceny będzie adminował , to będę spokojna - gorzej jeśli adminami będą ludzie którzy nie mają zielonego pojęcia o grze, jej wymaganiach i oczywiście naszych potrzebach (najlepszy text z lana w Poznaniu -nie licząc mojego '*****! ja *********! tu nic nie działa!' :P - 'nie rozumiem dlaczego wszyscy nie możecie grać na tym samym joystiq, skoro już jest podłączony, przecież każdy joystik jest taki sam' :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 16:51 

Najlepiej zrobić dwie ankiety, pierwsza to głosowanie po ile będą grane mapy 8vs8 czy też więcej.Druga w klanach, kto przyjedzie na LanParty.Gdyby wyszło z opinii klanów, że nie będą mieli odpowiednią ilość zawodników, będzie też łatwiej określić jakie duże mają być mapy.
Oraz będzie łatwiej określić całą sytuację, może by pomogło troche Grześkowi.

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 17:16 

lady vicky napisał(a):
@bcj - jeśli ktoś ze sceny będzie adminował , to będę spokojna - gorzej jeśli adminami będą ludzie którzy nie mają zielonego pojęcia o grze,

no tego to nie wiem :) ja w kazdym razie mam zamiar grac a nie adminowac :> anyway, jesli beda ludzie z vobis - ci co zawsze, to bede spokojny - oni znaja juz nas, my ich i wiedza o co we wszystkim chodzi ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 335 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 23  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2