Niumen napisał(a):
[quote="Barten"
Amd 64 3800+
1,5 gb ramu kingstona
i karta X800XL 256mb.
CZY TERAZ W KOŃCU MOGĘ CIESZYĆ SIĘ PŁYNNĄ GRĄ ZE WSIO NA HIGH????
Konfiguracja do jakiej doszedłeś jest dobra ,naprawde dobra ale jeśli kupisz ten sprzęt za tą kasę to według mnie spartolisz sprawe kompletnie, szkoda po prostu tej kasy:
po 1sze zamiast 3800+ weź 3500+, naprawdę różnicy wielkiej nie odczujesz,lub wogóle jej nie odczujesz,a patrząc w przyszłość to oba procesory zestarzeją się w takim samym tempie...
po 2gie to za ostrzędzoną kase kup sobie 7800GT tu różnica między X800 XL bedzie BARDZO zauważalna, pozatym karta jest dużo bardziej przyszłościowa! a BF2 jest robione właśnie pod karty Nvidii więc napewno nie będziesz miał problemów ze sterownikami.
Zaufaj mi, a nie pożałujesz bo twój sprzęt może być o niebo lepszy, a sprzętem interesuje się już od wielu lat i jestem na biężąco.
Pozdrawiam![/quote]
Stary, daj spokój... przecież ja o tym wszystkim pisałem, a i tak, jak grochem o ścianę.
[quote="Barten"]Pragnę przypomnieć jednak, że wybrana przezemnie karta to Radeon X800XL Sapphire 256MB- każdy chyba wie, że jest również droższa wersja Gigabyte - mam nadzieje jednak że wiele sie od siebie nie różnią:).
Co do procka raczej nie zmienie zdania.
3000+ da się podrasować do 4000+, a 3800+ pewnie pociągneło by do 5000+:
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
. Co do płyty głównej i kilku postów z krytyką na jej temat- nie mogę jej już niestety zmienić. Zmiana płyty głównej zrujnowała by całą resztę:(. Myślę jednak że będzie ona dobrze sprawowała się w grach .[/quote]
No muszę przyznać, że fantazje to ty masz: "a 3800+ pewnie pociągneło by do 5000+". Skoro tak bardzo chcesz mocnego procka, kup sobie od razu X2 4800+, tego pewnie uda ci się podkręcić do 8000+...