mohammed to nie do końca jest tak jak mówisz...
Jeśli myślisz, że to jest tak że Polacy nie chcą bo przyjadą Szwedzi i wezmą nagrody? Jeśli tak to jesteś w dużym błędzie. Dobrze wiesz jak jest w Polsce, ludzie zbierają czasem miesiącami kasę żeby przyjechać na LAN'a powalczyć i spotkać się w gronie z ludźmi, których nacodzień widzi się na serwerach.
Polska to nie Szwecja czy Niemcy, że sponsor da kasy i powie "jedźcie". Sprowadza się do tego że przyjadą Panowie zza granicy i pozamiatają, a Polacy co nie grają na tym poziomie co dignitas i spółka rozegrają po dwa mecze grupowe i do domu bo tak zapewne by to wyglądało.
Ja jestem za żeby przyjechali zagraniczniacy ale na trochę innych zasadach... np na LAN europejski zorganizowany w Polsce, gdzie będzie dużo klanów i dużo meczy. Na coś takiego chętnie bym się pisał, ale nie tak jak teraz to ma wyglądać że mamy tylko jeden LAN w zasadzie... Niektórzy będą pędzić autko ponad 400 km po to by być spawnkillowanym na jedynym LANie podczas dwóch, trzech meczy grupowych?
Ja mam takie odczucia jakbym wystawiał do wyścigu syrenkę (bez obrazy

) a zagraniczniacy nowe Porsche
A druga kwestia jest taka że jak faktycznie przyjadą eurpejczycy

to część polskich ekip nie przyjedzie nie widząc żadnych szans na osiągnięcie czegoś.
Poza tym nie mów że Polacy są samolubni... bo np EA France także organizuje LAN'a tylko dla swojej wspólnoty i chyba Belgów jak mi wiadomo.
Moim zdaniem to jeszcze za wcześnie na takie boje z takimi klanami na takich zasadach jakie czekają nas na tym LAN'ie...