-----------> PhoboS jak Ci nie odpowiada to nie czytaj, ja chce sobie podyskutowac z Kaiem i Gregiem na poziomie
Nie jestem zwolennikiem faszyzmu ale obiektywnie stwierdzam ze faszyzm to ustroj jak kazdy inny - poprostu zostal zle "rozreklamowany"
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Pech tego ustroju polegal na tym ze jego zowlennikiem byl zbrodniarz i zmienil go z deka na wlasne potrzeby... Co nie zmienia faktu ze faszyzm z nazizmem nie ma nic wspolnego i Hitler faszyzmu wcale nie wymyslil - pierwszym panstwem faszystkowskim byly Wlochy ("Marsz na Rzym" w 1922r.) - faszystowskimi panstwam byly tez: Austria, Hiszpania i Portugalia - lecz mimo to nie dopuszczano sie w nich zbrodni, co wiecej nie braly one nawet udzialu w wojnie - to swiadczy o tym ze faszyzm nie jest wcale ustrojem psychopatow i militarystow - Hitler zrobilby to co zrobil bez wzgledu na to czy w Rzeszy bylby faszyzm, demokracja czy komunizm...
Chociaz prawda jest taka ze faszyzm to ustroj wybitnie sprzyjajacy dyktatorom i to jest dla mnie powod ktory przekresla ten typ rzadow w dzisiejszym swiecie (i dobrze)...
Ofkoz jesli dyktatorem zostalby ktos zrownowazony,odpowiedzialny, ktos kto by kierowal panstwem jak nalezy to mogloby byc calkiem calkiem ale pokazcie mi kogos kto nie zwariowalby gdyby dostal wladze absolutna w swoje rece
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Chyba tylko papiez... Swiat nie zna "dobrych" dyktatorow - Stalin, Hitler, Mao Tse Tung, Pol Pot, cesarze w przeszlosci - sami psychole
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)