Teraz jest 4 mar 2025, 11:02

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 97 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2005, 15:05 

[quote="*

Może to coś wyjaśni: http://www.punksbusted.com/forums/index.php?showtopic=1752&hl=d3d9.dll

Pozdr[/quote]

Joint Operations - hmmm, znana gra :)

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2005, 15:21 

bcj napisał(a):
Gratuluje - swietne podejscie. To ze funkcja jest troche ulomna nie znaczy ze czasami nie dziala...

Czasami:D

bcj napisał(a):
log nie jest dowodem w zadnym wypadku - dlatego uwazam, ze zamiast publicznie oskarzac kogokolwiek bez mocnych dowodow na dwu forach

Nikogo nie oskarżam - nie czytasz uważnie

bcj napisał(a):
Co do obciazenia lacza - jest ono znikome - zapraszam na nasze serwery - nie zauwazycie, ze robia sie wam screeny. nawet na malym laczu.

Chcesz mi powiedzieć, że nie przycina? (w miare dobrej jakości screen ma od 100 do 200 kB)

bcj napisał(a):
a co do opinii PB - wystarczy chwile poszukac na forum punksbusted.com:

http://www.punksbusted.com/forums/index ... opic=11805

Mowa jest o innym pliku.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2005, 15:35 

*CQF*Dr4go napisał(a):
Nikogo nie oskarżam - nie czytasz uważnie

bezposrednio nie, posrednio osoby, ktore zostaly tutaj wymienione moga czuc sie pokrzywdzone i znieslawione... w przypadku takich spraw _zawsze_ ukrywa sie ip i nicka osoby podejzanej.

*CQF*Dr4go napisał(a):
Chcesz mi powiedzieć, że nie przycina? (w miare dobrej jakości screen ma od 100 do 200 kB)

w miare dobrze skonfigurowany pb robi screeny 20-50kb i nie przycina.

*CQF*Dr4go napisał(a):
Mowa jest o innym pliku.

Cytuj:
Na forum bfcentral opisana jest wpadka klanu LeGion w meczu z Team Wilda kiedy większośc z nich PB wywalił za modyfikację DirectX.
http://www.bfcentral.pl/forum/viewtopic.php?t=187
Więc niech panowie z Px2 nie piszą o przypadku. Jeśli instaluje się jakieś badziewie to trzeba ponieść konsekwencje po jego wykryciu. Ciekawe co to było???

zasugerowaliscie podobienstwo do Legiona stad zasugerowalem sie, ze chodzi o ten sam plik co w przypadku Legiona... Plik Legionowy sprawdzilismy i modyfikacja jego to moze bych cheat. Jesli chodzi o plik wymieniony przez was... ciezko powiedziec... nigdzie nie widzialem, ze modyfikacja jego moze byc cheatem.

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2005, 15:39 

capri napisał(a):
@Piasecznik - nie do konca masz racje - ss z pb to jeden z koronnych dowodow m.in. w AA

Podchodzisz do tematu ze złej strony.
Posiadanie SS z PB z widocznym działającym czitem jest oczywiscie dowodem niemalże niezbitym.
Ja pisałem jedynie o fakcie że trudno jest wejść w posiadanie takiego skrinu ponieważ .... i tu wklej sobie cały mój poprzedni post.

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2005, 16:16 

O masz... Przepraszam , ale czy jesli zauwazycie gdzies jeszcze wpisy o cheatowaniu PX2 to moglibyscie podac linki? Juz obskoczylem 2 fora , ale niestety nie orientuje sie w stronach BF2 a niechce czegos przeoczyc :)

Z gory dzieki.

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2005, 16:34 

*CQF*Dr4go napisał(a):
(...)wkleiłbym pełną listę graczy, którzy grają na zmodyfikowanym (innym) dll'u. Zapewniam, że jest długa.

Pozdr.

Jestem za. Czekam na pełną liste :wink: . Wszyscy powinini wiedzieć z kim grają :lol:.

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2005, 16:44 

*CQF*Darek napisał(a):

Joint Operations - hmmm, znana gra :)[/quote]

Komu znana temu znana, niestety w nia nie gralem.
A tak wogule kto sobie wymyslil ze wyrzucilo mnie przez jakis plik...

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2005, 16:46 

fOrTy_7 napisał(a):
*CQF*Dr4go napisał(a):
(...)wkleiłbym pełną listę graczy, którzy grają na zmodyfikowanym (innym) dll'u. Zapewniam, że jest długa.

Pozdr.

Jestem za. Czekam na pełną liste :wink: . Wszyscy powinini wiedzieć z kim grają :lol:.

Nie wkleję tej listy. Są to tylko logi, które o niczym nie świadczą a zrobiła by się niezła zadyma.

bcj napisał(a):
bezposrednio nie, posrednio osoby, ktore zostaly tutaj wymienione moga czuc sie pokrzywdzone i znieslawione... w przypadku takich spraw _zawsze_ ukrywa sie ip i nicka osoby podejzanej.

Nikogo nie wymieniałem.!!! Czytaj uważniej.

bcj napisał(a):

W formacie 320x240 jpg są bezużyteczne. Wyobraźmy sobie wycinek ekranu o rozmiarach 320x240 w formacie jpg z screena o rozmiarze 1280x1024. Życzę powodzenia w znalezieniu czita.

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2005, 16:47 

Px2-Vg- napisał(a):
Komu znana temu znana, niestety w nia nie gralem.
A tak wogule kto sobie wymyslil ze wyrzucilo mnie przez jakis plik...

Ja w logu z 1 posta kicka nie widziałem.

Pozdr

PostNapisane: 16 wrz 2005, 16:52 

[PL]T3 napisał(a):
W ramach posta przedstawie newsa dotyczącego sparingu z klanem px2.
"Dziś przyszło nam rozegrać sparing z klanem Px2. Na mapie wybranej przez naszych przeciwników zagraliśmy mocno eksperymentalnym składem i było całkiem niezle. Zmiennicy pokazali, że w pełni zasługują na to, aby dawać im szansę również w meczach CB.

tak pokazali zostali zamknieci i wygrywalismy po 2 mapach 110 punktami...

[PL]T3 napisał(a):
To co stało się po tym jak zdobyliśmy 3 punkty naszych oponentów jest co najmniej dziwne. Nagle okazało się, że w dokładnie tym samym czasie (
[09.15.2005 22:20:42] Lost Connection (slot #14) 83.23.138.102:1946 075deba9566be07e891d88fc8e9f8afe(-) Px2-AtTi|a
[09.15.2005 22:20:42] Lost Connection (slot #16) 83.23.138.102:1550 b254bf555ef41e0c9ee5cf29add5d20c(-) Px2-Vg-) dwóch graczy klanu Px2 – Atilla i Vg zostaje usuniętych z serwera za … nieprawidłowy rozmiar biblioteki d3d9 ([From #16 d20c(-) Px2-Vg-] My dx C:WINDOWSSystem32d3d9.dll size=1703936 md5=0E51BD586D186F61A9E4453D; [From #14 8afe(-) Px2-AtTi|a] My dx E:WINDOWSSystem32d3d9.dll size=1703936 md5=0E51BD586D186F61A9E44
)… Nie będę sugerował co to oznacza, ale ostatnie doświadczenia Wildy pozwalają sądzić że sprawa jest oczywista…

Rzeczywiscie bardzo dziwne ze wyrzucilo w tej samej sekundzie uzytkownikow tej samej sieci... 8 na 5 rzeczywiscie sie postaraliscie i zabraliscie 3 flagi...

[PL]T3 napisał(a):
Dodam jedynie że całkiem przypadkiem okzazało się iz Atilla i Vg są znani ze sceny DF jako Owca i Wegeta. Te dwie osoby miały na tej scenie bardzo duże problemy z uczciwościa w czasie gry i za te grzechy zostali usunięci z dwóch klanów sceny DF:BHD.

No nic moge tylko plakac z niewiedzy autora..., jak zawodnik ktory dolaczyl sie na inna gre, ktory mnie nie zna smie cos o mnie twierdzic, na podstawie co powiedzieli mu koledzy, koledzy ktorzy nie mogli sie pogodzic z tym ze tak mloda osoba ich zabila, (dodam ze 3 lata juz gram w BHD, bez skojazen typu ze mam 14 lat ;) Co do mnie i vegety, bylismy na podium najlepszych graczy w polsce, ludzie ktorzy graja slabiej zawsze mysja ze ktos cheatuje, ale czlowiek rodzi sie ze skillem, lub go wyrabia ogromnym kosztem pracy. Mi to przyszlo od razu, pierwszy FPS i jechalem. Ja i moj brat bylismy pierwszymi ktorzy zaczeli robic kosmiczne wyniki, odstepowali od reszty, gdy robilismy na podstawowej mapie powyzej 120 fragow, szczeki ludzia opadaly, bo nikt takiego wyniku nie robil, mozna wyliczyc na palcach pozostale osoby ktore robily taka rzeznie, i to co 50 mape. My walilismy pare map z rzedu powyzej stówki, panowalem nad mapa kosztem 2.5 letniej pracy, dobre klany, dobrzi zawodnicy mnie powinni zrozumiec, a tu przyjda tacy i nie wieza w uczciwosc, a sami graja ponizej wszelkiej krytyki... Nie mow mi autorze na niskim poziomie, bez dowodow ze mialem jakies broblemy z udciwoscia gry, to nie ja je mialem, a gracze ktorzy oskarzali lepszych z braku skila, lub z niewiedzy jak robisz to ty.
Usunieci z 2 klanow, zaraz zmysle jakas bajke zeby ci dorownac, dobrze sie stalo dla polskiej sceny BHD ze uciekliscie dostawac gdzie indziej...
Nikt z PX2 nigdy nie cheatowal, bo graja tam uczciwi ludzie, i ktorym do zwyciestwa oszustwo potrzebne nie jest. Sam pamietam jak wasz klan bezczelnie cheatowal, na widoku. A posadzacie mnie, jak nikt nigdy nie zobaczyl czegos dziwnego w mojej grze oprocz tego ze bylem dobry i ze nie ginolem z powodu skilla przeciwnika..
( niemyslcie ze kozacze, ale jak taki durny topic powstaje to czlowiek musi sie tlumaczyc bo jeszcze autorowi uwierza...)

[PL]T3 napisał(a):
Na forum bfcentral opisana jest wpadka klanu LeGion w meczu z Team Wilda kiedy większośc z nich PB wywalił za modyfikację DirectX.
http://www.bfcentral.pl/forum/viewtopic.php?t=187
Więc niech panowie z Px2 nie piszą o przypadku. Jeśli instaluje się jakieś badziewie to trzeba ponieść konsekwencje po jego wykryciu. Ciekawe co to było???

Zostalismy wyrzuceni z powodu utraty sieci, niewiem czemu tak zapisalo, jestem pewny ze gdy ktos odlaczy sobie internet zapisze mu taki sam komunikat jak nam.

Mysle ze temat mozna zamknac, bo takie zalosne topiki moze zakladac kazdy klan ktory dostanie w dupe, a sie z tym pogodzic nie moze.

Dodam ze PFT hakowalo sobie pingi, byla z tym sprawa...

Ostatnio edytowano 16 wrz 2005, 17:15 przez Px2-AtTi|a, łącznie edytowano 4 razy

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2005, 17:01 

bcj napisał(a):

Możesz podesłać ten config? Męczę się i męczę z tymi screenami - albo mam sporo screenów na których praktycznie nic nie widać (bo są takie małe), albo co 10 dociera, bo ważą ponad 150kB :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2005, 17:17 

Specyfik napisał(a):
Y4rsky napisał(a):
Px2-Wicherek- napisał(a):
Ciekawe jest tez to , ze to "niby wyrzucenie" przez PunkBustera nastapilo dopiero na 3 mapie i zostawilo mnie , chociaz mialem taka sama objetosc pliku jak 2 wyrzuconych a taki powod wyrzucenia z serwera podal PB.

Niestety PB nie zawsze "kopie" od razu.
Ale moje doswiaczenia z PB wywodza sie z gry w Enemy Territory.

Pozdrawiam.

Prawda. Sam widziałem jak qpel grał na wszystkich możliwych hackach w ET i wywaliło go doiero po 20 minutach... Dodam tylko ze gral na jednym z lepszych servów wtedy i PB był aktualizowany.

też widziałem aimboty w ET działające pod PB

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2005, 17:20 

Wybaczcie,ale po przeczytaniu pełnych glorii tekstów atilly i vg musze zabrać ponownie głos.
Piszecie że ktoś tam nie wie o czym pisze, bo owca i wegeta to ta sama osoba. Zgodze sie z tym, nastapiła tu pomyłka, tyle że takowa jest niczym nadzwyczajnym jezeli przypomnimy sobie ilośc używanych przez Waszą dwójke nicków. Przy każdym banie na jedynym polskim ówczesnym serwerze most.pl, nastepowała i zmiana nicków, więc pogubić sie w tych Waszych nazwach to nie żadna ujma. Co do usunięcia z 2 klanów to przypomne Wam, że za nieczysta grę polecieliście zarówno z SLS jak i PFT. W tamtym czasie dołączyliście do px2 i uwierz mi że zdziwienie tym, że zostaliście do nich przyjęci wywołało niemałe zniesmaczenie wsród adminów innych klanów znających Wasze grzeszki...
Piszecie o tym ze byliście jednymi z najlepszych graczy sceny BHD a tymczasem w rzeczywistości mieliście wielkie problemy z załapaniem sie choćby na rezerwe w klanówkach rozgrywanych przez SLS i PFT...
Tyle z historycznego punktu widzenia choć oczywiście nie to jest tu najważniejsze.
Atilla. Smiejesz sie z naszych nowych graczy, a tak naprawdę na Waszej własnej mape którą oni gralli po raz pierwszy i po raz pierwszy w takim zestawieniu udało im sie na tyle skutecznie stawiac opór, że z trudem wygraliście ją zaledwie 100 punktami. Troszke pokory chłopcze i zwykłego szacunku dla nowych graczy, tym bardziej, że po tym jak na masthuur zagrał nasz 1 skład to nie udało sie Wam nawet nosa z bazy wychylić. Również wtedy kiedy nie zostałes jeszcze usunięty w serwera...

A na koniec:
Myśle że najlepszym komentarzem do całej sprawy są wypowiedzi bcj-ota. Rzeczywiście niestety niczego w tym momencie nie możemy być pewni na 100% choc pewne sprawy wydają sie być dość dziwne. Mam nadzieje że niebawem sprawa sie wyjaśni, a my już wczoraj wysłaliśmy zgłoszenie naszego serwera do PB. Mam nadzieje że odpowiednia konfiguracja serwera zaowocuje tym, że w przyszłości każdy cheater szybciej z naszego serwera wyleci niż na nim zabawi. Wówczas watpliwości nie będzie juz żadnych.

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2005, 17:22 

I jeszcze jedno drogie pft, gdzie pisze ze usunal nas PB? Ja doczytalem sie tylko utraty polaczenia.

PS. Dlaczego pft nie podtrzymuje watku? Wiara we wlasne przekonanie siadla...?

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2005, 17:27 

Blood napisał(a):
bcj napisał(a):

Możesz podesłać ten config? Męczę się i męczę z tymi screenami - albo mam sporo screenów na których praktycznie nic nie widać (bo są takie małe), albo co 10 dociera, bo ważą ponad 150kB :evil:

Jeśli tego configa nie masz to sprawdz.
http://www.punksbusted.com/forums/index.php?showtopic=10749

Pozdr

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 97 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2