Teraz jest 26 lis 2024, 08:38

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 52  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 12:55 

PotulnY napisał(a):
....To ja teraz dla odmiany się na coś nie zgodze :) kategorycznie nie powinno dać się detonować clayaków na odlagłość z pilota gdyż nie tak je zaprojektowano i odbiegałoby to od jego przeznaczenia itp. no i nie realistyczne ale już tego nie rozgrzebujmy......
...No i teraz mój chyba najbardziej kontrowersyjny pomysł i pewno wszyscy mnie zjadą jak nowiutką autostradę, ale co tam. Więc dałbym snajperom USMC do wyboru M24 na podstawe tak jak jest, ale w momencie zdobycia pierwszego awansu pod warunkiem iż ma ileś tam godzin ugranych jako snajper dałbym do odblokowania M21 i w tym samym przypadku u MEC mausera 98k (ach te sentymenty :)) i jakiegoś chinskiego składaka dla żółtków. Na końcu dałbym snajperowi mocniejszy pistolet do obrony....

AD1. Jesli chodzi o detonowanie clamore'ow na odleglosc to nie odbiega to od realiow, sa takie modele.
A w grze mogloby to wygladac tak, po podlozeniu clamore'a naciskalibysmy prawy przycisk i zmienialibysmy mine na detonator. Moglibysmy w ten sposob detonowac miny w momencie kiedy przebiega obok nich wieksza grupa a nie pierwszy sprinter ;). W momencie kiedy zmienialibysmy bron z detonatora na cos innego , mina przechodzila by automatycznie w tryb "zblizeniowy" i nie daloby sie juz jej zdalnie detonowac.

AD2. Brzmi to fajnie, ale pociagloby to za soba koniecznosc zrobienia alternatywnych broni do wszystkich klas w trzech nacjach. Byloby tego troche :) Nie ukrywam, brzmi to fajnie , ale niestety malo wykonalnie.

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 13:52 

Mówiłem iż to kontrowersyjne ;) Co do clayaków z pilota to może źle zdanie sformułowałem ale i tak nieźle jak na prawie 5 rano :) Chodziło mi o przeznaczenie w grze jako typowego strażnika dupy snajpera. I tu też zwracam hunor zapomniało mi się o tych na klik :)

Tytuł:
PostNapisane: 9 wrz 2005, 15:52 

Przypadkowo nadzialem sie na fajnego gifa ktorym sie nie jeden sniper podjara :D

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 9 wrz 2005, 18:23 

Jak hostuje obrazki na imageshack to na forum wklejajacie wersje linka z miniaturka a nie caly obrazek. oszczedzi to wszystkim niepotrzebnego trasferu i pozwoli uniknac takich systuacji jak wyzej :P

Tytuł:
PostNapisane: 9 wrz 2005, 18:56 

hmmm to byl avatar jednego kolesia z forum...od czasu kiedy go tu zamiescilem jemu tez znikna i juz nie moge go ponownie zamiescic :D

http://img261.imageshack.us/img261/1663/st21qo.gif

Ale dzis bawilem sie 123 AVI to Gif i zrobilem mala konvercje z filmu Honor Zabójcy. Dolph mial tam taka wyjebista kampe z wielkimi nabojami...

Tytuł:
PostNapisane: 19 wrz 2005, 02:22 

Mordoklej

Brawo !

Coz za wyzwanie...strzelanie do "fragow" na lotniskowcu... :lol:
Dostales medal moze? :lol: no...zlota odznaka snajpera na pewno sie nalezy za to :D
Gratulacje !

Tytuł:
PostNapisane: 19 wrz 2005, 02:58 

Masz na mysli dzisiaj? A tak na Dragon Valley zaszwedalem sie az tam :lol: .. Byla ekipa z C4 przy artylerii i wszystkie flagi nasze to i ja sie tam zjawilem.. ale duzo nie natluklem.. bodajze 3 po czym oberwalem z lotniskowca i na tym sie wycieczka skonczyla :lol:

BTW.. Byles jednym z tych 3 klientow :?: :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 19 wrz 2005, 17:01 

Ta chamowa stala sie tak powszechna ze zawsze ktos sie przypaleta,szczegolnie kiedy zostal tylko lotniskowiec,a wlasnie w tym momencie wszedlem do gry.
Ale takiej zgrai to jeszcze nie widzialem :lol: nie wiadomo bylo do kogo najpierw mierzyc...
Zabiles mnie,ale nie w tym rzecz,szczeka mi opadla kiedy zobaczylem KTO.
To ze nowicjusze licza na latwizne i staraja sie zdobyc latwe punkty...kij im w oko,tacy to nawet w d...pe wleza za punktami(dzis juz zdecydowana wiekszosc).
ALE TY?! :lol: dlaczego nie wybrales tej drugiej strony zeby zrownowazyc i byc moze dac szanse na dalszy ciag gry?
Widac bylo ze slabsi gracze to trzeba ich jeszcze wdeptac w ziemie?

Jak dlugo gram tylko raz jedyny widzialem przetasowanie skladow,tak aby gra stala sie wyrownana.
Ale...nie ma co moralizowac,bo nawet te zasady wypisywane na serwerach nie sa ani przestrzegane ani kotrolowane,wiekszosc wie ze to nie do konca w porzadku,niemniej maja to w d...pie skoro i tak reszta gra tak samo.
Np. dzis (nie tak jak na poczatku) obecnosc snajpera w bazie jest prawie powszechna,zdarzalo mi sie ubijac takiego klienta namolnego 3 razy ! a i tak przyszedl 4 raz...komandosi? bywa juz i tak ze to cale wysadzanie to poboczna sprawa,w wiekszosci przypadkow nawet po to nie przylaza....fragi,smiglowce wysadzac z pelna obsada,samoloty...
Tydzien temu bylem na pewnym pustym serwerze aby sobie potrenowac,wpadl jeden wyzszy sierzancina i zapytal czy nie potrzeba mi medali...baretek...a moze punktow...? - zapewne admin ktory mnie obserwowal co ja SAM robie na pustym serwerze.

Ludzie patrza i ucza sie od innych...i powoli mamy QuakeBF.

Tytuł:
PostNapisane: 19 wrz 2005, 19:15 

No ja z zasady gram z ta sama druzyna od poczatku do konca - nie wazne czy idzie dobrze, czy zle. Dopiero gdy gramy od nowa mape to zmieniam.. nie lubie tego robic w trakcie :roll: Wiec jak jest duza przewaga jednej ze stron to z nowa mapa ide do tej slabszej, ale nie zeby zaraz od tego sie mial sklad wzmocnic.. No chyba ze jestem naprawde nastawiony na statsienie i chowam snajpe i gram Spec Opsem lub medem i wpadam najlepiej w czolg (wtedy engiem) :wink:

A i ostatnio wlasciwie to ja bylem nie na lotniskowcu (tak jak niektorzy to robia) ,ale na wybrzezu w krzakach. Pojsc na lotniskowiec to za duzo fatygi :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 19 wrz 2005, 22:06 

Ja powiem jedynie jedno . Snajper to dobra klasa dla USA bo chinczycy i rumuni z taka snajpa to moge sobie w dupie pogrzebac . I TYLE MAM DO POWIEDZENIA.

Tytuł:
PostNapisane: 19 wrz 2005, 22:29 

Oj klucilbym sie. Odblokowalem sobie M95 i jedyna roznica miedzy m24 a m95, jest mozliwosc penetracji szyb w smiglowcach, na korzysc m95. Dlatego tez coraz czesciejwybieram podstawowe snajpy (patrz MEC).
I wcale tego nie zaluje. Ba! Jestem nawet zadowolony. Gra m24/m95 wyglada w ten sposob :

- Celuje glowe; zabijam
- Celuje glowe; pudlo ( nie jeden chyba cierpie na "celnosc" m95 ); celuje korpus; trafienie; dobicie z pistoletu, bo zanim przeladuje, to wrog juz bedzie chen daleko.

I tutaj wchodzi SWD i Typ xx (gram tylko mapy miastowe, a map miastowych z CHRLd niestety nie ma, wiec nazwy nie pamietam ;) )

A gra nimi wyglada tak :

- Celuje glowe; zabijam
- Celuje glowe; pudlo; celuje korpus; frafienie; zapetlic; zakonczyc.

Tu jest przewaga systemu innego niz bolt-action.

IMHO powinni albo wzmocnic M95 do jednostrzalowca ( za czym jestem, bo wkoncu to jest bron na .50 BMG, wiec watpie by zolnierz byl zdolny do wali po takim trafieniu ), albo oslabic m24.

Oczywiscie tez trzeba poprawic siatke i celnosc M95.

PS. I jak zawsze apel o mozliwosc zbierania claymorow i ich innego oznaczenia czyt. roznica w oznaczeniu miny p.panc od miny p.piech

PS2. Jest to tylko IMHO wiec bez wycieczek prosze.

A tu mozesz mnie sprawdzic - Veres - http://tiny.pl/xh88 - Bf2 Tracker

Tytuł:
PostNapisane: 20 wrz 2005, 08:20 

Narzekacie tak na tych snajperów, a jak wczoraj na asterze grałem masthur to popjawiło się takie zatrzęsienie snajperów, na każdym dachu siedzieli, że gra stała b. nieprzyjemna. Gdzie by człowiek nie spróbował pobiec to obrywał od snajpera. Co prawda żadko mnie zabijali ale zdrówko leciało w dół. Nigdy w żadnych FPSach nie grywałem snajperem i cieszę się że klasa została nieco osłabiona. Przynajmniej nie ma tak że połowa teamu to snajperzy :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 20 wrz 2005, 12:50 

Sniper jest dobry na duzych mapach kiedy jest duzo osob np 64 .. bo na malych trudno jest kogo kolwiek trafic no wiadomo sa wymiatacze co leja lepiej ze sniperki niz z karabinu ale to tylko garstka ;)

Tytuł:
PostNapisane: 21 wrz 2005, 13:36 

pasqdnick napisał(a):
Narzekacie tak na tych snajperów, a jak wczoraj na asterze grałem masthur to popjawiło się takie zatrzęsienie snajperów, na każdym dachu siedzieli, że gra stała b. nieprzyjemna. Gdzie by człowiek nie spróbował pobiec to obrywał od snajpera. Co prawda żadko mnie zabijali ale zdrówko leciało w dół. Nigdy w żadnych FPSach nie grywałem snajperem i cieszę się że klasa została nieco osłabiona. Przynajmniej nie ma tak że połowa teamu to snajperzy :wink:

ja nie narzekam na snajperow, wrecz sie ciesze jezeli pojawia sie w przeciwnej druzynie zatrzęsienie snajperów, na każdym dachu siedzieli, wiadomo przynajmniej ze spokojnie mozna wygrac tą bylo nie bylo gre zespolową, w czasie gdy oni graja single player mode :P

Tytuł:
PostNapisane: 21 wrz 2005, 13:50 

No zgadza się mój team wygywał. Ale średia przyjemnośc z biegania po mapce jeśli z co drugiego dachu ktoś do ciebia nawala. Pojedyńczych snajperów uwielbiam. Jak się takiego już namieży to pewny frag :twisted:

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 52  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2