Teraz jest 4 gru 2024, 20:49

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 23 wrz 2005, 20:35 

Witam,

mam problem z działaniem systemu :? . Otóż od kilku godzin mam strasznie zamulony system (to to pikuś ale jak winamp mi sie włącza 2 minuty :o a piosenka 3-minutowa trwa z 30 - ciągle przerywa, groche gra, później znów przerywa). Coś tu jest nie tak. Zacinki objawiają sie szczególnie podczas surfowania po internecie (przeglądarka - firefox), gdy wczytuje sie strona - wtedy wszystko staje (bez skojarzeń :wink: ). Włączam z ciekawości panel diagnostyczny, i z tego co zdołałem zauważyć zużycie procesora w tych krytycznych momentach wynosi 100%, po kilku sekundach strona sie załadowuje, a muzyka zaczyna znów grać. Wcześniej takich problemów nie było. Zaznaczam, iż problem zaczął się objawiać, po wgraniu nowszej wersji antyvirusa (Panda Planitum 2005). Jak myślicie co może być przyczyną? I jakie jest rozwiązanie?

PostNapisane: 23 wrz 2005, 20:44 

olli napisał(a):
Witam,

mam problem z działaniem systemu :? . Otóż od kilku godzin mam strasznie zamulony system (to to pikuś ale jak winamp mi sie włącza 2 minuty :o a piosenka 3-minutowa trwa z 30 - ciągle przerywa, groche gra, później znów przerywa). Coś tu jest nie tak. Zacinki objawiają sie szczególnie podczas surfowania po internecie (przeglądarka - firefox), gdy wczytuje sie strona - wtedy wszystko staje (bez skojarzeń :wink: ). Włączam z ciekawości panel diagnostyczny, i z tego co zdołałem zauważyć zużycie procesora w tych krytycznych momentach wynosi 100%, po kilku sekundach strona sie załadowuje, a muzyka zaczyna znów grać. Wcześniej takich problemów nie było. Zaznaczam, iż problem zaczął się objawiać, po wgraniu nowszej wersji antyvirusa (Panda Planitum 2005). Jak myślicie co może być przyczyną? I jakie jest rozwiązanie?

Aktualizacja automatyczna?
ew. sprawdz tym http://www.wirusy.onet.pl (to jest pod IE )

Tytuł:
PostNapisane: 23 wrz 2005, 21:13 

Ok, problem częściowo rozwiązany - po wyłączeniu Pandowskiego Firewall nie ma żadnych zacinek :D. Ale jest teraz pytanie - jak zrobić żeby firewall był włączony, ale nie było zacinek (nie po to wydawałem 160zł żeby wyłączać go :roll: )

Tytuł:
PostNapisane: 23 wrz 2005, 22:22 
Moderator forum

Tylko czemu na pande? Najlepsze są momenty kiedy sama kasuje swoje zawirusowane pliki :?
Nie da sie wyłączyć innych opcji, czy to jest sam firewall?

Tytuł:
PostNapisane: 23 wrz 2005, 22:23 

Odpowiedź jest banalna:

Zainstalowa darmowego ZoneAlarm :D :D :D

Żadnych zwiech, działa bez problemu, nigdy nie słyszałem żeby ktoś narzekał :D :D

A tak serio...jaki to firewall???

Tytuł:
PostNapisane: 23 wrz 2005, 22:30 

Ja mam Firewall'a - Norton Internet Security Professional ale jak chcem w jakąs gre pograc to go wylaczam :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 23 wrz 2005, 22:53 

Manik napisał(a):
A tak serio...jaki to firewall???

Przecież pisze jak byk: Firewall z Panda Antivirus!

Dumch: da sie wyłączyć wszystko osobno, ale po włączeniu Firewalla zaczynają sie zacinki.

Tytuł:
PostNapisane: 24 wrz 2005, 00:16 

ja mam dokładnie tak samo...no moze nie tak ze zacina mi kompa...ale procek grzeje 100% jak mam właczonego firewalla....dokladnie tak samo mi sie zrobilo jak ty opisujesz...po ostatniej aktualizacji...
a tak zeby nie bylo gadania...to pande mam bo zone alarm ostatnio sam sie zawirusił....tak ze po skanowaniu czym innym usuneło polowe plikow zone...
wiec roznie z tym bywa... ;]

Tytuł:
PostNapisane: 24 wrz 2005, 10:53 

grubasek napisał(a):
ja mam dokładnie tak samo...no moze nie tak ze zacina mi kompa...ale procek grzeje 100% jak mam właczonego firewalla....dokladnie tak samo mi sie zrobilo jak ty opisujesz...po ostatniej aktualizacji...
a tak zeby nie bylo gadania...to pande mam bo zone alarm ostatnio sam sie zawirusił....tak ze po skanowaniu czym innym usuneło polowe plikow zone...
wiec roznie z tym bywa... ;]

Dokładnie...

Swoją drogą dzisiaj cudowna metamorfoza... włączam rano kompa - panda sie pluje że firewall wyłączony i sie pyta czy włączyć, ja sobie myśle - spróbujmy... i co? Żadnych zacinek :D nie mam pojęcia czym jest to spowodowane :) Ważne że już wszystko działa 8)

Strefa czasowa: UTC + 2