sqnk napisał(a):
saiga jest porównywalna nie przeczę, ale hammer wypluwa dużo więcej pestek czyli jego pole rażenia jest dużo większe, poza tym nie wiem czy udałoby ci się wystrzelić cały magazynek z saigi w półtorej sekundy z porównywalną skutecznością. jak sę go wyczuje to odrzut nie jest najmniejszym problemem. Jeśli chodzi o grenadiera to jego broń jest właśnie najbardziej podobna do broni specopsa poza odrzutem więc nie wiem skąd twoje zdziwienie. odrzut ma standardowy do innych broni w grze po prostu cechą g36 jest to że jego odrzut akurat jest bardzo niewielki.
Bzdura :]
Po 1 nie porownywalem ogolem saigi do jh tylko ich szybkostrzelnosc - ja dalej utrzymuje ze strzelajac z saigi mozna to robic rownie szybko co z jh.
po 2 jh nie wypluwa wiekszej ilosci pestek, ma tyle samo ammo i dokaldnie tyle samo srutu leci po kazdym wystrzale - 8 srucin - z tym ze w jh kazda znich zadaja 15 dmg a w saidze 12 (jh 8x15 i s 8x12)
Oczywiscie jh jest lepszy od saigi po opanowaniu odrzutu - nie mam zamiaru tu bronic saigi tylko chodzilo mi o same fakty co do tych broni.
Kolejna bzdura to porownywanie broni grenadiera do g36. Bron grenadiera ma duzo DUZO wiekszy rozrzut i odrzut od calej reszty broni w tym nawet broni supporta (nie tylko odrzut). Piszesz ze g36 jest bardo podobne do broni grenadiera ale dokladnie tak samo moge powiedziec o takim g36c i kazdym innym karabinie w grze. Czym np mp5 jest bardziej podobne do g36 od innych broni. Powiem wiecej - jezeli na chama musimy juz porownywac to kazdy inny karabin w grze jest bardziej porownywalny z g36 niz bronie grenadiera. Bron grenadiera zadaje obrazenia mniejsze niz pistolet (19 a pistolet 20 g36 25), jest znacznie bardziej szybkostrzelna, ma jak juz pisalem DUZO wiekszy rozrzut pociskow i odrzut podczas strzelania. Jak mozna mowic o podobienstwie 2 broni z czego 1 z nich jest najmniej celna w grze a druga najbardziej (poza snajpami).
Rownie dobrze moge porownac g36 do pkm'a... rownie duzo "podobienstw' i rownie bezsensowne.
Pograj porzadnie najpierw a nie wypisuj glupot po testowaniu broni w singlu