Teraz jest 25 lis 2024, 12:18

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 96 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2005, 13:07 
Maskotka BF.pl

dupielos napisał(a):
Racja, jednak pozostaje te 50% :D

Nawet noob/lama w czolgu/apc na np karkandzie/pannisuli nabije sobie fragow/punktow a gracz majacy skilla raczej moze od razu nacisnac enter widzac wyjezdzajacy mu prosto w d.... czolg :D Co jak co ale w tej grze duzo zalezy od sczescia - art po spawnie, spawnkampa z c4/granatnikiem/czolgiem (np czolg na karkandzie ktory stoi przy 1 fladze mec i strzela non stop w spawnpoint w uliczce) czy nalocik - czesto poprostu nie da sie tego uniknac.

Fakt, w tej grze szczęście też się liczy, ale jak ktoś ma trochę oleju w glowie, to polowę glupich zginięć sobie zaoszczędzi - typu nie wbiega się ot tak na ulicę albo otwartą rzestrzeń - bo można się nadziać na jakiś pojazd opancerzony - lepiej się najpierw rozejrzeć i - jeśli się da - chodzić w takich miejscach, gdzie w każdej chwili można się schować. Należy też obserwować caly czas sytuację nie tylko wokolo siebie, ale także na mini mapie i zwracać uwagę na rozlożenie wojsk przyjacielskich - co prawda latwiej przejść jednej osobie niepostrzeżenie obok wroga, ale czasami przydaje się kilku przyjacielskich żolnierzy w pobliżu, którzy mogą nam pomóc w walce czy nas uleczyć/wskrzesić...
Co do arty - nie przewidzisz gdzie arty spadnie za chwilę, ale można się przed nią ukryć - i przydaje się znajomość takich miejsc... nie zawsze, ale czasami to pomoga i można przetrwać ;)
Takich drobnostek jest więcej - i jak ktoś ma świadomość tego wszystkiego i będzie się do tego stosowal, to nie będzie ginąl znowu aż tak często...

Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2005, 14:01 

No to mam przez Was dylemat :roll: Za jakies 3500 punktow kolejna bron do odblokowania i myslalem o DAO-12.. Ale teraz jakos ciagnie mnie do tej PKM'ki :wink: Ktora klasa wiecej zyskuje na odblokowaniu broni - Support czy AT?

Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2005, 14:06 

wg mnie AT. polecam i PKM i DAO, ale dla AT to jest zmiana kosmiczna z szajsowatego MP5 na wode.

Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2005, 14:18 

Oczywiscie, ale raz na jakis czas zdarzy sie sytuaca w ktorej zaden skill nie pomoze. To mnie drazni bo wczesniej gralem w gierki online w ktorych nie bylo takich rzeczy - ginac moglem miec pretensje tylko do siebie albo do przeciwnika bo mial lepszego skilla :D (nie nie gralem w cs'a) Nie musialem sie kryc po katach wiec czasami mam jeszcze odruch biegniecia na pale w kierunku flagi przeciwnika. Zreszta najwiecej fragow tak zdobywam, z dotychczasowej mojej gry wywnioskowalem ze czesciej gine starajac sie lazic ostroznie niz biegnac na pale; druga sprawa, lepiej mi sie gra samemu, nie tylko bez sqadu a nawet jak jestem zupelnie sam w danej okolicy, fraguje zwykle ostro wtedy a jak tylko przyplacze sie jakas ekipka to albo fragi kradna albo ktos rzuci nada i zwykle ja na nim gine -_-'

Wybor broni tez mnei doprowadza do szalu, w dotychczasowych grach dostawalem w lape karabin i tyle - tutaj mam juz 7 kont (przy zsumowaniu staff sergeant by byl) i wszystkie unlocki na nich - zaden nie spasowal wiec gram ass z granatnikiem i czasami specem ze wzgledu na c4.

Nastepna sprawa - ogolnie punkty sie nie licza dla mnie - dla mnie licza sie fragi i jak nie mam co najmniej 20-25 fragow w rundzie i k/d ratio 3 albo wiecej to od razu gorzej sie czuje :wink:

Moze kiedys moje podejsc sie zmieni, w koncu gralem dobrych pare lat w inna gre wiec potrzebuje czasu ;p

Tak tak zbluzgajcie mnie teraz :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2005, 14:44 

Nie mamy zaiaru cie bluzgać :P no przynajmniej ja :P Popieram cię w całejrozciągłości. W grach na Neta powinien liczyć się skill, refleks i pewna ręka. A nie lepsza giwera w łapach. Gram ostatnio w AAO nie grałem rok już, a dlaczego wruciłem?? Bo to jest normalna gra wojenna a nie. Support to suport a nie super assault. Pozatym nie ma takiego syfu z medami. Raz miałem sytuacje taką strzelam do meda dostał ten biegnie za przeszkoda i rzuca sobie apteczke :? . No to był taki mały OT :P . Ale PKM wymiata sam miałem go odblokowanego na jednym koncie.

Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2005, 15:12 

Skill jest oczywiście ważniejszy od broni, ale dla mnie to G3 to broń idealna. 2-3 pociski i przeciwnik jest martwy. Szybko i skutecznie. Na każdy dystans. A suport to musi mieć odciski na palcach od ciśnięcia spustu ;) Ja wole byc stale w ruchu i nie leżeć aż tak długo :D

Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2005, 15:23 

Supportem da sie lezec i pakowac kulki w jedno miejsce i fragi zbierac :) Sa takie miejsca na karkandzie ;) A co od skilla to cs byl bardziej skillowy np. na celnosc. Ta gierka jest bardziej na taktyke gry celowanie to male piwo ;) Pozdro dla szczesliwcyh posiadaczy pkm'ek:)

Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2005, 15:31 

Mordoklej napisał(a):
No to mam przez Was dylemat :roll: Za jakies 3500 punktow kolejna bron do odblokowania i myslalem o DAO-12.. Ale teraz jakos ciagnie mnie do tej PKM'ki :wink: Ktora klasa wiecej zyskuje na odblokowaniu broni - Support czy AT?

Ja mam obydwie. Po odblokowaniu DAO gra AT nabiera rumieńców :D Trzeba się sporo natrudzić, żeby zdjąć typa oddalonego od nas o 50 m. Trzeba sprytnie skrócić dystans. Ale ile satysfakcji po takim 50 metrowym rajdzie i zabiciu kolesia - chciałbym widzieć jego minę :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2005, 15:35 

na 50 metrach to sie uzywa snajperskiego Eryxa/srawa :P

Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2005, 16:09 

Mordoklej napisał(a):

Ciezki wybor ale ja osobiscie wybralbym dao bo pekaemem poprostu gra mi sie gorzej niz standardowymi bronmi supporta... ile to razy mialem duela z kolesiem z rpk/saw'em i przegrywalem mimo ze celowac probowalem roznie - i centralnie w glowe i w korpus i podnosilem celownik i opuszczalem przy strzelaniu i tak zwykle przegrywalem wiec ciagle pozostaje dla mnie tajemnica jak ludzie potrafia (przynajmniej wg nich ;p ) tak wymiatac ta bronia. Poza tym styl walki - pekaemem to kampic bardziej na przeciwnikow niz biegac wszedzie, za to z dao trzeba grac bardzo dynamicznie zeby nie dopuscic do sytucji gdzie przeciwnik zdejmuje cie z duzej oodleglosci.

Mysle ze spokojnie mozesz pograc troche engiem MEC bo on ma saige - parametry prawie identyczne poza iloscia ammo i wiekszym odrzutem dao (wyzej podnosi celownik po kazdym strzale) ale obrazenia zadaja identyczne a rozrzut srutu wydaje sie co najmniej bardzo podobny.

aaa i jeszcze cos - ja grajac shotgunami zauwazylem ze przy pingu 60 lub wyzszym gra mi sie znacznie gorzej, nie odnioslem takiego wrazenia grajac klasami z karabinami tylko wlasnie grajac shotgunem.

Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2005, 16:53 
Maskotka BF.pl

Mordoklej napisał(a):

to wszystko jest kwestia gustu... jednym lepiej się gra karabinami maszynowymi inni wolą snajperkę jeszcze inni wolą zabijać nożem (albo tak jak KFC - granatami :P):twisted: ... najlepiej sprawdź sobie wszystkie bronie na singlu i sam zadecyduj co Ci bardziej odpowiada...

Ostatnio edytowano 26 wrz 2005, 17:33 przez lady vicky, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2005, 16:58 

Granat :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2005, 17:09 

Ja juz sam niewiem czy odblokowac PKM'a czy G3 :D doradzic :)

Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2005, 17:54 

Bier G3 :-)

:(

Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2005, 17:58 

Ale g3 to trzeba umiec sie poslugiwac,bo ja pierwszego typa z g3 zabilem marnujac 14 naboi :P
A przypominam ,ze g3 ma te nieszczesliwe 20 naboi :(

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 96 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2