Zdun napisał(a):
Nie rozumiem Cię a Tom@s z tymi punktami, wpisywaniu sobie 1-0 i wykorzystanie luki CB i gapiostwa przeciwnika. Nigdy bym się nie spodziewał, że jakikolwiek Polski klan tak postępuje a juz napewno nie Twój klan !
Oj Zdunik... Ja już wcześniej pisałem co i jak się odbywało w kwestii FSPQR. Tylko było to w innym temacie, dotyczącym bodajże LAN PARTY w Wwie

Akurat w naszym przypadku nie było mowy o gapiostwie. Zresztą, jeśli sam przeciwnik (tj. np. angielski 7Ds), proponuje Ci wpisanie wyniku 1-0 zamiast "no show", bo jest im to bardziej na rękę (nie wnikam) to jest to troszkę inna sprawa...
Zdun napisał(a):
Panowie przecież zagrywki tego typu (tego typu co opisał T3 w pierwszym poście) są poprostu hamskie i not fair play, a wy naprawde nie mam pojęcia czemu wyśmiewacie autora topicu o to, że przedstawił ten problem na forum publicznym - a problem jest :/ Jak dla mnie paranoja :]
Przeczytaj sobie ten topic jeszcze raz. Ja sobie robię jaja z tego powodu, że była to czysta prowokacja PFT vs PixCom (zresztą wypowiedzi zainteresowanych o tym świadczą), a nie nagłośnienie tego jakże "ważnego" problemu...
Zdun napisał(a):
Jak dla mnie takie zagrywki to totalna żenada a tym bardziej postawa wielu z wyzej wypowiadających się osobników, którzy nie mają nic przeciwko temu procederowi. (z nielicznymi wyjątkami jak np: Hynol czy Matador)
Podam bardzo prosty przykład dlaczego wiele osób uważa to za kretynizm (10pkt. za no show).
W piłce nożnej jest tak:
Każdy mecz toczy się o określoną ilość pkt. Zwycięzca dostaje 3pkt. a przegrany nie dostaje nic.
Drużyna, która oddała mecz walkowerem nic nie traci a "wygrany" dostaje 3pkt. Nie ma tutaj mowy o czymś takim, że wygrany dostanie 1pkt. albo 2pkt. Po prostu WYGRYWA mecz walkowerem (niezależnie czy przeciwnik stawi się czy przerwą mecz) i dostaje tyle pkt ile jest przewidzianych za zwycięstwo - czyli 3pkt.
W CB jest tak, że lepiej oddać mecz "no show'em" niż go rozegrać będąc pewnym, że się przegra, bo:
1. tracisz mniej punktów niż w przypadku przegranej
2. wygrany klan zyskuje mniej
3. na opinie w polu judge o danym klanie i tak mało kto zwraca uwagę
Z tego prosty wniosek, że trzeba zmienić to w CB tak, aby były równe szanse...
@ [PL]T3 - my dokończyliśmy wszystko na PM i jest good

Piwko na lanie
@ moderator - pomimo tego, że wiele osób chciało otwarcia tematu wnioskuję o ponowne zamknięcie, bo to naprawdę nie ma sensu