Teraz jest 29 lis 2024, 04:44

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 113 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 28 wrz 2005, 20:33 

Tom@s napisał(a):
amok, poprawka
Px i FSPQR - źli
PFT - ostatni sprawiedliwi

:lol:

UWAGA:
(proszę nie brać sobie tego do siebie, bo to są tylko jaja i co niektórzy mogą uznać to za próbę znieważenia i ośmieszenia swojego klanu. Taka mała uwaga do kilku osób, bo później znowu mnie oskarżą o próbę oczernienia klanu PFT na naszej scenie)

Mysle,ze nei ma sensu dalej tego ciagnac,bo im barziej grzbiemy w tym tym bardziej śmierdzi.
Uważam dyskusje za skończona chyba,że znowu przyjdzie komuś ochota na podważanie uczciwości klanu px2.
Przykro mi Tomku ,ze nie przeczytałem do końca Twojej błyskotlwiej wypowiedzi,ale już sie tym zmęczyłem i uważam,ze to czysta strata czasu,tak czy siak,każdy obiektywny gracz sam wywnioskuje,kto ma racje a kto nie.To tyle...Pozdrawiam.
PS.Trzeba napisac jakas petycje do admina Cb w sprawie laddera dla Polski.

Tytuł:
PostNapisane: 28 wrz 2005, 20:57 

Ja również uważam dyskusje za zakończoną.
Co do podważania cierniu to możesz być pewien, że jeżeli ponownie zobaczymy jakiś przekręt porównywalny do tego z punktacja w CB to o tym napiszemy i nie ważne czy to będzie dotyczyć Was czy też innego klanu.
Myślę, że topik swój cel osiągnął, gdyż klany, które w opisany sposób niesłusznie zarabiały punkty, obiecały wyjaśnić ta sprawę z adminem CB i skorygować punktacje. Mam nadzieję, że następnym razem zanim ktoś wykombinuje coś jak by tu ułatwić sobie życie, zastanowi się dwa razy zanim zdecyduje się na jakieś szemrane działania i wyeliminuje "gapiostwo"
Właśnie dlatego wydaje mi się, że pomimo pewnych negatywnych zjawisk towarzyszących takim topikom „podwyższonego ryzyka”, warto te tematy również poruszać.
Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 28 wrz 2005, 21:09 
Oldboy Battlefield.pl

Nom, a Ja właśnie mam dylemat...
Muszę wpisać kolejnego "no show" :D
I znowu dla anglików, tym razem z klanu nXt

Pomóżcie mi wybrać:
1. 1-0 i kolejny wspaniały topic by "ostatni sprawiedliwy" :D
2. no show i nawrócić się na drogę prawości :D

:lol: :lol:

UWAGA:
tak, to są jaja... :D

Tytuł:
PostNapisane: 28 wrz 2005, 22:09 

Nie rozumiem Cię a Tom@s z tymi punktami, wpisywaniu sobie 1-0 i wykorzystanie luki CB i gapiostwa przeciwnika. Nigdy bym się nie spodziewał, że jakikolwiek Polski klan tak postępuje a juz napewno nie Twój klan ! :)

Panowie przecież zagrywki tego typu (tego typu co opisał T3 w pierwszym poście) są poprostu hamskie i not fair play, a wy naprawde nie mam pojęcia czemu wyśmiewacie autora topicu o to, że przedstawił ten problem na forum publicznym - a problem jest :/ Jak dla mnie paranoja :]

Przecież nie gracie tu o pieniądze, nie gracie o nagrody, gracie tylko i wyłącznie dla własnej satysfakcji ! A jaka jest satysfakcja z tego, że ma się 4 - 5 razy punktów więcej, wykorzystując tylko i wyłącznie lukę systemu CB i nie douważenie przeciwnika, które według mnie wynika tylko z tego, że zagraniczne klany nie są przystosowane do takich zagrywek (nie mówię, że żaden klan zachodni tak nie robi). Jak dla mnie takie zagrywki to totalna żenada a tym bardziej postawa wielu z wyzej wypowiadających się osobników, którzy nie mają nic przeciwko temu procederowi. (z nielicznymi wyjątkami jak np: Hynol czy Matador)

Pozdrawiam Zdun :)

Tytuł:
PostNapisane: 28 wrz 2005, 22:26 

Witam Ponownie widze że jest niewymownie.
Poprosiłem o zamknięcie topicu a on sam sie otworzył. Najwidoczniej osoby chcące załatwić tą sprawę na PM chca się dalej rozipsywać. Tom@s PM dostałem i odpowiedziałem. POZDRAWIAM równy z Ciebie gość. ADMINEM Clanu PfT nie jestem ale skoro ja rozpoczałem ten temat to i ja poprosze o ponowne jego zamknięcie. Nie chce mi się skanować IP wszystkich uczestników by potem posądzić ich o nielegalne instalki windy na kompach bo po co ??? PANOWI to są jaja jak już ktoś napisał........

Teraz poważnie. Temat wyczerpany sprawa zasygnalizowana bo nie tylko klanowi PfT to się nie podobało sztuczne podbijanie punktów. TOPIC ten był w koperacji z innymi klanami więc nie jesteśmy odosobnieni !!! Myśle że to da Wam do myślenia że nie tylko PfT miesza ale ludzie mają inne podejście do CB.
jak już TOMEK wspomniał jeśli będzie coś nie tak to o tym napiszemy bo uważam że od tego jest forum a nie PM. My jako klan nie mamy nic do ukrycia i na forum nie pierzemy brudów tylko staramy się wyjaśnić nurtujące sprawy.

Px2 nie został posądzony o czitowanie. Została zasygnalizowana podoba sytuacja do Legiona- d3d9.dll to magicza biblioteka która jak ktoś zacznie przeglądać neta to się za głowę złapie. Znacie się na kodzie ASCII ?? Powodzenia bo właśnie staliście się BOGAMI gier... polecam program resourcehacker....

Na temat spotkania z Px2 wypowiedział się mój CL klanu więc najwidoczniej nie zagramy choć osobiście nie miałbym nic przeciwko.
Lecz nawet jeśli my wygramy lub Wy (z całym szacunkiem) wygracie to co to zmieni??? Nie zamaże to doznanych obelg ale pozostawi rysy na netheartach po tym co się stało. I Ci którzy próbują sparem lub meczem załatwić sprawę to się grubo mylą. Ten i inne tematy nie miały na celu powtórzenie meczu (czytaj spraringu for fun) lecz wykrzewieniu chamstwa. Dziękuję CL Px2 za załatwienie niefortunnych czynów niektórych klanowiczów Px2. Widzimy że w końcu panujecie nad sytuację.

Wszem i wobec zamykam temat Podbijania Punktów na CB i klany które zobowiązały sie do naprawienia tej kwesti w CB trzymam za słowo że go dotrzymają. Kwestia Px2 a PfT nadal zostaje otwarta.
Wywodze się T.reserve i nadal szanuję ten klan i szanuję inne polskie klany lecz nie zniose wałków na tej scenie. Jeśli ja kiedyś zawinię to poniose tego konsekwencję lecz jeśli zawini ktoś to o tym napiszemy. Możemy się nie lubić i ze sobą nie grać ale jak ktoś mi napisał "gówno mnie to obchodzi" jak zdobywa się punkty - ALE NAS TO OBCHODZI drogi T...... !!!!

Ostatnio edytowano 28 wrz 2005, 22:41 przez [PL]T3, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 28 wrz 2005, 22:33 

a nie wywodzisz się z wcf ? :) Czy jak to szło :D :) (stare dobre czasy :) )

Ja m.in prosiłem o otworzenie tego topicu, ale teraz to już naprawde nie ma sensu (no i napisałem co chciałem). Można zamykać :) ale po co ? :D

Tytuł:
PostNapisane: 28 wrz 2005, 22:35 

Zdun napisał(a):
a nie wywodzisz się z wcf ? :) Czy jak to szło :D :) (stare dobre czasy :) )

Ja m.in prosiłem o otworzenie tego topicu, ale teraz to już naprawde nie ma sensu (no i napisałem co chciałem). Można zamykać :) ale po co ? :D

Przepraszam za pomyłke
wywodze się z WCF. Stare dobre czasy.
=WCF= T3pl
}{ussaria//T3pl
T.reserve | T3pl
[PfT]T3pl
Dla niewtajemniczonych.

Pomimo pomyłki i tak jakoś mi bliżej do T.reserve niż do =WCF= . Tam się człowiek uczy jak grać a NaVy to prawdziwy CL.
Zdrówka NaVy !!!

Tytuł:
PostNapisane: 28 wrz 2005, 23:16 
Oldboy Battlefield.pl

Zdun napisał(a):
Nie rozumiem Cię a Tom@s z tymi punktami, wpisywaniu sobie 1-0 i wykorzystanie luki CB i gapiostwa przeciwnika. Nigdy bym się nie spodziewał, że jakikolwiek Polski klan tak postępuje a juz napewno nie Twój klan ! :)

Oj Zdunik... Ja już wcześniej pisałem co i jak się odbywało w kwestii FSPQR. Tylko było to w innym temacie, dotyczącym bodajże LAN PARTY w Wwie :lol: Akurat w naszym przypadku nie było mowy o gapiostwie. Zresztą, jeśli sam przeciwnik (tj. np. angielski 7Ds), proponuje Ci wpisanie wyniku 1-0 zamiast "no show", bo jest im to bardziej na rękę (nie wnikam) to jest to troszkę inna sprawa...

Zdun napisał(a):
Panowie przecież zagrywki tego typu (tego typu co opisał T3 w pierwszym poście) są poprostu hamskie i not fair play, a wy naprawde nie mam pojęcia czemu wyśmiewacie autora topicu o to, że przedstawił ten problem na forum publicznym - a problem jest :/ Jak dla mnie paranoja :]

Przeczytaj sobie ten topic jeszcze raz. Ja sobie robię jaja z tego powodu, że była to czysta prowokacja PFT vs PixCom (zresztą wypowiedzi zainteresowanych o tym świadczą), a nie nagłośnienie tego jakże "ważnego" problemu...

Zdun napisał(a):
Jak dla mnie takie zagrywki to totalna żenada a tym bardziej postawa wielu z wyzej wypowiadających się osobników, którzy nie mają nic przeciwko temu procederowi. (z nielicznymi wyjątkami jak np: Hynol czy Matador)

Podam bardzo prosty przykład dlaczego wiele osób uważa to za kretynizm (10pkt. za no show).
W piłce nożnej jest tak:
Każdy mecz toczy się o określoną ilość pkt. Zwycięzca dostaje 3pkt. a przegrany nie dostaje nic.
Drużyna, która oddała mecz walkowerem nic nie traci a "wygrany" dostaje 3pkt. Nie ma tutaj mowy o czymś takim, że wygrany dostanie 1pkt. albo 2pkt. Po prostu WYGRYWA mecz walkowerem (niezależnie czy przeciwnik stawi się czy przerwą mecz) i dostaje tyle pkt ile jest przewidzianych za zwycięstwo - czyli 3pkt.
W CB jest tak, że lepiej oddać mecz "no show'em" niż go rozegrać będąc pewnym, że się przegra, bo:
1. tracisz mniej punktów niż w przypadku przegranej
2. wygrany klan zyskuje mniej
3. na opinie w polu judge o danym klanie i tak mało kto zwraca uwagę
Z tego prosty wniosek, że trzeba zmienić to w CB tak, aby były równe szanse...

@ [PL]T3 - my dokończyliśmy wszystko na PM i jest good :D Piwko na lanie :wink:

@ moderator - pomimo tego, że wiele osób chciało otwarcia tematu wnioskuję o ponowne zamknięcie, bo to naprawdę nie ma sensu :D

Ostatnio edytowano 28 wrz 2005, 23:23 przez Tom@s, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 28 wrz 2005, 23:21 

do piachu...
najlepiej załozyc nowy topic "polska drabina w CB" ...bo to jedyna konstruktywna sprawa wynikająca z powyzszego...
a ten niech idzie w zapomnienie
pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 28 wrz 2005, 23:56 

Chyba długo będziemy czekac na zamknięcie tego tematu........

Tytuł:
PostNapisane: 29 wrz 2005, 00:15 

proponuje zeby wszyscy "zaineresowani" ugryzli sie w jezyk ,tudzież palce :) i pozostawili ta padline.
wszystko zostało powiedziane...

do piachu...ciach.

Tytuł:
PostNapisane: 29 wrz 2005, 00:20 

padline... co masz na myśli???????
Temat był trafiony ale już chyba wszystko było powiedziane.
Jak się komuś sprawa nie podoba do zapraszam np do działu karty graficzne: jaka rodziałka najlepsza--- to tam może się wypisać do woli. Mnie interesują tylko konstruktywne wypowiedzi.
Prosze o ponowne zamknięcie. Howgh

Tytuł:
PostNapisane: 29 wrz 2005, 01:36 

Tom@s napisał(a):
Podam bardzo prosty przykład dlaczego wiele osób uważa to za kretynizm (10pkt. za no show).
W piłce nożnej jest tak:
Każdy mecz toczy się o określoną ilość pkt. Zwycięzca dostaje 3pkt. a przegrany nie dostaje nic.
Drużyna, która oddała mecz walkowerem nic nie traci a "wygrany" dostaje 3pkt. Nie ma tutaj mowy o czymś takim, że wygrany dostanie 1pkt. albo 2pkt. Po prostu WYGRYWA mecz walkowerem (niezależnie czy przeciwnik stawi się czy przerwą mecz) i dostaje tyle pkt ile jest przewidzianych za zwycięstwo - czyli 3pkt.
W CB jest tak, że lepiej oddać mecz "no show'em" niż go rozegrać będąc pewnym, że się przegra, bo:
1. tracisz mniej punktów niż w przypadku przegranej
2. wygrany klan zyskuje mniej
3. na opinie w polu judge o danym klanie i tak mało kto zwraca uwagę
Z tego prosty wniosek, że trzeba zmienić to w CB tak, aby były równe szanse...

To ja ci odpowiem. System w CB opiera się na systemie rankingowym a nie punktowym!!! Tu zyskuje się ranking (który można również tracić) a nie punkty jak w lidze piłkarskiej. Pozatym system rankingowy w CB opiera sie na systemie opracowanym przez profesora Elo. W czystej formie w tym systemie walkower nie jest wliczany do dodatniej oceny rankingowej. Natomiast osoba która się nie zjawia otrzymuje kare taką jakby w rzeczwistości przegrała mecz. Zatem twój wywód "piłkarski" ma się nijak do tej sytuacji, naprawdę istnieje duzo zaawansowanych systemów używanych w rozgrywkach nie opierajacych się tylko na szmaciance :]

A na podsumowanie powiem tylko że opisywany tu proceder to wielki przejaw "buractwa" bo nie istnieje żaden racjonalny powód aby klan który nawet nie miał okazji przystąpić do gry otrzymywał punkty które rzekomo mają określać jego "siłę".

Cytuj:
omóżcie mi wybrać:
1. 1-0 i kolejny wspaniały topic by "ostatni sprawiedliwy" Very Happy
2. no show i nawrócić się na drogę prawości Very Happy

A takie uwagi świadczą tylko o twojej ignorancji i o tym że masz gdzieś jakąkolwiek formę uczciwości. Mi osobiście jest wszystko jedno ile masz "punkcików" bo naprawdę jest to mało interesujące, ale taki sposób zachowania powoduje złe postrzeganie ludzi z biało-czerwoną flagę przy nicku. I to jest jedyna rzecz która mnie interesuje bo nie chce aby ludzie z Europy mieli mnie za jakiegoś "cwaniaka" tylko dlatego bo ty próbujesz się dowartościować.

Cytuj:
Akurat w naszym przypadku nie było mowy o gapiostwie. Zresztą, jeśli sam przeciwnik (tj. np. angielski 7Ds), proponuje Ci wpisanie wyniku 1-0 zamiast "no show", bo jest im to bardziej na rękę (nie wnikam) to jest to troszkę inna sprawa...

Na koniec dodam że tego typu "ustalenia" podchodza pod ustawianie meczów i w jakiejkolwiek poważnej lidze są karane zawieszeniem. Natomiast z CB swego czasu też za to wyrzucono kilka klanów.

Tytuł:
PostNapisane: 29 wrz 2005, 08:56 

Kaspar napisał(a):

To ja ci odpowiem. System w CB opiera się na systemie rankingowym a nie punktowym!!! Tu zyskuje się ranking (który można również tracić) a nie punkty jak w lidze piłkarskiej. Pozatym system rankingowy w CB opiera sie na systemie opracowanym przez profesora Elo. W czystej formie w tym systemie walkower nie jest wliczany do dodatniej oceny rankingowej. Natomiast osoba która się nie zjawia otrzymuje kare taką jakby w rzeczwistości przegrała mecz. Zatem twój wywód "piłkarski" ma się nijak do tej sytuacji, naprawdę istnieje duzo zaawansowanych systemów używanych w rozgrywkach nie opierajacych się tylko na szmaciance :]

A mozesz rozwinac bardziej? Bo chyba czegos nie rozumiem. Za kazdy wygrany/przegrany mecz dostajemy punkty dodatnie/ujemne, ktore w sumie maja wplyw na nasza pozycje w drabince. Im wiecej punktow tym na wyzszej pozycji jestesmy. Wiec to chyba od ilosci pktt zalezy czy jestesmy na pozycji 50 czy 1? Czy moze cos innego? Czy to w takim razie jest to system punktowy czy rankingowy? Mam wrazenie ze to to samo. Pozycja w laderze to ranking, a ranking zalezy od punktow, a ilosc punktow od wyniku meczu. wiec wtf? ;d

Tytuł:
PostNapisane: 29 wrz 2005, 09:14 

W końcu ktoś (Kaspar) wszystko ładnie wyjaśnił o co tu biega, szczególnie z tym "cwaniactwem" i postrzeganiem ogółu Polaków przez pryzmat nielicznych.
System z 10 punktami większości z nas wychowanych na punktacji piłkarskiej ;) nie odpowiada, ale jest poprostu najlepszy do tych naszych rozgrywek w CB.

---- Take it easy ---- (and fuck allllll the cheaters)

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 113 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2