Teraz jest 4 mar 2025, 09:11

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 156 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Skill
PostNapisane: 6 paź 2005, 22:01 

Moze uznacie mnie za nObiego :D
W gry ON_LINE gram już długo ale większość to RPG :D
Teraz przezucilem sie na coś bardziej zespołowego jak BF2 :P wcześnije gralem w ET i naprawdę mimo ze gram dobrze (taka opinia mojego klanu :P }ET{ ) Nie zabardzo rozumiem teraz taki jak Skill niewiem co to jest :P:P Tak jak w "Foreście Gumpie" <-- Chyba tak się pisze:P
"Kazali mi odbijać, więc odbijałem"
Kazli mi strzelac i leczyć więc strzelam i lecze niegdy się nie zagłębialem w te wszystkie zakręty gier :P PROSZĘ WYTŁUMACZCIE MI CO TO EJST SKILL! :D
PS.
Jeśli mas zzamiar nabić posta i TYLKO potwierdzić moje stwierdzenie z pierwszej linijki odpóść sobie :twisted:
Natomiast jeśli masz zamiar ją potwierdzić i mi wytlumaczyc co to jest skill to wielkie THX Ziooom :D:D:P

Tytuł:
PostNapisane: 6 paź 2005, 22:07 

"skill" to poziom twoich umiejetnosci. Jesli bedziesz trafial headshota na pol mapy. W pojedynkach wychodzil zwyciesko. Wrogowie zaczna sie ciebie bac a na twoj nick gracz zareaguje "o to se juz nie poogram..." oznacza, ze masz duzego "skilla" :wink: Nie da sie jednak tego ani zmierzyc ani zwazyc :P

Tytuł:
PostNapisane: 6 paź 2005, 22:09 

skill o ile mi wiadomo to umiejetnosci itp. :P ale w to nie wierz bo w bf'ie tego nie ma bo jest fart.... juz sie przekonalem duzo razy no chyba jezeli chodzi o wielkich mitycznych mistrzow to mozliwe :P w bf'ie jedyne co trzeba umiec to strzelac i wiedziec kiedy sie polozyc chociaz z tymi hitboxami ..... w cs jest cos takiego jak skill :D

Tytuł:
PostNapisane: 6 paź 2005, 22:17 
Moderator forum

Lailonn napisał(a):
"skill" to poziom twoich umiejetnosci. Jesli bedziesz trafial headshota na pol mapy. W pojedynkach wychodzil zwyciesko. Wrogowie zaczna sie ciebie bac a na twoj nick gracz zareaguje "o to se juz nie poogram..." oznacza, ze masz duzego "skilla" :wink: Nie da sie jednak tego ani zmierzyc ani zwazyc :P

Jego to może nie ale to cos takiego że idziesz z nozem w lapie przez mape i tniesz snajperów na dachach :wink: To dopiero skill :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 6 paź 2005, 22:17 

Skill jest ważny w BF2, nie mozesz powiedziec ze gra w BF'a opiera się głównie na farcie. Dobry gracz, z dobrym skillem w porównaniu do gracza ze skillem słabym lepiej strzela, lepiej orientuje się na polu bitwy, podejmuje szybkie i prawidłowe decyzje w krytycznych sytuacjach, itp; to logiczne. Aczkolwiek IMO skill dotyczy tu jedynie gry piechotą i ewentualnie pilotowania samolotów/smigłowców. Wiadomo - w czołgu każdy jest kozak i praktycznie kazdy rozwala tak samo :wink: . Śmiem nawet twierdzić, że w CS można bardziej polegać na farcie niż w BF2, od kiedy wyszedł CS:Source byle lamka sprzedaje HS'a w pełnym biegu przy full auto. W BF2 naparzanie na ślepo nic ci nie da :wink: Oczywiście nie wspominam tu o starszych CS'ach, bo w 1.5 czy 1.6 od razu widać, kto gra dłużej, fart tu nikomu nie pomoże.

Ostatnio edytowano 6 paź 2005, 22:20 przez alCatraz, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 6 paź 2005, 22:19 
Moderator forum

Dumch napisał(a):
Lailonn napisał(a):

Jego to może nie ale to cos takiego że idziesz z nozem w lapie przez mape i tniesz snajperów na dachach :wink: To dopiero skill :wink:

nie pozwole sie tak wykorzystac... :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 6 paź 2005, 23:07 

Alcatraz w CS w co strzelasz w to trafiasz. W bfie niestety czesto hity nie sa naliczane !! Bieganie z full seria i sadzenie HSow jest tu tak samo czeste jak w csie. Poki walka infantry polega na skakaniu i strzelaniu sobie pod nogi grnatnikiem nie ma mowy o jakimkolwiek skillu infantry. SKill playera tak(reakcje itd) ale nic ponadto. Co innego w lataniu czy jezdzeniu. Wbrew pozorom trzeba umiec tym grac aby wymiatac ;]

Tytuł:
PostNapisane: 6 paź 2005, 23:13 

Lailonn napisał(a):
(...)Co innego w lataniu czy jezdzeniu. Wbrew pozorom trzeba umiec tym grac aby wymiatac ;]

Jeśli tyczy się to też samolotow to polemizowałbym z tym twierdzeniem.

Jak już w innym temacie pisałem, w BF2 samoloty są nieproporcjonalnie zróżnicowane i często nie musisz być dobrym pilotem aby zestrzelić przeciwnika, wystarczy, że masz lepszą maszynę.

Tytuł:
PostNapisane: 6 paź 2005, 23:13 

Lailonn napisał(a):
"skill" to poziom twoich umiejetnosci. Jesli bedziesz trafial headshota na pol mapy...

I tak powstają nowi cziterzy :P :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 7 paź 2005, 00:00 

Lailonn napisał(a):

Zgadzam się z Tobą! Wg mnie trzeba wyrobić sobie nawyk padania na glebę (oczywiście w niektórych sytuacjach) no i celowanie w heada. Ja od początku waliłem w korpus bo - wiadomo - łatwiej trafić i teraz trudno mi się przestawić i często jest tak, że zanim padnę na glebę, lub zanim oddam strzał to już nie żyję.

Tytuł:
PostNapisane: 7 paź 2005, 00:29 

Lailonn napisał(a):
Alcatraz w CS w co strzelasz w to trafiasz. W bfie niestety czesto hity nie sa naliczane !! Bieganie z full seria i sadzenie HSow jest tu tak samo czeste jak w csie. Poki walka infantry polega na skakaniu i strzelaniu sobie pod nogi grnatnikiem nie ma mowy o jakimkolwiek skillu infantry. SKill playera tak(reakcje itd) ale nic ponadto. Co innego w lataniu czy jezdzeniu. Wbrew pozorom trzeba umiec tym grac aby wymiatac ;]

Szczerze mowiąc uważam, że hitboxy w BF2 nie są zrypane. Dlaczego? Bo nie zauważyłem nigdy (bądź raptem kilka razy i nie zwróciłem na to szczególnej uwagi), by jakiś mój pocisk nie doleciał do przeciwnika (a dajmy na to, że z przycelowania wynikało, iż powinienem w 100% trafić). Wyjątkiem jest chyba wyłącznie M95, po prostu nie rozumiem dlaczego pociski znikają w locie :wink: (moja inna teoria jest taka, że po prostu nie umiem z niej strzelać :wink:, co by potwierdzało, że hitboxy są OK). Za to hitboxy w CS:Source są zrypane, co zostało już udowodnione na niejednym filmiku. Dlatego CS:S to w dużej mierze gra na farta, gdzie skill nie ma już takiego znaczenia (chyba się powtarzam). Nie wydaje mi się, żeby walenie w BF2 w biegu full serią i zdejmowanie HS'ami brudasów bądz innych chinczyków z odległości 300m było możliwe. No i jeszcze ten nieszczęsny temat skaczących jak małpy assaultów. Hmm nie mam zdania, dla mnie są to lamerskie zagrania, ale w sumie "skakania z granatnikiem" tez się trzeba naumiać, bo np. ja w ten sposób nie potrafię zabijać :wink: .
A co do pojazdów to tak jak już pisałem, IMO każdy kolo zamknięty w pancernej puszcze moze wymiatać (przypominam, że nie mam tu na myśli pilotów heli i mysliwcow).

Tytuł:
PostNapisane: 7 paź 2005, 00:54 

alCatraz napisał(a):
A co do pojazdów to tak jak już pisałem, IMO każdy kolo zamknięty w pancernej puszcze moze wymiatać (przypominam, że nie mam tu na myśli pilotów heli i mysliwcow).

bynajmniej:) troche się tymi czołgami jeździło, więc orientuję się mniej więcej - lamka w czołgu to łatwy frag, dla śmigłowca, dla spec opsa, dla każdego w zasadzie. Nie wiem czy na tym polega skill, ale trzeba sobie wyrobić odrobinę spostrzegawczości, żeby zauważyć leżace miny czy paczuszki C4 :) lamkę w czołgu można łatwo poznać po tym, że jak jego strzelec na wieży wali do heli czy piechoty, to lamka się nie zatrzyma, żeby mu ułatwić zadanie :P

Tytuł:
PostNapisane: 7 paź 2005, 06:39 

ale zeby dobrze jezdzil apc/czolgiem trzeba umiec. Postaw jakiegos nooba i klanowego czolgiste i sprawdz kto wygra wiekszosc pojedynkow. Trzeba umiec manewrowac itd itd

CS:S filmiki sa stare. Od dosc dawna hitboxy z cs:s to te z 1.6(co wielu potwierdza na forach) Wczesniej tez byly tylko pewne zle parametry powodowaly, ze hitboxy "biegaly" przed graczem a nie razem z nim(ciezko to opisac) ale bylo to na jakims filmiku pokazane. Teraz tego nie ma ;]

Tytuł:
PostNapisane: 7 paź 2005, 07:03 

Lailonn napisał(a):
ale zeby dobrze jezdzil apc/czolgiem trzeba umiec. Postaw jakiegos nooba i klanowego czolgiste i sprawdz kto wygra wiekszosc pojedynkow. Trzeba umiec manewrowac itd itd

Pisząc, że kazdy wymiata w czołgu nie miałem na mysli kompletnych idiotów ładujących się na miny lub dających zdjąc sie spec opsem przy pierwszej możliwej dla niego okazji, itd. A strzelanie to IMO żadna sztuka, wymaga jedynie odrobiny, odrobiny wprawy :)

Lailonn napisał(a):
CS:S filmiki sa stare. Od dosc dawna hitboxy z cs:s to te z 1.6(co wielu potwierdza na forach) Wczesniej tez byly tylko pewne zle parametry powodowaly, ze hitboxy "biegaly" przed graczem a nie razem z nim(ciezko to opisac) ale bylo to na jakims filmiku pokazane. Teraz tego nie ma ;]

Screen zrobiony 5 minut temu, specjalnie dla ciebie :oops: :)

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 7 paź 2005, 08:44 

Lailon nie pisz juz nic o czolgistach prosze :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 156 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2