Teraz jest 4 mar 2025, 09:07

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 234 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 10 paź 2005, 18:56 

Blood napisał(a):
Lailonn napisał(a):
ogolnie to patch wlasciwie nic nie zmienil. Przegladarka serverow dalej jest do bani. Bugi obecne od 1.0 dalej sa. Jedyne co poprawili to dzwieki natomiast skopali na calego minimape. Ogolnie patch ok bo wlasciwie jakby go nie bylo ;]

Przeglądarka serwerów jest bardziej skopana niż w poprzedniej wersji - wtedy nawet całkiem nieźle działała - teraz nie działa wyszukiwanie po nazwie serwera, nazwie mapy, itd. Pingi do serwerów są mocno zawyżone, więc nie można np ustawić sobie, żeby wyświetlała serwery z pingiem do 100, bo wyskakuje raptem kilka serwerów. Zastanawia mnie tylko, po co oni w ogóle w tym grzebali? Czy na prawdę dodanie obsługi ulubionych serwerów wymaga zmiany (w dodatku nieudolnej) całego kodu przeglądarki?

mnei tam przeglądarka przyśpieszyła, a minimapa jest dlamnei teraz zajefajna i wcale jej nieskopali.

Tytuł:
PostNapisane: 10 paź 2005, 20:33 

IMHO to:
- przegladarka dziala lepiej (mi sie sortuje poprawnie i szybko) no i wreszcie jest "ulubione"
- do minimapy idzie sie przyzwyczaic (poprostu ona niby pamieta ostatnie ustawienie przyblizenia tylko czasami sie chyba zacina na jakiejs przypadkowej skali)
- super jest zaznaczenie zaopatrzenia bo wczesniej to jak glupi sie rozgladalem, bo slysze ze spada ... ale nie wiem gdzie :)
- z grafika i wydajnoscia to jest jakos dziwnie ... mam lekkie wrazenie ze widocznosc mi sie leciutko pogorszyla ... obiekty czesciej znikaja jak sa daleko i jakos tak cos gorzej jest ;) ale to moze subiektywne wrazenie.
- no i cos jest nie tak z rzucaniem np. C4 - szczegolnie jak z wysoka to leci kawalek ... odbija sie od "niewidzialnej sciany" i spada pionowo w dol ... ??!!?? to jest dziwne i nie idzie przez to daleko zrzucac !!!

ktos tez to zauwazyl ?

Tytuł:
PostNapisane: 10 paź 2005, 21:22 

Piasecznik....
Dosypałem do kompa w sobotę trochę więcej RAMu i pewne rzeczy znikły,. ale nawyki - zostały. Oto one, w krótkim spisie:
- grasz grenadierem? Lepiej odpalić pierwszą rakietę w niebo i przez tych 10 sekund patrzeć na pierwsze kaltki animacji, niż za minutę zginąć rozjechanym przez czolg, na który się będzie patrzyło przez celownik słysząc powtarzający się dźwięk wystrzału: bziu bziu bziu bziu bziu... A i tak zginiesz...
- lepiej obskoczyć całą mapę pojedyńczo przed grą samemu, bo potem doczytuje i chwilami jesteś przy ścianie jakiegoś budynku, a za chwilę stoisz tyłem do niej albo jesteś 5 metrów dalej (granat ktoś rzucił jak ciebie przenosiło pomiędzy lokacjami)
- chcialbym zmienić broń po pierwszym pojawieniu się na mapie. naciskam zmainę na granadierze mając DAO-12 i mam.... nóż. Jeszcze raz... I mam DAO-12... Jeszcze raz i mam: DAO-12... (x10) i wreszcie mam SRAW. No. To tylko odległość jednego naciśnięcia, ale zanim się to dostanie do ręki to minie z 10 naciśnięć Shifta...
- wsiadam w samolot. Lecę. Robię ciasny zakręt. LAG sprzętowy. Doczytuje dane z twardego. O, już nie. I stoję na lotniskowcu, w tle słyszę jeszcze bummm i dźwięk jakby fontanna wody/czy krach w coś.

Nie chce mi się kontynuować, mam już 1024 MB i chodzi zupełnie dobrze, ale mój monitor do tej pory pamięta ile razy zarwał w "łeb" z otwartej... :P

Tytuł:
PostNapisane: 11 paź 2005, 08:34 

to co piszesz blood mialem od wersji 1.0. Innym ponoc wyszukiwanie dzialalo-mi nie. Wiec dla mnie zadna nowosc ;] Minimapa nie wyswietla teraz ikonek pustych pojazdow etc. Dopiero na sporym zoomie co utrudnia w sumie gre chocicaz ma tez pewne +

Tytuł:
PostNapisane: 11 paź 2005, 09:45 

Aloha !

A mi po instalce patcha przestaly naliczac sie punkty, zostalem awansowany do sierzanta i moglem odblokowac 2 bronie :)

No i jak inni zauwazyli, cos ulecialo...za latwo dostalem te bronie...juz mi tak nie zalezy...:(

PZDR

Tytuł:
PostNapisane: 11 paź 2005, 11:55 

ad. Blood
Fakt, pingi są zawyżone, ale wyszukiwanie po nazwie serwera i mapy u mnie działa bardzo dobrze - zero problemów.

ad. Lailoon
U mnie minimapa wyświetla ikonki pustych pojazdów normalnie, po patchu 1.3 nic się nie zmieniło.

Pojawił się natomiast inny problem, z którym się nigdy nie spotkałem przed instalacją patcha 1.3 Grałem wczoraj na serwerze: Battlefield2.no Server #2 Wake (mapa Wake Island). Widzę snajpera w naszej bazie, zaznaczony na czerwono, więc krzyczę do kumpla aby go zdjął. Kumpel mówi, że to nasz bo ma podpis niebieski. Aby się upewnić, wchodzę do statystyk, patrzę koleś jest w drużynie USMC (ja byłem chinolem :D ), no więc zatłukłem drania :wink:... w tym samym momencie pojawia mi się napis "nie strzelaj do kolegów", "zraniono członków zespłu" i następnie "zostałeś ukarany za zabicie kolegi" no co do @%&*#>@ !!! myślę sobie... Sprawdzam jeszcze raz koleś nadal u amerykańców...

Ostatnio edytowano 11 paź 2005, 11:58 przez werewolf, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 11 paź 2005, 11:57 

Tutaj macie screena jak jadę z kolesiem w jednym jeepie (ja jestem podpisany kolorem zielonym, jeden z naszych na niebiesko a ten kolo, Jonny_DK na czerwono)
http://img414.imageshack.us/my.php?image=bf25fa.jpg

Zapytałem go, w jakiej on właściwie jest drużynie, ale nie odpowiedział (pewnie dont spik inglisz :wink: ) O błędach w podpisie, swój-obcy czytałem, ale TAKI numer ??? .... Przytrafiło wam się coś podobnego ?

ps. sorry za "post pod postem " ale coś u mnie się po..... i nie chciało mi puścić jednego tak długiego posta.

Tytuł:
PostNapisane: 11 paź 2005, 12:42 

stare werewolf
z bardzo długą brodą

owszem - trafiało się
czasem się jeździ z kimś na czerwono w jednym pojeździe (teraz to widać ładnie - ot sabotażysta na pokładzie :lol: )
czasem się wylatuje z servera za excesive teamkiling "wrogiej" drużyny :x

Tytuł:
PostNapisane: 11 paź 2005, 12:44 

normalka :)
pól biedy jak taki na lacza biega po mapie to mozna jeszcze po ubranku poznać... zabawa się zaczyna jak siedzi w jakimś lataczu czy czołgu - AA, bomby i cały sprzet do nabijania fragow pokazuje że to jest wróg :twisted:

btw: setki razy juz bylo o tym

Tytuł:
PostNapisane: 11 paź 2005, 14:51 

Nom, na mapce Wake jest cos nie tak. W 50% przypadkow wrogi heli widze jako swoj, a gracza w nim lecacego nie widze na liscie graczy :\

:(

Tytuł:
PostNapisane: 11 paź 2005, 16:38 

Pamietam swego czasu smieszna historie zwiazana ze zlym pokazywaniem nicka.

Spawnuje sie na lotnisku. Stoi ekipa i czeka na heli.
Widze wsrod grupy czerwonego nicka, ale kolo zachowuje sie jak reszta, czyli w sumie nic nie robi. Mysle, oni nie strzelaja, to pewnie nasz i przez buga tylko ma czerwonego nicka. To nic - nie strzelam i ja :)

Pojawil sie heli, wszyscy wsiedli a kolo wrzucil expacka i wysadzil wszystko w cholere. Bo to wcale nie byl bug :D

Tytuł:
PostNapisane: 11 paź 2005, 17:06 

Może to i stare, ale dla mnie świeże jak bułki w piekarni. W BF2 gram ponad 2 miesiące i bardzo mnie ciekawi czy to tylko zbieg okoliczności, że bug ten pojawił mi się zaraz po instalacji patcha 1.3 i grając na mapce którą ten patch zawierał ...

Tytuł:
PostNapisane: 11 paź 2005, 17:26 
Moderator forum

Bug objawia się zupełnie niespodziewanie - mnie się jeszcze nie przytrafił. Podejrzewam że ma coś wspólnego z autobalancem i przenoszeniem graczy między teamami.

Ostatnio edytowano 11 paź 2005, 21:44 przez Hynol, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 11 paź 2005, 17:51 

ja też się z tym bugiem raz spotkałem ale to było przed patchem 1.3

Ostatnio edytowano 12 paź 2005, 17:19 przez DeadWizard, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 12 paź 2005, 01:18 

Hynol napisał(a):
Bug objawia się zupełnie niespodziewanie - mnie się jeszcze nie przytrafił. Podejrzewam że ma coś wspólnego z autobalancem i przenoszeniem graczy między teamami.

Albo z podnoszeniem kita zabitego przeciwnika.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 234 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2