Teraz jest 4 mar 2025, 13:59

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 210 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 12:57 

bcj napisał(a):
tak mi sie jeszcze przypomnialo - a propo realizmu w bf:42 - wingwalk - dlaczego na to nikt tak nie narzekal ? imo najmniej realistyczna rzecz na swiecie... tak jak nikt nie narzeka w bf2 na spawna na squad leaderze, albo na commandera... ech Punkt widzenia jak widac zalezy od punktu siedzenia

Może dlatego nikt nie narzekał w BF1942 bo na codzień nie walczysz z kimś siedząc na skrzydle... a co do squad leadera czy commandera to mnie akurat to tak nie drażni i ta "nowość" jest do przyjęcia, chociaż ten spawn przy squad leaderze rzeczywiście jest trochę irytujący no ale przeważnie tego nie widać za to widzisz jak ktoś "skacze jak akrobata" podczas walki...

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 12:59 

Jeśli pisałeś to do mnie to znaczy że niezrozumiałeś za dużo z tego co pisałem ech...

P.S. Wiadomo że "jak sie da to sie robi chyba proste" ale ja nie o tym pisałem...[/quote]

Nie nie mowilem o Tobie:) i BCJ ma racje
do wielu rzeczy mozna sie doczepic i mysle ze to jest naprawde drobnostka bo goscie z EA musieli sie naprawde duzo naglowkowac by tyle specializacji pojazdow i damagow dopracowac.
np duza wada dla mnie jest szybkosc damage jaka zabiera karabin z yepa
jak nie pilnujesz kreski to nawet nie slychac ze ktos strzela.

a jak gre zrobia za bardzo realistycznie to ludzie przestana w nia grac bo zacznie sie granie systemem.kazdy musi podejsc pod flage i by ja przejac wiec wystarczy czekac.najlepiej niech juz nic nie zmieniaja
po patchu 1.03 tez bylo duzo negatywnych wypowiedzi
jest dobrze niech nie mieszaja bo juz nic z tego nie wyjdzie.

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 13:13 

90s napisał(a):
Jeśli pisałeś to do mnie to znaczy że niezrozumiałeś za dużo z tego co pisałem ech...

P.S. Wiadomo że "jak sie da to sie robi chyba proste" ale ja nie o tym pisałem...

Nie nie mowilem o Tobie:) i BCJ ma racje
do wielu rzeczy mozna sie doczepic i mysle ze to jest naprawde drobnostka bo goscie z EA musieli sie naprawde duzo naglowkowac by tyle specializacji pojazdow i damagow dopracowac.
np duza wada dla mnie jest szybkosc damage jaka zabiera karabin z yepa
jak nie pilnujesz kreski to nawet nie slychac ze ktos strzela.

a jak gre zrobia za bardzo realistycznie to ludzie przestana w nia grac bo zacznie sie granie systemem.kazdy musi podejsc pod flage i by ja przejac wiec wystarczy czekac.najlepiej niech juz nic nie zmieniaja
po patchu 1.03 tez bylo duzo negatywnych wypowiedzi
jest dobrze niech nie mieszaja bo juz nic z tego nie wyjdzie.[/quote]

Napewno można się do wielu rzeczy przyczepić ale imho są takie które są priorytetowe - np. jak "jeżdżenie samochodem w którym trzeba wymienić/naprawić dużo części z tym że np są tylko powiedzmy 2 czy 3 z 10 części którę są naprawdę bardzo ważne" a bez reszty części można się obejść - przymknąć oko :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 13:18 

Powiem Ci ze dawno zadna gra mi tyle przyjemnosci nie sprawiala co BF2 choc sa chwile ze mam biala goraczke i klne na cala chate to jednak ja bym juz nic nie zmienial a te przypadki skakania sa sporadyczne i jak juz dochodzi to oni skacza i ja skacze wiec jest sprawiedliwie.
czesto konczy sie nozami lub pistoletami:)
wiec po cos musieli te dwie bronie dodac.
zreszta adrenalina jest wieksza gdy widzisz ze koles przeladowywuje a ty na niego z nozem skaczesz

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 13:27 

90s napisał(a):
Powiem Ci ze dawno zadna gra mi tyle przyjemnosci nie sprawiala co BF2 choc sa chwile ze mam biala goraczke i klne na cala chate to jednak ja bym juz nic nie zmienial a te przypadki skakania sa sporadyczne i jak juz dochodzi to oni skacza i ja skacze wiec jest sprawiedliwie.
czesto konczy sie nozami lub pistoletami:)
wiec po cos musieli te dwie bronie dodac.
zreszta adrenalina jest wieksza gdy widzisz ze koles przeladowywuje a ty na niego z nozem skaczesz

Mi też się BF2 bardzo podoba ogólnie :wink: tyle że ja chciałbym widzieć w tej grze normalniejsze ruchy a'la BF1942 czy BF Vietnam w końcu BF2 jest z serii Battlefield :wink: a co do pistoletów czy noży to przecież w BF1942 też to było, skakanie również tyle że bez takich cyrkowych wygibasów i emocje były gwarantowane :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 13:36 

90s komentujesz jak znawca a sam dopiero do serii bf doszedles ;]

Cytuj:
latasz na smigle to wiesz jak grales na poczatku a jak teraz
latwo cie zestrzelic z naziemnej??
raczej nie bo wiesz gdzie sa i jak ich unikac co jaki czas odswiezaja sie flary i jak leciec kolyska by rakiet unikac.
to sa umiejetnosci ktore sie nabywa podczas gry i jesli nie potraficie skakac albo innych glupot robic to znaczy ze slabi zwas gracze

Latac i "latac" to 2 rozne rzeczy. Jedni strzelaja a inni trafiaja. Mimo to nie powiem nigdy nie powiem, ze ktos jest slabym graczem. Za duzo czynnikow wplywa na to czy wygrales czy nie i sa czesto losowe.

Tu nie rozwodzimy sie nad realizmem skakania. tylko nad tym ile na tym traci Battlefieldowy gameplay. gdyby np dodali jesczze rocket/grenade jumpy i powerupy to tez byscie wszyscy sie z tego cieszyli? NIE ! bo nigdy tego nie bylo w bfie i kupujac te gre spodziewacie sie czego innego. Tak samo skoki. Bunny jumping to normalne(czego 90s nie rozumie dalej) ale skakanie na lezaco+3x kladzenie sie pdoczs 1 skoku to juz normalne nie jest...

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 13:42 

no wlasnie... trzeba sie nauczyc grac w ta gra w taka jaka jest... bo gdyby ea sluchala wszystkich narzekan... to zdziwilibyscie sie ale bf bylby nie grywalny... Tobie przeszkadza granatnik i skakanie, innemu samoloty i heli, ktos tam wpieni sie na czolg, mozna dodac jeszcze wkurzajacych snajperow siedzacych w ukryciu obstawionych claymorami, wywalmy tez commandera i squad leaderow... i co nam zostanie ??? CS... ale czy my chcemy grac w CS ? chyba nie...

a teraz popatrz z innej strony - zabiora np. tylko granatniki - to bedziesz sie wkurzac na jeepy - bo nie bedzie czym ich rozwalac... granatnik jest malutkim klockiem w dosc sporej piramidzie... i obawiam sie, ze wyjecie tego klocka moze zachwiac cala konstrukcje... Wszystko tutaj jest dokladnie przemyslane.... kazda klasa jest inna i ma swoje wady i zalety... W BF:42 kazdy gral medykiem, poniewaz byla to najlepsza bron... tutaj granie assaultem - czyli granatnikiem - teoretycznie najmocniejsza bronia laczy sie z wieloma wyrzeczeniami... nie masz medyczki, ktora ma medyk, nie masz ammo ktore ma support... nie masz rowniez granatow.... a granatnikiem nie strzelisz w niektore miejsca tak jak moglbys zrobic to granatem...

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 13:55 

bcj napisał(a):
no wlasnie... trzeba sie nauczyc grac w ta gra w taka jaka jest... bo gdyby ea sluchala wszystkich narzekan... to zdziwilibyscie sie ale bf bylby nie grywalny... Tobie przeszkadza granatnik i skakanie, innemu samoloty i heli, ktos tam wpieni sie na czolg, mozna dodac jeszcze wkurzajacych snajperow siedzacych w ukryciu obstawionych claymorami, wywalmy tez commandera i squad leaderow... i co nam zostanie ??? CS... ale czy my chcemy grac w CS ?...

Nie trzeba w to mieszać od razu samolotów, czołgów itp. przecież większość graczy i tak z buta zapina bo nie na każdego przypada jeden pojazd... co do snajperów i ich "pułapek" to nie wiem czego tu się można czepić ? imho dobrze zrobione, commander ujdzie a squad lider no cóż nie jest to ciekawe ale do przyjęcia...

bcj napisał(a):
...
a teraz popatrz z innej strony - zabiora np. tylko granatniki - to bedziesz sie wkurzac na jeepy - bo nie bedzie czym ich rozwalac... granatnik jest malutkim klockiem w dosc sporej piramidzie... i obawiam sie, ze wyjecie tego klocka moze zachwiac cala konstrukcje... Wszystko tutaj jest dokladnie przemyslane.... kazda klasa jest inna i ma swoje wady i zalety... W BF:42 kazdy gral medykiem, poniewaz byla to najlepsza bron... tutaj granie assaultem - czyli granatnikiem - teoretycznie najmocniejsza bronia laczy sie z wieloma wyrzeczeniami... nie masz medyczki, ktora ma medyk, nie masz ammo ktore ma support... nie masz rowniez granatow.... a granatnikiem nie strzelisz w niektore miejsca tak jak moglbys zrobic to granatem...

Nie muszą od razu zabierać granatników tylko zmienić np na większą siłę lub/i pole rażenia względem piechoty i wten przykładowy sposób można by ograniczyć strzelanie z granatników z odległości 1 czy kilku metrów :lol: Natomiast grajać w BF2 nie mogę się zgodzić z tym że jak to napisałeś "Wszystko tutaj jest dokladnie przemyslane" - jakby tak było to żaden patch by nie wyszedł - pojęcie "przemyślane" jest względne do czasu...

Ostatnio edytowano 17 paź 2005, 14:02 przez Hokahey, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 13:56 

Lailonn napisał(a):
90s komentujesz jak znawca a sam dopiero do serii bf doszedles ;]

Cytuj:
latasz na smigle to wiesz jak grales na poczatku a jak teraz
latwo cie zestrzelic z naziemnej??
raczej nie bo wiesz gdzie sa i jak ich unikac co jaki czas odswiezaja sie flary i jak leciec kolyska by rakiet unikac.
to sa umiejetnosci ktore sie nabywa podczas gry i jesli nie potraficie skakac albo innych glupot robic to znaczy ze slabi zwas gracze

Latac i "latac" to 2 rozne rzeczy. Jedni strzelaja a inni trafiaja. Mimo to nie powiem nigdy nie powiem, ze ktos jest slabym graczem. Za duzo czynnikow wplywa na to czy wygrales czy nie i sa czesto losowe.

Tu nie rozwodzimy sie nad realizmem skakania. tylko nad tym ile na tym traci Battlefieldowy gameplay. gdyby np dodali jesczze rocket/grenade jumpy i powerupy to tez byscie wszyscy sie z tego cieszyli? NIE ! bo nigdy tego nie bylo w bfie i kupujac te gre spodziewacie sie czego innego. Tak samo skoki. Bunny jumping to normalne(czego 90s nie rozumie dalej) ale skakanie na lezaco+3x kladzenie sie pdoczs 1 skoku to juz normalne nie jest...

Masz racje gram pare miesiecy w bf i jak dla mnie to forma poruszania jest banalna nie sprawia mi probemow,gra ma byc lekka a nie ciezka.
i nie wiem czy az tak wam to przeszkadza ze ktos skacze.
dobrze ze mieszaja sie rozne szkoly grania i niech czas pokaze ktora jest mocniejsza.a daje sobie reke uciac ze sami tak grac zaczniecie tylko zaczna wam pupy loic "gorsi" od was.
i racja tu nie ma lepszych i gorszych doslownie.jak jest zespol to moga nawet czolgi skakac i tak sie da rade.
gra jest przemyslana tylko polska mentanlosc narzekania sie nie zmienila
zawsze bedzie cos przeszkadzac,zawsze na cos winne sie zwala
potrenujcie te uniki i grajce na pelnych mozliwosciach tej gry.
boze ale mi sie madrosci wlaczyly:)

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 14:13 

90s napisał(a):
Masz racje gram pare miesiecy w bf i jak dla mnie to forma poruszania jest banalna nie sprawia mi probemow,gra ma byc lekka a nie ciezka.
i nie wiem czy az tak wam to przeszkadza ze ktos skacze.
dobrze ze mieszaja sie rozne szkoly grania i niech czas pokaze ktora jest mocniejsza.a daje sobie reke uciac ze sami tak grac zaczniecie tylko zaczna wam pupy loic "gorsi" od was.
i racja tu nie ma lepszych i gorszych doslownie.jak jest zespol to moga nawet czolgi skakac i tak sie da rade.
gra jest przemyslana tylko polska mentanlosc narzekania sie nie zmienila
zawsze bedzie cos przeszkadzac,zawsze na cos winne sie zwala
potrenujcie te uniki i grajce na pelnych mozliwosciach tej gry.
boze ale mi sie madrosci wlaczyly:)

Nie wiem jak inni ale w moim przypadku jak już pisałem gram ze skakaniem jak trzeba i bez to zależy od sytuacji (człowiek się do wszystkiego przyzwyczai jak chce) ale mi się to po prostu nie podoba w serii Battlefield i gram dalej bo gra jest świetna ogólnie i wątpie żeby coś przyćmiło ją na tyle żebym z niej zrezygnował (no chyba że żołnierze zaczną skakać na dachy, czołgi latać a samoloty jeździć :lol: :wink: lub wyjdzie FH2 :twisted: ) miejąc nadzieję cały czas że w jakiś sposób poprawią te "rzeczy" w kolejnych łatach...

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 14:15 

Hokahey napisał(a):
Nie muszą od razu zabierać granatników tylko zmienić np na większą siłę lub/i pole rażenia względem piechoty i wten przykładowy sposób można by ograniczyć strzelanie z granatników z odległości 1 czy kilku metrów :lol: Natomiast grajać w BF2 nie mogę się zgodzić z tym że jak to napisałeś "Wszystko tutaj jest dokladnie przemyslane" - jakby tak było to żaden patch by nie wyszedł - pojęcie "przemyślane" jest względne do czasu...

jest przemyslane - bo zmiany w samym gameplay nastapily w 3 z kolei paczu i byly to zmiany czysto kosmetyczne - nic nie zostalo zmienione w sposob radykalny... I widac, ze EA kombinuje z granatnikiem, bo przeciez nakombinowali z rozrzutem jego teraz z wyskoku jest zupelnie nie precyzyjny... ale jak widac przeszkadzalo to gora kilka dni... i dobrzy gracze nauczyli sie grac z nowym utrudnieniem... i tak juz bedzie do momentu kiedy nie zabiora granatnikow... a watpie, aby to nastapilo...

Dlatego mysle, ze takie marudzenie nie ma sensu... jak ktos jest dobry to niestety bedzie tym zabijac i kropka... btw: wczoraj widzialem na serwie ja specops kosil piekie wszytskich - assaultow czolgi etc.. a robil to rzucajac expacki pod nogi wroga i wysadzal je... robil to dlatego bo byl nie zly... a nie dlatego, ze BF2 jest zabugowany

PRzypomina mi sie sytuacja jeszcze z BF42, kiedy to najpierw wszyskim przeszkadzaly granaty - tak wiec wylaczono je na wielu serwerach... to sie pojawili wymiatacze expackowi... co sie stalo ? zablokowano je... i wtedy powstal mod pure BF - tak zwany infantry.. bez czlogow, samolotow, granatow, expackow... tylko ze to juz nie byl BF ktorym tak sie wszyscy zachwycacie... tylko CS... chociaz nie.. przepraszam.. nawet w CS mozesz walnac granatem... heh

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 14:31 

Panie Zbawco wielce wykształcony .Wcale nie zaluje tam tego.Poniewaz jak widze jestes dalej kompletnym burakiem.Ja cie obrazilem na meczu a ty obrazasz na forum publicznym.I jezeli cie vesper urazil piszac takiego tu posta to wytlumacz mi jak.?Zebys na niego od razu najezdzał co?

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 14:36 

SUN[PL] napisał(a):
Panie Zbawco wielce wykształcony .Wcale nie zaluje tam tego.Poniewaz jak widze jestes dalej kompletnym burakiem.Ja cie obrazilem na meczu a ty obrazasz na forum publicznym.I jezeli cie vesper urazil piszac takiego tu posta to wytlumacz mi jak.?Zebys na niego od razu najezdzał co?

Sun - Vesper napisal:

"niech mi tylko ktoś tak na lanie zagra, to spowoduje że bedzie tak skakać do chaty."

Jest to grozba slowna - ktora urazony mogl sie czuc nie tylko Zbawca, ale wielu, wielu czytelnikow tego forum.

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 14:37 

j/w
UKF/Borg mode on... :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 14:43 

Cytuj:
a teraz popatrz z innej strony - zabiora np. tylko granatniki - to bedziesz sie wkurzac na jeepy - bo nie bedzie czym ich rozwalac... granatnik jest malutkim klockiem w dosc sporej piramidzie... i obawiam sie, ze wyjecie tego klocka moze zachwiac cala konstrukcje...

nie chodzi o zabranie. Chodzi o zmiane 1 malutkiej rzeczy. ustawienie minimalnej odleglosci, z ktorej to granatnik wybucha. Nie musza go oslabiac ani zmniejszac ilosci pociskow. Chodzi tylko oto by ludzie nei strzelali sobie pod nogi albo z odleglosci 2-3m w ryj przeciwnikowi. Taka zmiana w pelni by mnie usatysfakcjonowala :}

@90s skoro gralem/gram w klanie(poki co g0 jest zahibernowane) to i skakania jak malpa sie nauczyc musialem(jak i wielu innych rzeczy) Wiec nie sugeruj, ze musimy sie uczyc bo my juz to daaawno umiemy(ja jestem IMO slabym piechociarzem) Po prostu nie podoba sie nam to. :}

Panowie z UKF ja wiem, zescie na maxa przyswoili ten styl gry-widzialem na zywo w malym finale PC. Nie uzyliscie chyba ani jednego normalnego naboju-same grananiki :p Wygraliscie-czyli sie tak oplaca grac. Ale czy nie uwazacie, ze gra bylaby ciekawsza gdyby jednak na male dystanse trzeba bylo strzelac a nie tylko walic pod nogi z granatnika? Aktualnie jesli idziesz z karabinem i wyskoczy ci granatnikowiec to zmow paciorek ;] Szkoda starego dobrego gameplaya, ktory tak pokochalismy bo przeciez juz od classica w tej serii siedzimy.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 210 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2