Teraz jest 4 mar 2025, 14:03

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 210 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 14:45 

bcj napisał(a):
Hokahey napisał(a):
Nie muszą od razu zabierać granatników tylko zmienić np na większą siłę lub/i pole rażenia względem piechoty i wten przykładowy sposób można by ograniczyć strzelanie z granatników z odległości 1 czy kilku metrów :lol: Natomiast grajać w BF2 nie mogę się zgodzić z tym że jak to napisałeś "Wszystko tutaj jest dokladnie przemyslane" - jakby tak było to żaden patch by nie wyszedł - pojęcie "przemyślane" jest względne do czasu...

jest przemyslane - bo zmiany w samym gameplay nastapily w 3 z kolei paczu i byly to zmiany czysto kosmetyczne - nic nie zostalo zmienione w sposob radykalny... I widac, ze EA kombinuje z granatnikiem, bo przeciez nakombinowali z rozrzutem jego teraz z wyskoku jest zupelnie nie precyzyjny... ale jak widac przeszkadzalo to gora kilka dni... i dobrzy gracze nauczyli sie grac z nowym utrudnieniem... i tak juz bedzie do momentu kiedy nie zabiora granatnikow... a watpie, aby to nastapilo...

Dlatego mysle, ze takie marudzenie nie ma sensu... jak ktos jest dobry to niestety bedzie tym zabijac i kropka... btw: wczoraj widzialem na serwie ja specops kosil piekie wszytskich - assaultow czolgi etc.. a robil to rzucajac expacki pod nogi wroga i wysadzal je... robil to dlatego bo byl nie zly... a nie dlatego, ze BF2 jest zabugowany

PRzypomina mi sie sytuacja jeszcze z BF42, kiedy to najpierw wszyskim przeszkadzaly granaty - tak wiec wylaczono je na wielu serwerach... to sie pojawili wymiatacze expackowi... co sie stalo ? zablokowano je... i wtedy powstal mod pure BF - tak zwany infantry.. bez czlogow, samolotow, granatow, expackow... tylko ze to juz nie byl BF ktorym tak sie wszyscy zachwycacie... tylko CS... chociaz nie.. przepraszam.. nawet w CS mozesz walnac granatem... heh

Może nie zmieniono czegoś w sposób radykalny ale jednak zmienili,wprowadzili dużo rzeczy mniej i bardziej ważnych - ja nadal obstaje że nie wszystko jest w grach przemyślane do końca albo zdaję się być do czasu tak samo z BF2...

Po zatym ty zjeżdżasz całkowicie poprzez "system ruchu żołnierzy" czy granatniki na całą grę co jest bez sensu ponieważ ja osobiście mogę żyć z resztą to co najbardziej mi nie pasuje to te te akrobatyczne ruchy czy granatnik u żołnierzy a inne mniej istotne rzeczy to już przy okazji i ja tutaj absolutnie nie marudzę (ani nie zakładałem specjalnych topiców a'la "napisz do przyjaciółki") tylko akurat był filmik który mnie strasznie rozbawił i przy okazji powiedziałem swoją opinię a że nawiązała się dyskusja to już inna sprawa... i jeszcze raz ci mówie tu nie chodzi o skilla tylko o to jak to wygląda w przypadku poruszania się żołnierzy - zobacz filmik jeszcze raz - przecież to istna komedia.... W BF1942 jakoś nikt na to nie narzekał bo było dobrze zrobione i pasowało do tej gry a w BF2 zmienili to na gorsze i nie tylko ja tak myślę...

P.S. Nie chodzi o to żeby zmieniać całą grę od razu ale te 2 małe ale jakże istotne rzeczy w BF1942 ruchy były zrobione bardzo dobrze jak na ten rodzaj gry i nie powinni imho tego aż tak zmieniać ba - niektórych rzeczy lepiej jest wogóle nie zmieniać bo są dobre same w sobie 8)

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 14:58 

bcj nie mow ze sie tego wystraszyles ?ja raczej odebralem jako zart .chyba jestes poawzny.poprostu to byl kolejny post ktory dal wam szanse na popisanie sie . zachowojecie sie jak wielcy mistrzowie i wogle -patrz temat liga polska.Tam tez daliscie super komentarz co myslicie o tym.Jak macie wszystkich w dupie i uwazacie ze jestescie the best to tak myslcie ale nie piszcie tego na forum. Rzeczywiscie z taka postawa jaka wy prezentujecie to mogliscie to odebrac ale nie jako zart i nie gadaj ze jako grozba tylko poprostu pojechano "wam"po ambicji.i musieliscie cos napisac .i najdziwniejsze jest to ze tylko wy cos napisalicie na ten temat

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 15:01 

- hokahey: poprostu uogolnilem - Tobie nie podoba sie to innym tamto... lacznie stanowi to spora grupe graczy, ale oddzielnie niestety niewielka.

BF2 jest na tyle duza masowka w tej chwili, ze starzy gracze infantry z 42 stanowia zdecydowanie niewielki glos w ogolno bfowej dyskusji...

- Lailonn: ale to tez nie dokonca mysle zlikwiduje problem - w 42 postrzelony assault wiedzac, ze nie da rady zabic juz wroga czesto puszczal pod nogi granat - efekt ten sam :)

anyway granatnikiem jak strzelisz sobie pod nogi to tez zginiesz... splash faktycznie jest mniejszy niz od granata w 42.. ale patrzac na to z kolei z innej strony to tez lepiej bo trzeba precyzyjniej celowac...

anyway konkluzja jest taka, ze zawsze bedzie grupa niezadowolonych... i te nasze dyskusje w sumie prowadza do niczego... no co najwyzej, ze w koncu ktos nie wytrzyma i zrobi sie jakas awantura... a tego bysmy chyba nie chcieli :D

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 15:12 

bcj - to zależy...dużo graczy grało/gra w BF1942 + dodatki i BFV a teraz BF2, trzeba by zrobić jakieś głosowanie np jakie 3 najbardziej rzeczy niepodobają ci się w BF2 i wtedy zobaczyć jakie by były wyniki...albo podać np 5 czy nawet 10 rzeczy i zobaczyć na co ludzie by zagłosowali - wybrać kilka najważniejszych (najwięcej głosów) i poprawić - łatwo powiedziane wiem ale to tylko przykład :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 15:16 

SUN[PL] napisał(a):
bcj nie mow ze sie tego wystraszyles ?ja raczej odebralem jako zart .chyba jestes poawzny.poprostu to byl kolejny post ktory dal wam szanse na popisanie sie . zachowojecie sie jak wielcy mistrzowie i wogle -patrz temat liga polska.Tam tez daliscie super komentarz co myslicie o tym.Jak macie wszystkich w dupie i uwazacie ze jestescie the best to tak myslcie ale nie piszcie tego na forum. Rzeczywiscie z taka postawa jaka wy prezentujecie to mogliscie to odebrac ale nie jako zart i nie gadaj ze jako grozba tylko poprostu pojechano "wam"po ambicji.i musieliscie cos napisac .i najdziwniejsze jest to ze tylko wy cos napisalicie na ten temat

zyjemy w wolnym kraju i wolno nam wypowiadac swoje opinie, jednak wypada to robic w sposob kulturalny.. Vespera nie znam na tyle, aby wylapywac "zarciki".

Powiedz mi tez, gdzie napisalismy, ze mamy wszyskich w dupie ? Wydawalo mi sie, ze wrecz przeciwnie... zawsze jak trzeba pomagamy innym klanom, czy to pozyczajac serwer, czy pomagajac w konfiguracji pb - etc. Ja poswiecilem wiele czasu na na organizacje lanow w bf42, Pop, Luki i Kaspar poswiecaja wiele wolnego czasu aby dla was graczy stworzyc jak najlepszy serwis, zorganizowali 1 polski turniej BF2 z _NAGRODAMI_ i pracuja nad kolejnymi edycjami starajac sie o jeszcze wieksze nagrody. I powiedz mi, czy taka postawa jest postawa ludzi majacych scene w dupie ?

Na pozycje sredniego europejskiego klanu pracowalismy wiele miesiacy i godzin sparingow i meczy... dlatego przykro mi, ze nasze czy innych sukcesy sa policzkiem dla innych klanow... Obiecal bym, ze postaramy sie przegrac... ale hmm... tego jednego obiecac nawet dla calej sceny nie moge.. zawsze staramy sie wypasc jak najlepiej... a wypada jak wypada.. czasami wygrywamy, czasami przegrywamy - nie wstydzimy sie tego - na naszej stronie wpisujemy zarowno przegrane jak i wygrane mecze/sparingi. Nie zachowujemy sie tez jak wielcy mistrzowie - przykro mi, ale nie znajdziesz zadnej kasliwej uwagi po wygraniu jakiegos meczu etc. Otwarcie tez ze spokojnym sumieniem pisze ze granie z niektorymi klanami oznacza dla nas przegrana, poniewaz nie jestesmy jakims super wymiatajacym klanem...

Tak naprawde w polsce jest jeden klan high skilled mogacy walczyc z czolowka europejska - Wilda - i takie sa fakty... Byc moze Fx - jednak narazie ciezko to jest jeszcze ocenic - za malo widzialem ich meczykow (moze za malo sie interesowalem)

A reszta to niestety middle skilled europy i nie obrazaj sie... bo nie mam tu zamiaru ublizania komukolwiek - tak poprostu to w tej chwili wyglada. I nie jest to czyjekolwiek wywyzszanie sie czy ponizanie... to jest fakt.

Wiec bardzo prosze jesli musisz juz nas uraczyc swoimi zgryzliwymi pomowieniami - prosze oprzyj je na faktach i przykladach... a chetnie sie ustosunkuje do tego i w razie potrzeby przeprosze jesli kiedykolwiek kogokolwiek ktos z naszych klanowiczy urazil w sposob umyslny badz tez przypadkowy.

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 15:19 

Lailonn napisał(a):
Cytuj:
a teraz popatrz z innej strony - zabiora np. tylko granatniki - to bedziesz sie wkurzac na jeepy - bo nie bedzie czym ich rozwalac... granatnik jest malutkim klockiem w dosc sporej piramidzie... i obawiam sie, ze wyjecie tego klocka moze zachwiac cala konstrukcje...

...

Panowie z UKF ja wiem, zescie na maxa przyswoili ten styl gry-widzialem na zywo w malym finale PC. Nie uzyliscie chyba ani jednego normalnego naboju-same grananiki :p Wygraliscie-czyli sie tak oplaca grac. Ale czy nie uwazacie, ze gra bylaby ciekawsza gdyby jednak na male dystanse trzeba bylo strzelac a nie tylko walic pod nogi z granatnika? Aktualnie jesli idziesz z karabinem i wyskoczy ci granatnikowiec to zmow paciorek ;] Szkoda starego dobrego gameplaya, ktory tak pokochalismy bo przeciez juz od classica w tej serii siedzimy.

Masz racje, byla by - ale co zmieni pieprzenie na forum? Mam za soba 42 i nama, gdzie naprawde czulo sie moc broni. Stary dobry gameplay zalezy od ea nie od graczy - dopoki granatniki sa beda uzywane. Zreszta obecny system inf, choc imo starsznie spieprzony, swietnie pasuje do skladow, spawnow i komanderow - gra jest bardzo dynamiczna. Do calosci dochodza fatalne hitboxy broni bardziej konwencjonalnej - trafienia widziane na ekranie nie maja nic wspolnego z trafieniami zaliczonymi przez serwer.
Przesadzasz troche z tymi samymi granatnikami na meczach, ale mniej wiecej tak to wyglada - jesli atakujesz piechote bierzesz asfalta. No i gralismy daqinga, a tam granatnik sie bardzo oplaca - zupelnie inaczej niz np na mashturze.

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 15:26 

Splinter napisał(a):
Przesadzasz troche z tymi samymi granatnikami na meczach, ale mniej wiecej tak to wyglada - jesli atakujesz piechote bierzesz asfalta. No i gralismy daqinga, a tam granatnik sie bardzo oplaca - zupelnie inaczej niz np na mashturze.

no swiete slowa - wszystko kwestia mapy.. na mashtuur z 8 graczy jak 2 bedzie asswaltem grac to bedzie wyjatkowo duzo :]

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 15:33 

bcj napisał(a):
Splinter napisał(a):

no swiete slowa - wszystko kwestia mapy.. na mashtuur z 8 graczy jak 2 bedzie asswaltem grac to bedzie wyjatkowo duzo :]

Teraz ty przesadzasz :wink: - jesli mam spawna na fladze, i nasze puszki zajely sie sprzetem przeciwnika wkurzyl bym sie, jesli nie wszyscy wzieli by asfalta (znaczy dobra, jeden medyk moze byc - ale tylko dla granatow :) ) i wkurzyl bym sie takze, jesli po przejeciu tej flagi jej obroncy nie suicidna sie i nie wezma eryxa / czegos tam.

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 18:06 

SUN[PL] napisał(a):
"po twoim poscie faktycznie widac kto jest burakiem"

prosze

tyle dobrze, ze sie domysliles o kogo mi chodzilo

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 18:33 

zmien ktos tytul tematy na :"Polish Clan's Fight" :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 19:01 

Wezcie ludzie, pax dominicana, bo zaraz sie pomordujecie. Chyba wszyscy nie macie co robic.

SUN -> sio muchy, sio! Juz mi z tad.

A zeby nie bylo OT:
Skakanie jak skakanie. Troche dziwnie wyglada, ale jak ludzie chca byc pr0 i podskakiwac to niech sobie beda. Kazdy ma wlasny styl gry, wiec co mi przeszkadza ze ktos ma taki a nie inny. A jak bedzie mnie to wkurzac to i sam zaczne si uczyc podskakiwac. Nie widze tu nigdzie problemu, a jak go nie ma to nie stwarzajmy go na sile.

Tytuł:
PostNapisane: 18 paź 2005, 01:21 

Zbawca napisał(a):
Vesp3r napisał(a):
niech mi tylko ktoś tak na lanie zagra, to spowoduje że bedzie tak skakać do chaty.

powiem to co zawsze: SKAKAĆ TO SE W Q3 MOŻNA :/

(...) no jest jeszcze jedna mozliwosc niedowartosciowany malolat ktory jest mocny w gebie na forum a na lanie nawet sie nie pokaze. Sklanialbym sie ku tej trzeciej opcji.

bcj napisał(a):
zyjemy w wolnym kraju i wolno nam wypowiadac swoje opinie, jednak wypada to robic w sposob kulturalny.. Vespera nie znam na tyle, aby wylapywac "zarciki".

Taaaa wszedzie slychac o tej kulturze ty(L)ko nigdzie jej nie widac :roll: Powiedzialbym Bcj ze post Vesp3ra byl tak samo kulturalny jak i Zbawcy wiec jak dla mnie smiesznie wyglada ta "wymiana pogladow" i pouczanie innych :roll: inna sprawa jak tu ktos juz powiedzial, ty(L)ko wy naskoczyliscie na Vesp3ra za to co napisal... ale rozumiem ze wy odebraliscie to inaczej i dlatego zamiast tak gadac o tej kulturze to pokazmy wszyscy jej troche, skonczmy ten dramat i zacznijmy w koncu wszyscy gadac na temat...

Sorry za OT... w tym temacie nie mam nic do powiedzenia dlatego jest to prawdopodobnie moj ostatni post w nim :arrow: choc cos dodam 8) jak wiadomo Amerykanie uwielbiaja "kocie ruchy" i z nich slyna :wink: a ze EA glownie zarabia na Amerykancach to ja sie nie dziwie ze w BF-ie mozna sobie poskakac 8)

Tytuł:
PostNapisane: 18 paź 2005, 06:34 

Widze ze rozmowa odbiegla od tytulu posta
TEMAT DO WORA :!:

Tytuł:
PostNapisane: 18 paź 2005, 06:38 

90s napisał(a):
Widze ze rozmowa odbiegla od tytulu posta
TEMAT DO WORA :!:

Zgadzam się z przedmówcą - przejdźmy od słów do czynów :mrgreen:

P.S. Wydaje mi się że nie ma o czym już gadać na ten temat wszystko co miało być powiedziane zostało już powiedziane ....

Tytuł:
PostNapisane: 18 paź 2005, 15:04 

Widze, ze na forum zawsze jakis dym sie znajdzie :D.

Co do tematu i tego filmiku, to smiesznie to wyglada, taka "walka". Gra jak narazie ma blizej do Quake niz do swego poprzednika, czyli bf42. Zrobiona zostala dla mas, tak zeby kazdy kto po nia siegnie nie stal od razu na straconej pozycji, jak to ma miejsce chociazby w CSie. Tutaj jak nie masz celnej reki to walisz pod nogi 203 i po sprawie. Mam nadzieje, ze zrobia jakis mod, ktory to troche uporzadkuje i ze bedzie uzywanay w rozgrywkach klanowych, a wersje oryginalna niech zostawia na ffa.

Ostatnio odpalilem AA, troche za wolna ta gra, ale ma pare rozwiazan ktore moglyby trafic do takiego moda. Nie ma skakania podczas przeladunku, wogole skakanie jest mocno ograniczone. W BF2 niestety przypomina pro-moda i fajne to jest, ale nie do gry, ktora ma polegac na zgraniu, taktyce i myslenieu, a nie na tym kto szybciej podskoczy i strzeli z granatnika pod nogi ;).

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 210 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2