Teraz jest 4 mar 2025, 11:04

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 11 lis 2005, 04:15 

Splinter
bo to wątek o snajperach na klanówkach :wink:
i wybacz ale jednak snajperka i M16 to niejest to samo w strzelaniu na odległość - zwykły karabin jest znacznie mniej celny, ma mniejszą siłę ognia i gówniany zoom, karabinki specopa są prawie tak celne jak snajpy ale mają jeszcze mniejszy dmg

sixstus napisał(a):
Przecież snajper w squadzie może być całkiem użyteczny. Jeżeli będzie podążał za swoimi w niewielkiej odległości i wspierał ich swoją "dalekowzrocznością" i celnym ogniem to jeszcze nawet zdąży pomóc w przejęciu flagi. A jako że porusza się w pewnym oddaleniu będzie jako ostatni narażony na wrogi ostrzał i tym samym będzie dobrym respawnem. No i np. taka sytuacja: dostajecie informację od komandera że przeciwny team wypuścił 2-3 śmiałków żeby obeszli pole bitwy i w jej trakcie przejęli waszą flagę. Wtedy zamiast wysyłać po nich mniej więcej tak samo liczebny oddziałek wystarczy 1 snajper, który nawet nie musi blisko podchodzić. Główny trzon siły wroga aranżuje potyczkę w nadzieji że ci z tyłu przjmą flagę ale mają o 3 ludzi mniej a wy tylko o 1. Natomiast na tyłach dobry snajper nie pozwoli 3 graczom przejąć flagi i w miarę szybko może wrócić do swoich kontynuować natarcie.

Może to wszystko to truizm... ale napisałem to bo ja np chciałbym mieć kogoś kto czyścił by mi pole i spotował czerwońców ;)

ładna teoria :P
tylko że z tym czyszczeniem pola to niejest aż tak różowo
a spotować może komendant (ręcznie albo puszczająć UAV)

pozatym szkoda wysiłku i finezji jeżeli można poprostu przybiec w sile sześciu granatników i z odrobiną skakania jak kangur rozjechać przeciwnika niczym walec drogowy

oczywiście można się wysilać i robić za męczennika ale kijem rzeki nie zawrócisz więc nikt raczej tego nie zawuaży ani niebędzie naśladować

ja wkażdym razie mam nadzieję że kwestia granatników przeminie razem z podstawką BF2, w modach i dodatkach tego problemu niebędzie (będą nowe problemy) :P

Tytuł:
PostNapisane: 11 lis 2005, 13:49 

no, ciężko żeby w FH były granatniki :) to II WŚ, tam co najwyżej granat nasadkowy na lufę karabinu - w Enemy Territory są takie i jakoś nikt nie marudzi, że psują równowagę gry, zwłaszcza że trzeba o wiele większego skilla, żeby się nimi dobrze posługiwać

Tytuł:
PostNapisane: 11 lis 2005, 22:49 
Moderator forum

W FH były granaty nasadowe - ciężkie w użyciu, potrzeba było troche czasu na odpalenie - w sam raz były zrobione.

Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2005, 00:43 

E ja tam nimi only Tk robilem na teamie ;d jak mi sie nudzilo ;d wolalem thompsona tam to byl Thompson ;]. A co do Snajpienia cała Runde to Potulny coś wie o tym :twisted: wg mnie mozna grac snajperem jak juz tak bardzo sie chce ;d ale powinnien lezec on na waszej 1fladze i dobrze poslugiwac sie pistolsem :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2005, 04:02 

Hynol napisał(a):
W FH były granaty nasadowe - ciężkie w użyciu, potrzeba było troche czasu na odpalenie - w sam raz były zrobione.

nie byly a sa i o dziwo japonskie dzialaja najlepiej :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 15 lis 2005, 20:24 

przsoi napisał(a):
grales caly mecz ze snajpa? nie chce byc niemily ale toby oznaczalo ze jestes elastyczny jak szyna kolejowa :lol: .
szkoda raczej tego smacksa ktory sadzac po wyniku umie strzelac i latal po flagach jak pies za s... koscia :P. no ale niestety jak gra sie 6 na 7 (bo snajpera nie licze :wink: ) to trudno cos zdzialac.
no offence Mordoklej :)

---
Mordoklej napisał(a):
....Moj glan dzielnie idzie....

tez lubie chodzic w glanach (2) i tez wygladam w nich bardzo dzielnie 8) :lol:

Taaaaa ale popatrz na ilość deadów tego smacksa

Tytuł:
PostNapisane: 16 lis 2005, 09:25 

//cut plz

Tytuł:
PostNapisane: 16 lis 2005, 11:34 

Oj tam ludzie.. robimy tu odswierzanie tematu przydatnosc snajpera w meczach (po kilku miesiacach od wydania gry).. A ilosc killsow i deathsow juz zgodzilismy sie najwazniejsza nie jest. A Smacks obrywal bo biedny musial latac z defryblyratorem :lol: Nie zmienia to faktu ze ladnie ubijal.

Nastepny (drugi) mecz zagram Spec Opsem i Assaultem juz 21.11 i zobacze jak to wyjdzie w praniu 8)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 2