Teraz jest 4 mar 2025, 15:31

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 181 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 11 lis 2005, 23:49 

GeForce 6800GS już jest od Leadteka w komputroniku: look.
Hmmm jak na chwilę obecną to rzeczywiście ten X800GTO2 wydaje się być dość ciekawą ofertą, osobiście nigdy ( :shock: ) nie miałem w swoich kompach kart z rodziny ATI i może razem z przerzuceniem się z AGP na PCI-e przerzucę się również z nVidii na ATI :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2005, 00:55 

Headshot napisał(a):
GeForce 6800GS już jest od Leadteka w komputroniku: look.

Ufff... Tak jak napisałem w poprzednim poście:

werewolf napisał(a):

Jak podajesz informacje o jakichś super cenach, to niech to będzie sprzęt który można kupić w danej chwili. Gdyż inaczej to nie ma sensu.

Dotyczy to także nowego sprzętu, który jest w cennikach, a jednocześnie niedostępny.

Tytuł: He
PostNapisane: 16 lis 2005, 17:27 

A ja obale wszelkie mity dotyczące ze można kupiż karte za 500zł i pograć na max detalach, bo poprostu niema takiej katy za tą cene i kropka, chyba ze zdobędziesz jakiś wypas warty kilka razy tyle co karta za 500zł ale juz nie bede się pytał jak to zrobisz 8) . Ja polecam coś z Nvidia z rodziny 6600 bez GT napewno gra bedzie chodzić no ale nie na wypas detalach. ATI nie polecam większość gier jest produkowana pod Nvidie wiec ma sie lepszą wydajność w czasie gry, nawet dostałem ulotke zawartą w pudełku z grą na której była wymieniona moja karta graficz i polecana do tej gry :D . Ja mam GF 6600 GT Turbo z taktowaniem 530MHz/1120MHz stadardowym w tym modelu i nie nażekam, gra wymaga dużo ramu, bardzo dużo. Wiec pierwsze co polecam to zakupic 1GB Ramu i jakis dobry procek ponad 2000Mhz a juz będziesz grał na GF 5600 moze i nawet da rade na 5200 bo ludzie graja na tego typu kartach ale tu już trzeba troche pokopinować. I nie sluchajcie pierduł ze Radeon 9600 Pro kosztuje 500zł bo to jest skadaliczne cena na ten model jak juz za tą cene można kupić 9800Pro i może jeszcze reszta będzie :lol: .

Tytuł:
PostNapisane: 16 lis 2005, 17:55 

jeżeli ktoś mysli o zakupie r9600pro za 500zł to mam dla niego pilną informację:

z wielką chęcią sprzedam w tej cenie Radeona 9800 Pro od Sapphire, wersja LiteBOX (bonusowo dorzucam Arctic Silencera VGA Rev.3)
sprzęcik niekręcony, BF2 działa płynnie na medium
oczywiście do wglądu i testingu przed zakupem
Warszawa

:P

Tytuł:
PostNapisane: 16 lis 2005, 17:58 

I mam racje :D .

Tytuł:
PostNapisane: 16 lis 2005, 18:03 

koleś za takie pieniądze można sobie kupic gre która będzie tylko chodzić ma medium ja mam GeForce 6600gt i chodzi mi spokojnie na maxa ale wtedy wydałem 1000zł a teraz kosztuje ok 700zł w góre

Tytuł: he
PostNapisane: 16 lis 2005, 18:09 

GoLyPL napisał(a):
koleś za takie pieniądze można sobie kupic gre która będzie tylko chodzić ma medium ja mam GeForce 6600gt i chodzi mi spokojnie na maxa ale wtedy wydałem 1000zł a teraz kosztuje ok 700zł w góre

Szczeze wątpie by ci na max chodziło chyba ze masz 2GB ramu, no albo nie widzjsz jak klatki ci spadają.

Tytuł:
PostNapisane: 16 lis 2005, 18:20 

GoLyPL napisał(a):

karta graficzna może i podoła grafice "na maxa" ale przy ustawieniach "high" BF2 rezerwuje sobie 1.3GB miejsca w ramie - a jak jest zamało to wiadomo co się dzieje

Tytuł: Re: He
PostNapisane: 16 lis 2005, 18:41 

CS_JUBY napisał(a):
A ja obale wszelkie mity dotyczące ze można kupiż karte za 500zł i pograć na max detalach .

Nie musisz nic obalać, to jest jasne jak słońce.

CS_JUBY napisał(a):
ATI nie polecam większość gier jest produkowana pod Nvidie wiec ma sie lepszą wydajność w czasie gry, .

Stary, to są bzdury co piszesz. Wydajność w grze nie zależy konktetnie od tego, czy mamy sprzęt ATI czy Nvidi, tylko jakiego modelu karty danego producenta używamy. Jak do tej pory jedyną grą gdzie w każdym przedziale cenowym Nvidia ma przewagę jest Doom III.
BTW, nie żebym się czepiał, ale gier się nie "produkuje".

CS_JUBY napisał(a):
nawet dostałem ulotke zawartą w pudełku z grą na której była wymieniona moja karta graficz i polecana do tej gry :D .

To ciekawe, bo na ulotce z mojej gry polecali 7800GTX... ;-)

ps. Czytasz przed wysłaniem co napisałeś ? Wiesz; ortografia, gramatyka itp... ? Wiem, że to nie jest wypracowanie z polskiego... Ja też robię błędy i daleko mi do polonisty, ale jak czytałem Twojego posta, to aż oczy bolały...

Tytuł:
PostNapisane: 17 lis 2005, 10:31 

CS_JUBY napisał(a):
I mam racje :D .

Nie caukiem ;p

1. W niemczech poszła ne ebay'u fala kart radeon x800gto cenie 130 Euro, znajomy wtedy kupił teraz już ich niema, ale niema linków nie uwierzycie;p

Ja bym polecał nawet włąśnei ta karte x800 gto jest w porównywalnej cenie z 6600 gt a je go na śniadanie w każdej grze (w doom 3 mają jedynie zbliżone fpsy).

2. Coraz więcej gier jest optymalizowanych pod Ati a nie nV

Ale ati 9600 pro za 500zl to zadużo, ja mam 9600xt na sprzedarz za max 450zł (w co wątpie że zatyle sprzedam)

CS_JUBY napisał(a):
GoLyPL napisał(a):

Szczeze wątpie by ci na max chodziło chyba ze masz 2GB ramu, no albo nie widzjsz jak klatki ci spadają.

Przy dobreej optymalizacji i włąśnei dużej ilości ramu baardzo możliwe.

Tytuł:
PostNapisane: 24 lis 2005, 23:02 

Mam takie pytanie:
Aktualnie posiadam
Gigabyte A7N8X-Deluxe + Athlon XP 2400+ 1GB RAMu + Riva TNT 2 (nie smiac sie :twisted: )
Chce zainwestować tak max do 1800zl w modernizacje kompa i sie zastanwiam co wybrać (chce kupić grafe pod kątem BF2 tak żebym mugł pograć w 1280x przy dobrych detalach)
Mam 2 opcje do wyboru:
1: ATI X800 XL na AGP + Procek Athlon XP 3000+
2: GF6600GT na PCI-E + Athlon 64 3000+ MotherBoard
Jak myślicie na czym by lepiej chodził bfik:)

Ostatnio edytowano 24 lis 2005, 23:11 przez MooJL, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 24 lis 2005, 23:08 

co do 2. to zamiast 6600GT to może być coś innego, byle nie było droższe niż 800zł bo sie w kosztach nie zmieszcze.

Tytuł:
PostNapisane: 25 lis 2005, 00:51 

MooJL napisał(a):
Mam takie pytanie:
Aktualnie posiadam
Gigabyte A7N8X-Deluxe + Athlon XP 2400+ 1GB RAMu + Riva TNT 2 (nie smiac sie :twisted: )
Chce zainwestować tak max do 1800zl w modernizacje kompa i sie zastanwiam co wybrać (chce kupić grafe pod kątem BF2 tak żebym mugł pograć w 1280x przy dobrych detalach)
Mam 2 opcje do wyboru:
1: ATI X800 XL na AGP + Procek Athlon XP 3000+
2: GF6600GT na PCI-E + Athlon 64 3000+ MotherBoard
Jak myślicie na czym by lepiej chodził bfik:)

Nie warto inwestowac juz w AGP i XP. IMHO 2 opcja jest bardziej rozwojowa :D

PostNapisane: 25 lis 2005, 00:54 

CS_JUBY napisał(a):
ATI nie polecam większość gier jest produkowana pod Nvidie wiec ma sie lepszą wydajność w czasie gry, .

Stary, to są bzdury co piszesz. Wydajność w grze nie zależy konktetnie od tego, czy mamy sprzęt ATI czy Nvidi, tylko jakiego modelu karty danego producenta używamy. Jak do tej pory jedyną grą gdzie w każdym przedziale cenowym Nvidia ma przewagę jest Doom III.
BTW, nie żebym się czepiał, ale gier się nie "produkuje".

CS_JUBY napisał(a):
nawet dostałem ulotke zawartą w pudełku z grą na której była wymieniona moja karta graficz i polecana do tej gry :D .

To ciekawe, bo na ulotce z mojej gry polecali 7800GTX... ;-)

ps. Czytasz przed wysłaniem co napisałeś ? Wiesz; ortografia, gramatyka itp... ? Wiem, że to nie jest wypracowanie z polskiego... Ja też robię błędy i daleko mi do polonisty, ale jak czytałem Twojego posta, to aż oczy bolały...[/quote]

A tera troche cie zaskocze a dokładniej odpowiedz jest w moim nicku tylko nie tyczy się Nvidi ale ATI. CS=Counter-Strike jesli mjałeś do czyniena z jedną z odmjan tej gry czyli Counter-Strike Source to sobie przetestu gre na GF i Radeonie rużnice odrazu zauważysz bo jest spora taka jak w Doom 3 może i wjększa bo niestety silnik HL2 bazuje na ATI a to samo sie tyczy CSs no a wątpie by konczyło się na tych dwuch grach wic nie ograniczaj tego tak bardzo niestety to jest kokurecja i ma tu wpływa gra ale nie zawsze. A dałem za przykład gre najbardzjej populrna z FPS i niestety BF2 jeszcze daleko do takiego poziomu.

A co do drugiego akapitu masz racje niec nie sprwdzam. Mjałem taką ulotke ale było na njej napisane coś w podobje: krta oferuje konfortowe granie no i cene nie jest taka jak GF 7800GTX.

PostNapisane: 25 lis 2005, 01:02 

CS_JUBY napisał(a):

A tera troche cie zaskocze a dokładniej odpowiedz jest w moim nicku tylko nie tyczy się Nvidi ale ATI. CS=Counter-Strike jesli mjałeś do czyniena z jedną z odmjan tej gry czyli Counter-Strike Source to sobie przetestu gre na GF i Radeonie rużnice odrazu zauważysz bo jest spora taka jak w Doom 3 może i wjększa bo niestety silnik HL2 bazuje na ATI a to samo sie tyczy CSs no a wątpie by konczyło się na tych dwuch grach wic nie ograniczaj tego tak bardzo niestety to jest kokurecja i ma tu wpływa gra ale nie zawsze. A dałem za przykład gre najbardzjej populrna z FPS i niestety BF2 jeszcze daleko do takiego poziomu.

Counter Strike JUBY zapomnialeś ze my tu BF lubimy? :evil:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 181 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2