Seba-Wch napisał(a):
gram w BF2 od niedawna lecz nie potrafie latać smigłowcami lub samolotami jaki jest sposob aby nauczyc sie latac w misjach nie chce zajmowac komus pojazdow startuje i sie rozbijam moze jest jakis sposob aby nikomu nie przeszkadzac i polatac sobie troche prosze o pomoc
Znajdz kolege, wejdz na pusty serwer i z nim pocwicz. Ja tak wlasnie zrobilem - weszlismy na serwer, polatalismy troche, cwiczylismy strzelanie do celow na poczatku ze zwisu, potem w ruchu, na koniec - z trzecim kolega - do celow w ruchu. Po paru godzinach suchego treningu zaczelismy grac na tyle porzadnie, ze przyszedl czas na gre na serwerach. Po dalszych kilku godzinach zaczelismy latac na tyle dobrze, ze sie raczej nie mamy czego wstydzic.
Oczywiscie wszystkiego sie na pustym serwerze nie przecwiczy, bo na publicznym co chwila Cie namierzaja stingery, igly i mysliwce, a na dodatek mozna dostac od kamikaze, wiec trzeba latac z glowa. Ale zaprawa na sucho bardzo wyraznie nam pomogla (mysle, ze Afterek77 - z ktorym cwiczylem - sie zgodzi).
Poza tym ja osobiscie spedzilem co najmniej 15 godzin latajac na singlu, do znudzenia na dalian plant i dragon valey, gdzie mozna dobrze przecwiczyc strzelanie z rakietek do celow naziemnych. Co prawda boty sa bardzo malo rozgarniete, nie robia unikow i bardzo kiepsko strzelaja, ale takie manewry jak strafing czy strzelanie z rakietek w ruchu do ruchomych celow mozna z powodzeniem przecwiczyc. Po tych cwiczeniach zaczalem znacznie czesciej trafiac do celow w grze na normalnych serwerach, nie mowiac juz o tym, ze mam w miare dobrze wycwiczone manewrowanie helikopterem.
No a po tej bardzo podstwowej zaprawie, ktora czyni co najwyzej bardzo bardzo przecietnym pilotem, czas na cwiczenia na serwerach

Na poczatek proponuje Sharqi Peninsula, bo tam nie ma mysliwcow i sa tylko 3 gniazda naziemnego AA. Na zachodnich serwerach do tych heli mozna naprawde wejsc, nie ma tylu burakow spedzajacych cala runde czekajac na "śmigło".
pozdrawiam,
Ognacy - pilot początkujący