Teraz jest 26 lis 2024, 15:35

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 253 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 16 lis 2005, 12:00 

gram w BF2 od niedawna lecz nie potrafie latać smigłowcami lub samolotami jaki jest sposob aby nauczyc sie latac w misjach nie chce zajmowac komus pojazdow startuje i sie rozbijam moze jest jakis sposob aby nikomu nie przeszkadzac i polatac sobie troche prosze o pomoc

Tytuł:
PostNapisane: 16 lis 2005, 12:08 

cwiczyc , cwiczyc i jeszcze raz cwiczyc :D
edit:
wchodz na puste serwery z helami i lataj do bulu to chyba jedyna rada

Tytuł:
PostNapisane: 16 lis 2005, 12:12 

Proponuje Single Player 8)

Tytuł:
PostNapisane: 16 lis 2005, 12:18 

były już o tym wątki na forum - tak więc najpierw "wymasteruj" sobie skila "szukaj"

a co do ćwiczenia latania to możesz to robić w single playerze - boty niedają tak w kość jak ludzie, niepchają się nadmiernie do sprzetu (a nawet jeżeli już bot siedzi w pojeździe to można go "siłowo" wysadzić i przejąć pojazd)
sam dobierasz mapy itp.

ze względu że w singlu są mapy 16-tki (jak chcesz większe to musisz poszukać co trzeba sobie zedytować w plikach gry) to samolot będzie jedynie na Op. Clean Sweap oraz Wake Island 2007. Helikopterów powinien być dostatek (Shraqui Penisula, Wake Island, Daquing Oilfields, Dragon Valley)

PostNapisane: 16 lis 2005, 12:20 

Seba-Wch napisał(a):
gram w BF2 od niedawna lecz nie potrafie latać smigłowcami lub samolotami jaki jest sposob aby nauczyc sie latac w misjach nie chce zajmowac komus pojazdow startuje i sie rozbijam moze jest jakis sposob aby nikomu nie przeszkadzac i polatac sobie troche prosze o pomoc

Znajdz kolege, wejdz na pusty serwer i z nim pocwicz. Ja tak wlasnie zrobilem - weszlismy na serwer, polatalismy troche, cwiczylismy strzelanie do celow na poczatku ze zwisu, potem w ruchu, na koniec - z trzecim kolega - do celow w ruchu. Po paru godzinach suchego treningu zaczelismy grac na tyle porzadnie, ze przyszedl czas na gre na serwerach. Po dalszych kilku godzinach zaczelismy latac na tyle dobrze, ze sie raczej nie mamy czego wstydzic.

Oczywiscie wszystkiego sie na pustym serwerze nie przecwiczy, bo na publicznym co chwila Cie namierzaja stingery, igly i mysliwce, a na dodatek mozna dostac od kamikaze, wiec trzeba latac z glowa. Ale zaprawa na sucho bardzo wyraznie nam pomogla (mysle, ze Afterek77 - z ktorym cwiczylem - sie zgodzi).

Poza tym ja osobiscie spedzilem co najmniej 15 godzin latajac na singlu, do znudzenia na dalian plant i dragon valey, gdzie mozna dobrze przecwiczyc strzelanie z rakietek do celow naziemnych. Co prawda boty sa bardzo malo rozgarniete, nie robia unikow i bardzo kiepsko strzelaja, ale takie manewry jak strafing czy strzelanie z rakietek w ruchu do ruchomych celow mozna z powodzeniem przecwiczyc. Po tych cwiczeniach zaczalem znacznie czesciej trafiac do celow w grze na normalnych serwerach, nie mowiac juz o tym, ze mam w miare dobrze wycwiczone manewrowanie helikopterem.

No a po tej bardzo podstwowej zaprawie, ktora czyni co najwyzej bardzo bardzo przecietnym pilotem, czas na cwiczenia na serwerach :-) Na poczatek proponuje Sharqi Peninsula, bo tam nie ma mysliwcow i sa tylko 3 gniazda naziemnego AA. Na zachodnich serwerach do tych heli mozna naprawde wejsc, nie ma tylu burakow spedzajacych cala runde czekajac na "śmigło".

pozdrawiam,
Ognacy - pilot początkujący

Tytuł:
PostNapisane: 16 lis 2005, 13:00 

to wtrące swoje 3 grosze....Do Smigła najlepszy jest joy tak jak na Samolot ,ale ja latam na klawie i myszce smigiłem i jest cool .co to Samolotów to jednak joy,poniewaz na joy'u masz wiekszy promien skrętu (Poprostu lepiej manewrujesz i lepiej uciaka sie przed stingerami jak i wrogim samolotami

Tytuł:
PostNapisane: 16 lis 2005, 14:48 

[G-UNIT]Bulletproof napisał(a):
to wtrące swoje 3 grosze....Do Smigła najlepszy jest joy tak jak na Samolot ,ale ja latam na klawie i myszce smigiłem i jest cool [..]

Hm, dlaczego joy wydaje Ci sie lepszy? Mam przyzwoitego joya do latania mysliwcami, ale do heli go nie uzywam - mi sie znacnzie precyzyjniej lata na myszce. Jestem na niej w stanie wykonac wszystkie popularne manewry, tj. strafing, petle, beczke i petle+beczke. Mam ustawiona bardzo wysoka czulosc myszki, tak wiec gwaltownosc manewrow ogranicza inercja samego helikoptera, a nie myszki.

pozdrawiam,
Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 16 lis 2005, 15:49 

do heli tylko myszka i WSAD. JOy'em lata sie lepiej ale tylko Samolotem.Nie wiem mam takie odczucie jak gralem na klawie i latalem samolotem to promien skretu itp byl do bani. :( no ale jak latam na joy (samolotem) to inna bajka .To są moje indywidualne odczucia :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 16 lis 2005, 16:16 

Kolec napisał(a):
(...) a co do ćwiczenia latania to możesz to robić w single playerze - boty niedają tak w kość jak ludzie, niepchają się nadmiernie do sprzetu (a nawet jeżeli już bot siedzi w pojeździe to można go "siłowo" wysadzić i przejąć pojazd) sam dobierasz mapy itp. (...)

Siłowo czyli jak? :>
Bo w singla właściwie nie gram ale skilla nadal muszę ćwiczyć ...

Tytuł:
PostNapisane: 16 lis 2005, 16:20 

Jak jest pilot dobry to i klawą lub myszką można wymiatać samolotem :wink: A jeśli chodzi o latanie heli (tzn. latanie samemu i ustawianie się na gunnera) to polecam Wake island.Jest to bardzo fajna mapka,a do tego baaaaardzo duża.Ja jak ćwiczyłem latanie samemu to zawsze wchodząc na serwer z tą mapką zmieniałem się na USA.Po prostu bierzesz śmigłowiec, startujesz, latasz sobie nad lotniskowcem, i wybierasz sobie różne cele np. black hawka lub myśliwca, czy też może US essex.

Tytuł:
PostNapisane: 16 lis 2005, 16:31 

Qbek napisał(a):
Jak jest pilot dobry to i klawą lub myszką można wymiatać samolotem :wink: A jeśli chodzi o latanie heli (tzn. latanie samemu i ustawianie się na gunnera) to polecam Wake island.Jest to bardzo fajna mapka,a do tego baaaaardzo duża.Ja jak ćwiczyłem latanie samemu to zawsze wchodząc na serwer z tą mapką zmieniałem się na USA.Po prostu bierzesz śmigłowiec, startujesz, latasz sobie nad lotniskowcem, i wybierasz sobie różne cele np. black hawka lub myśliwca, czy też może US essex.

To, czego troche brakuje na Wake Island, to budynki i inne wysokie konstrukcje, na ktorych sie mozna uczyc strafingu i ostrych zakretow. Ale do samotnego szkolenia na gunnera nadaje sie calkiem calkiem; mozna np. zaparkowac kobrę na brzegu lotniskowca i celowac do arty na wysepce. No ale oczywiscie lepiej sie umowic z kolegami i potrenowac. Nauka trafiania w szybko uciekajacego i manewrujacego jeepa daje dobre efekty w rzeczywistosci :-)

pozdrawiam,
Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 16 lis 2005, 19:21 

a naj naj naj lepiej to urodzic sie z darem kierowania/pilotowania kazdej maszynki :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 16 lis 2005, 19:59 

AndyN, silowo to tak, ze np. siedzisz na miejscu kamery tv w heli, wicskasz F1 i siedzisz za sterami 8)

Btw: to ja pioorek z tweaka ;)

Tytuł:
PostNapisane: 16 lis 2005, 22:23 

Zapomnieliście o możliwości stworzenia serwera lokalnego i tam ćwiczenia na jakiej się chce mapce o każdej wielkości. Ja się właśnie tak uczyłem latać heli.

Tytuł:
PostNapisane: 17 lis 2005, 14:49 

Kojarzysz Su 34 ?? Ma ono taka antene radiową na dziobie no to robimy tak :lol: Przylepiamy cie z Potulnym Taśma i jestes nasza maskotka a gratis masz widok z 1 osoby i sie mozesz wiele nauczyć :wink:

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 253 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2