Teraz jest 4 gru 2024, 21:53

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Brak równości
PostNapisane: 19 lis 2005, 20:51 

http://fakty.interia.pl/news?inf=687828 "Katolicki kraj w ktorym brakuje tolerancji dla innych ludzi." nic dodać nic ująć

Tytuł:
PostNapisane: 19 lis 2005, 21:14 

Nie popieram dzialalnosci calego radyja, mimo to nie lubie gejów. Nie, nie znam zadnego i nie mam specjalnej ochoty. W ogóle nic do nich nie mam jeśli robią to co robią w swoich kręgach, a nie obnoszą się ze wszystkim. Mam w dupie ich parady. I w tym wypadku nie powiem pisior im w dupe, bo to byłaby dla nich jedynie przyjemność :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 19 lis 2005, 21:17 

Zaalbar[PL] napisał(a):
mimo to nie lubie gejów.

Brak szacunku do samego siebie to już coś....

A tak wogóle to mi oni nie przeszkadzają... Jak chcą to niech się kochają..

Tytuł:
PostNapisane: 19 lis 2005, 21:18 

Choq napisał(a):
Zaalbar[PL] napisał(a):
mimo to nie lubie gejów.

Brak szacunku do samego siebie to już coś....

To Ci się udało :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 19 lis 2005, 21:22 
Moderator forum

IV Rzeczpospolita :wink:
Mi tam wsio rybka co robią byle by tylko zachowywali się normalnie jakos a nie jak taki jeden z naszej klasy (co nie ganja? :) ) Niech się bawią w domach :lol:
BTW: Zaalbar: Nikt nie wątpi że żadnego nie znasz :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 19 lis 2005, 22:33 

ja jestem przeciw takim zachowaniom a konkretnie obchodzeniu się z tym chcą niech są ale po cichaczu... co od radia... kfa trza zaplanować dywersje na tych frajerów zdzierajacych kase z babć ...

Tytuł:
PostNapisane: 19 lis 2005, 22:34 
Moderator forum

Wybaczcie panowie, ale głupota (a może brak zrozumienia istoty sprawy) przebija z waszych postów. Nie jest istotne jaki jest wasz stosunek do gejów, ważne jest to że najpierw oni - potem inni. Może już niedługo nie będąc białym katolikiem z dwójką dzieci i obywatelem polskim od trzech pokoleń, nie mającym innowierców w rodzinie, nie będziecie mogli korzystać ze swoich konstytucyjnych praw. Fajnie tak? Użuwacie gumek? No to kupcie zapas - już niedługo może się okazać że nie będziecie mogli ich kupić żeby robić te "paskudne rzeczy".

A co do samego marszu, o ile się nie myle nie mają na nim zamiaru uprawiać seksu, a ich postulatem jest równość w prawach, której jak widać nie mają.

Tytuł:
PostNapisane: 19 lis 2005, 22:40 
Moderator forum

Zawsze pozostają modne w USA plastikowe worki śniadaniowe :P

Tytuł:
PostNapisane: 19 lis 2005, 22:55 

A, widziałem dzisiaj tą parade!! :D

Wychodze se spokojnie z Starego Browaru na Półwiejska i patrze a tu cała ulica zafandzolona policjantami, dziennikarzami i transparentami.

Szkoda gadać :D

Tytuł:
PostNapisane: 20 lis 2005, 00:27 

w sumie to to kto kogo kocha i co z nim robi to nie pownno nikogo obchodzic :/ a o jakie oni prawa walcza bo ja cos nie lape z tego ....?

Tytuł:
PostNapisane: 20 lis 2005, 01:02 

Hynol napisał(a):
(...) ich postulatem jest równość w prawach, której jak widać nie mają.

hmmm... dla mnie to dziwne... przecież hetero, nie demonstrują jakoś specjalnie swoich preferencji seksualnych? Nie urządzają demonstracji, pikiet, marszy...? To sami geje starają się zwrócić na siebie uwagę wszystkich i wywalczyc wieksze prawa niż maja pozostali. Oglądałeś film 'Plotka' z Gerardem Depardieu? Pracownik, którego miano zwolnić z pracy, nagle nie mógł zostać zwolniony ze względu na to, ze jest gejem... fakt, to tylko film, w dodatku komedia i to zagraniczna, ale o czymś świadczy, prawda? "Poprawność polityczna"... w obawie przed oskarżeniem o dyskryminację, niedługo zaczniemy popadać w przesadę w drugą stronę...

No bo niby jakich praw odmawia się środowiskom homoseksualnym? (że tak ujmę to całościowo). Nie mają dostępu do bezpłatnych szkół? Nie mają pracy, bo na rozmowie kwalifikacyjnej ktoś po oczach rozpoznał, że ma do czynienia z homoseksualistą? Nie mogą kupić/wynająć mieszkania? Wziąć kredytu w banku? Prawa jazdy nie dostaną? Pani w sklepie mleka nie sprzeda? Bankomat karty nie przyjmie? Chodzi Ci o samą możliwość zorganizowania przemarszu? Ale przecież mogli go zorganizować - może akurat nie w tym miejscu, ale jego organizatorzy nie zgodzili się ani na zmianę trasy, ani na urządzenie pikiety... woleli zorganizować nielegalny przemarsz, tak jak sobie wymyślili, w nosie mając "...negatywna ocenę policji na temat trasy przemarszu. Według policji, w tym miejscu nie można skutecznie zapewnić bezpieczeństwa uczestnikom marszu i zarazem zapewnić ochronę mienia i bezpieczeństwa innych osób. " No i kto tu się stara być równiejszym wśród równych?

Tytuł:
PostNapisane: 20 lis 2005, 01:52 

Cytuj:
No bo niby jakich praw odmawia się środowiskom homoseksualnym? (że tak ujmę to całościowo). Nie mają dostępu do bezpłatnych szkół? Nie mają pracy, bo na rozmowie kwalifikacyjnej ktoś po oczach rozpoznał, że ma do czynienia z homoseksualistą? Nie mogą kupić/wynająć mieszkania? Wziąć kredytu w banku? Prawa jazdy nie dostaną? Pani w sklepie mleka nie sprzeda? Bankomat karty nie przyjmie? Chodzi Ci o samą możliwość zorganizowania przemarszu? Ale przecież mogli go zorganizować - może akurat nie w tym miejscu, ale jego organizatorzy nie zgodzili się ani na zmianę trasy, ani na urządzenie pikiety... woleli zorganizować nielegalny przemarsz, tak jak sobie wymyślili, w nosie mając "...negatywna ocenę policji na temat trasy przemarszu. Według policji, w tym miejscu nie można skutecznie zapewnić bezpieczeństwa uczestnikom marszu i zarazem zapewnić ochronę mienia i bezpieczeństwa innych osób. " No i kto tu się stara być równiejszym wśród równych?

Dokladnie to chcialem napisac :} Wiec tylko zacytowalem ;>

Tytuł:
PostNapisane: 20 lis 2005, 04:14 
Moderator forum

mcda napisał(a):
hmmm... dla mnie to dziwne... przecież hetero, nie demonstrują jakoś specjalnie swoich preferencji seksualnych? Nie urządzają demonstracji, pikiet, marszy...?

Hetero nie demonstrują preferencji seksualnych?? Chodzenie z osobą płci przeciwnej za ręke to demonstracja preferencji seksualnych. Za chodzenie z osobą tej samej płci pewnie można dostać w morde. A to tylko czubek góry lodowej zachowań które w naszym przekonaniu nie są ostentacją seksualności, jednak drugiej stronie na nie pozwalamy (wide reklamy).

mcda napisał(a):
Oglądałeś film 'Plotka' z Gerardem Depardieu? Pracownik, którego miano zwolnić z pracy, nagle nie mógł zostać zwolniony ze względu na to, ze jest gejem...

A oglądałaś gwiezdne wojny? Tam z kolei mieli super statki kosmiczne i miecze świetlne :roll:

mcda napisał(a):

Widzisz już Ci pisałem jaka jest różnica pomiędzy akceptacją seksualności "normalnej" i "innej". Problem w tym że chyba nie znasz polski i polaków skoro uważasz że naprawde mają równy dostęp do instytucji i nikt ich szykanować nie będzie. Wszak to takie fajne do... pedziowi. A nie powinno być tak że nie mogą ujawniać preferencji w obawie przed atakiem/trudnościami etc. Co do miejsca i sposobu zorganizowania demostracji to o ile jest to demonstracja pokojowa nie można jej zabronić ze względu na to że zostanie zaatakowana przez łysych kolegów. Gdyby tak było, każda demonstracja Solidarności w stanie wojennym de facto byłaby rzeczywiście nielegalna ze względu na obecność ZOMO.

Tytuł:
PostNapisane: 20 lis 2005, 11:19 

W toczącej się dyskusji, pozwólcie, że przedstawię felieton Rafała A. Ziemiewkicza, który, chociaż napisany został 5 lat temu, wciąż zachowuje swoją aktualność.

Rafał A. Ziemkiewicz napisał(a):
Homo go home!
W znakomitej, choć propagującej dość obrzydliwy światopogląd powieści Hellera "Paragraf 22" pewien Indianin wygłasza tyradę przeciwko rasizmowi. "Rasizm to hańba - mówi. Do czego to podobne, żeby porządnego Indianina traktować jak jakiegoś parszywego czarnucha". Identyczną logiką popisał się, zapewne tego nie zauważając, redaktor pisma dla tzw. gejów, komentując w radiowej Trójce wypowiedź Ojca Świętego na temat parady homoseksualistów w Rzymie. Ojciec Święty, przypomnę, zacytował fragment Katechizmu, nakazujący podchodzić do homoseksualistów delikatnie i z miłosierdziem. Wspomniany redaktor oznajmił, że jest to dla "gejów" obraźliwe, bo czyni z nich ludzi drugiej kategorii, a "geje", cytuje, nie powinni być traktowani "jak niepełnosprawni".
Mniejsza o ten lapsus. Sens wypowiedzi rzeczonego redaktora jest jasny, i zresztą zbieżny z niedawno cytowaną w KAC-u wypowiedzią pewnej lesbijki: działacze spod sztandarów "gay & les" nie chcą, by homoseksualiści byli tolerowani. Chcą, żeby ich akceptowano. I jeszcze żeby ta akceptaccja miała swój wyraz w postaci subwencji do rozmaitych homoprzedsięwzięć, oczywiście z pieniędzy podatników. Piotr Semka w "Życiu" streścił żądania, jakie w Rzymie podczas obrad homoseksualnych aktywistów zgłaszano, kto ciekaw, niech sięgnie po jego tekst.
Zapytajmy jednak: co konkretnie "geje" życzą sobie, abyśmy akceptowali i subwencjonowali z naszych podatków? Potoczna odpowiedź na to pytanie zawiera sformułowania takie jak "odmienność" czy "orientacja seksualna". Myślę, że jest to odpowiedź fałszywa. Nie, tu nie chodzi o homoseksualizm jako taki. Wcale nie. To, że w taki sposób przedstawiają tę sprawę media, jest oczywistą manipulacją.
Manipulacja ta polega na utożsamieniu "geja" z homoseksualistą, tak jakby to nowe słówko oznaczało to samo, niosąc tylko cieplejsze skojarzenia. Otóż nie. Między homoseksualistą a "gejem" jest dokładnie taka sama różnica, jak między heteroseksualistą, a, z przeproszeniem, dziwkarzem. Słowo "gej", czyli z angielskiego "wesołek", nie oznacza przyrodzonej skłonności do własnej płci, tylko styl życia, który folgowanie tej skłonności podnosi do rangi sensu istnienia. Ruch "gejowski" nie po to powstał i nie po to organizuje swe parady, by pokazywać, że homo są ludźmi równie jak inni zdolnymi do głębokich uczuć, do wierności i życia w stałych związkach. Ruch "gejów" wyrasta z żarliwej pochwały homoseksualnej - jakże staroświecko zabrzmi to słowo - rozpusty. Jeden rzut oka wystarczy, by stwierdzić, że "gejowskie" parady mają charakter orgiastyczny, czy, mówiąc mniej mądrze, po prostu - burdelowy. Nie idą w nich normalni ludzie, którzy by nieśli światu przesłanie "mimo odmiennie niż u większości skierowanego pociągu płciowego, jesteśmy pełnowartościowymi członkami społeczeństwa". Widzimy bandę picusiów, półnagich albo poprzebieranych w, ja wiem, siatkowe pończochy, skórzane imitacje mundurów SS czy łańcuchy, krzyczących wręcz: "jesteśmy męskimi dziwkami, puszczamy się na prawo i lewo - i z tego właśnie jesteśmy dumni!"
Gdy w latach siedemdziesiątych homoseksualiści w USA byli dziesiątkowanie przez AIDS, zajmujący się tą chorobą lekarze zaapelowali do nich... nie, nie o wstrzemięźliwość seksualną, nie szli tak daleko. Zaapelowali do homo o monogamię, przynajmniej do czasu, aż nauka znajdzie na AIDS lekarstwo. "Gejowscy" działacze na apel ten zareagowali furią i wrzaskami o faszyzmie. Homoseksualna monogamia zaprzeczała temu, czego się ich ruch domagał i na czym bazował: rozwojowi "gejowskich" klubów, których bywalcy parzyli się taśmowo i anonimowo, wspomagając swą wydolność zastrzykami i bijąc rekordy, kto zaliczy więcej partnerów. Zamiast poprzeć rozsądny apel lekarzy, przywódcy "gejów" woleli organizować wokół zmarłych na AIDS absurdalne w swej istocie celebry, jakby byli oni bohaterami poległymi w boju o szczytne ideały.
Ruch "gejów" jest ze swej natury odrażający, tak samo, jak odrażający byłby ruch promujący w podobny sposób rozpustę heteroseksualną. Tyle, że takiego ruchu hetero zorganizować się nie udało. Homo, być może na zasadzie efektu odbicia wahadła, okazali się wdzięczniejszym materiałem na taran powszechnej rewolucji obyczajowej, mającej pogrzebać tradycyjne społeczeństwo z jego moralnością, patriarchalną rodziną i - przede wszystkim - Kościołem, najsilniej przez ruch ten atakowanym. Śmiem twierdzić, że "geje" tyle dbają o dolę homoseksualistów, ile komuniści dbali o dolę robotnika. Wobec homoseksualistów należy być, jak każe Katechizm, tolerancyjnym - "gejów" natomiast trzeba zwalczać tak samo, jak komunizm, nazizm, feminizm i inne obłędne ideologie, mające ambicję niszczenia "starego świata". Myślę zresztą, że najusilniej powinni "gejom" przeciwstawiać się sami homoseksualiści. We własnym, najlepiej pojętym interesie.

Jeśli kogoś zainteresował powyższy felieton, może odwiedzić stronę autora http://ziemkiewicz.fantastyka.art.pl/

Tytuł:
PostNapisane: 20 lis 2005, 13:51 

"Marsz Równości to manifestacja zorganizowana przez środowiska gejowskie, feministyczne, lewicowe i ekologiczne."

Bardzo dobrze się stało, że ich powstrzymali.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2