hmmm napisał(a):
a po czym to widac? tzn ten srodek?
Po screenach na przykład. Nie wygląda mi na to aby mieli już w pełni chodzący i testowany kod multi. A to daje jakieś kilka miesięcy... A ciekaw jestem gdzie znalazłeś date wydania, bo ja jej nie widze.... Co do oprawy graficznej, strony www - nie powala - raczej lekko odpycha.
hmmm napisał(a):
na mapach na ktorych sa ruscy, ile fh w pierwszych wersjach mial sprzetu? oczywiscie bez samolotow i lodzi, mozna tez wykluczyc modele dice

FH to projekt non-profit więc nawet jeśli było mniej (a chyba nie było) to należy podejść z pewną rezerwą do możliwości teamu. A po drugie w FH mieli do zrobienia kilka teatrów działań - gdyby skupili się na oście, to byłoby o wiele więcej.
hmmm napisał(a):
skad ci sie wzial ten brak doswiadczenia? rownie dobrze mozna to napisac o osobach stajacych za fh.
Z tego że nie zrobili jeszcze nic w co można by było serio zagrać. Ludzie od FH uczyli się dwa lata ponad, czego efektem jest miodny FH 0.7. Poza tym widać że graficy pracujący nad modelami do FH2 mają potencjał, doświadczenie i korzystają z bardzo dobrych narzędzi ze stajni EA. Druga strona tego nie pokazuje - model Pz.IV - poziom przedszkolaka 3D do zrobienia w 48 godzin. Żenujące.
hmmm napisał(a):
bf2 tez trzeba kupic zeby zagrac w fh2

. dodatkowo skoro ro bedzie mozna kupic przez steam, to bedzie tanszy od bf2 (no moze nie dla nas

) i na patche nie bedzie trzeba czekac miesiacami

Dla wszystkich posiadaczy BF2 nie jest to żaden argument. A inne mody już czekają w kolejce. Patche do FH nie były równie konieczne jak te do BFów - dawały raczej więcej broni, map, opcji. Bugi nie były straszne i nie przeszkadzały w grze. Patche raczej modyfikowały nieco fizyke i ustawienia.
hmmm napisał(a):
bedzie to konkurencja, ktora moze zainteresowac osoby, ktorych nie bawi latanie/plywanie i lubia zabawe ziemniakiem w klimatach 2ws

Tak, tak - ten brak map dla asfaltów to jest naprawde porażka FH

(aronia mode off).
hmmm napisał(a):
Poza tym autorzy ro maja bezposredni dostepie do kodu gry, wiec pewne rzeczy beda w stanie zrobic lepiej lub w ogole zrobic, czego nie mozna powiedziec o fh2 (chyba, ze pojda w slady trauma studios).
Mają silnik Unreala - tego nie obejdą, co w nim jest uwzględnione a co nie. Patrzyłem na dokumentacje narzędzi do BF2 dla moderów - powala. Daje to też znaczną oszczędność czasu. Co do ograniczeń modów do BF42 - naprawde imponowały mi rzeczy które ludzie potrafili tam wsadzić - z BF2 jest znacznie łatwiej.
hmmm napisał(a):
teraz nie mozna nic ostatecznie stwierdzic. wg mnie to konkurencja, nie bezposrednia jak inne mody pod bf2 tylko mala
Niewątpliwie tak jest - tylko pamiętam że od czasu FH 0.5 wyszło kilka gier które miały być konkurencją - po grze w FH nawet mi się nie chciało grać dłużej niż 5 minut.