Teraz jest 27 lis 2024, 09:46

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 21 lis 2005, 21:48 

THX za rady :) mam jeszcze jedno pytanko byłem dzisiaj w sklepie i radek HIS Excalibur 9550 z 128 ram był za 239 zł., a radek 9600 z 256 ram za 299 zł. Co było by bardziej opłacalne?
POZDRO FOR ALL!!!! :D

Tytuł:
PostNapisane: 21 lis 2005, 22:52 

Radek 9600 jest bardzo dobry ale jeślinie masz kasy i kupisz 9550 można go bez problemu podkręcić do wersji 9600 ( można zmienić bios ) i niech nikt nie piszę bzdur że radek 9550 to szmelc bo jest to jedna z najlepszych kart do kręcenia ( mówię o werscj 128 bit a nie 64 ) polecam Gigabyte sam mam i działa mi dobrze :wink: ale na dniach i tak wymieniam na coś nowszego lecz jeszcze pod AGP x8 :wink: no chyba że wymienię też płytę główną a zabardzo nie chcę bo wymieniałem jakieś pół roku temu :wink:

Ps. bierz 9600 :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 21 lis 2005, 23:40 

ELiTX napisał(a):
THX za rady :) mam jeszcze jedno pytanko byłem dzisiaj w sklepie i radek HIS Excalibur 9550 z 128 ram był za 239 zł., a radek 9600 z 256 ram za 299 zł. Co było by bardziej opłacalne?
POZDRO FOR ALL!!!! :D

Sorki, napisałem źle! Powinno być tak Radeon 9550 z 128 ram był za 239zł. , Radeon HIS Excalibur 9550 z 256 ram był za 299 zł., a radek 9600 z 128 ram za 300,40zł.! :oops:

Co by się najbardziej opłaciło kupić?

Jeszcze raz wielkie sory za pomyłke!!! :oops:

Tytuł:
PostNapisane: 21 lis 2005, 23:43 

Dobra, rozumiem, spoko, nie musisz mi lumaczyc, kolego pl... ale ja nie gram dla grafy (choc ta jest wazna a nie wyglada zle na low/medium [polwicznie]), tylko dla gameplaya i przyjemnosci. Nie musisz mi mowic jak gra wyglada na full i co programisci przygotowali. Wiem jedno - programisci przygotowali dobra gre, z zrypanym silnikiem graficznym. Mogli zrobic lepsza gre, z mniejszymi wymaganiami, co by pewnie przyciagnelo wiecej graczy, a tak poszli wg praw wyzszych i zrobili gre pod super karty... no coz, wiecznie silnika optymilizowac nie mozna, karty sa po to zeby je kupywac. A jak ktos mysli ze radek 9550 jest slaby, to sie myli :) karta dobra, ale sa gry ktore wymagaja super sprzetu wlasnie przez silnik. Ja narazie nie nazekam, gram w wiele gier a bf2 jest pierwsza gra/smokiem, ktory tak pozera sprzet ;) poza tym 512 ramu w drodze juz jest ;] Bo narazie to nazekam tylko na scinki, framerate sie utrzymuje na dobrym poziomie.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lis 2005, 00:11 

Zuaw_Smierci napisał(a):
Dobra, rozumiem, spoko, nie musisz mi lumaczyc, kolego pl... ale ja nie gram dla grafy (choc ta jest wazna a nie wyglada zle na low/medium [polwicznie]), tylko dla gameplaya i przyjemnosci. Nie musisz mi mowic jak gra wyglada na full i co programisci przygotowali. Wiem jedno - programisci przygotowali dobra gre, z zrypanym silnikiem graficznym. Mogli zrobic lepsza gre, z mniejszymi wymaganiami, co by pewnie przyciagnelo wiecej graczy, a tak poszli wg praw wyzszych i zrobili gre pod super karty... no coz, wiecznie silnika optymilizowac nie mozna, karty sa po to zeby je kupywac. A jak ktos mysli ze radek 9550 jest slaby, to sie myli :) karta dobra, ale sa gry ktore wymagaja super sprzetu wlasnie przez silnik. Ja narazie nie nazekam, gram w wiele gier a bf2 jest pierwsza gra/smokiem, ktory tak pozera sprzet ;) poza tym 512 ramu w drodze juz jest ;] Bo narazie to nazekam tylko na scinki, framerate sie utrzymuje na dobrym poziomie.

Nic nie pisałem, że to zła karta, tyle że już stara i nie opłaca się w nią inwestować kasy. Ja gram dla przyjemnosci, a zajebista grafika , przy okazji grywalność robią na mnie wrażenie. im grafika ładniejsza tym gra bardziej realistyczna, oczywiście realia nie zależa tylko od grafiki, ale występuje dosyć wyraźna korelacja.
Jak mam nową grafę to ustawiam w sterownikach wszystko na maksa tzn. aa, anizotr, truform itp. ponieważ jestem "detalistą". nie zależy mi na max fps-ach, ale na jakości. Z moim radkiem 9600XT turbo nie zaznałem takiej przyjemności na BF2 i wielu innych nowościach gdyż jest to za słaba karta na dzisiejsze gry. Natomiast jak odpalam starsze gry np. Ghost recon, NFS, Coliny , operastion flashpoint, AA itp. to o wiele milej się gra jak widzisz "idealne" cienie, błyski światła (w BF2 zajebiście wyglądają, ale mi niestety skacze- 10 fps) poruszające się liście, dym, itp. Generalnie szczegóły, ale jakże upiększające tą wspaniałą rozrywkę jaką jest pole walki w BF2. Włącz u siebie maksymalną rozdzielczość i maksymalne wygładzanie i filtrowanie a zobaczysz różnice. Lepiej się celuje, wyraźniej widać postacie, ostrzejszy obraz... itp, generalnie.....miód w oku.
Za 300 stówy nie ma lepszej karty od 9550!
BF2 na 9550 to niewykorzystane możliwości graficzne BF2
Niewykorzystane możliwości graficzne w BF2 to niedosyt gracza
itd......
Pozdrawiam!

Tytuł:
PostNapisane: 22 lis 2005, 00:23 

Masło maślane. Po co mu tak trujecie z tym Radeonem 9550 jego nie interesuje opcja podkrecania bo to wiaze sie niestety z sporym ryzykiem i bez mozliwosci zwrotu. Nie opłaca sie kupowac Radeona 9550 i pokkrecac go do 9600 bo i tak nie bedzie to samo to takie tlumaczenie ze zaoszczedzisz 40zł i bedziesz mjal to samo to lipa na kułkach, kupuj Radeona 9600 luib GF 5600 to jest to samo a niebaw sie w zadne ********* w szczegulnosci z podkrecaniem i nie wiadomo czym jescze. A i poszukaj moze dostaniesz tansze modele i nie lec do sklepów oblukaj hurtownie tam może byc taniej i to samo.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lis 2005, 07:20 

ELiTX bierz Radka 9550 128MB 239zł niebirze tej z 256MB!!!! bo z praktycznej strony mają miejszą wydajność i pewnie 5,0ns.
Jakie ryzyko uszkodzenia chłopie niepodkręcałeś to niemów ja sie tymingiem bawiłem tej karty udało mi się ośągnąc 3,3 ale jusz artefakty sypała, i nic się nieuszkodziło ten radek za 299zł 9600 ma wynik w 3D Marku taki sam jak niepodkręcany 9550 ok 2600ptk. R9550 po OC ma ponad 3000.
ELiTX kup R9550 za 239zł jak będziesz chciał wszystko ci powiem, wytłumacze jak ją podkręcić i jakie stery!!!0 ryzyka.(Vmoda to jest ryzyko max)

Tytuł:
PostNapisane: 22 lis 2005, 11:02 

owszem Radeon 9550 jest juz stara kartą lecz bardzo wydajną :wink: jeżeli nie ma kasy na inna powinien kupić własnie Radka 9550 :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 22 lis 2005, 16:07 

Jakie ryzyko podkreania aahaha, ja przez pomylke dalem 400/1000 raz (nie zaznaczylem opcji show as ddr i dalem 500 ;D) i tylko wywalilo mi ekran kolorowy, walnelem restarta i juz bylo ok. Wiec nie piernicz ze jest ryzyko, bo jest zerowo. A chlodzenie mam beznadziejne - tylko wiatrak na radiatorze i ani wiatraka wiecej ;]

Tytuł:
PostNapisane: 22 lis 2005, 17:22 

Ja tez podkreciłem swojego radka ze juz płonie, i wiele razy zdarzylo mi sie ze artefakty mi skakaly po ekranie. Wtedy tylko zmniejszylem MHz i bylo wszystko spowrotem ok

:(

Tytuł:
PostNapisane: 22 lis 2005, 18:23 

Ja nie mówie ze się odrazu rozsypje się ale jak się jest farciuchem to mo ntrafic na lipny model i zonk a nikt z was nie powie ze jak podkrece bede mjal na 100% dobrze bo i bez podkrecania się może wysypać się. Dobra ja pasuje przy tej gadaninie w Radeonami wogule się niemi nie interesuje. Jak tak bardzo chcesz podkrecac kup jakiegoś GF firmy Ganiward on juz sami podkrecaja a ty sobie jeszcze dołozysz podkrecając, według mnie jest to jedna z najlepszych firm kart graficznych no ale cena sama już mówi o njej :lol: . Muj GF 6600 GT Turbo firmy Gigabyte sprawuje sie luks i standardowe taktowanie jest juz spore 530MHz/1120MHz. Załamuje mnie fakt jakie już hłodzenie maja inne karty moje ma wypasisty radiator ale jak spojrze na niektore modele lepsze to juz niedlugo hłodnica w samochodzie nie bedzie sie umywac do chłodzenie niektorych kart 8) .

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2005, 19:26 

Oki dzięki wszystkim za rady i za to że tak wiele postów dostałem (odpowiedzi) nie spodziewałem się tylu! :) THX FOR ALL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 2