Zuaw_Smierci napisał(a):
Dobra, rozumiem, spoko, nie musisz mi lumaczyc, kolego pl... ale ja nie gram dla grafy (choc ta jest wazna a nie wyglada zle na low/medium [polwicznie]), tylko dla gameplaya i przyjemnosci. Nie musisz mi mowic jak gra wyglada na full i co programisci przygotowali. Wiem jedno - programisci przygotowali dobra gre, z zrypanym silnikiem graficznym. Mogli zrobic lepsza gre, z mniejszymi wymaganiami, co by pewnie przyciagnelo wiecej graczy, a tak poszli wg praw wyzszych i zrobili gre pod super karty... no coz, wiecznie silnika optymilizowac nie mozna, karty sa po to zeby je kupywac. A jak ktos mysli ze radek 9550 jest slaby, to sie myli
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
karta dobra, ale sa gry ktore wymagaja super sprzetu wlasnie przez silnik. Ja narazie nie nazekam, gram w wiele gier a bf2 jest pierwsza gra/smokiem, ktory tak pozera sprzet
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
poza tym 512 ramu w drodze juz jest ;] Bo narazie to nazekam tylko na scinki, framerate sie utrzymuje na dobrym poziomie.
Nic nie pisałem, że to zła karta, tyle że już stara i nie opłaca się w nią inwestować kasy. Ja gram dla przyjemnosci, a zajebista grafika , przy okazji grywalność robią na mnie wrażenie. im grafika ładniejsza tym gra bardziej realistyczna, oczywiście realia nie zależa tylko od grafiki, ale występuje dosyć wyraźna korelacja.
Jak mam nową grafę to ustawiam w sterownikach wszystko na maksa tzn. aa, anizotr, truform itp. ponieważ jestem "detalistą". nie zależy mi na max fps-ach, ale na jakości. Z moim radkiem 9600XT turbo nie zaznałem takiej przyjemności na BF2 i wielu innych nowościach gdyż jest to za słaba karta na dzisiejsze gry. Natomiast jak odpalam starsze gry np. Ghost recon, NFS, Coliny , operastion flashpoint, AA itp. to o wiele milej się gra jak widzisz "idealne" cienie, błyski światła (w BF2 zajebiście wyglądają, ale mi niestety skacze- 10 fps) poruszające się liście, dym, itp. Generalnie szczegóły, ale jakże upiększające tą wspaniałą rozrywkę jaką jest pole walki w BF2. Włącz u siebie maksymalną rozdzielczość i maksymalne wygładzanie i filtrowanie a zobaczysz różnice. Lepiej się celuje, wyraźniej widać postacie, ostrzejszy obraz... itp, generalnie.....miód w oku.
Za 300 stówy nie ma lepszej karty od 9550!
BF2 na 9550 to niewykorzystane możliwości graficzne BF2
Niewykorzystane możliwości graficzne w BF2 to niedosyt gracza
itd......
Pozdrawiam!