Teraz jest 25 lis 2024, 16:38

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 24 lis 2005, 14:56 

a ja sobie polatałem nowymi helikopterkami przez kilkanaście minut i cóż
hamerykański sprzęcior znowu wystaje ponad (mowa o AH-64D)
apacz był wyraźnie bardziej zwrotny od hinda (ten drugi może jest ciut twardszy ale niamiałem okazji tego sprawdzić)
i co więcej - działko apacza działa jak te z Mi-28 (czyli ma spory splash dmg) a jednocześnie większą szybkostzelność
zmienił się odgłos odpalania rakiet niekierowanych

pozatym większych zmian niema (mało obadałem gunnerowanie ale jak dla pilota to jest to poprostu stary heli po wizycie u wizażystki)
ATV jest szybkie i bardzo zwrotne, podobnie quad (specop kamikadze na quadzie może stać się koszmarem dla czołgów, APCetek oraz AA)

z kotwiczki raczej ciężko będzie skorzystać bo generalnie widzą cię wszyscy w okolicy i zachwilę będziesz trupem
snajper dostał linkę zjazdową do szybkiej ewakuacji (jakby spadochron niewystarczał) zamiast kotwiczki (wręcz wymażonej dla tej klasy)

MG36 - w singlu z botami sprawiał wrażenie bardzo skutecznego, niestety w multi jego rozrzut nawet w burst'cie jest tragiczny :|

nowa broń specopa jest prawie identyczna w funkcjonalności z G36C więc ten kto już ma unlocka z podstawki może sobie to odpuścić

medyk dostał poprostu G36 do łapy (ucieszą się wszyscy którzy marzyli aby będąc medykiem dało się biegać z unlockiem specopa), to czym się wyróżnia jest burst zamiast opcji full auto (kwestia przyzwyczajenia i opanowania - jak dlamnie jest to plus tej broni)

F2000 - spodziewałem się lepszego celownika - takiego ala L85A1, ale i tak niejest źle - broń ma dobre skupienie, celownik pomaga na średni i daleki dystans, no i jest granatnik (działa jak zwykły granatnik - żadnych bajerów)
ma dosyć przyjemny dla ucha cichy odgłos strzału (co też jest plusem)

no i MP7 dla inżyniera - ta broń w przeciwnieństwie do MP5 posiada jakąś wartość bojową ale mimowszystko jest to nadal pistolet maszynowy (jeżeli ktoś strzasznie cierpiał z powodu shotgunów enga to teraz się ucieszy, ja bardzo żałuje że tej broni niedostał antitank, bo engowi który przewaznie biega dookoła pojazdu albo w nim siedzi, shotguny dobrze się komponują ze smarem na rękach)

mapki obadałem dwie:
lotnisko w nocy - niewiel widać bo jest noc więc cięzko mi narazie coś o mapie bezpośrednio powiedzieć
jedna rzecz jest dosyć zbawna - oddziały sas mają spawny przy startowej fladze potraktowany jako skok na spadochronie - który trzeba sobie smamu otworzyć więc wszystkie osoby którym komputer na starcie mapy zamula rozpoczną grę od utraty minimum jednego ticketa
:lol:

walka w nocy jest dość specyficzna - z jednej strony gówno widać (z wyjąkiem kilku niewielkich oświetlonych miejsc) a z drugiej strony nieda się do nikogo podkraść bo każdy ma noktowizor i napewno cię zauważy
dodatkowo perfekcyjnie widać widać rozbłyski strzałów (niechno gdzieś się tylko support rozłoży)

ghost town - ta mapka zrobiła namnie mocne wrażenie
taki karkand tylko zamiast w klimatach arabskich to ruskich
mamy zniszczone miasto pełne wysokich budynków i płonących wraków spowite w dymie (jak na karkadzie tylko że ciemno szary)
generalnie raj dla piechoty
są tam helikoptery ale chyba tylko poto aby stanowić pożywkę dla snajperów z M95 i mobilnych AA
zaś dostępne APC i AA są chyba jedynie aby być pożywką dla specopów

wspaniałe miejsce dla "nieustraszonych którzy kulom się nie kłaniają" aby pobawili się linkami i kotwiczkami oraz wyśmienity teren łowiecki dla snajperów (mają potencjał na tej mapie aby vkoorviac bardziej niż granatnikersi)

obawiam się gameplay może tam być nieco kulawy ale mapka sama w sobie jest fenomenalna :P

Tytuł:
PostNapisane: 24 lis 2005, 15:02 

Mordoklej napisał(a):
Wszystko przez to ze ludzie nie wiedza jeszcze co maja robic na tych nowych mapach. Ja sam sie gubilem i nie wiedzialem gdzie ja wlasciwie ide. I taki zdezorientowany na mapie jest latwym celem dla kampera. Jak ludzie sie ograja to juz nie bedzie tak dobrze :wink:

No, pewnie tak. Ciekaw jestem bardzo, czy ludzie będą grali w SF. Mnie się mapki bardzo podobają, ale można odnieść wrażenie, że trochę naruszony jest balans. Wszelkiej maści rebelianci mają trochę pod górkę - nie mają SRAWów/ERYXów i mają gorszy kit assaulta. Frakcje posiadające karabin Dragunova w kicie snajpera mają moim zdaniem sporą przewagę nad amarykańcami i anglikami, którzy mają te dziadowskie snajpy. W podstawce to się tak nie liczyło, bo snajperzy mieli marginalne znaczenie - tutaj pewnie będzie to spora różnica. Przydałby się pewnie dobry unlock dla snajpera, bo M95 nie ma chyba sensu - z lekkich pojazdów można ludzi wyjąć każdym karabinem, a HMMVE z TOW będą miały ciężki zywot i bez snajperów.

pozdrawiam,
Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 24 lis 2005, 15:08 

Po opisie Kolca aż mi sie klimat bez wchodzenia do gry ustawił :lol:
Kolec mógłbyś śmiało w gazetach pracować :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 24 lis 2005, 15:43 

Kolec napisał(a):
apacz był wyraźnie bardziej zwrotny od hinda (ten drugi może jest ciut twardszy ale niamiałem okazji tego sprawdzić)
i co więcej - działko apacza działa jak te z Mi-28 (czyli ma spory splash dmg) a jednocześnie większą szybkostzelność

Nie dość, że ruskie heli bojowe jest znacznie bardziej krowiaste w prowadzeniu (apache sprawia wrażenie bardziej zwrotnego od kobry z podstawki), to - i to jest naprawdę syf - wyrzutnie rakietek niekierowanych są bardzo od siebie oddalone. Znacznie trudniej jest nim ustrzelić cele naziemne z bliskiej odległości. W Apache jest pod tym względem super.

Pozostawiono dysproporcje między krową a black hawkiem, tak więc na Ghost Town można się spodziewać podobnego stylu gry, jak na Mashtuur City. Oczywiście biorąc poprawkę na snajperów :-)

pozdrawiam,
Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 24 lis 2005, 16:17 

ognacy napisał(a):
Kolec napisał(a):

Nie dość, że ruskie heli bojowe jest znacznie bardziej krowiaste w prowadzeniu (apache sprawia wrażenie bardziej zwrotnego od kobry z podstawki), to - i to jest naprawdę syf - wyrzutnie rakietek niekierowanych są bardzo od siebie oddalone. Znacznie trudniej jest nim ustrzelić cele naziemne z bliskiej odległości. W Apache jest pod tym względem super.

Pozostawiono dysproporcje między krową a black hawkiem, tak więc na Ghost Town można się spodziewać podobnego stylu gry, jak na Mashtuur City. Oczywiście biorąc poprawkę na snajperów :-)

pozdrawiam,
Ognacy

zapomniałeś Ognacy że są tam pojazdy AA, są też ze 2 stacjonarne wyrzutnie AA oraz 2 spawny dla bojowych śmigieł
ekipa w blacku będzie miała raczej ciężkie życie :twisted:

a na mashtuur'rze niema nic coby się nadawało do "zepsucia" blackhowka

PostNapisane: 24 lis 2005, 16:29 

Piasecznik napisał(a):
Miczel napisał(a):
.. pojawił się Mi 35 (hind) "zawsze myślałem że to jest Mi 24 ale co tam" ...

Mi-35 to eksportowa wersja Mi-24V (Hind E)

zgadza sie, ale to co serwuje ea jest nie wiadomo czym. gdzie przedzial desantu?

Tytuł:
PostNapisane: 24 lis 2005, 17:23 

Kolec napisał(a):
zapomniałeś Ognacy że są tam pojazdy AA, są też ze 2 stacjonarne wyrzutnie AA oraz 2 spawny dla bojowych śmigieł
ekipa w blacku będzie miała raczej ciężkie życie :twisted:

a na mashtuur'rze niema nic coby się nadawało do "zepsucia" blackhowka

A, to dobrze. Tych wszystkich sprzetow po prostu nie zauwazylem :oops: bo na duzej mapie "gralem" tylko na pustym serwerze, gdzie chyba bojowe smigla nie wyspawnowaly.

Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 24 lis 2005, 19:17 

Z tego co tu piszecie można wywnioskować, że ten dodatek zadowoli również mnie...nigdy nie byłem za pojazdami...za najlepszy środek transportu w grach tego typu uważam nogi ;) Powiedzcie mi tylko jak z pingiem w SF bo np. w podstawce po wgraniu nowego patcha mam 400-500 ... co z SF ??

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 24 lis 2005, 21:16 

Karwa a ja zamowilem w Wirtusie i tera bede czekal nie wiadomo ile..... :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 24 lis 2005, 21:50 

Cytuj:
Karwa a ja zamowilem w Wirtusie i tera bede czekal nie wiadomo ile

Też popełniłem ten błąd...olej ich i kup w MM tak jak ja... :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 24 lis 2005, 22:35 

yeeee...zajebiście...po przełączeniu na DSL w opcjach gry mam ping 500-600!! yupi!! TEN PATCH JEST POWALONY :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

P.S Zaczynam modlić sie o to...aby w SF mnie to nie spotkało... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Tytuł:
PostNapisane: 24 lis 2005, 22:43 
Moderator forum

hmmm jak dla mnie wymagania na baretki etc sa maaaaaaaaleee
http://forums.bf2s.com/viewtopic.php?id=5351&p=1

i G36E na dalekie dystanse jest ak snajperka a na bliskie jak G3

Tytuł:
PostNapisane: 25 lis 2005, 00:57 

powiem krótko Najlapsza gra w jaka życiu grałem i jescze będę gral przez dluuuuuuuuuuugi czas :P:P 8) :D

Tytuł:
PostNapisane: 25 lis 2005, 01:34 

W końcu zagrałem...na początku dziwnie się gra..całkiem inny klimat niz w podstawce szaro buro i ponuro...ale jak już się przestawiłem moge powiedziec że jest lepiej niż myślałem...bardziej można wczuc się w klimat wojny...a potęguje to cięzkia atmosfera panująca na polu bitwy...nowe bronie są ok ale bez rewelacji...linki itp świetny pomyśl i o dziowo sprawuje się wyśmienicie...no wielki minus wzrosły wymagania..musiałem AA zmniejszyc do 4 aby mi chodziło dobrze... :cry:

Tytuł:
PostNapisane: 25 lis 2005, 01:39 

Qrde chyba kupie!! S-a-m co Ty kupiłeś dwa egzemplarze??

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2