Teraz jest 24 lis 2024, 00:00

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 113 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2005, 19:07 

Mi się zawiesza nawet jak odpalę z poziomu singla...
Mam 'Łączenie z serwerem kont' i na tym koniec, Battlefield 2 - brak odpowiedzi. Mówicie, że wystarczy poczekać dłużej?

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2005, 19:08 

a ja znów powtarzam - gra sie nie wiesz ( przynajmniej w moim przypadku :P ) jak nauczyła nas już EA: czekać i jeszcze raz czekać :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2005, 19:10 

U mnie bylo nieco inaczej.Najpierw musialem czekac 3 min (!!!) az zacznie laczyc sie z asterem.PO 2 godzinach przychodze,wlaczam bf'a i zwiecha,caly czas ekran logowania i nic wiecej....

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2005, 19:14 

To sobie q... pogralismy
:twisted:

Jak już będzie ok dajcie info

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2005, 19:19 

U mnie również to samo... a taką miałem ochotę na szpila ehh

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2005, 19:26 

:? No cóż, witajcie rozbitkowie. U mnie to samo :)

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2005, 19:27 

Ale w takim razie dlaczego tak nie dzieje się u wszystkich? Patrzę w ASE i sporo ludzi pyka w BFa. Przyznam że troszkę im zazdroszczę, ale tylko troszkę bo żadna tragedia się na razie nie dzieje.

PostNapisane: 3 gru 2005, 19:28 

Też tak mam.Mój brat grał spokojnie w BF2,wyłonczył kompa i już nie dało się zalogować.Ciągle się wiesza.

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2005, 19:29 

Widze że większośc ma problem z graniem dzisiaj :evil:
panowie z EA znowu lecą w chu............... :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2005, 19:29 

Wybaczcie, ale trochę się powywnętrzniam... żółć mnie zalała i trzeba się jej pozbyć, żeby normalnie egzystować...

Cały ten system kont i logowania to jakiś wielki krok w tył. Kurcze pamiętam dawno, dawno temu jak wkurzał mnie Operation Flashpoint i America's Army. W pierwszym trzeba było czekać aż się wszyscy zbiorą na sesje, w drugim trzeba było zakładać konta, czasami konta potrafiły paść, zdarzały się takie przypadki. Było to strasznie irytujące. I wtedy nadszedł bf1942 ze swoim idealnym mechanizmem dołączania do rozgrywki. Razem z ASE był to rewelacyjny komfort. Filtrujesz wygodnie w ASE serwerek, dwuklik i jesteś w grze. Możesz dołączyć w każdym momencie, początek, środek, koniec. Podobnie było w Vietnamie.

I teraz ten bf2... beznadzieja. Co dał system kont? System rankingów i zbierania informacji. Spoko, sporo osób to lubi, ale bez przesady. Koszt kompletnego obniżenia komfortu dołączania się do gry oraz częste awarie to raczej za wysoka cena dla trochę radości dla statsiarza. Zresztą tworzyć rankingi i statystyki mogą też wyspecjalizowane stronki www, jak to całkiem ładnie robił bftracks i inne.

Co nam zabrał system kont? Wprowadził unikalne nicki co potrafi być często wadą niż zaletą. W grę gra mnóstwo osób i czasami wybranie fake nicka potrafi być żmudne i irytujące. Szczegół, ale wkurząjący. Kolejna sprawa to kwestia połączenia. Najpierw trzeba wyszukać serwer w ASE a później znowu znaleźć go w wyszukiwarce bf2 (czy też przedyktować sobie ip, bo oczywiście copy-paste, nie wiadomo dlaczego nie działa). I wreszcie te awarie systemu kont... naraz z dnia na dzień cała społeczność nie może zagrać w swoją grę. Szlag by to trafił...

Ok, wystarczy :) Przy okazji dajcie jakieś rady, tricki, wskazówki jakie znacie, żeby poprawić sobie komfort dołączania się do rozgrywki w bf2? Może są jakieś dodatkowe programiki usprawniające ten proceder? Jakieś zmyślne update'y do ASE. Wiem, że można przez Gamespy, kiedyś próbowałem, ale wcale nie było to idealne.

P.S. A przypomniałem sobie, że jest jeszcze http://www.game-monitor.com/. Łatwo znaleźć grającego kumpla, ale w ASE też można w sumie.

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2005, 19:30 

Dzisiaj chyba sobie nie pogramy :(. Oczywiście na ea.com nie ma żadnej wzmianki o tym, że znowu coś grzebią :x. BTW jestem ciekaw kiedy jakis jełop z ea doda opcje "timeout" czy "anuluj" podczas logowania się.

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2005, 19:30 

Umne tez to samo gra rano chodzila normalnie laczylo mi sie szybko a teraz jest kicha pojawia mi sie tylko strzalka od myszki po zalogowaniu i tlo mam takie jak przed logowaniem gra w singlu chodzi normalnie :cry:

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2005, 19:33 
Moderator forum

Nie wiem Pancho czy wiesz, ale da się wchodzić z ASE na sewer z pominięciem logowania.

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2005, 19:38 

Czekałem , czekałem czeka.................. łem no i zalogował się ,dałem na graj w sieci i znów czeka......łem,no i mam serwery , a o dziwo są one puste , tylko kilka miało graczy.Wszedłem na jeden z nich ,poszło już normalnie, po wejściu do gry prawie wszystko chodzi ,tylko oprucz twojej myszki i klawiatury. :evil:
Ja do szukania kolesi używam : http://www.bf2tracker.com/

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2005, 19:40 

Pancho poniekąd ma rację, jednakowoż konta nie wpływają na komfort dołączania do gry. Robię to najczęściej przez ASE i nie mam z tym absolutnie żadnych problemów. Tak jak powiedziałeś dwuklik i już.

PS.
Póki nie ruszy serwer to poużywam sobie na forum :P

Ostatnio edytowano 3 gru 2005, 19:42 przez sixstus, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 113 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2