Teraz jest 25 lis 2024, 21:20

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 8 gru 2005, 19:25 

Był juz wyścig w Bf2 to przydało by sie zrobic w BF2:SF. Niestety nie kazdy by mogl wziasc udzial, tylko ci ktorzy maja dodatek. Moja propozycja wyscigu to wyscig quadow na mapie Devil's Perch. Jest ich tam ok. 10. Mowie z gory to jest tlko propozycja ze mozna by bylo cos takiego zrobic. Jezeli macie pomysly na jakies inne mapki albo co to piszcie i piszcie czy chcielibyscie zeby cos takiego bylo. Powtarzam to jest tylko propozycja!

ps.Sry za Bledy otrograficzne ale pies mi zjadl slownik ortograficzny :cry: :lol: :cry:

EDIT: Dla ludzi ktorzy nie wiedza co to Quady
http://images.google.pl/images?q=quad&hl=pl

Tytuł:
PostNapisane: 8 gru 2005, 19:38 

Jelcyn ma Special Forces? 8)

Pomysł nie głupi, ale czy znajdziesz kogoś kto podejmie się realizacji?

Tytuł:
PostNapisane: 8 gru 2005, 19:41 

Spinacz_pl napisał(a):
Jelcyn ma Special Forces? 8)

Pomysł nie głupi, ale czy znajdziesz kogoś kto podejmie się realizacji?
i o to chodzi :D ze.... nie :d Tzn. Ja bym mogl sie zajac realizacja, ale napewno woleli byscie zeby sie zajał ktos starszy, bardzoej doswiadczony, Bo kto by sie sluchal 15 latka? :? :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 8 gru 2005, 19:41 

poscigał bym sie w SF :D

Tytuł:
PostNapisane: 8 gru 2005, 20:06 
Redaktor Battlefield.pl

Ja sie napewno pisze :P

Przeciez mozna by bylo zrobic serwer modded ... poustawiac w odpowiednich miejscach quady i pozmieniac pare opcji

Ktos mógłby hostowac serwer (ma ktos łącze 6MB ?? :wink: )

Ja odpadam ... łącze 300kbit nie uciagnie ... ale moze ktos bedzie mógł

Tytuł:
PostNapisane: 8 gru 2005, 20:06 

skuteRami wodnymi x okrazen wokol lotniskowca... :D

Tytuł:
PostNapisane: 8 gru 2005, 20:13 

Co do serwera ja mam podobno 30Megabit, net chodzi szybko, pingi tez dobrze, jak podeslecie lepszego procka, Troche ramu.... Moze jezcze jakas karte graficzna to sie zastanowie czy postawic :lol: Death_name a sie znasz na modowaniu serwa? jak tak to mnie naucz ;] (gg:1192624) :lol:

Skuterami wodnymi tez moze byc ;] Weznie sie jeszcze na zakretach posutawia APCetki tak dla utrudnienia :D

Widze ze bedzie dość dużo chetnych wiec sie odrazu pytam:
Kto by mógł sie zająć organizowaniem tej imprezy?

Tytuł:
PostNapisane: 8 gru 2005, 20:24 
Redaktor Battlefield.pl

Killerek_pl napisał(a):
Death_name a sie znasz na modowaniu serwa? jak tak to mnie naucz ;] (gg:1192624) :lol:]

Hmm ... nie umiem :lol:

Ale zapewne za pomocą jakiegos edytora map pewnie mozna :P (w bf42 sie dało -> http://forum.battlefield.pl/viewtopic.php?t=8556)

Nawet jakis edytor jest na http://www.ea.com/official/battlefield/battlefield2/ (?)

Tytuł:
PostNapisane: 8 gru 2005, 20:32 

Wiem o tym bo sam gralem w bf1942 tzn moda do tego. No trzeba edytowac pliki textowe... hmm... a nie edytorem... bo po 1 nie zaedytujesz mapki edytorem (zabezpiecznie) 2 kazdy musoila by ja sciagac

Tytuł:
PostNapisane: 9 gru 2005, 01:33 

lol:P a kto powiedział, że nie mam:PP

pozatym...BF2 NIE NADAJE SIE DO WYŚCIGÓW :(

a)pierwszy powód - pojazdy sa za trwałe
BF2 - 2x jeepki w tym samym miejscu z wektorem ruchu skierowanym w przeciwnym kierunku, z jakąś prędkościa, powoduje tylko krakse.
BF1942 - ta sama sytuacja = BOOM :P

b) dziwne zachowanie jeepków podczas "zbliżeń" - trudno opisać - fizyka gierki albo jest za dobra, albo za słaba, sam nie wiem:P

c) brak interesujących map - wszystko płaskie - ale jak coś moge to naprawić

d)przyspieszenie jeepkow - w BF2 nie ma czegoś takiego jak utrata prędkości przy skręcaniu(przynajmniej w takim stopniu jak w BF1942) - nie wymusza to na kierowcy szukania optymalnej trasy (po prostej do celu, bez ruchów kierownicą) - jest to największa wada, powoduje one, że osoba zajmująca pierwszą pozycje na starcie, zazwyczaj utrzymuje ją do końca, z wyścigów robią sie nudy

e) brak statków :P - nie ma czym sie przepychać po wyścigu

pozatym sciganie się po ziemi to przeżytek...

...i w tym momencie chciałbym zaprezentować wam i zaprosić was to udziału w próbie stworzenia imprezy kontynuującą tradycje Battlefield Racing.

Battlefield Air Racing :D (nazwa w wersji roboczej - na 90% ulegnie zmianie)

Pomysł ten zrodził się w mojej głowie jakiś czas temu, gdy stwierdziłem, że ściganie się jeepkami po BF2 nie ma przyszłości.

Zasada - grał ktoś w Air Plane Racing (czy coś w tym stylu - było wydane razem z pewnym magazynem troche czasu temu) ? Zabawa polegała na przelatywaniu przez bramki, jednocześnie scigając się z innymi. W BF2 stworzymy coś na rodzaj bramek, ścigać się bedziemy F-35, startując z zawisu. Trasy będą proste, bez zawirowań, i tak trafienie samolotem w 1,5 raza szerszą bramke, ścigając się z innym, będzie wyzwaniem. Wygrywa pierwszy, lub ostatni....żywy :) (of korz zgodnie z tradycją no shooting)

Wymagania będą o wiele większe niż w przypadku Battlefield Racing...tutaj będzie trzeba mieć nieźle opanowaną sztuke latania, ale za to co za emocje:P

Pozatym takie wyścigi będą dawały możliwość tworzenia własnych strategji lotu(podobnie jak w BF1942 - optymalna trasa), tutaj o wygranej będzie decydować odpowiednie urzywanie dopalacza :)

Potrzeba mi - moddera

P.s. sorka za brak sensu w niektórych zdaniach :P o 3 godzin ucze się fizyki i zatraciłem jakiekolwiek poczucie logiki:P

P.S. 5..4...3..2..1.. POSZLI...cała 8 zbliża się do pierwszej bramki...lecą dziób w dziób....mijają bramkę....do następnej bramki leci już 5 :P reszta spada do oceanu w płonących wrakach (* flying airplane + not moving object (ex. bramka) = instant death:P)

Tytuł:
PostNapisane: 9 gru 2005, 01:53 

Jelcyn napisał(a):
lol:P a kto powiedział, że nie mam:PP

pozatym...BF2 NIE NADAJE SIE DO WYŚCIGÓW :(

a)pierwszy powód - pojazdy sa za trwałe
BF2 - 2x jeepki w tym samym miejscu z wektorem ruchu skierowanym w przeciwnym kierunku, z jakąś prędkościa, powoduje tylko krakse.
BF1942 - ta sama sytuacja = BOOM :P

b) dziwne zachowanie jeepków podczas "zbliżeń" - trudno opisać - fizyka gierki albo jest za dobra, albo za słaba, sam nie wiem:P

c) brak interesujących map - wszystko płaskie - ale jak coś moge to naprawić

d)przyspieszenie jeepkow - w BF2 nie ma czegoś takiego jak utrata prędkości przy skręcaniu(przynajmniej w takim stopniu jak w BF1942) - nie wymusza to na kierowcy szukania optymalnej trasy (po prostej do celu, bez ruchów kierownicą) - jest to największa wada, powoduje one, że osoba zajmująca pierwszą pozycje na starcie, zazwyczaj utrzymuje ją do końca, z wyścigów robią sie nudy

e) brak statków :P - nie ma czym sie przepychać po wyścigu

pozatym sciganie się po ziemi to przeżytek...

...i w tym momencie chciałbym zaprezentować wam i zaprosić was to udziału w próbie stworzenia imprezy kontynuującą tradycje Battlefield Racing.

Battlefield Air Racing :D (nazwa w wersji roboczej - na 90% ulegnie zmianie)

Pomysł ten zrodził się w mojej głowie jakiś czas temu, gdy stwierdziłem, że ściganie się jeepkami po BF2 nie ma przyszłości.

Zasada - grał ktoś w Air Plane Racing (czy coś w tym stylu - było wydane razem z pewnym magazynem troche czasu temu) ? Zabawa polegała na przelatywaniu przez bramki, jednocześnie scigając się z innymi. W BF2 stworzymy coś na rodzaj bramek, ścigać się bedziemy F-35, startując z zawisu. Trasy będą proste, bez zawirowań, i tak trafienie samolotem w 1,5 raza szerszą bramke, ścigając się z innym, będzie wyzwaniem. Wygrywa pierwszy, lub ostatni....żywy :) (of korz zgodnie z tradycją no shooting)

Wymagania będą o wiele większe niż w przypadku Battlefield Racing...tutaj będzie trzeba mieć nieźle opanowaną sztuke latania, ale za to co za emocje:P

Pozatym takie wyścigi będą dawały możliwość tworzenia własnych strategji lotu(podobnie jak w BF1942 - optymalna trasa), tutaj o wygranej będzie decydować odpowiednie urzywanie dopalacza :)

Potrzeba mi - moddera

P.s. sorka za brak sensu w niektórych zdaniach :P o 3 godzin ucze się fizyki i zatraciłem jakiekolwiek poczucie logiki:P

P.S. 5..4...3..2..1.. POSZLI...cała 8 zbliża się do pierwszej bramki...lecą dziób w dziób....mijają bramkę....do następnej bramki leci już 5 :P reszta spada do oceanu w płonących wrakach (* flying airplane + not moving object (ex. bramka) = instant death:P)

Nie wiem co sadzić. Wiem to ze pomysł jest bardzo dobry i napewno zapewni sporo emocij i zabawy, ja się na to pisze 8) .

Tytuł:
PostNapisane: 9 gru 2005, 14:53 

No nie wiem, Moze wlasnie dlatego przez to Wyscig Quadow bedzie ciekawy i ciezko do wygrania, ale i tak liczy sie frajda. Ja duzo jezdzilem Quadem i zeby na niektorych zakrectach wyrobic tzreba przyhamowac :lol: (ostatnio wjehalem w drzewo na zakrecie z full speedem i BOOM! :D a na tym samym zakrecie przyhamowalem i nie bylo BOOm :( :lol: ) Fajna mapke do wyscigu podalem juz wyzej... A co do Air race to ja chyba sie nie zapisze bo po 1 Nie umiem fruwac :D po 2 komp mi nie idzwignie ;] Male lag kompa i Witaj ziemio ;] ale gdyby byl air race to bym mogl z helicoptera nagrywac przebieg wyscigu Live ;]

Tytuł:
PostNapisane: 9 gru 2005, 15:42 

co do samolocikow - pisze sie :)
Quady nie zabardzo bo nie mam SF :P

Tytuł:
PostNapisane: 9 gru 2005, 18:04 
Redaktor Battlefield.pl

Ja tez sie pisze ... choc latac kiepsko umiem :P

Tytuł:
PostNapisane: 9 gru 2005, 19:20 

łejjej! ten temat jest o Quad rece a nie o Air race! ;] Prosze pisac gdzies indziej! heheh <joke>

Joke (ang.) - Zartowalem

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2