Teraz jest 29 lis 2024, 04:51

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 165 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2005, 19:45 

Ubi napisał(a):
tak gadamy gadamy a wiecie kiedy ten patch wyjdzie :?: cos czuje że nie w tym roku :wink:

a może jednak dostaniemy prezent pod choinke od EA :D

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2005, 20:19 

Lailonn napisał(a):
Cytuj:
jak chcesz wiedziec to ostatnio coraz cześciej robie podejści do tej cholernej "Basic Helicopter Badge" co wymaga spedzenia 15 minut w śmigle w ciągu jednej rundy

A czemu tylko podejscie? Przeciez skoro heli tak rzadza to powinienes juz miec experta a nie zabierac sie do basica...

mam problem z "kiszeniem" śmigła przez 15 minut

jakbyś przez chwilę pomyslał zamiast pomnie jechać to pewnie spotrzegłbyś że do basic'a niepotrzebne są żadne kille

Lailonn napisał(a):
Cytuj:
samolot sam nieprzejmie flagi anie jej przejęcia nie zablokuje (chocby nonstop bombardował)
samolot od biedy można ignorować, bojowego heli się nieda

Ty chyba faktycznie z samymi lamami grasz. Pilota samolotu NIE DA sie ignorowac!!!

Heli tez flagi nie przejmie. Tylko lamy(patrz wyzej) zajmuja helim flagi. Wiszace heli=martwe heli. Kazdy kto ma mozg wiekszy od orzeszka po graniu miech w te gre to wie...

niemówiłem o przejmowaniu tylko o blokowaniu przejmowania piechocie przeciwnej drużyny
czytaj ze zrozumieniem (w tym i wypowiedź Repulse'a)

gram praktycznie wyłącznie na serverach publicznych - jednak tam też się trafiają gracze w samolotach z którymi się poprostu nic nieda zrobić jak zacisnąć zeby i przeboleć fakt ich istnienia - to chyba niejest oznaka lamerstwa

Cytuj:
Cytuj:
a heli ? podleci, rozwali AA, skosi z działka kilku/kilkunastu piechurów i poleci sobie bezkarnie dalej... a nawet jak już oberwie to raz dwa jest nad zwoim helipadem i się naprawia, poczym wróci i spści manto bezczelnym piechociażom

A to dziwne bo ja przeganiam heli jednym jeepkiem. Jesli sa 2 lub cos jeszcze innego do wsparcia to heli trzyma sie daleko i wali z tv...Moze po prostu sie naucz grac?

to ty z samymi lamami grasz skoro pilot i gunner heli niesą w stanie zauważyć że im dupę jeden jeepek obrabia

to może takie sytuacje gdzie strzeliłeś do heli z pistoletu 2 razy a potem jego pilot wbił się w dom i zaliczyło ci fraga też wymienisz ?

Cytuj:
Heli maja siach postrach. To nie ma byc "o heli! ja ja ja" i tlum ludzi strzelajacy w heli tylko maja sie chowac!! tak jak chowaja sie przed czolgiem. Ty na prawde nic nie wiesz o tej grze? Aktualnie samoloty sa zmora helikopterow. Zmniejszenie pancerza sprawi, ze po prostu z karabinu samoloty beda rozszarpywac heli jak wilk mlode jagnie!!! Tak ciezko to zrozumiec? Niech robia co chca ale udupiajac heli nie udupiajac samolotow to po prostu rozpieprzenie calego pokreconego balansu gry !!!

Samolot zgniecie heli i zabierze sie za czolgi i piechote. Wynik tej zmiany to tylko wykluczenie z lancucha gameplay'a helikoptera, ktory zacznie sluzyc jako cos do wsparcia a nie realan sila bojowa...

w grze nic niema siać postrachu - każdy pojazd ma być do zniszczenia
ta wypowiedz ma wyraźny paranoiczny posmak pilota heli który się boi o swoją zabawkę

czysz sam niestwierdziłęś że samolot MA "roszarpywać heli jak młode jagnię" ?
taka jego rola - ma MIAŻDŻYĆ i siać postrach wsród pilotów heli :lol:

bojowy helikopter do tej pory był najbardziej dopakowanym pojazdem i miał największy wpływ na rozgrywkę na mapie - i odjęcie mu paru % pancerza tego niezmieni

czy gameplay został rozwalony czy dotuningowany będzie można stwierdzić dopiero jak wyjdzie patch
a komentując to co EA dało "na papierze" to 90% osób ci powie że zrobili dobrze bo jak do tej pory heli był nadmiernie żywotny

i mam do ciebie osobistą proźbę - postaraj się o bardziej merytoryczną rozmowę zamiast pisania że jestem n0skill, gram z lamerami i nic niewiem o tej grze - to jest "flame talk"

Ps. w BF2 masz więcej niż jedno życie więc jak cię okazjonalnie strącą to się nic złego niedzieje :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2005, 20:51 
Redaktor Battlefield.pl

gumisksc1987 napisał(a):
a może jednak dostaniemy prezent pod choinke od EA :D

Liczmy na to :D

Na eagames.co.uk ktos twierdzi ze bedzie w styczniu/lutym ... dla mnie mozliwy jest koniec grudnia, początek stycznia

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2005, 21:13 

Cytuj:

jakbyś przez chwilę pomyslał zamiast pomnie jechać to pewnie spotrzegłbyś że do basic'a niepotrzebne są żadne kille

Jakbys stosowal wlasne rady i czytal ze zrozumieniem wiedzialbys, ze "wysmialem" to, ze nie mozesz sie tyle utrzymac w powietrzu bez stracenia a nie ilosc kilsow...

Cytuj:
niemówiłem o przejmowaniu tylko o blokowaniu przejmowania piechocie przeciwnej drużyny
czytaj ze zrozumieniem (w tym i wypowiedź Repulse'a)

Mowiles i o przejmowaniu i o blokowaniu...czytam uwaznie nie boj sie ;]

Cytuj:
to ty z samymi lamami grasz skoro pilot i gunner heli niesą w stanie zauważyć że im dupę jeden jeepek obrabia

Sa w stanie i go zniszcza. Tylko, ze kazde takie spotkanie to powrot do bazy i naprawa a w tym czaise jeepek znowu sie pojawi i tak w kolko ;]

Cytuj:
taka jego rola - ma MIAŻDŻYĆ i siać postrach wsród pilotów heli

napisalem, ze tak bedzie a nie, ze tak ma byc to raz. Dwa nie ma mnic przeciwko temu, ze samoloty sa lepsze od heli...Tylko, ze samoloty to jedyna maszyna w grze nie do zniszczenia. I tylko o ten jeden aspekt mi chodzi.

Jesli jednoczesnie z oslabieniem heli(co poza pancerzem akceptuje) udupili by samoloty tak by pilot nie mogl jedzac obiad 1 reka gnebi calej mapy w tym heli tylko wymagalo to od niego skilla i ryzyka aby nie zostac zniszczonym to i pancerz zaakceptuje...Ale poki co zmian w samolotach nie planuja. I O TO MI CHODZI ale pewno nei doczytales...

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2005, 23:12 

Lailonn napisał(a):
Cytuj:

Jakbys stosowal wlasne rady i czytal ze zrozumieniem wiedzialbys, ze "wysmialem" to, ze nie mozesz sie tyle utrzymac w powietrzu bez stracenia a nie ilosc kilsow...

ekhem....
widzę zę ty to byś chciał aby heli był niesmiertelny :roll:
bo chyba jedynie tak można oczekiwać 15 minut gry bez ani jednej smierci

Lailonn napisał(a):
Cytuj:

Sa w stanie i go zniszcza. Tylko, ze kazde takie spotkanie to powrot do bazy i naprawa a w tym czaise jeepek znowu sie pojawi i tak w kolko ;]

to mało ?
masz nad jeepkiem kolosalną przewagę i o ile gunner się choć troszkę rozgląda to żaden jeepek nic ci niezrobi

tak z ciekawości - to ile ty byś chciał statystycznie średnio fragów zaliczać zanim nastapi konieczność podreperowania się ? 10 ? 20 ?

pozatym 99% killsów z jeepa to takie co heli już dymiacy wracając do bazy przelatywał akurat obok, albo pilot jest takim łosiem że wogóle niezauważył wisząc sobie w jednym miejscu że mu HP spada a jak się alarm odezwał to w panicznym uniku rozbił się o drzewa lub budynek
myślę że tak rozgarniętym pilotom niepomogłoby nawet gdyby heli miał 2x więcej pancerza niż czołg

może ustalmy że skoro już w dyskusji bierze przykład pilota myśliwskiego który niedaje się nikomu zestrzelić i jest skuteczny w bombardowaniu to pilot i gunner z przykładu o heli też niech niebęda matołami i potrafią wytropić w krzakach snajpera któremu się marzy frag z kokpitu

Lailonn napisał(a):
Cytuj:
taka jego rola - ma MIAŻDŻYĆ i siać postrach wsród pilotów heli

napisalem, ze tak bedzie a nie, ze tak ma byc to raz. Dwa nie ma mnic przeciwko temu, ze samoloty sa lepsze od heli...Tylko, ze samoloty to jedyna maszyna w grze nie do zniszczenia. I tylko o ten jeden aspekt mi chodzi.

[samolot] ownz [heli] ownz [czołg] ownz [ludek]
jak dlamnie to proste i jednoznaczne równanie
a patch tego bynajmniej nie zmienia

BTW - zajrzałem sobie w twój profil i widzę że na 212 godzin całościowej gry w BF2 na tym koncie aż 62,5 spędziłeś w helikopterze (to jest niemal równo 30%)
WYSOKI SĄDZIE!
NIEMAM WIĘCEJ PYTAŃ!
:lol:

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2005, 23:34 

Cytuj:
BTW - zajrzałem sobie w twój profil i widzę że na 212 godzin całościowej gry w BF2 na tym koncie aż 62,5 spędziłeś w helikopterze (to jest niemal równo 30%)
WYSOKI SĄDZIE!
NIEMAM WIĘCEJ PYTAŃ!

Nie masz co sie smiac...1/3 to duzo na rankingowym jesli wiekszosc mojej gry w BF2 to klanowki dodatkowo nie na kazdej mapie jest heli i nie zawsze MI sie udaje do niego wsiasc. Ja rowniez ci policzylem jak dlugo ty znawco pancerniakow spedziles czasu w czolgu i wychodzi 15% :lol: A tak sie sklada, ze czolgi sa na kazdej mapie :D Nie grasz tez klanowek czyli 100% twojej gry oddaja te statystyki.

WYSOKI SĄDZIE!
NIEMAM WIĘCEJ PYTAŃ! :lol:

Cytuj:
ekhem....
widzę zę ty to byś chciał aby heli był niesmiertelny Rolling Eyes
bo chyba jedynie tak można oczekiwać 15 minut gry bez ani jednej smierci

LOL :D A dziwne bo ja nigdy nie "kisilem heli" do tego gram agresywnie apomimo to utrzymywalem sie nawet i 30-40m w heli bez stracenia ;]

Cytuj:
to mało ?

Tak jesli jeepek czyli zlom wystzrczy do zatrzymywania "najpotezniejszego" sprzetu w grze...to cos tu nie tak ;]

Cytuj:
tak z ciekawości - to ile ty byś chciał statystycznie średnio fragów zaliczać zanim nastapi konieczność podreperowania się ? 10 ? 20 ?

Zazwyczaj co 1-3 fragi jest taka koniecznosc bowiem drugie heli daje sie we znaki ;] zdazalo mi sie miec 2x killsow bez stracenia i wlasciwie naprawy ale to tylko gdy graly mega lamy co moze bylo raz czy dwa w mojej historii BF2 ;]

Cytuj:
pozatym 99% killsów z jeepa to takie co heli już dymiacy wracając do bazy przelatywał akurat obok

Znaczy ty chcesz by to heli baly sie naziemnych pojazdow a nie na odwrot tak? Aby heli zauwazony=heli martwy tak? Heli jest zazwyczaj 1 a jeepow nawet i 10. Widzisz tu pewien balans? :shock:

Cytuj:
może ustalmy że skoro już w dyskusji bierze przykład pilota myśliwskiego który niedaje się nikomu zestrzelić i jest skuteczny w bombardowaniu to pilot i gunner z przykładu o heli też niech niebęda matołami i potrafią wytropić w krzakach snajpera któremu się marzy frag z kokpitu

Ty mowisz caly czas o grze na FFA...no dobra to ja ci powiem, ze do wymiatania samolotem starczy 1 osoba-pilot. Jesli to bombowiec i ma gunnera to najwyzej ma +

Heli aby wymiatal musi miec zarowno dobrego pilota jak i gunnera. Owszem mozna latac solo i przesiadac sie ale wtedy nie bedziesz praktycznie zagrozeniem dla piechoty. Czyli balans pozostaje prawda?

Cytuj:
[samolot] ownz [heli] ownz [czołg] ownz [ludek]
jak dlamnie to proste i jednoznaczne równanie
a patch tego bynajmniej nie zmienia

I tu sie mylisz. Bo jesli ludek bedzie mogl z jeepka latwo stracic heli a jeepkow mamy 10 na mape to to rownanie jest drastycznie zmienione...

Jeepek bedzie upierdliwy ale ok-zniose to...Tylko nie zniose samolotow. Aktualnie samolot musi zrobic max 2 naloty na heli by je zniszczyc. Z oslabionym pancerzem wystarczy 1 nalot. I wlasnie o to ulatwienie dla samolotow mi glownie chodzi...Bo on teraz bedzie mogl bez problemu niszczyc heli ale sam dalej jest nie tykalny. Nie oszukujmy sie. Nawet gdyby samolotom pancerz o 30% oslabili to i tak tego raczej nie odczuja...co najwyzej dogfighty beda krotsze...

Gdyby wraz z helim udupili znaczaco samolot(bo oslabienie pancerza go nie ruszy, za to heli tak) np sprawiajac, ze im wiecej ciepla cel daje tym rakiety lepiej trafiaja to ok. Aktualnie samolot bez flar ucieka na dopalaczach(LOL) rakiecie naprowadzanej na cieplo...

ps. Polatalem dzis samolotem na Asterze. bez joya, ilosc wylatanych godzin mam taka, ze smiechu warte a mimo to skocnzylem sesje 38:4 !!! A z tych 4 2 to rozbicia o drzewa a 1 to dostanie ze stingera od kumpla z klanu bo chcial na "solowe" i bez flar lecialem wprost na niego ...faktycznie pikus ten samolot...

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2005, 23:47 
Moderator forum

Jak nikt w przeciwnym teamie nie lata dobrze. Bo jak lata to nawet jak Cię nie strąci to i tak sporo czasu angarzuje.

Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2005, 00:00 

Cytuj:
angarzuje

Bardzo trudne słowo:
http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=1476

P.S. Ten co łapie za słówka :)[/url]

Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2005, 00:50 
Moderator forum

uuups. To google mi zasugerowało że tak jest poprawnie :). Bo specjalnie wklepałem.

Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2005, 01:09 

lol, rzeczywiście dziwny błąd na tym google :)

Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2005, 02:49 

"Polatalem dzis samolotem na Asterze. bez joya, ilosc wylatanych godzin mam taka, ze smiechu warte a mimo to skocnzylem sesje 38:4 !!! A z tych 4 2 to rozbicia o drzewa a 1 to dostanie ze stingera od kumpla z klanu bo chcial na "solowe" i bez flar lecialem wprost na niego ...faktycznie pikus ten samolot..."

to mialo byc potwierdzenie, ze nie grasz z lamami ? :shock:

ja zostaje przy zdaniu, ze nie powinni zmieniac nic w tym co lata, , heli i tak jest trudno zestrzelic(szczegolnie bojowe), jesli lata nim
dobry pilot ,dlatego nie rozumiem cos sie tak uczepil tych samolotow Lailonn :roll: :roll:

co do Kubra Dam, to fakt 4 ludzi, ale 1-2 wystarczy zeby odstraszyc, a to chyba wystarczy, przynajmniej na poczatek, a pozniej to juz dogfight i tu licza sie umiejetnosci pilotow a nie ilosc HP czy zadawane dmg ..... gdybys mial w druzynie pilota takiego jak np: Dontshoot1 , nie martwily by ciebie i samoloty, i czolgi (i pewnie heli tez) wroga .... - skill, to wszystko...

pozdrawiam :twisted: :twisted: [/list]

Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2005, 09:06 

Tak swoja droga to tylko jeszcze może popre zmniejszenie HP dla heli bo dziwiło mnie zawsze jak to jest że heli dostaje przeciw-pancerną lub odłamkowym i c... dalej leci - irytujące (po przeciw-pancernej to taki heli odrazu mo do dom i spać :>)

Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2005, 10:11 

Tylko raz udało mi się latać BH z pilotem który wiedział jak się ustawić tak aby strzelcy mieli w swoim polu rażenia wszytko co się rusza. Najczęściej pilot albo wykonuje jakieś gwałtowne ruchy nie dajac ani ulamka sekundy na celowanie albo ustawia się tak że działko w maksymalnym wychyleniu nie obejmuje celu. Ci pierwsi to z reguły niedoświadczeni piloci ci drudzy bardzo czesto potrafią z heli zrobić prawie wszytko ale grają tylko dla siebie nie myślą o załodze.

Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2005, 10:40 

Lailonn napisał(a):
mozna latac solo i przesiadac sie ale wtedy nie bedziesz praktycznie zagrozeniem dla piechoty

jeszcze raz veto! ;)

a tak nie odbiegajac od tematu to niedlugo bedzie sie ustawialo 4-6 osob i rozwalalo helikopter z kalacha (jak vodnika) lub pistoletu. N/C

Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2005, 11:38 

Repulse napisał(a):
Lailonn napisał(a):
mozna latac solo i przesiadac sie ale wtedy nie bedziesz praktycznie zagrozeniem dla piechoty

jeszcze raz veto! ;)

a tak nie odbiegajac od tematu to niedlugo bedzie sie ustawialo 4-6 osob i rozwalalo helikopter z kalacha (jak vodnika) lub pistoletu. N/C

a skąd wiesz ze zwykła broń będzie coś robić heli ?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 165 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2